Orjinalden alıntı: GökaLp. neden bahsettiğini bilmiyorum Sui zan ve Gıybet ne alaka bir çok kişide anlamadı eminim ayrıca ben okumadım Kur-an koyanlardan dinledim
"Kuran koymak" nedir, biraz açar mısınız? Merak ettim.
evet okuyanladan yazıcaktım klavyenin tuşları zor bastığından bende hızlı yazdığımdan öyle oldu eminim sende anladın ama hadi neyse
Hayır, anlamış olsam sormazdım. İlk kez duyduğum bir terimdi, öğrenmek istedim sadece. Google'da aratıp bulamayınca, sorma ihtiyacı hissettim. :)
Tamam. Bazıları gıcıklık olsun diye yapıyor
quote:
Orjinalden alıntı: GökaLp.
quote:
Orjinalden alıntı: s£stavina
quote:
Orjinalden alıntı: GökaLp.
quote:
Orjinalden alıntı: rocky_m5
YA ONA BAKARSANIZ Z.BEYAZDA PROF AMA DEDİKLERİNİ BEN ÇOK SAÇMA BULUYORUM.BENİM GÖZĞMDE HEPSİİ AYNI.BÖYLE TV LERDE BİNLERCE LİRA ALIP DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPANLARI DİNLEMEM.BU BENİM DÜŞÜNCEM SİZ NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ ONA KARIŞMAM.BENİDE İLGİLENDİRMEZ ZATEN.
Katılıyorum bencede.. bizim üst komuşumuz daha güzel şeyler anlatıyor ve daha doğru bunlar para için yapılan şeyler.... 20 bin YTL alıyor çıkıyor saçmalıyor başka bir şey değiL!
Bir üst mesajda olgunlukla Allah'ın aşkını anıp , Kuran - ı Kerimi herkesin anlayabileceğini hatırlatıp hemen ardından tek mesajda ;
Sui zan ( ki haramdır ) Gıybet ( ki büyük günahtır ) .....
gibi Kuran-ı kerimin yasak kıldığı büyük günahları işliyorsunuz .
Demek ki neymiş her okuyan anlamaybiliyormuş. .
neden bahsettiğini bilmiyorum Sui zan ve Gıybet ne alaka bir çok kişide anlamadı eminim ayrıca ben okumadım Kur-an okuyanlardan dinledim
Alakayı çözmek için önce okumak , sonrada okudğunu kavrayabilmek lazım.
size ne kardeşim.gıybette yaparım bilmem ne de o Allah ile benim aramda sorgulamak sana düşmez.ayrıca günahsız tek insan Peygamberdir.evet belki bazı emirleri yapamıyorum hatalarım oluyo fakat inkar etmiyorum.
yani bir namazın farz olduğunu bilipte kılmamak var birde namaza inanmamakve karşı gelme.ben gıybetin günah olduğunu biliyorum ama bazen yapıyorum.zaten yapmadım diyen yalan söyler.
hem ben kendi fikrimi söylüyorum sen nihatı dinle sana karışmam ama ben dinlemem
quote:
Orjinalden alıntı: Vikernes
Nihat Hatipoğlu günümüzde dini en doğru anlatan kişidir
Zekeriya zırvadır, Kıyamet alametidir...
Zuhauauha Nihat Hatipoğlu'nun öglen programını da izliyorum insan da bir rahatlama oluyor
eğer tıpta mimik nakli diye bir şey varsa kesinlikle bu adamın ihtiyacı var
Yarın la fonteinden masallar anlatsa onada inanın o zaman.
quote:
Orjinalden alıntı: asrin43
quote:
Değerli arkadaşlarım bu adamlara ne desek boş diye söylemiştim. Çok merak ediyorum madem inanmıyorsunuz hala niye yorum yapıyorsunuz niye böyle bir konunun içindesiniz?hele ki asrin43 isimli kişi burada senin hiç yerin yok din ile ilgisi olmayan birisinin görüşlerini kim dikkate alır daha niye yorum yazıyorsun ki kendi kafana düşüncene uygun konulara takılsana sen.Senin kendin gibi boş düşüncelerini bu konuda ancak senin gibi boş insanlar dikkate alır rocky m5 in yaptığı gibi gülerek katılır.
Burası ilahiyat sitesi değil istediğim yere yorum yazarım seni bağlamaz bu olay. Sen o olayları dinlerken acaba hiçdüşünüyormusun bunlar gerçekmi acaba diye içinden geçiyormu La fontein sana masal geliyorda sırf islami hikaye diye anlatılan herşey gerçek oluyor. Din ile ilgisi olmayan demişsin inan senden çokçokçok daha bilgiliyim bu konuda . Neye inanmak istiyorsan inan ,ben olayı kişiselleştirmedim
Saygılar..
quote:
Orjinalden alıntı: M.BULUT
quote:
Değerli arkadaşlarım bu adamlara ne desek boş diye söylemiştim. Çok merak ediyorum madem inanmıyorsunuz hala niye yorum yapıyorsunuz niye böyle bir konunun içindesiniz?hele ki asrin43 isimli kişi burada senin hiç yerin yok din ile ilgisi olmayan birisinin görüşlerini kim dikkate alır daha niye yorum yazıyorsun ki kendi kafana düşüncene uygun konulara takılsana sen.Senin kendin gibi boş düşüncelerini bu konuda ancak senin gibi boş insanlar dikkate alır rocky m5 in yaptığı gibi gülerek katılır.
Hemen hemen kaçırmadan takip ediyorum.Dinlediğim zaman içim huzur doluyor.Çok mubarek bir insan N.Hatipoğlu
burdaki kızda cahilmiş yani yarın öbürgün evlense kocasıyladamı ilişkiye girmicek
quote:
Burası ilahiyat sitesi değil istediğim yere yorum yazarım seni bağlamaz bu olay. Sen o olayları dinlerken acaba hiçdüşünüyormusun bunlar gerçekmi acaba diye içinden geçiyormu La fontein sana masal geliyorda sırf islami hikaye diye anlatılan herşey gerçek oluyor. Din ile ilgisi olmayan demişsin inan senden çokçokçok daha bilgiliyim bu konuda . Neye inanmak istiyorsan inan ,ben olayı kişiselleştirmedim
Saygılar..
quote:
quote:
Sen burayada mı geldin ya ateizmecevap forumunda zırvalarını yeterince dinliyoduk zaten...
ya konuda tartışma çıktığı nasıl da belli oluyor,hemen 2. sayfaya kaymış yazılanlarbelki de bu mesajı atarken 3,4,5...
quote:
Orjinalden alıntı: MaGeSuKo
quote:
Saygılar..
quote:
quote:
Sen burayada mı geldin ya ateizmecevap forumunda zırvalarını yeterince dinliyoduk zaten...
Değerli dostum magesuko gerçekten müthiş bir tespit yapmışsın bu asrin43 isimli şahısın dediğin gibi ateizmecevap forumunda bir çok zırvası var bide gelmiş burada dini bilgiden bahsediyor halbu ki ben inanmıyorum ben inançsızım ama inananlarada saygılıyım dese en azından düşüncesini cesurca ifade ettiği ve farklı düşünenlerede saygı duyduğu için bi nebze olsun insanlar anlayışla karşılar.Ama buraya konu ile alakası olmayıp dini inanç konularında bir çok zırvası olan inancı olmayan bir insan olarak bu konuda yorum yapması görüş bildirmesi gerçekten çok komik bir şey.N.Hatipoğlu'nun anlattıklarına La fontein masalları demeside inançsız bir insan için çok normal bir şey.Benim hala anlamadığım bu tip inançsız insanların din içerikli konulara yorum yapması.Neden bu tip insanlar bu konulara yorum yapar.Bakıyoruz nerde din içerikli bir konu var orada inançsız olan asrin43 var insanların inançlarına saygı duymak yerine onlara kendi düşüncesini empoze etmeye onlara bi şekilde müdahale etmeye çalışıyor.Bu gerçekten çok komik bir şey.Ama burada hatalı olan biziz bu tip adamları dikkate alarak cevap veriyoruz onların istediği tartışma ortamını yaratıyoruz.Bu arada tekrar değerli dostum magesuko seni tebrik ediyorum çok iyi yakalamışsın zaten pc ses sistemleri konusunda senin incelemelerini yorumlarını yakından takip ederdim çok beğenirdim bu tespitin ile sadece pc ses sitemlerine hakim olmadığını görmüş oldum bundan sonra yorumlarını daha yakından takip etmeye çalışacam.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme