Şimdi Ara

NİHAT HATİPOĞLU İLE İFTAR VE SAHUR PROGRAMI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
6.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Malazgirt

quote:

Nedir “yanlış din” inancı?

Hurafeye bulanmış, “sertlik” diye ifade edilebilecek olan ve sürekli tek pencereden bakan din anlayışı. İnsanları cennette değil de, cehennemde görmeyi isteyen bir anlayış. Tabii hoca arkadaşlarımı tenzi ediyorum. Ama sonuçta bu yılların birikimi. Böyle gelmiş. Sert bir üslupla, masaya vurmak suretiyle çok hitaplar yapıldı bu ülkede. Bütün İslam aleminde bunların hiçbir faydası yok.

Gayet güzel yanıtlamış. Röportajın tamamı:

http://w10.gazetevatan.com/pazarvatan/haberdetay.asp?hkat=1&hid=12432

tek kelimeyle HARİKA

• quote:

Orjinalden alıntı: Malazgirt

quote:

Nedir “yanlış din” inancı?

Hurafeye bulanmış, “sertlik” diye ifade edilebilecek olan ve sürekli tek pencereden bakan din anlayışı. İnsanları cennette değil de, cehennemde görmeyi isteyen bir anlayış. Tabii hoca arkadaşlarımı tenzi ediyorum. Ama sonuçta bu yılların birikimi. Böyle gelmiş. Sert bir üslupla, masaya vurmak suretiyle çok hitaplar yapıldı bu ülkede. Bütün İslam aleminde bunların hiçbir faydası yok.

Gayet güzel yanıtlamış. Röportajın tamamı:

http://w10.gazetevatan.com/pazarvatan/haberdetay.asp?hkat=1&hid=12432

Güzel bir röportaj olmuş

• ben birtürlü alışamadım bakışlarına trt1 deki sahur programını tavsiye ediyorum
  • bu adam kafadan hikaye sallıyor.bide sesine yankı veriyolar.insanları korkutmaktan bişey yaptığı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

bu adam kafadan hikaye sallıyor.bide sesine yankı veriyolar.insanları korkutmaktan bişey yaptığı yok.

Eğer anlattıklarına inanmıyorsanız birde kendi araştırmanızı yapmanızı size tavsiye derim.Eğer anlattıklarında bi yanlışlık bulursanız demekki bizi kandırıyor bu adam..

Bu arada imzan güzelmiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantırcı_1 -- 14 Eylül 2008; 17:05:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: :HAKAN:

Gerçekten çok efendi, saygılı ve güler yüzlü bir adam.

Ancak tek şikayetim; bazen kendini öyle bir kaptırıyor ki bizzat cennete gitmiş oraları görmüş gibi anlatıyor.

Ama yine de programlarını izler ve takip ederim.

iste demekki adam anlattigi herseyi yasar gibi anlatiyor o daha etkileyici olmuyor mu ki zaten..
  • Nihat Hatipoğlu günümüzde dini en doğru anlatan kişidir

Zekeriya zırvadır, Kıyamet alametidir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vikernes

Nihat Hatipoğlu günümüzde dini en doğru anlatan kişidir

Zekeriya zırvadır, Kıyamet alametidir...

fox çemiyordu bende dün cızırtılı haliyle birkaç dakika izledim de
    o nedir öyle yahu
    söylediğinin doğru olduğuna inanmıyorsan efendi gibi doğrusunu anlatırsın
    yalandır hurafedir yok adam söyle bilemez o adam kandırıyor..nedir öyle ilkokul çocuğu gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 15 Eylül 2008; 8:43:10 >
  • ALLAH bize kitap göndermiş açıp okuyun normal zekaya sahip her insan bu kitabı anlar.ben böyle hikayelere asla inanmam.zaten bu zamanda dinimizi o kadar çok sömüren varki.her besmele çekene her Allah diyene inanıyo insanlarımız.ÇOĞU KİŞİ ORUÇ TUTUYOR FAKAT TRAFİKTE OLSUN,EKMEK SIRASINDA OLSUN HERKES BİRBİRİNİN HAKKINI YİYOR.YÜCE RABBİM BİLE DİYOR Kİ ''BANA KUL HAKKI İLE GELMEYİN''.

belki bu anlatılanların bir kısmı yaşanmış fakat bahsettiğiniz şahıs bunları nerden biliyorda anlatıyor.1000 yıl önce tv yok dergi yok internet yok.ŞU ADAMI DİNLEYİPTE BAŞKA ALEMLERE DALMAYIN.

ZATEN BÖYLE KANALLAR SADECE RAMAZANDA MÜSLÜMAN OLUR.BAK BAKALIM 15 GÜN SONRA BUNLAR OLACAK MI?YİNE KİM KİMİNLE NEREDE NE YAPMIŞ.....BİLMEM KİM ÜNLÜ YİNE ALKOLLÜ YAKALANDI......CİNNET SONUCU 10 ÖLÜ VS VS.BİR MÜSLÜMANIN YAPMAMASI GEREKEN NE VARSA YAPILIR ARTIK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocky_m5 -- 15 Eylül 2008; 23:19:17 >

• yine bir sahur ve yine nihat ve zekariya tv de konuşuyo.nihat yine ağlamaklı bişeyler anlatıyo.yaw sahura kalkan insanı niye duygulandırıyosun kardeşim.bir insanın güne kötü başlaması günahtır günah.zekeriya da bilmiş bilmiş konuşuyo hepsine
  • quote:

yine bir sahur ve yine nihat ve zekariya tv de konuşuyo.nihat yine ağlamaklı bişeyler anlatıyo.yaw sahura kalkan insanı niye duygulandırıyosun kardeşim.bir insanın güne kötü başlaması günahtır günah.zekeriya da bilmiş bilmiş konuşuyo hepsine

Sabah sabah gazete okuyup haberde izlemeyelim o zaman niketim haberler genelde kötü.

Nihat HATİPOĞLU hoş görülüğüyle, tatlı diliyle her kesim insana hitap edip bişeyler öğretiyor.Bunun neresi günah?

• ya tabi ben beğenenlere saygı duyarım fakat böyle ağlaya ağlaya hikaye anlatmalar alttan sese eko verip yusuf yusuf havası katmalar hiç benim tarzım değil.zekeriya nında öyle dövecek gibi yalan yanlış bilgi vermeside tarzım değil.ikileme düştüğüm zaman KURAN-I KERİM E BAKARIM.böyle sadece ramazan aylarında çıkıp garip garip hurafe anlatan insanların dini bilgilerine ihtiyacım yok çok şükür.zaten bizim dinimiz o kadar kolay ve basitki herkes rahatlıkla Allah ın bizden istediklerini anlayabilir.her şey açık ve net yazılmıştır.tabi bu şahsi fikrim kimin ne yaptığına karışamam.
  • Ramazan programlarının ilahiyatçıları ne kadar ücret alıyor?

Ramazan ayında izlenme rekorları kıran iftar ve sahur programları, bu programları sunan televizyoncu-ilahiyatçıları da kariyer kapısı oldu.
    Bazı yorumcular program başına anlaşmalarla binlerce lira kazanırken bazıları da para almadan bu programlara katılıyor.

Televizyon programlarıyla tanınan isimlerden bazıları da belediyelerin düzenlendiği etkinliklerde de uçuk tarifeler talep ediyor.

PROGRAM BAŞI 20 BİN YTL

Halen Star TV'de haftalık programları devam eden Hatipoğlu'nun program başına 20 bin YTL aldığı, ramazan boyunca yaptığı sahur programları için Star Televizyonu ile 500 bin YTL'ye anlaştığı iddia ediliyor. Hatipoğlu'nun sahur öncesi sunduğu programa, tartışma ve show programlarında olduğu gibi konuk alınıyor, sanatçılar katılıyor. Programa katılanların zaman zaman, gözyaşlarını tutamayarak ağladığı görülüyor. Hatipoğluy'nun tatil beldelerinde özel kuruluşların, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının programlarına da 5 bin YTL'ye çıktığı belirtiliyor.

Ramazan'da Fox TV'de program yapan Prof. Zekeriya Beyaz'ın 10 bin YTL'ye bir aylık anlaşma yaptığı ifade ediliyor. Beyaz, Ramazan ayı öncesi katıldığı TV programlarında da bölüm başına üç bin YTL aldığı belirtiliyor.

HERKES PARA ALMIYOR

Süleyman Ateş ise para almayan ilahiyatçılardan. Ancak Ateş, 'Dinimizde emeğin karşılığı helaldir. Bana kimse para teklif etmedi. Etseler reddetmezdim" diyor. Kanal 7'de her hafta Hz. Muhammed'in hayatından kesitlerin anlatıldığı programı sunan Ömer Döngeloğlu ve Samanyolu televizyonunda haftanın üç günü gündüz ekrana gelip dini sohbet yapan Murat Doğru'nun aldıkları ücret ise açıklanmadı. Döngeloğlu yaptığı açıklamada, yaptığı programlar karşılığında herhangi bir ücret almadığını kaydetti.

BÖYLE İRŞAD OLMAZ

İlahiyatçıların dini anlatma karşılığı, hem de astronomik miktarlarda, para alması hoş karşılanmıyor. TV eleştirmeni Burhan Ayeri, "Dinin ticareti olmaz. Bu işi para için yapıyorlarsa bu iğrenç bir şeydir. Hatipoğlu bu işin en iyisi evet ama para alıyorsa bu hiç hoş bir şey değildir. Böyle irşad olmaz. İnsana bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sorarlar' diye konuştu. (Yeni Şafak)

• quote:

ya tabi ben beğenenlere saygı duyarım fakat böyle ağlaya ağlaya hikaye anlatmalar alttan sese eko verip yusuf yusuf havası katmalar hiç benim tarzım değil.zekeriya nında öyle dövecek gibi yalan yanlış bilgi vermeside tarzım değil.ikileme düştüğüm zaman KURAN-I KERİM E BAKARIM.böyle sadece ramazan aylarında çıkıp garip garip hurafe anlatan insanların dini bilgilerine ihtiyacım yok çok şükür.zaten bizim dinimiz o kadar kolay ve basitki herkes rahatlıkla Allah ın bizden istediklerini anlayabilir.her şey açık ve net yazılmıştır.tabi bu şahsi fikrim kimin ne yaptığına karışamam.

Senin hikaye dediğin şeyler gerçek olaylardır.Bunları Nihat hoca anlatmıyor sadece eğer biraz araştırırsan Nihat hocanın anlattıklarını yazan bir çok kaynak bulabilirsin yani bu adam dediğin gibi kafadan sallamıyor.Nihat Hatipoğlu dediğin adam Diyanet işlerinde görevli çeşitli yurt gezilerine gidip konferanslar veren işinin ehli bir din adamı.Babası Hz.Ebubekir'in yanında yatacak kadar defnedilecek kadar mübarek bir adam kendiside aynı şekilde sadece Peygamber efendimizi onun hadislerini anlatan onun yaşam tarzını bize ifade eden model olarak gösteren bir hoca.Sen onun anlattıklarına hikaye sallama diyorsan bu senin cehaletindir.Çünkü bunları sadece o anlatmıyor o bilmiyor bir çok İslami kaynakta yazan bilgiler bunlar yani bunları o uydurmuş gibi diyemezsin bunlar zaten İslam dini ile ilgili olan insanların bildiği şeyler onun tek yaptığı alışmışın dışında sadece programda soru cevap ve Kuran okuyarak değilde Peygamber hadislerini anlatan ve o dönemde yaşanmış çeşitli kaynaklara aktarılmış olayları anlatan bir program tarzı izlemesidir.Yani bunlar 5 yıl öncede anlatılan 100 yıl öncede anlatılan günümüzdede anlatılan olaylardır.Mesela ben babaannemin evinde 1900 lü yılların başına ait olan ve sadece bu tarz olayları anlatan çok önemli bir hocanın kitabını görmüştüm biraz okumuştum.Aynı şekilde Kocatepe camiinde İslami kaynakların fuarı vardı geçtiğimiz ramazanda ordada bu tür olayları anlatan İslam dinin önemli hocalarının kitaplarını gördüm inceledim.Yani bu anlatılanlar sadece Nihat hocanın bildiği anlattığı şeyler değil hele hele uydurma şeyler hiç değil.Sen bunları önemsemeye bilirsin ilgini çekmez ama gördüğün gibi bir çok insanın ilgisini çekiyor bir çok insan daha önceki ramazanlarda gece yiğip yatarken sahura kalkmazken şimdi Nihat hocanın anlattıklarını dinlemek için sahura kalkıyor onu izliyor ve kimsede senin gibi bu anlatım tarzından gözlerinin dolamsından duygulanmasından hiçde şikayetçi değil çünkü dindar müslüman bir insan peygamberini onun yaşadıklarını onun ve dostlarının çekitği sıkıntıları dinledikçe okudukça duygulanır bunu herkes anlayamayabilir ama bu çok normal birşeydir.Ayrıca Nihat Hatipoğlu bu işide yeni yapmıyor 3 yıldan fazladır Starda aynı tarzı ile program yapıyor.Star'ın öncesinde Stv,Flash tv ve kanala gibi kanallardada aynı tarzda program yaptı ve yine en çok izlenen oydu.Bu kanallardan öncede yine bilenler bilir radyo programı yapmaktaydı kısacası adam şu andaki program tarzında 15 yıldır program yapmaktadır buda benim bildiğim yani ben ilk defa 15 yıl önce dinlemiştim Nihat hocayı radyoda yine aynen bu tarzda program yapıyordu yaşanan bu olayları anlatıyordu aynı eko yine vardı herşey aynıydı tabi biraz daha gençtiNihat hoca asla tarzını bozmadı aynen devam etti sadece Peygamberimizi anlatmak istediğini söyledi ve hep öyle yaptı çeşitli kitlelere erişerek her geçen gün izleyeni dinleyeni çoğalarak günümüze geldi.Bugün Türkiye'de en çok sevilen dinlenen önemsenen dikkate alınan hocadır.Heleki Zekeriya Beyaz gibi Yaşar Nuri Öztürk gibi tv de çıkan çıkarları ve popülerlik için herşeyi yapan hocalar varken Nihat hocanın en iyi olması halk tarafından sevilmesi izlenmesi önemsenmesi çok normaldir.Bakın Zekeriya Beyaz yine ne demiş
    http://www.zehir.tv/haber.php?haber_id=1394

• M.BULUT Ne yazdın öle be kardeşim .. destan
  • quote:

Orjinalden alıntı: asrin43

Ramazan programlarının ilahiyatçıları ne kadar ücret alıyor?

Ramazan ayında izlenme rekorları kıran iftar ve sahur programları, bu programları sunan televizyoncu-ilahiyatçıları da kariyer kapısı oldu.
    Bazı yorumcular program başına anlaşmalarla binlerce lira kazanırken bazıları da para almadan bu programlara katılıyor.

Televizyon programlarıyla tanınan isimlerden bazıları da belediyelerin düzenlendiği etkinliklerde de uçuk tarifeler talep ediyor.

PROGRAM BAŞI 20 BİN YTL

Halen Star TV'de haftalık programları devam eden Hatipoğlu'nun program başına 20 bin YTL aldığı, ramazan boyunca yaptığı sahur programları için Star Televizyonu ile 500 bin YTL'ye anlaştığı iddia ediliyor. Hatipoğlu'nun sahur öncesi sunduğu programa, tartışma ve show programlarında olduğu gibi konuk alınıyor, sanatçılar katılıyor. Programa katılanların zaman zaman, gözyaşlarını tutamayarak ağladığı görülüyor. Hatipoğluy'nun tatil beldelerinde özel kuruluşların, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının programlarına da 5 bin YTL'ye çıktığı belirtiliyor.

Ramazan'da Fox TV'de program yapan Prof. Zekeriya Beyaz'ın 10 bin YTL'ye bir aylık anlaşma yaptığı ifade ediliyor. Beyaz, Ramazan ayı öncesi katıldığı TV programlarında da bölüm başına üç bin YTL aldığı belirtiliyor.

HERKES PARA ALMIYOR

Süleyman Ateş ise para almayan ilahiyatçılardan. Ancak Ateş, 'Dinimizde emeğin karşılığı helaldir. Bana kimse para teklif etmedi. Etseler reddetmezdim" diyor. Kanal 7'de her hafta Hz. Muhammed'in hayatından kesitlerin anlatıldığı programı sunan Ömer Döngeloğlu ve Samanyolu televizyonunda haftanın üç günü gündüz ekrana gelip dini sohbet yapan Murat Doğru'nun aldıkları ücret ise açıklanmadı. Döngeloğlu yaptığı açıklamada, yaptığı programlar karşılığında herhangi bir ücret almadığını kaydetti.

BÖYLE İRŞAD OLMAZ

İlahiyatçıların dini anlatma karşılığı, hem de astronomik miktarlarda, para alması hoş karşılanmıyor. TV eleştirmeni Burhan Ayeri, "Dinin ticareti olmaz. Bu işi para için yapıyorlarsa bu iğrenç bir şeydir. Hatipoğlu bu işin en iyisi evet ama para alıyorsa bu hiç hoş bir şey değildir. Böyle irşad olmaz. İnsana bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye sorarlar' diye konuştu. (Yeni Şafak)

Nihat Hatipoğlu hoca bu haberin asılsız olduğunu programında söyledi.İnternette araştırınca bu tarz haberlerin çıktığını görüyoruz bu kadar çok izlenen ilgi gören beğenilen bir insan hakındada bu tarz karalayıcı haberlerin çıkması normaldir çünkü çeşitli kanalların Zekeriya Beyaz gibi insanların reyting ve ilgi görme bakımından kıskandığı bir hocadır Nihat Hatipoğlu.Kendisi bu haberlerle ve bu insanlarla polemiğe bile girmemiştir sadece kendi işini yapmaktadır.Yine bu şekilde hakkında siyasi haberlerde çıkmıştır Nihat hocanın sevenlerinden arkasındaki büyük kitleden faydalanmak için ülkedeki barajı geçenlerin tamamı dahil olamak üzere 5 parti tarafından belediye başkanlığı için teklif yapılmıştır.Kendisi bütün siyasi teklifleri siyasete girmek istemediği ve sadece şu andaki işini yapmak istediği için geri çevirmiştir.Ayrıca şu anda yaptığı programdan dolayı 1 ay evinden ailesinden uzak kalmaktadır yine yurt dışında çeşitli konferanslara gittiği içinde zaman zaman ailesinden uzak kalmaktadır.Kendisi şu anda yaptığı işi için insanları bilgilendirdiği için bir çok fedakarlık yapmak zorunda kalmaktadır.Bu durumuda şöyle anlatıyor Nihat hoca.Bi gün yine böyle uzun zaman ailesinden uzak kaldıktan sonra evine dönüyor kapıyı çalıyor 8-9 yaşındaki küçük çocuğu ile Nihat hocanın eşi açıyor kapıyı çocuk Nihat hocayı kapıda görünce anne kim bu adam diyerek Nihat hocaya sitem ediyor.Kısacası Nihat hoca bir şeyler anlatmak için insanları bilgilendirmek için bir çok fedakarlık yapıyor Ankara'da ki evine gittiğinizde yada Diyanette ziyaret ettiğinizde veya cebini aradığınızda kim olursa olsun insanları çok iyi karşılayan herkese yardımcı olmaya çalışan güler yüzlü yukarıda arkadaşlarında dediği gibi Nur yüzlü bir insan.

• quote:

Orjinalden alıntı: oktrates

M.BULUT Ne yazdın öle be kardeşim .. destan

Biraz öyle olduama bazı insanların bilip bilmeden yazdıklarına cevap vermek uzun oluyor.
  • bi yerden sonra sıktı be abi başlarda bnede takip ediodum

hacı anlatacak bişi kalmadı ki
  • Sen bu adamın salya sümük anlattığı mantıksız hikayelere inanıyorsan senin için yapabileceğimiz bir şey yok
    Fettullah a birşey olursa en az onun kadar iyi ağlayan birisi var yedekte.
    Nedense hep anlattığı şeyler fi tarihinden olaylar, şimdi o olaylar nedense hiç olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asrin43

Sen bu adamın salya sümük anlattığı mantıksız hikayelere inanıyorsan senin için yapabileceğimiz bir şey yok
    Fettullah a birşey olursa en az onun kadar iyi ağlayan birisi var yedekte.
    Nedense hep anlattığı şeyler fi tarihinden olaylar, şimdi o olaylar nedense hiç olmuyor.

hayır o olaylar olsa bile sen nerden biliyorsunda yaşamış gibi anlatıyorsun.hani ekmek teknesinde herodot cevden mi ne vardı ya onun gibi kafadan sıkıyo..ayrıca programında yüksek maaş almadığını söylemesi çok normal.çünkü millet aç.zengin bir adam böyle gelse acıklı hikaye anlatsa kim inanır Allah aşkına.

m.bulut sen niye hemen ateşli bir şekilde savunmaya geçtin anlamadım.üstelik z.beyaz falan demişsin ama biz onlarıda muhattap görmüyoruz.n.hatipoğlu neyse z.beyaz da öyledir benim gözümde.para için tv de artistlik yapıyo hepsi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.