Arkadaşlar Doç.Dr Nihat Hatipoğlu ile iftar programı saat:18.10 da sahur programı ise saat:03.00 da star tv ekranlarında.Gerçekten çok güzel bir program.İzlemeyen arkadaşlara tavsiye ederim.Geçen sene en çok izlenen iftar ve sahur programıydı.Muhtemelen bu senede öyle olacaktır.Nihat Hatipoğlu hocanın anlatımı gerçekten çok etkileyici.İzleyen birinin etkilenmemesi mümkün değil. Doç.Dr.Nihat Hatipoğlu'nun kısaca biyografisi ise şöyle: 1955 Diyarbakır doğumlu. Diyarbakır, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'de Uşak İmam-Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında “Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü” adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam-Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Kanal A'da 5 yıl dini programları hazırlayıp sundu. Ayrıca Ankara'da yayın yapan iki yerel radyoda 10 yıldan bu yana aralıksız olarak haftalık yayınlarına halen devam etmektedir. 2004 yılında Ramazan ayında Flash tv'de , 2005 Ramazan ayında Star tv'de Sahur programını hayırlayıp sundu. 2006 yılında Star tv de "Dosta Doğru" programı sundu ve 2006 yılında Star Tv de iftar ve Sahur Programlarını sundu. Radyo ve televizyon izleyicileri iftar ve sahur programlarını 1.olarak seçti. Programları Türkiye'de birçok radyoda yayınlanmaktadır.Halen Star tv'de haftalık programları devam etmektedir. Kırk civarında yayınlanmış kaset, CD, VCD'si bulunmaktadır. Yurtiçinde ve yurtdışında seri konferansları devam etmektedir. Yazı makaleleri, panel, Diyanet Dergisi , İslami Araştırmalar ve benzeri dergilerde yayınlandı. Hatipoğlu evli ve üç çocuk babasıdır.
Evet kandilde dinledik annemle,gerçekten çok güzel konuşuyor.
Allah razı olsun nihat hocadan.hakikaten uslubu cok guzel ve etkileyici.. bir cok kesime ulastı ve begenisini kazandı cunku anlatıklarını diğerleri gibi dilinde değil kalbiyle yaşıyor.kendi gibi babasıda cok değerli bir insandı.. öyleki suan cennetul bakide hz.Osman'a yakın bir yerde yatıyor buda herkese nasip olmaz..
nihat hoca bir numara ya.bugünkü programda tüm sormak istediklerimi cevapladı.nasıl denk geldiyse.allah ondan razı olsun bizleri bilgilendirdiği için.
Hoca iyi güzel ama salaklar adamın sesine buhu eklio fona da müzik...Adamın ne dediği anlaşılmıo
konuşma tarzı çok hoş.dün gece izlememiştim,bu gece izlerim.birazdan salona yatay geçiş yapıyorum.
Bende çok Beğenerek dinliyorum.Değindiği konular cidden herkes için faydalı konular.
Kardeşim bazı benzetmeler vardırki hakkında benzetme yapılan kişinin mesleğiyle,kişilğiyle hiç bağdaşmaz ve abes kalır.Arkadaşın yaptığı gibi.Hatta benzetme öyle bir zamanda yapılırki sırf zamanından dolayı bile abes kalır.Yine arkadaşın yaptığı gibi.Yani arkadaş yaptığı bu benzetmeyi Nihat Hatipoğlu gibi değerli bir hocaya yapmasını bırak,bana bile yapmış olsaydı veya şu anda bu konu başlığında toplanmış arkadaşlardan birine bile yapmış olsaydı bunun adı terbiyesizlik olurdu.Bu konu buraya insanların program hakkındaki görüşlerini ifafe etmeleri için açıldı.Terbiyesizlik yapmak için değil.Tabi aynı zamanda terbiyesizlik yapanı desteklemek içinde açılmadı.Programı beğenmiyorsan beğenmiyorum veya hocayı beğenmiyorsan beğenmiyorum dersin.Bu program yerine şu kanaldaki şu programı tavsiye ederim dersin.O zaman kimse itiraz etmez.
quote:
Orjinalden alıntı: Tilkea.
quote:
Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek
quote:
Orjinalden alıntı: M.BULUT
quote:
Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek
Ben bu adamın ne dediğini anlamıyorum hikayeler anlatıyor ama işim bitsede gitsem havası var adamda üstelik sanki alkol alıpta çıkıyormuş gibi bir halleri var.
Benzetmelerin hiç hoş değil.Senin bahsettiğin adamın babası öyle mübarek öyle önemli bir adamki cennetü'l baki'de Hz.Osman'a çok yakın bir yerde yatıyor.Sen kalkıp böyle bir babanın oğlu hakkında,ki kendiside Doç.Dr sıfatını almış Diyanette çalışan,hem çok uzun zamandır hemde şu anda Türkiye'nin en önemli,en değerli,en sevilen din adamlarından birisidir.Böyle bir adam hakkında yorum yaparken bağdaşmayan,saçma sapan benzetmeler yapıyorsun.Sevmeye bilirsin,beğenmeye bilirsin ama böyle değerli insanlarla bağdaşmayacak şeyler söylememelisin.Sana tavsiyem yaptığın benzetmeyi düzeltmen.
İyide sadece benzetme kendinde diyorsun yoksa adamın yaşamında neler yaptıkları babası falan beni ilgilendirmiyor
Benzetmeninde bir uslübü vardır terbiyeli ol ...
Tilkea isimli arkadaşa katılıyorum.Benzetmeninde bir adabı vardır.Terbiyesizlik yaparak benzetme yaptığını sanma.Ayrıca terbiyesizlik yapana destek veren kişi bence en büyük terbiyesizliği yapmıştır.Zaten bu kişide destek verirken saçma sapan bir şey yazmış.Bu kişiler lütfen artık daha fazla terbiyesizleşmesin daha fazla bir şey yazmasın.Yazdıkları şeyler verdikleri örnekler cahilce.Her yeni yorumlarında dahada kötüye gidiyorlar.Çok yazık
Nihat hocanın konferansına gidip bizzat yakından gorme fırsatını buldum.yüzündeki nur kelimelerle anlatılacak gibi değil..hakikaten içindeki guzellik yüzüne o kadar yansımıs ki gorupte şaşırmamak elde değil.
Benimde program hakkındaki görüşlerime gelince.Gerçekten çok güzel bir program.Nihat hocanın anlatımı çok etkileyici.İnsanın tüylerini diken diken ediyor.Geçen sene en çok izlenen programdı.Bu senede öyle olacağı kesin.Son yıllarda yetişen en iyi hocalardan birisi.Kendisi çok sevilen birisi.En sevilen dini içerikli program.Eskiden böyle programlar ramazan ayı dışında fazla izlenmezdi.Ama Nihat hoca bunu değiştirdi.Ramazan dışındada programı çok izleniyor.İnsanlara dini program izlemeyi sevdirdi.Bunuda o sevimliliği,güler yüzü,muhteşem anlatımıyla başardı.Gözlerinin içi hep gülüyor.Hani bazı insanlara"nur yüzlü"derler.Nihat hocada aynen öyle.
quote:
Orjinalden alıntı: Birce
Nihat hocanın konferansına gidip bizzat yakından gorme fırsatını buldum.yüzündeki nur kelimelerle anlatılacak gibi değil..hakikaten içindeki guzellik yüzüne o kadar yansımıs ki gorupte şaşırmamak elde değil.
Konferansa girmeyi nasıl başardın.Bende Ankara'da girmek istedim ama çok kalabalıktı giremedim.O kadar çok seveni var ki içeri girenden fazla içeri giremeyen vardı.Konferanslarına salonlar yetmiyor.Bizzat yakından görme şansına eriştiğin için çok şanslısın.Senin dediğin gibi bir çok kişiden yüzündeki o nur ifadesini duydum.Gerçekten çok değerli bir hoca.Umarım herkes onun gibi birinin kıymetini bilir.Böyle değerli hocalar kolay kolay yetişmiyor.Tv deki diğer hocalara baktığımız zaman sırf şov yapmak için dikkat çekmek için konuştuklarını görüyoruz.Her yıl ramazan gelince saçma sapan şeyler söylüyorlar sırf dikkat çekmek için.
nasip diyelim..istanbulda ümraniyeye gelmişti radyolarda birkaç hafta once rezervasyonlar için reklam yapılıyordu bizde arayıp yer ayırttık yanlız gittiğimizde kapının dısında kaldık o ayrı mesele salon tıklım tıklımdı yerimizi bile kapmıslardı:(nyseki arkalarda sandalye cekip oturabildik dediğin gibi içeri giremeyenlerde cabası.uslubu o kadar etkileyiciki insanı dunyadan soyutluyor hakikaten ins sizede, gitmek isteyen herkese nasip olur yakından dinleyebilmek.
quote:
Orjinalden alıntı: Tom amca
quote:
Konferansa girmeyi nasıl başardın.Bende Ankara'da girmek istedim ama çok kalabalıktı giremedim.O kadar çok seveni var ki içeri girenden fazla içeri giremeyen vardı.Konferanslarına salonlar yetmiyor.Bizzat yakından görme şansına eriştiğin için çok şanslısın.Senin dediğin gibi bir çok kişiden yüzündeki o nur ifadesini duydum.Gerçekten çok değerli bir hoca.Umarım herkes onun gibi birinin kıymetini bilir.Böyle değerli hocalar kolay kolay yetişmiyor.Tv deki diğer hocalara baktığımız zaman sırf şov yapmak için dikkat çekmek için konuştuklarını görüyoruz.Her yıl ramazan gelince saçma sapan şeyler söylüyorlar sırf dikkat çekmek için.
Ben bukadar her kesime hitap eden başka bir hoca tanımadım..Gerçekten Allah razı olsun...
Evet arkadaşlar biz konumuza devam edelim.Lütfen bu terbiyesiz adama cevap yazmayın konumuzu boş yere meşgul etmesin.Zaten edeceği kadar etti.Özellikle Tom amca isimli arkadaş senden rica ediyorum.Bu adamın amacı belli.Lütfen onu muhattap alıpta bir şeyler yazma çünkü onun istediği bişeyler yazman ve bu konuyu amacından saptırmak.O yüzden bu konu burada kapansın ve kimse bu adama bişey yazmasın.O kendi kendine yazarsa yazsın cevap vermeye değmez.
quote:
Orjinalden alıntı: Archelot
Ben bukadar her kesime hitap eden başka bir hoca tanımadım..Gerçekten Allah razı olsun...
Aynen katılıyorum arkadaşım.Her kesime hitap eden bir hoca.Her kesimden seveni var.Böyle değerli bir hocadan Allah razı olsun
quote:
nasip diyelim..istanbulda ümraniyeye gelmişti radyolarda birkaç hafta once rezervasyonlar için reklam yapılıyordu bizde arayıp yer ayırttık yanlız gittiğimizde kapının dısında kaldık o ayrı mesele salon tıklım tıklımdı yerimizi bile kapmıslardı:(nyseki arkalarda sandalye cekip oturabildik dediğin gibi içeri giremeyenlerde cabası.uslubu o kadar etkileyiciki insanı dunyadan soyutluyor hakikaten ins sizede, gitmek isteyen herkese nasip olur yakından dinleyebilmek.
quote:
quote:
İnşallah kardeşim.Yakından görüp canlı olarak dinlemeyi çok isterim
quote:
quote:
Evet dediğin gibi böyle saçma sapan şeyler söyleyen insanlar çıkıyor.Kendilerine reklam yapıyorlar sonrada çıkıp sinema filminde oynuyorlar.Malesef böyle şeyler oluyor.İşte bu yüzden Nihat hoca gibi hocalarımızın değerini bilmeliyiz.
Arkadaşlar ben sadece fikrimi belirtmek için araya giriyorum yukarda olan tartışmaya kulak misafiri oldum;
İnsanları eleştirmek insanların mesleğine,statüsüne,kimliğine,ailesine,soyadına hakaret yada terbiyesizlik etmeyi gerektirmez ama düzgün yapılan bir eleştiriyde vay efenim siz bu adama nasıl böyle dersinizde denmez bu o kişiyi nesneyi yada durumu putlaştırır...
Sanırım ŞakaAltıGerçek arkadaşımız istemiyerek hakaret etti onun sarfettiği sözler biraz alaycı yine benim kanımca söyleniş tarzı hiç hoş olmasada alkol alıp çıkmaktan kastı Nihat Hoca'nın kişiliğinden kaynaklanan ağır ve düşünerek konuşmanın verdiği herkesin sabredemediği gibi konuşmasından kaynaklanmaktadır.
Bence burda insanları eleştirirken kelimeleri biraz daha özenli seçersek birbirimizi yanlış anlamaz ve konudan uzaklaşmadan amacımaza doğru yol almaya devam ederiz...