Şimdi Ara

Nihat Genç'ten Temelkuran'a yanıt! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Abbas The Traveler

quote:

Orjinalden alıntı: Üvercinka

quote:

Orjinalden alıntı: Abbas The Traveler

quote:

Orjinalden alıntı: squalla

Bildiği bilmediği her konuda konuşan bir tip. Skyturkte çıkıyor.

ben nihat gencin hiç akışkanlar mekaniği , ayrodinamik prensipleri , mars depremleri hakkında konuştuğuna ya da yazdığına denk gelmedim.

şu internet ve f.orum aleminde ağzı olanın konuştuğu kadar yazmayı bilen hepimiz dünya ve yurt meseleleri hakkında ahkam kesebiliyoruz. nihat genc neden bilmeden konuşan biri olsun ki?

eğer dersenizki nihat gençten ve söylediklerinden hazzetmiyorum buna zaten kimse bir şey diyemez.

Nihat Genç değil de maalesef forumda ki arkadaşlar bilip bilmediği her konuda yorum yapıyor (Bunu senin için demiyorum)

yorum yapılsın hocam buna karşı çıkmak abes olur. tartışa tartışa konuşa konuşa anlaşırız bir yerlerde.

herkes aynı düşünmek zorunda değil ama kimseyi kırmadan yaralamadan fikirlerini açıklayıp savunabilmeli samimiyetle.

Şimdi tabi ki herkes aynı düşünmez ama masayı anlatan bir panda durumuunda; tutup abuk sabuk bir şekilde sen anlatılanı sandalye, anlatanı da iguana farzedip ve buradan hareketle hiç bir anlam ifade etmeyen şeyler söylersen ortada tartışma falan olmaz.

Tatışma olması için bazı asgari gerekilikler olmalı diye düşünüyorum.Mesela en azından tartışmaya neden olan konuyu okumak, anlamak, konuda adı geçen kişiler hakkında braz bilgi edinmek gerekir.Değil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: burrrak1

yürü bee nihat baba be helal sana işte solcuların düştüğü utanç verici acınacak durumlar görün görün

Sevgili Nihat Genç de solcudur bilip bilmeden kefenin tümüne aynı muamele yapmayın adamın anlatmak istediğini anlayamıyor çoğusu
  • nihat genç solcu değil

sağcıda değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 15 Temmuz 2006; 18:45:24 >
  • YA ŞU NİHAT GENÇ KADAR MİLLİYETÇİ BİR ADAM VAR MI BE !

SKYTÜRKTE PROGRAMI VAR Bİ .

ADAMI DİNLEDİKÇE ; O AN YÜZLERCE Ş*REFSİZİ GEBERTESİM GELİYO !!!

BU ADAMIN SİTESİ FALAN VARDIR DİMİ??

VARMIŞ :WWW.N IHATGENC.COM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ustAd -- 15 Temmuz 2006; 18:47:14 >
  • quote:

Öncelikle başlıktan sonra gelen büyük cehalet ve anlmamama takıntısı beni dumura uğrattı.

Şöyle ki:

Nihat Genç solcudur.Hem kendisi bunu söylemektedir, hem de yazıları bu yönlüdür.Öncelikle bu noktada mutabık olalım.

İkincisi yazıda Nihat Genç "Ulan bu solcular ne salak yahu" dememektedir.Zira dediğim gibi kendisi de solcu olan Nihat Genç yazısında bazı kişileri kendisini solcu sanan ama aslında solcu olmayan insanlar olarak nitelendiriyor.Nihat Genç'in amacı onlara (Temelkuran'a falan) burada solculuğun tanımını yapmak ve bir solcunun nasıl davranması gerektiğini anlatmak.

Bunu anlamak bu kadar zor değilken,sanırım yapılan yorumları Nihat Genç görseydi gülmekten kırılırdı cinsindedir.

Zira yine burada sol a laf atanlar, sanırım ömrü hayatında TV izlememiş, gazete okumamış kişilerdir.

ABD nin Irak saldırısına da, Türkiye de ki İncirlik üssüne de, Siyonist İsrail'in saldırılarına karşı da tepki veren kesimdir.İsteyen herkes bir hafta TV ve gazete takip etsin, kolayca görür bu durumu.

Daha da ilerisi 70 lerde Türkiye den bir çok solcu, Filistin de gidip kamplara katılmış ve İsrail'e karşı direniş gerçekleştirmiştir ama heyhat burada yorum yapanları henüz güncel olan bir durum hakkında bilgi sahibi olmadığı için eski durumdan hiç haberdar olmaz.

Bir de bir insafsızlığın daha önüne geçmek için, yorum yapanlara bir zahmet Ece Temelkuran ve ya Oral Çalışlkar'ın mesela ABD nin Irak'a saldırdığı dönem yazdığı yorumlarını okumalarını öneririm

sen bana solculuğun tanımını yapsana bakalım ne anlıosun solcu lafından öle laf atmak kolay bişe biliom havalarıyla

• quote:

quote:

Öncelikle başlıktan sonra gelen büyük cehalet ve anlmamama takıntısı beni dumura uğrattı.

Şöyle ki:

Nihat Genç solcudur.Hem kendisi bunu söylemektedir, hem de yazıları bu yönlüdür.Öncelikle bu noktada mutabık olalım.

İkincisi yazıda Nihat Genç "Ulan bu solcular ne salak yahu" dememektedir.Zira dediğim gibi kendisi de solcu olan Nihat Genç yazısında bazı kişileri kendisini solcu sanan ama aslında solcu olmayan insanlar olarak nitelendiriyor.Nihat Genç'in amacı onlara (Temelkuran'a falan) burada solculuğun tanımını yapmak ve bir solcunun nasıl davranması gerektiğini anlatmak.

Bunu anlamak bu kadar zor değilken,sanırım yapılan yorumları Nihat Genç görseydi gülmekten kırılırdı cinsindedir.

Zira yine burada sol a laf atanlar, sanırım ömrü hayatında TV izlememiş, gazete okumamış kişilerdir.

ABD nin Irak saldırısına da, Türkiye de ki İncirlik üssüne de, Siyonist İsrail'in saldırılarına karşı da tepki veren kesimdir.İsteyen herkes bir hafta TV ve gazete takip etsin, kolayca görür bu durumu.

Daha da ilerisi 70 lerde Türkiye den bir çok solcu, Filistin de gidip kamplara katılmış ve İsrail'e karşı direniş gerçekleştirmiştir ama heyhat burada yorum yapanları henüz güncel olan bir durum hakkında bilgi sahibi olmadığı için eski durumdan hiç haberdar olmaz.

Bir de bir insafsızlığın daha önüne geçmek için, yorum yapanlara bir zahmet Ece Temelkuran ve ya Oral Çalışlkar'ın mesela ABD nin Irak'a saldırdığı dönem yazdığı yorumlarını okumalarını öneririm

sen bana solculuğun tanımını yapsana bakalım ne anlıosun solcu lafından öle laf atmak kolay bişe biliom havalarıyla

Ne diyorsun güzel kardeşim?

Yazıya itirazın,eleştirin varsa buyur yap.Varsa verdiğim biliglere bir yalanlanamn,itirazın onu da buyur yap.Okuduğu yazıyı, okuduğu kişiler hakkında bir fikir edinmeden yarım yamalak okuyan ve onu da anlamyaanlar için bir şey yazıyorsun bu sefer de senin gibi orjinal tepkiler alıyorsun.

Bir de madem sormuşsun açıklayalım.Eski Roma (Yunan da diyebiliriz) da bir karar alınacağı zaman meclis şeklinde bir şey kurulur ve burada halk (işte esnaf,zanaatkar,pleb,serf vs ne ise) temsilcileri, aristokratlar vs toplanır.

Halk temsilcileri, sürekli halkın faydasına olacak ve o döneme göre daha ilerici olan şeyleri ister ve sürekli meclisin sol tarafına oturur.Aristokratlar da ise halk kayıgıs yokdur ve sürekli kendi statükoları ışığında bir statükocu tavır sergileyip meclisin sağ tarafına oturur.

İşte sağcılık ve solculukta buradan çıkar.

Nihayet güncele uygularsak solcu kişi burada mazlum olan, ezilen halk olan Filistin i her koşulda desteklemelidir.Nihat Genç de onu söylüyor.

Tamam mı güzel kardeşim

• Nihat genç yine döktürmüş..
    bu saç sakaldan bahseden yazarda kim milletin moda yazarı felan herhalde
  • Aslını isterseniz bu söyleşiyi ayak üstü yapmışlar galiba. Çünkü ece Temelkuran'ın bu ortasına Nihat Genç kalitesinde bir futbolcu öyle bir vole vururdu ki top bir daha sahaya dönemezdi. Nihat Genç'ten daha güzel bir cevap beklerdim. Ama buna da şükür maalesef. (Ne de olsa başkaları bir şey demiyor!)
  • Solcu molcu ama severim Nihat Genç i, hatta geçenlerde skyturk deki konuşmasında resmen ağlatmıştı
  • yau solu sağı ne karıştırıyorsunuz ki nerden anladınız solcu olduğunu ben bu adamın solcuyum dediğini ne okudum ne de duydum.(programınıda izliyorum)
  • quote:

quote:

quote:

Şöyle ki:

Ne diyorsun güzel kardeşim?

Yazıya itirazın,eleştirin varsa buyur yap.Varsa verdiğim biliglere bir yalanlanamn,itirazın onu da buyur yap.Okuduğu yazıyı, okuduğu kişiler hakkında bir fikir edinmeden yarım yamalak okuyan ve onu da anlamyaanlar için bir şey yazıyorsun bu sefer de senin gibi orjinal tepkiler alıyorsun.

Bir de madem sormuşsun açıklayalım.Eski Roma (Yunan da diyebiliriz) da bir karar alınacağı zaman meclis şeklinde bir şey kurulur ve burada halk (işte esnaf,zanaatkar,pleb,serf vs ne ise) temsilcileri, aristokratlar vs toplanır.

Halk temsilcileri, sürekli halkın faydasına olacak ve o döneme göre daha ilerici olan şeyleri ister ve sürekli meclisin sol tarafına oturur.Aristokratlar da ise halk kayıgıs yokdur ve sürekli kendi statükoları ışığında bir statükocu tavır sergileyip meclisin sağ tarafına oturur.

İşte sağcılık ve solculukta buradan çıkar.

Nihayet güncele uygularsak solcu kişi burada mazlum olan, ezilen halk olan Filistin i her koşulda desteklemelidir.Nihat Genç de onu söylüyor.

Tamam mı güzel kardeşim

solculuk sağcılık etat de jenaurex (eta dö jenaro) meclisinde sağa ve sola oturan çeşitli toplumsal kesimlerden ortaya çıkmıştır dorudur.fransız ihtilalinin sebeplerinden de biridir.bastil hapishanesine yapılan ayaklanma.nese orası uzun hikaye.senin savunuduğunma gelince aslında aynı şeylerden bahsedioruz bende herzaman ezilenin yanındayım ama ilk mesajında ben nihat genç!i yargılar bir tavır içinde gördüğüm için ufak bi eleştiride bulundum.anlatmak istediklerim seninkilerden çok farklı değiller aslında.aynı şelerin üstünde de tartışmaya gerek yok diorum ben.tamam mı güzel kardeşim

• 10 yıldan fazla oldu yazılarını okurum,
    sağlam bir yazardır,
    çok sivri dilli olması
    temel özelliklerindendir
    satılmış medya kalemlerinden değildir
    bu yazıyı yazmasından da anşlaşıalcağı üzere demokrasinin
    herkese lazım olduğunu, çifte standartın dünya görüşü ile beğdaşmayacağını savunan bir yazar.
    kendi deyimi ile geçmişinde sağ görüşlü bir insandır.
    onun solculuğa bakışı daha akıllıca ve eşitlikçi bir bakış.
  • arkadaşlar yaklaşık yarım saat sonra 23:10 da skytürkte nihat genci ne var ne yok programında izleyebilirsiniz.
  • Solculara laf atanlara çok güldüm.
    Nihat Genç eskiden sıkı Ülkücü olan bir kişidir.
    Sonradan sağ partilerin yaptıklarını hazmedemeyen biri olarak saf değiştirmiştir.

Nihat Genç'i Leman'dan beri takip eden, kitaplarını alıp okumuş biri olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki kendini tekrara düşen bir yazarımızdır.
    Hayatımda 8-9 seneden beri var olan bir insan olarak problemleri tarafsızca (en azından öyle olmaya gayret ediyor) , eğmeden bükmeden çok sert bir şekilde dile getirmeyi başarmasına rağmen MAKUL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GETİREMEYEN BİR KİŞİDİR.

Ne yazık ki bazı çözümleri fazlasıyla ütopik kalmaktadır.
    Hayatın gerçekleriyle örtüşmemektir.
    Kaldı ki BAZI KONULARDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ YOKTUR. Hatta kendiside ben bu konuları çözemem der. :)

Hayat kalem, kağıttan ibaret değil ne yazık ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 15 Temmuz 2006; 23:10:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Solculara laf atanlara çok güldüm.
    Sonradan sağ partilerin yaptıklarını hazmedemeyen biri olarak saf değiştirmiştir.

Nihat Genç'i Leman'dan beri takip eden, kitaplarını alıp okumuş biri olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki kendini tekrara düşen bir yazarımızdır.
    Hayatımda 8-9 seneden beri var olan bir insan olarak problemleri tarafsızca (en azından öyle olmaya gayret ediyor) , eğmeden bükmeden çok sert bir şekilde dile getirmeyi başarmasına rağmen MAKUL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GETİREMEYEN BİR KİŞİDİR.

Kaldı ki BAZI KONULARDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ YOKTUR. Hatta kendiside ben bu konuları çözemem der. :)

ülkenin 100 yıllık sorunlarına siyaset dahil hiç bir kurum ve kişi çözüm getiremiyor zaten.

nihat gencinde sihirli değneği yok ama söylenemeyen şeyleri açıkca haykırabilen bir deli de lazım bence.

o sebeple bazen saçmalasa kendini kaybetse bile nihat gencin vicdanı , çığlığı yeter...

• Zaten böyle şerefsizlere , dobra dobra konuşan hafif deli biri lazım.

Yine Skyturk'te izleyebileceğiniz "Kalemler ve Kılıçlar" programında Yalçın Küçük hocamız var.
    Yalçın Beyde hafif uçmuştur, aşmıştır.
  • osmanlıyı da katıyorsan o tarih epey uzar ve 1919 da samsun'a çıkan önderimiz milletin yüzyıllardır süren makus kaderini yenip 1950 lere kadar gayette güzel yönetilen bir ülke kurmuştur.ha yok diyorsanki benim 100 seneden kastım tc nin kuruluş yıllarından itibarendir yine o zaman o tarih fazla uzun olmuştur.çünkü o tarihten 50 lelere kadar ülke güzelce yönetiliyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Solculara laf atanlara çok güldüm.

Ben de çok güldüm.Birisi hala "yok yahu nihat Genç solcu değil ki" diyor.Ne desek boş, adam kendisi de diyort boş,yazıları da diyor boş.

Nihat Genç evet eğlenceli yazıyor, güzel konuşuyor ama biraz eklektik kalıyor.Ece Temelkuran da öyle.

Ancak zaten bu insanlar direk olarak politikacı iddiasında olan kişiler değil.Yani Nihat Genç ten, sıkıyorum bir Chomsky ve ya Edward Said tarzı beklemek yanlış olur.

Bir yazı da benden, sitenin tekinden aldım

.... horoz kendini çöp tepesinde görmüş müezzin oldum sanmış. kemalistlerin iktidar kaygısı, çok haklı. tam da ingiltere-almanya-fransa'nın on asırdır devam eden düşmanlığını bitirme noktası, bu milli iktidar! yani, yersin kabak, yemezsin, kapı açık, diyorlar. bizse hala aptal liberal yazarlarımızla, zorla zorla bir yokuş kaldı diyip, her gün ab'ye girip girip çıkıyoruz.

kemalistlere hak veriyorum, sevr'den beter bu, ab, hem milli güvenlik kurulu'nun, hem devletin, hem ordunun, hem de derin devletin iktidarını istiyor, gölgesini dahi yasalarla yasaklıyor. başka sorunları nafile tartışmayın, ipin koptuğu yer burası. ordunun bu iktidarı vermeye niyeti yok, kuvvayi milliye savaşı çoktan başladı. ab macerası ve tartışmalarını bitmiş sayın.

haklısın asker ağam! gavurdur bunlar, toprağımıza göz koydular, bağımsızlığımızı istiyorlar bizden. iktidarı istiyorlar. yüzde yüz haklısın. vermeyin bağımsızlığımızı, sakın taşımayın iktidarı avrupa'ya, sonuna kadar yanınızdayız!

türk ordusu, benim asker ağam! bu ülkenin iktidarı, yönetimi, halkın elinde olsaydı, o bağımsızlığı avrupa ellerinde kimse alamazdı elimizden. oysa şimdi bir kaç yasayla, kralın yetkilerini alıp, kralı öldürüp bitiriyorlar. haklısınız. siyaseti halk yapsaydı, parlamentomuz halkın temsilcilerinin olsaydı, ingilizler gibi, almanlar gibi, bu halkın temsilcileri orada milyonlarca sayfa dosya arasına çatır çatır girer, ülkelerinin menfaatlerini, konuşur, tartışır sahip çıkardı!

asker ağam, bağımsızlık ve onur, halkın elinde olsaydı, bu halkın elinden hiçbir kuvvet alamazdı onu. avrupa birliği işte bu: avrupa birliğine tüm devletler, halklarının temsilcileriyle dayandı, bizlerse hala milli güvenlik kuruluyla omuz vuruyoruz. korkunuzda haklısınız.

halk bu topraklarda iktidarı alıncaya kadar da korkmaya devam!

avrupa birliği'ne girecek türkiye'yi ancak halkın sırtında taşıyabiliriz! bunu öğrendiğimiz güne kadar acemice ve çocukca ve saplantılı bir şekilde muasırmış, çağdaşmış, uygarlıkmış, ab'ye girecekmişiz laflarını lütfen etmeyin.

solcu liberalleri de sevmiyorum, onlar da sinsice, bu yasaları bu devletin çıkartacağı yok, girdik-gireceğiz gazıyla ve ab'nin sıkıştırmasıyla çıkartırız kurnazlığındalar! yasaların çıkması birşey değiştirmez, yasalarını koruyacak olan halktır, halkın koruyamadığı bir ülke köledir, halkın temsil edilmediği bir yönetim, müstemlekedir!

halkın siyaseti olmadan, avrupa olmaz! ab dediğimiz bir demokrasi imparatorluğu!

artık kemalistleri tut tutabilirsen, öyle sert kuvayi milliye savaşı veriyorlar ki, vay maşallah! bu toz duman arasıdna "kemalist petrolcüler" dahi zuhur etti. iyi ki bahsi açıldı, hepimiz, siyasete doğuda açılıp kapandığı söylenen bu kuyuların hikayeleri yüzünden girdik, 12 eylül öncesi sağcı, solcu her gence gidin, siyasallaşmalarının ilk sebebi olarak, doğuda betonla kapandığı söylenen kuyulara karşı biriktirdiği kin olduğunu söyleyecektir.

gençliğimiz, bu kuyu, sondaj, beton hikayeleriyle tükendi, hikayeyi tekrar vizyona sokmaya çalışıyorlar. şu çük gibi kayaları delen şeye sondaj diyorlar. yeterince kuyu açılmadığı, bu topraklarda çok petrol olduğu söyleniyor. inşallah vardır, hayırlısı olsun, doğduğumuz günden beri bekliyoruz! ancak, dönüp dönüp hep şu örneği veriyorlar. romanya'da yılda bin defa sondaj yapılıyormuş, bizde elli yılda bin beş yüz sondaj yapılmadı. haklılar! belki o kadar sondaj yapacak parayı bulsa, petrol da buluruz, kim bilir! ancak askeri bütçemiz ortada, yüz milyar dolarları silahlara yatırdık, durduk. tabii ki bizde sondaja para bulunmaz.

benim kemalist petrolcü kardeşlerim elli yıldır halkın anasını .ikiyoruz, dağı taşı ikseydik, belki kan yerine petrol gelirdi!

öyle, persil adam gibi, kahraman kahraman konuşmayın. o dağlarda döktüğümüz kan kadar petrol çıkartın yeter, o milyar dolarlık silahları yağlayacak kadar petrol ulun yeter!

bir solcu ağbi anlatmıştı, 60'lı yılların sonu herkes petrol var, diye konuşuyor, askerde, eğitim alanında sürünüyormuş. sürün, sürün akşama kadar. bir dakika nefes alamıyor! bir nefeslik dinlenmek için aklına bir fikir gelmiş, komutana çıkıp "komutanım burnuma petrol kokusu geliyor!" demiş. komutan, kaytarmak için uydurduğunu da biliyor, ensesine bir şaplak atıp: "bu halk ne zaman çamur içinde burnuyla sürtse, burnuna petrol kokusu gelir!" demiş.

türkiye ne zaman dibe vursa, böyle bir umut uçurulur! ne diyelim, iş bilmeyen çavuşlar, döner bokunu avuçlar! bırakın cahilce tartışmaları! bardakta suyu dövmüşler, ne kara olmuş, ne beyaz!"

nihat genç, edebiyat dersleri, cadde yayınları ikinci basım ağustos 2004, s.418-42

• NE SOLCUSU YAV BİLMEDEN GÖRMEDEN DÜŞÜNMEDEN SALLAMAYIN
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.