< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Haziran 2020; 23:6:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Haziran 2020; 23:6:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yanlış anlama ama Yahudileri sevmek ve antisemitizme karşı olmak neden kötü? Siyasi olarak düşünüldüğünde antisemitik olmanın elbette onlarca sebebi olabilir ama antisemitikliğinin nedenlerini merak ettim. Bir de bence Nietzsche Yahudilerden ziyade Hellen (Antik Yunan) sevici sıfatını taşımaya daha uygun, Nietzsche'nin asıl sahip çıktığı ve yücelttiği halk çünkü Hellenler. Nietzsche'nin Yahudilerle ilgili zaman zaman olumsuz imalarda bulunduğunu da anımsıyorum ama buna tekrar bakmam gerek, Hıristiyanlık, kısmen de Platon ve Sokrates hariç neyi bir anda öveceği ve gömeceği pek belli olmuyor Nietzsche'nin. Aforizmik düşünür olarak uçarı tarafı çok. Ne paylaşacağını bekliyorum. Okuma demenle ilgili olarak bence isteyen istediğini okusun. Edebiyatvari felsefe alanında ve edebiyatvari entelektüel dünyada bence zaten hiçbir yazara must denemez. Herkesin ayrı zihniyeti var. Nietzsche'nin mesela hayalperest, uçarı, yer yer megaloman ve şarlatan olduğu kesin. Filozofların hatırı sayılır bir kısmı böyle ama. Bu yine de onları değersiz yapmak zorunda değil.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 23 Haziran 2020; 22:50:0 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Haziran 2020; 22:52:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Haziran 2020; 22:55:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 24 Haziran 2020; 13:13:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|