Şimdi Ara

Ni-MH pillerim kendi kendine boşalıyo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    7-8 Ay önce Energizer 2500 mAH pil almıştım foto.mak için çok yoğunda kullanmadım. Arada bi şarj ediyodum. Son zamanlarda, full şarjlı pil hiç kullanmadan bir kaçgün sonra bomboş oluyo. hemde dışarda beklerken.
    Neden olabilir? Eğer ömrü bittiyse bukadar azmıydı yaa bunların ömrü. toplasan 100kere şarj etmemişimdir.Bırak 100ü 50bile diil!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 21 Ağustos 2006; 23:30:48 >

• Şarjlı piller kendi kendine boşalır. Normaldir. Ama bir kaç gün içinde bomboş olması anormal. Hatalı üretimdir. Pilleri tek tek deneyebilme şansın var mı? İkisinin birden boşalması ilginç.
  • ikiside aynı pil niye ilginç ki?
  • Kaç saat sarj ediyorsun veya makinen Otomatik şarj kesme devresi var mı?

Bende daha önce buna benzer sorun varmı makine piller boş oldugu halde full sarj olmuş diye şarjı kesiyordur. Sanyo şarj cihazı aldım şimdi aynı pilleri hala kullanabiliyorum.

Not:Şarj makinen kaliteli ise üsteki yazıya aldırma...
  • şarj aleti duracell şarj bitince ışık yanıyo ama içinde ne oluyo bilmiyorum.
    Bu boşalma olayı fiziksel şartlara falan bağlımı?
    Birisinden sreç filme sardığını duydum.

• pardon yaa biraz büyük olmuş foto edit düğmeside reklamın altında kalmış ama yinede düzeltiyorum

• Pilleri tam boşaldıktan sonra takıyorsun şarj bitikten sonra ışık yanıyor.

Dolum işlemi makinanın öngördügü dolumdan çok kısa ise(örnegini mesala pile 15 saat deger biçtigi halde 3-4 saatde ışık yanıyorsa-hızlı şarjlarda bu süre daha düşük.) şarj aletinden şüphelenebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 24 Ağustos 2006; 17:34:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nİ-MH BATARYA ŞARJI HAKKINDA
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hava sıcaklıkları da etkili olabilir,bende gp 2300 kullanıyorum.akşam şarj ettim,sabah foto. mak. taktım,boş görünüyordu.Adana oturuyorum,cehemnem gibi sıcak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.