Şimdi Ara

Neyi değiştirebildik ki ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk Çağ:Savaşlar,insanları kontrol eden insanlar,fiziksel hastalıklar,aç ve tok insanlar...

    Yakın Çağ:Savaş katliamları,insanları kontrol eden makineler,psikolojik hastalıklar,aç ve tok insanlar...

    Aradan 3,5 milenyum geçmesine rağmen değişen hiçbir şey yok.Geliştik diyoruz fakat kendimizi tekrar etmekten başka bir şey yapmıyoruz.
    Krallar şirketlere dönüştü.
    Oy kullanarak,seçme hakkımız olduğunu düşündük,
    savaşarak kendimizi koruduğumuzu.
    Kendimize liderler seçtik,
    Tekrar yönetilebilmek için.
    Kağıt parçasına ihtiyaç duyduk,
    birbirimize güvenmeden yaşayarak.
    Daha zeki olduk,dünyada fakir insanların olmasını normal görerek.

    Neyi değiştirebildik ki ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇevikAtmaca61 -- 19 Aralık 2015; 13:07:41 >



  • Spheroidite S kullanıcısına yanıt
    Bu geçmişte de böyleydi şimdi de böyle.Niçin değişmiyor ?
  • Keşke bu teknolojik ve bilimsel gelişmeler , İslam çatısı altında olsaydı.Zengin fakire malının 40'ta birini verince adaletsizlik kalmazdı.Ama şimdiki manzaraya bak.Dünyanın bütün serveti %1'in elinde.Kalanı da karın tokluğuna yaşıyo.

    Mısırlılarda zamanında şehir kurmada , saraylar inşa etmede , bilimde çok ikeri gitmişlerdi.Ama bütün medeniyetlerini kölelerin sırtından kurmuşlardı.Roma imparatorluğu da aynıydı.Şimdiki batı medeniyetine bakarsak , avrupadan kalkan her 4 gemiden birinin afrikaya uğrayıp kaçırdığı köle zencilerin inşa ettiği ,Amerika Birleşik Devletleri dünyaya hükmediyo.Allah dönem dönem dünyada , böyle zalimlerin zulmüne zaman tanıyor.Ama diğer taraftan ekilen aydınlık çağın tohumları çoktan yeşermeye başladı , onların medeniyeti kokuşmaya başladı bile.

    "Türk Birliği’nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. TÜRK Birliği’ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını TÜRK Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. TÜRK'lüğün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek."
    Atatürk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bütün bunları birebir aynıymış gibi gösterirseniz olmaz. Tarihte yaşamadık en nihayetinde, bilmiyoruz o zamanki yaşamı, ama biraz tarih okuyunca o zaman insanların pislik gibi yaşadığını da görebiliyoruz. Şimdi onunla bunu kıyaslamak resmen saçmalıktır.
    İnsan hakları, cumhuriyet, demokrasi, sağlık hizmetleri, sosyal güvenceler, ekonomik güvenceler, uluslararası antlaşmalar, hukuk, insana verilen değer vs. Bütün bunlar varken hiçbir şey değişmedi demek neyin nesidir? Kimse fight club edebiyatı yapmasın boşa. Çokta iç açıcı durumda değiliz belki de bu hiç ilerleme kaydedemedik anlamına gelmiyor. Ya da 1000 yıl öncesiyle aynıyız anlamına gelmiyor. Belki bundan daha iyi olabilirdi, ama sonuçta eskisinden daha iyi.
  • İnsanların medeniyet olçusu aciz olanın gucunun arttığı orandadır. Kadın çocuk gibi faktorlere bakılarak değişim değeri hesab edilebilir.

    Aynı şekilde tabiat ve hayvanat gibi iki bağımlı değişken de hesaba katılmalı.

    Güçlü olan ayakta kalır deniyorsa bu başka. Bu olaya imtihan sırrı demek de garip geldi. İmtihan sırrı açıklanmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

    Bütün bunları birebir aynıymış gibi gösterirseniz olmaz. Tarihte yaşamadık en nihayetinde, bilmiyoruz o zamanki yaşamı, ama biraz tarih okuyunca o zaman insanların pislik gibi yaşadığını da görebiliyoruz. Şimdi onunla bunu kıyaslamak resmen saçmalıktır.

    Kendinle çelişiliyorsun.
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Evet belki insanlar İslam'ı benimseyebilseydi,tüm bunlara gerek kalmazdı,çünkü Kuran'ın öğretisi de bu yönde.Fakat diğer taraftan bakınca tüm dinler barış ve beraberliği savunuyor.Yani yalnızca inançlı olmak insanı iyi biri yapacaksa insanın hayvandan farkı kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇevikAtmaca61 -- 19 Aralık 2015; 18:37:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mushi-Shi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

    Bütün bunları birebir aynıymış gibi gösterirseniz olmaz. Tarihte yaşamadık en nihayetinde, bilmiyoruz o zamanki yaşamı, ama biraz tarih okuyunca o zaman insanların pislik gibi yaşadığını da görebiliyoruz. Şimdi onunla bunu kıyaslamak resmen saçmalıktır.

    Kendinle çelişiliyorsun.

    Hayır çeliştiğimi sandığın yerde yeterince açık olmamışım sanırım. Şöyle olacak, o zamanlar yaşamadın kralın nasıl bir şey olduğunu, köleliğin nasıl bir şey olduğunu, her gün çıkan savaşların nasıl bir şey olduğunu, bilmiyorsun, bu yüzden böyle konuşmak kolay oluyor. Tarih okuyunca öğreniyorsun ama, o yuzden böyle karşılaştırmalar yapamayacağınıda biliyorsun. Şimdi olmuştur umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yani yalnızca inançlı olmak insanı iyi biri yapacaksa insanın hayvandan farkı kalmıyor.

    birileri dini ya da inançsızlığı anlatırken bir tarafını yırtacağına sözün özü ne ise onu söylese kafiymiş. yaklaşımınızdan ötürü tebrik ederim. saygılarımla...
  • Lokomatif Portakal kullanıcısına yanıt
    Hiçbir olayı tam netliğiyle bilemeyiz,elbette.Fakat elimizde geçmişi anlatan kitaplar ve bulgulardan başka bir şey de yok.Bu yüzden yapabileceğimiz tek şey bunlardan yola çıkıp sonuçlar çıkarmak.
    Belki bir gün geçmişe gidebiliriz,o zaman olayları tam netliğiyle ele alabilmemiz için bir şansımız olur.
  • İlk çağdan bu yana yaşam şartları gelişti diyebiliriz yalnızca. Zihinler ve düzen aynı.

    Hala ideolojiler ve dinler dünyasındayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok şey değişti ama daha çok geriye doğru bir değişim var gibi görünüyor. TV gibi iletişim kanallarıyla sürekli insanlara şiddet aşılanıyor, insanlarında sanki şiddete ihtiyaçları varmış gibi bunları ağızları açık izlemesi inanılır gibi değil. Ben bundan zevk alıyorum diyen yalan söyler zira hiç bir toplum bu şekilde gelişemez. Bu dünyayı kimlerin yönettiğinin de kanıtıdır bir bakıma. Çocuklarımız sevgiyi öğrenmesi gerekirken gereksiz ne varsa öğreniyorlar ağızlarında argo kelimeler eksik olmuyor, sonrada eğitim diyoruz bu ne yaman bir çelişkidir böyle eğitim falan olmaz. Yani ikisi bir arada yürümez. Hepimize hayırlı uğurlu olsun bu boktan dünya sonrada hep birlikte yeni yılı kutlayalım, soyut bir zaman kavramını kutlayalım. Yada 2015 e bakıp kaç insanın gereksiz yere boş yere öldüğüne bakıp oturup ağlayalım. 2016 ne getirecek, dün 2015 iken 1 gün sonra yeni bir dünyaya mı başlamış olduk. Yani ne kadar boş şeylerle uğraşıyoruz. Gözlerimizi yumalım bir taraftan ölenlere bu insanlık dramına üzüldüğümüzü birkaç saniyeliğine ifade edelim sonra kutlama yapalım eğlenelim.




  • Cok sığca bir dusunce
  • Bize bırakılan mirasları bile koruyamadık ki, neyi değiştirelim. Sadece birilerinin beyin kontrolü altında yaşam sürüyoruz. Savaşlar bile kontrolde tutulamayan halkı kendilerine çekmek için başlatılmış. Bizler önce iç çatışmalarımızı bir halledebilsek o zaman neyi değiştirip değiştiremeyeceğimizi düşünürüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.