Şimdi Ara

Nexus 5 Batarya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Nexus 5 almayi dusunuyorum. Fakat tek takildigim konu bataryasi. Standart bir kullaniciyim. Zaten gun icinde surekli derslerim oluyor. Arada oyun oynamayi ve facebookta gezinmeyi seviyorum. Müzigi de sadece yolculuklarda uzun sureli veya sabahlari 10 dk dinlerim.

    Normal bir gun icinde sabah muzik dinlerim, okulda tenefusleri sosyal aglarda takilirim yada 10 dk oyun oynarim toplamda 7 tenefus 10 ar dakikadan 70 dakika belki gun icinde okul sonrasi bir kac saat daha kullanirim onun disinda bilgisayarda takilirim. Bu okul ve okul sonrasi kullanimim bitince de acik kalmasini isterim ki gelen aramalara cevap verebileyim aksamda full sarjlar sabah tekrar kullanirim. Sizce bu kullanimda bu telefon ihtiyaclarimi karsilarmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • yav arkadas cidden can sıkıcı olmaya basladı bu durum.. her telefonda aynı konu acılıyor. herkes zaten bunu yapıyor ve tüm telefonlar fix artık aralarında 1-2 saat oynuyor işte.kullanırsan 1gün idare ediyor kullanmazsan 2-3 gün gidiyor..
  • MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    Belirttiğin şekilde kullanırsan akşam evine gidene kadar Nexus 5'in pili sana rahat rahat yeter. Ancak o gün akşamı başka bir yerde geçirmen gerekirse ve bu sırada telefon kullanımın biraz daha yoğun olursa gece eve gelmeden şarjı bitirmiş olabilirsin.

    LG G2 al pil sorunun olmasın. Zaten Nexus 5 henüz Türkiye'ye gelmedi, ne zaman geleceği de belli değil.
  • Yurt dışından getirtmeyi planlıyorum. Aslında g2 almak istiyordum ama fiyat yüzünden nexusa daha sıcak bakmaya başladım. Görüşleriniz için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemalboran

    Belirttiğin şekilde kullanırsan akşam evine gidene kadar Nexus 5'in pili sana rahat rahat yeter. Ancak o gün akşamı başka bir yerde geçirmen gerekirse ve bu sırada telefon kullanımın biraz daha yoğun olursa gece eve gelmeden şarjı bitirmiş olabilirsin.

    LG G2 al pil sorunun olmasın. Zaten Nexus 5 henüz Türkiye'ye gelmedi, ne zaman geleceği de belli değil.




    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de batarya yüzünden ileride güncelleme sorunu çıkabilirmiş diye duydum yanlış mı biliyorum?
  • MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    Bataryayla güncellemenin alakası yok. Kim demişse yanlış söylemiş.
  • Hocam valla kafam o kadar karıştı ki. Şimdi G2 beni fiyatı yüzünden vazgeçtiriyor. Eğer yılbaşında güzel bir indirim olursa alabilirim fakat nexus 5 de bu özellikleri ve bu fiyatı sununca akla yatıyor. Ayrıca çok farklı orjinal bir telefon geliyor bana. Şu aleti bir gün kullanabilme imkanım olsa cevabımı alacağım. Galaxy s3 ile test yaptım ve şarjının gün içerisinde internet, sosyal ağ, sohbet amaçlı kullanıldığında dahi akşama bittiğini gördüm. Acaba nexus da bu şekildemi? Yoksa oyun oynamama imkan verebilecek bir aletmi?

    Samtiger'in dediği gibi çoğu akıllı telefon her akşam şarj istiyor ama g2 farklı bataryası gerçekten iyi. Ama ben nexus'u her akşam şarj etmeye razıyım. Açıkcası fırsat buldukça telefonda oyun oynayan birisiyim. Tek korkum gün içerisinde beni yarı yolda bırakması.

    - S3 deki gibi bataryayı ileride değiştirme gibi bir şansımız varmı?
  • MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    S3 kullandıysan aşağıdaki linkler ve şarj verileri senin için bir karşılaştırma kriteri olabilir. Nexus 5, S3 gibi çıkarılabilir bir batarya kullanmıyor. Bizzat kendiniz pili değiştiremezsiniz. Ancak LG servisinde bu değişim işlemi yapılabilir.

    Aşağıdaki verilere bakarsak pil deşarj süresi konusunda çok da iyi değil, hatta video oynatma ve web gezintisi sırasında rezil bir şarj başarımı sunduğu görülüyor.

    http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-s-iii-battery-test-is-ready-does-very-well/
     Nexus 5 Batarya


    http://blog.gsmarena.com/nexus-5-grinds-through-our-battery-test-routine/
     Nexus 5 Batarya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 8 Aralık 2013; 21:39:46 >




  • Yani hocam siz ne diyorsunuz? Yerimde olsanız hangi telefonu tercih ederdiniz ? (piyasadaki telefonları araştırdım ve bu iki telefonu tercih ettim) Yorumlarınız için sağolun hocam
  • MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    Ben olsam LG G2 alırım. Kredi kartı kampanyalarıyla LG G2 16 GB artık 1150 TL gibi bir fiyata bulunabiliyor. İstersen link de veririm.
  • Oyunlar Müzik arşivi dosyalar, videolar ve işletim sistemi derken yetişmez gibi geldi bana. 32 GB daha yeterli gibi gözüküyor hocam. O yüzden pahalı geldi bana. 16 GB versiyonunu alabiliyorum ama hafıza genişletilememesi cidden bir sorun benim için.
  • MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    LG G2 32 GB olan modeli ise kredi kartı kampanyalarıyla en ucuz 1550 TL civarı bulunabiliyor. Amerika'dan Nexus 5 32 alırsanız da yaklaşık 1000 TL'ye gelir.

    Amerika'dan Nexus 5 32 GB alabiliyorsanız bu aşamada iyi bir tercih olur. Pil yetmezse de harici şarj ünitesi kullanabilirsiniz.
  • Hocam yurtdışından telefon getirtebilme gibi bir şansım doğdu. Zaten o yüzden nexus'a yöneldim. Harici şarj ünitgesi şarjlı kılıf mı oluyor? Nexus 5 e uygun modelleri mevcutmu? Uzun süre götürürmü?
  • MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    Harici şarj üniteleri aşağıdaki gibidir, markasına, kalitesine ve kapasitesine göre fiyatları değişir. Her modele uyumludur.

     Nexus 5 Batarya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 8 Aralık 2013; 22:11:20 >
  • Hocam en iyisi sony markalı ürünler mi? internette çok fazla ürüne ulaşamadım. Siz kullanıyormusunuz?
  • MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    Sony tabiki en iyilerinden, ancak fiyatları da tuzlu. İşim gereği kapalı alanda çalıştığım için kullanmaya gerek görmüyorum. Hem işyerinde hem de evde şarj aletim var. Pilim nerede biterse bitsin takıyorum prize şarj ediyorum.

    Ancak çok gezen, çok seyahat eden insanlar için yukarıdaki gibi ürünler şart.

    Aşağıdaki ürünün fiyatı daha uygun. 50 TL'ye satılıyor. En azından acil ihtiyaçlar için kullanılabilecek seviyede, internette araştırılarak daha uygun fiyata da bulunabilir.


    http://www.hepsiburada.com/liste/sony-mini-sarj-aleti-cp-els-beyaz/productDetails.aspx?productId=telsarjminisony&categoryId=16113&navq=categoryid%3d16113%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dtelsarjminisony%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bsony%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483642%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483642_371967%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483642_371967_16113%257d%26fh_refview%3dlister
     Nexus 5 Batarya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 8 Aralık 2013; 22:25:07 >




  • Hocam şimdi bu ürünle birlikte 32 GB Nexus 5 alsam beni gayet idare eder değil mi?

    Her akşam kesin şarj ederim dediğim gibi tek sorunum gün içerisinde beni idare etsin.

    Gün içerisinde toplamda maximum 4 saat yoğun kullanımım olur.
  • MrGrafi M kullanıcısına yanıt
    Zaten yukarıdaki tabloda da görüldüğü gibi Nexus 5 4,45 saat civarı web browsing performansı sunuyor, bu oldukça düşük bir değer. 5 saat sürekli ekran açık şekilde nette gezersen yüzde 100 dolu olan Nexus 5'in bataryası tamamen bitecektir.

    Ancak yukarıdaki ürünle rahat idare edersin. Gün içerisinde pilin bitme aşamasına gelirse takarsın şarj ünitesini. Yukarıdaki ürün telefonun şarjını yüzde 60-70 gibi doldurur.

    Daha fazla şarj istiyorsan Sony'nin 7000 mahlık şarj ünitesi de var. Nexus 5'i 3 defa sıfırdan 100'e şarj edebilir. 180 TL civarı internette bulunabiliyor.

    Sony Taşınabilir Şarj Cihazı CP-F2LSA (7000 mAh)
     Nexus 5 Batarya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 8 Aralık 2013; 22:41:04 >




  • O zaman uygun fiyata nexus 5 32 gb alayım. Üstüne 50 liraya bunu alayım. Zaten 5 saat aralıksız web gezeceğimi sanmıyorum. Ama toplamda 2 saat oyun oynarım. Hafta içleri çoğunlukla öğleden sonra evdeyim fakat dışarı çıkma durumlarım olursa diye 4 saat yazmıştım. Bence bu cihazla bana gayet yetecektir. Çünkü fiyat, performans, görünüş, farklılığı ve boyutu ile tam istediğim bir telefon. G2 de çok güzel ama bütçemi hem aşıyor hem de bana göre biraz büyük. Ayrıca malzeme kalitesini pek beğenmedim.
    Eğer G2'nin 32 GB versiyonu yılabaşında istediğim gibi indirime girerse alabilirim fakat eğer öyle bir olay olmazsa kesinlikle nexusdan yanayım.

    Beni bilgilendirdiğiniz ve vaktinizi ayırdığınız için çok çok teşekkür ediyorum. Sağolun Hocam...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.