Şimdi Ara

Nexus 4 Kitkat Yayınlandı ( Resim Eklendi )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

google developers
    Factory Images for Nexus and Pixel Devices  |  Google Play services  |  Google Developers
    https://developers.google.com/android/nexus/images#occamkrt16o

Edit: Arkadaşlar bikaç resim atıp sizi yeni sürümle baş başa bırakıyorum.

Ben PA ya geri dönüyorum :D

Nexus 4 Kitkat Yayınlandı ( Resim Eklendi ) Nexus 4 Kitkat Yayınlandı ( Resim Eklendi ) Nexus 4 Kitkat Yayınlandı ( Resim Eklendi ) Nexus 4 Kitkat Yayınlandı ( Resim Eklendi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerHazard -- 15 Kasım 2013; 3:57:45 >

• kurdunmu ? indiriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SimoneKSK

kurdunmu ? indiriyorum

Kurdum açılmasını bekliyom. açıldı :D

Boot animasyonu değişmiş ilk izlenim
  • quote:

Orijinalden alıntı: PowerHazard

quote:

kurdunmu ? indiriyorum

Google Launcher var mı? Ayrıca bildirim çubuğu ve sanal tuşların olduğu kısım şeffaf mı? Bu ikisi N5'te kaldıysa çok kullanıcının kalbini kırar Google. Çok küçük detaylar bunlar, ben de biliyorum ama Nexus kullanıcısı neredeyse her güncellemeyle cihazında major değişiklikler olmasını seviyor bence. Ben dahil. Ki transparanlıklar falan çok güzel görünüyordu.

Mesajınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evoque

quote:

quote:

kurdunmu ? indiriyorum

Google Launcher var mı? Ayrıca bildirim çubuğu ve sanal tuşların olduğu kısım şeffaf mı? Bu ikisi N5'te kaldıysa çok kullanıcının kalbini kırar Google. Çok küçük detaylar bunlar, ben de biliyorum ama Nexus kullanıcısı neredeyse her güncellemeyle cihazında major değişiklikler olmasını seviyor bence. Ben dahil. Ki transparanlıklar falan çok güzel görünüyordu.

Mesajınızı bekliyorum.

maalesef şeffaflık hiç yok. boot ve radio sürümü bile aynı. değişme yok. bu köklü bir güncelleme değil.

dosyaları karıştırdığımda boot ve radio sürümünün 4.3 ile aynı olduğunu gördüm.

Gördüğüm tek değişim kilit ekranı boot animasyonu ayarlar sekmesinde bazı değişiklikler renk ve ikon teması.

optimizasyon olarak su an telefon boşta 300 mb ram tüketiyor. ekstra birşey yok maalesef. bu kırpma olayına çok sinirlendim. pa dan buna geçmeye değmez arkadaşlar.

Saygılar..

• Bunu kurup ekstra olarak son sürüm nova launcheri yapıştıracağız demek ki şeffaflık için...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ART nasıl denedin mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nexus 4 e gelen 4.4 te kırpılma varsa dediğimiz gibi artık nexus'un devride kapandı desenize bu telefonada kırparak veriyorsan gözünü para bürümüş demektir diğer tlfonum nexus olmayacak.

• Yakışmadı bu gugıla.
    Nexus kullanıcılarını da kaubedecekler yavaş yavaş bende dahil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Evoque

quote:

quote:

kurdunmu ? indiriyorum

Mesajınızı bekliyorum.

maalesef şeffaflık hiç yok. boot ve radio sürümü bile aynı. değişme yok. bu köklü bir güncelleme değil.

dosyaları karıştırdığımda boot ve radio sürümünün 4.3 ile aynı olduğunu gördüm.

Gördüğüm tek değişim kilit ekranı boot animasyonu ayarlar sekmesinde bazı değişiklikler renk ve ikon teması.

optimizasyon olarak su an telefon boşta 300 mb ram tüketiyor. ekstra birşey yok maalesef. bu kırpma olayına çok sinirlendim. pa dan buna geçmeye değmez arkadaşlar.

Saygılar..

Aslında bu köklü bir değişiklik..

-Boot ve radio sürümleri güncellenmiş ancak Google isimleri değiştirmeye üşenmiş. Sadece isimler aynı, içerik yeni .

-Tüm Google servisleri ve Android'in multitasking anlayışı baştan yaratıldı. Cihazın kaynaklarını ve doluluk oranını göz önüne alıyor, Google servisleri de her dakika değil günün belirlenen saatlerinde belirlenen kere açılıyorlar. Veri kullanımı için de güzel haber.

-Alt ve üst tarafın şeffaf olmaması, yeni gelen başlatıcının Nexus 5'e özel olmasının sebebi muhtemelen Moto X'de de kullanılan sürekli açık olan mikrofon biriminin diğer cihazlarda olmaması. Çünkü yeni Google Experience Başlatıcısı arka planda Google Now ve mikrofon servislerini "sürekli" açık tutuyor.

-Alt ve üst bölgenin şeffaflığı derken güzel haber; bundan sonra Android arayüzü ve çubuklar kendi renk, şeffaflık, koyuluk, açıklık, boyut bilgilerini uygulamalarla paylaşabilecekler. Bir uygulama isterse bildirim çubuğunun renk bilgilerini alabilir ve kendi renklerini (ya da şeffaflığını) bildirim çubuğuna yansıtabilir. Kısaca körün istediği bir göz misali; biz sadece ana ekranda şeffaflığı istiyorduk ve Google başlatıcısı gelmedi diye üzüldük ama bundan sonra bütün uygulamalar istediği rengi verebilecekler. Hatta Nova ve Apex launcherların yeni sürümleri yoldalar.

-Yeni bir telefon uygulaması var. Rehber düzeni, arama yapmak ve hatta rehberinizde olmayan bir numara için bilgileri almak gibi konularda iyileştirmeler var.

KitKat, kesinlikle herkesin bir araya geldiği Android 5.0 sürümünden önce olması gereken bir sürümdü. Daha onlarca yenilik getiriyor, görsellik bunların en azı. Google giderek kendi servislerini güvence altına alıyor, yeni lisanslar çıkarıyor ve bir Google partneri olmak için gerekli kuralları sıkılaştırıyor. Zaten bu kadar iyi iş çıkaran ve pazarı da böyle domine eden bir sistemin suistimal edilmemesi için bunları yapmalı. Zira Android açık kaynaklı ve isteyen alıp yükleyebilir. Ancak Google Play dahil, servislerinden yararlanmak isteyenleri sürekli daha katı kurallara zorluyor. Birinin üreticileri daha iyi olmaya zorlaması da biz tüketicinin arayıp bulamadığı şey.

• Hayirli olsun biz daha 4.3 teyiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar indiriyorum ama telefonumuza nasıl kuruyoruz ?
  • İlginç bilgiler için delice Doluca arkadasimiza teşekkürler bir yazar edasiyla yaklasmis :) bu 4.4 ile bir suru custom romcikacak. Hatta bunlar çok güzel olacak ama ben stoksevmiiim :)

• indirdik ama kurulum yontemi nedir en basitinden :)
  • Nexus serisi 'kullanıcılara saf android tattırma' sloganıyla çıktı, gerçekten çok saf bıraktılar oradan buradan kırparak

• BehzatÇ. kullanıcısına yanıt
    Neyi kirptilar?

• Merhaba arkadaşlar,

Bootloader kilidi nin kaldırılmış olması / root işleminin yapılmış olması gerekli ;

https://plus.google.com/107002917654822486063/posts/9KLcHp4oUjP
    http://www.miuiturk.com/2013/07/android-43-kurulum.html

Bilmeyenler acele etmesinler

• merhaba,

Öncelikle tüm mesaj ve konulardaki açıklamalarınızı okuyorum + beğeniyorum

Ancak;

Google nin etkinlik düzenlememesi
    sanal dan açıklamalar yapması
    habersiz 31 Ekim gecesi 00:01 de LG N5"i tanıtıp KİT KAT 4.4 için sadece KOD lar üzerinden video yayınlaması ( ki ben beğendim )
    Son kullanıcı için 22 - 29 ekim gizliliği ve 1 kasım dan beri halen OTA dan gelmemiş bir kit kat 4.4 den bahsediyoruz,

Herkes bilir , kimse 4.4 kit kat " ı beklemiyordu ( Açıklama ise diğer donanım üreticilerinin yetişememesi ve 5.0 gelirse GOOGLE KAYNAĞI ile uzaklaşma olacağı + aranın açılağı idi. ) google / nestle reklam parası / N5 in 5.0 beklenmesi falan derken herşeyi kabul ediyoruz.

Ancak ortada sadece MOBİL CİHAZ anlamında N5 den sonra 1 adet cihaz varken , android 5.0 ın çoğu zaman haberleri yapılırken ( ki cihazımız en güncel nexus du ) 4.4 kit kat ile isim değişikliğine gidilmesi ne gibi bir GERİLEME / GECİKME ye neden olmuş ki ! bizler 15 gün KİT KAT 4.4 ü bekledik ve google N4 için son kullanıcı için bu kadar gecikti ?

İnsanlar eleştiri yapmazlarsa ( i9250 nin 18 aylık süresi ve işlemci üretici firmasının 2013 - mart ta kapanması bir yana ) ortada SORUMLU taraflar olmaz ( S3 - NOTE 2 konusu çalkalanıyor ). Hakkımız aramak istedikten sonra ben o kadar çok eksiklik bulurum ki ANDROİD in kendini 2.3 den bu yana tekrar güncellemesi gerekebilir,

XPERİA Z nin donanımına sahip olup , S3 ile antutu üzerinden halen düşük puanlar alıyorsak ! N5 in testlerinde S3 / XPERİA z görüp bizim cihaz testlerde yoksa yada MOTO X deki gibi LG NEXUS un kamera yazılımı geliştirilemedi ise ortada büyük bir sorun var demektir. pil den vazgeçtik / otg den vazgeçtik / 8mp kamera dan vazgeçtik KOD temelli güncellemeleri almamız gerekli. dokunarak açma nın olmaması bile büyük bir hayal kırıklığı android dünyası için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 15 Kasım 2013; 12:14:51 >

• İnce yorumunuz için tesekkur ederim. Sizi biraz guldureyim erdi beyi rüyamda gördüm puhahah :) kunefeye gitmistik nazil özledim memleketimi..

Konu dagilmasin. Arkadaslar kitkat nasil bi olay ben hala anlayabilmiş değilim. Yani optimize var kesinlikle. Ama tuşlar söz verildiği gibi değil. Bundan 4.2.2 güncelleme öncesine kadar gidelim. Pa da bu şeffaf bar olayi zatenvardi. İnanin müzik delisi biriyimdir. Güncelleme askina bir suru şeyden Vazgeçtim.cks 55 ile iriverden bi smoke on the water dinlemek varken gittim cks 55 ile nexusun sesini ölcuyorum. Ne kadar düşmüşüm.

Velhasil inanin gnex için vermiyoruz külfetli olacak vb bahalerin ardinda google in hizmet politikasinin değiştiğini anlamistik zaten. Bundan sonra muhtemelen ios a kacarim. Belki de wp. Belki de yeni bi işletim sistemi cikar. Ama bu kadar donanim canavari olan bi işletim sisteminin ellerimin altında kayip gittiğini göremiyorum. Sgs2 vardi. Aptallik edip sattim. Hala ozlerim. Herşeyden biraz veriyordu. Bira müzik biraz kamera biraz oyun. Severdim. Simdi cihazlar sadece para kaynagi olmuş. Buradan her firmayi kiniyorum. Teknoloji hayatimizi kolaylaştırmak içindir. Hayatimiza çomak sokmak arkadaslarimiza sidik yaristirmak veya bogazimizdan kisip bi telefon aldiktan sonra pişman olmak için değil.

Saygilar

@bukalemun
    @bu konu altındaki herkes, ios fanlari, android fanlari, wp fanlari...

• quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

Neyi kirptilar?

Herkes rom/root işine girmiyor, son kullanıcı için gayet kırpılmış ve N5 karşısında ömercik durumuna düşüren gereksiz bir güncelleme oldu..

Resmen N5 alamıyorsanız nah size arayüz yaptı google.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.