Şimdi Ara

Next YE-G 5055 Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    İki hafta önce eşimle birlikte çıktığım Hırvatistan - Bosna Hersek ve Karadağ'ı içeren ve 1000km'yi aşan yolculuğumuzdan döndük. Bu kadar yol yapacağımız için nacigasyon aletine gerekli haritaları satın aldım ve otelleri, kafeleri ve uğrayacağımız şehirleri kaydederek mutlu mesut yola koyulduk. Bu arada satır arası bilgii ama, bebek bekliyoruz ve eşimin hareket kabiliyeti biraz kısıtlı. Bu tatile de başbaşa son tatilimiz diyerek başladık.

    Gelgelelim sevgili(!) 5055'in bizi yolda bırakacağından habersizdik. İlk gün şehir içi ve kısa mesafelerde kullandıktan sonra ikinci gün asıl uzun yola çıktık. Fakat daha yolculuğun ilk saati dolmadan cihaz aniden kapandı ve şu ekran çıktı:



    Bu ekranda karşımıza gelen "Evet" ve "Hayır" seçeneğinden hangisini seçerseniz seçin durum değişmiyor. Cihaz kapanıp açılıyor ve tekrar aynı ekran karşınıza geliyor. Hiç bir şekilde navigasyon menüsüne girmek mümkün olmuyor. Cihazın arkasında bulunan Reset tuşu da bir sonuç vermeyince, yolculuğun kalanını büyük sıkıntılar içinde tamamlamak zorunda kaldık. Eşimin durumundan dolayı onu fazla yormamak için bir şehirde kalacağımız yeri bulamayıp önümüze çıkan bir yerde kaldık ama tabi önden rezervasyonumuz olduğu için diğer otelin de parasını ödemek zorunda kaldık. Bunun dışında belirlediğimiz restaurantlar yerine yine rastgele yerlerde yedik ve sonuçta hayalini kurduğumuz bu tatilden gereken kadar keyif alamadık.

    Döndükten sonra biriken işlerim yüzünden ve firmaya olan öfkem biraz dinsin diye o hafta bekledim. Bugün aradım ve kolaylıkla bir teknik servis elemanıyla konuşabildim (Burada firmanın hakkını teslim ediyorum) Konuştuğum arkadaş sorunumu dinledikten sonra "Ayarlar-Sistem-Bilgi sekmesi altında yer alan cihazımın UUID numarasını sordu ve sorunun basitçe cihaz içinde yer PND dosyasının orjinal CD'de bulunan PND dosyasıyla değiştirelerek çözülebileceğini söyledi. Fakat soruna neyin sebep olduğuyla ilgili bilgi alamadım. CD'yi bulamadığım için daha önce aldığım back-up ı yükledim ve navigasyon menüsü çalıştı. Ama henüz trafiğe çıkıp deneme yapmadım.

    Sonuçta cihaza olan güvenimi kaybettim. Ayrıca teknik servisteki arkadaşın cihazın UUID numarasını sorması aklımı karıştırdı. Beim 5055 ilk çıkan cihazlardan. Mağazalara girdiği gün ya da ertesi gün sipariş vermiştim ve daha önce pil sorunu yüzünden servise gitmişti. Bir vesileyle benimki gibi ilk ürtetim cihazlarından bir iki tanesinin daha pil sorunu yüzünden servise gittiğini öğrenmiştim. Acaba ilk üretilen cihazlarda bu tip bir sorun mu var? Cihaz pek pil tutmadığı için, arızalandığı anda da araca bağlı olarak şarj oluyordu. Bu tip bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

    Saygılar







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.