Şimdi Ara

Next YE-2010 Tiger Sinyal Yok Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Next YE-2010 Tiger uydu alıcısına sahibiz. Yaklaşık 1 hafta önce yeni kanal var mı diye uyduları taratmak istedim. Ancak başta menüye çok aşikar olmadığım için yanlışlıkla Turksat uydusunun DiSeq ayarını değiştirdim. Sonradan Turksat yayınlarında hiçbir kanal bulamayınca durumu fark ettim ve DiSeq ayarını düzelttim. Bunu yapmadan öncede ekranda "Motor değiştiriliyor" tarzı bir uyarı almıştım ancak çok önemsememiştim. İkinci çanak olarak da Hotbird bağlı ve onda yeni kanalları bulup problem yaşamamıştım. Turksatın DiSeq ayarını düzelttikten sonra tekrar taratma yaptım. Bu sefer problem yaşamadım. Ancak bu olaydan 1-2 gün sonra kanal değiştirdiğimde diğer kanallarda "Sinyal Yok" hatası aldım. Hotbirdü de kontrol ettim ve yine aynı hata ile karşılaştım. Bir tek en son izlediğim kanalda bu problemle karşılaşmadım. Sonra bir süre uydu alıcıyı kapatıp açtım ve sinyaller tekrar geri gelmişti. Ancak 4-5 saat süren izlemeden sonra sinyal tekrar gitti ve sadece tek kanal izlenebilir oldu. Tekrar kutu kapa/aç işleminden sonra bu düzeldi.

Bu problem aynı şekilde devam etmektedir. Tekrar özetlemek gerekirse olay şu şekilde gerçekleşiyor.

- 4-5 saat izleme sonrası uyduların sinyalleri kesiliyor.
    - Son izlenilen kanalda sinyal problemi yaşanmıyor
    - Uydu kapa/aç yapılıyor
    - Sinyaller geri geliyor

Bu malesef sinir bozucu bir hal almaya başladı. Sormak istediğim bu konuda ne yapmak gerekir? Sorun uydu alıcıda mı yoksa DiSeq switch'te mi? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.