Şimdi Ara

Next Minix HD Amigo ana konu ve teknik değerlendirmeler (en yeni bilgiler, birinci mesajdadır) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
727
Cevap
17
Favori
68.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • astra turksat hotbird de emu ile izleyebilcen kanal yok 7 derece digi uydusu varsa belgeselleri vs. izlersin

onun haricindeki platformlar internet bağlantısı olmadan izleyemessin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitelated -- 6 Ocak 2015; 19:47:39 >
  • Digiturkten çıkıp sky sports hd ve bilumum ingilizce belgesel ve entertaiment kanalı izlemek için uyduya mini amigo ile geçiyim diyorum ama bu server vs. İşlerinde net bağlantısı çok önemli midir?Yaklaşık fiyat astra ve turksat uydulu sistem 400 tl artı server parasıı 150 tl ,digiturk sürekliliğinde yayın kalitesi alabilirmiyim yorumlarınızı rica ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: whitelated

astra turksat hotbird de emu ile izleyebilcen kanal yok 7 derece digi uydusu varsa belgeselleri vs. izlersin

Çatıda açıkçası hangi antenler var çıkıp da fiziksel olarak incelemiş değilim. Sitenin ortak antenleri. Cihazın menüsünde bir yerlere bakarak hangi çanaklar takılı bunu anlamak mümkün müdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderksk

Digiturkten çıkıp sky sports hd ve bilumum ingilizce belgesel ve entertaiment kanalı izlemek için uyduya mini amigo ile geçiyim diyorum ama bu server vs. İşlerinde net bağlantısı çok önemli midir?Yaklaşık fiyat astra ve turksat uydulu sistem 400 tl artı server parasıı 150 tl ,digiturk sürekliliğinde yayın kalitesi alabilirmiyim yorumlarınızı rica ederim

sky sport hd hotbirdde kapalı astrada acık sanırsam. belgesel vs. kanallar bolca var hotbirdde 1 türkce sesli 1 türkce altyazılı kanal mevcut diğerleri ingilizce
    net bağlantısı asırı hızlı olması gerekmez ama sürekli internet bağlantısı şarttır ortalama 8-10 sn de bir key gelir. amigo da free server mevcut 1 yıl hotbird acıyor.
    server sağlam değilse arada donmalar olabilir..

söyle bişe var 1 yıllık server 100 -150 arası cihazda bu fiyatta hemen hemen :) yani server parasına cihaz almış oluyorsun bir bakıma

• quote:

Orijinalden alıntı: twingonote

quote:

astra turksat hotbird de emu ile izleyebilcen kanal yok 7 derece digi uydusu varsa belgeselleri vs. izlersin

Çatıda açıkçası hangi antenler var çıkıp da fiziksel olarak incelemiş değilim. Sitenin ortak antenleri. Cihazın menüsünde bir yerlere bakarak hangi çanaklar takılı bunu anlamak mümkün müdür?

sitenin ortak antenleri ise büyük ihtimal 7 derece vardır

bunu anlamanın yolu menu den anten ayarlarına girip Eutelsat 7a uydusunu secip diseq ayarından 1-2-3-4 veya A B C D şeçip lnb tipini mdu4 (sadece 7a için mdu4 secilir) yapmak sonra

orda hazır girilen frekanslara gelerek sinyal gelip gelmediğini kontrol et. örneğin 11617 V 30000 deneyin sinyal geliyorsa uyduyu otomatik olarak taratırsınız

19.12.2014 yazılımını yükleyince emu ile (internetsiz) cicitürk sd kanalların yüzde 80 i acılır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thunderksk

Digiturkten çıkıp sky sports hd ve bilumum ingilizce belgesel ve entertaiment kanalı izlemek için uyduya mini amigo ile geçiyim diyorum ama bu server vs. İşlerinde net bağlantısı çok önemli midir?Yaklaşık fiyat astra ve turksat uydulu sistem 400 tl artı server parasıı 150 tl ,digiturk sürekliliğinde yayın kalitesi alabilirmiyim yorumlarınızı rica ederim

sky sport hd hotbirdde kapalı astrada acık sanırsam. belgesel vs. kanallar bolca var hotbirdde 1 türkce sesli 1 türkce altyazılı kanal mevcut diğerleri ingilizce
    net bağlantısı asırı hızlı olması gerekmez ama sürekli internet bağlantısı şarttır ortalama 8-10 sn de bir key gelir. amigo da free server mevcut 1 yıl hotbird acıyor.
    server sağlam değilse arada donmalar olabilir..

söyle bişe var 1 yıllık server 100 -150 arası cihazda bu fiyatta hemen hemen :) yani server parasına cihaz almış oluyorsun bir bakıma

Whitelated hcm verdiğin bilgiere çok teşekkür ederim uydu antensiz Mag 250 ip box cihazı için ne dersin hem net hızı ne kada olmalı 8mb adsl yeter mi?ya da antenli amigomu alıyım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• amigo fazla ısınıyor ilerde icinde bazı arızalara neden olabilir mesela kondastötör kuruması gibi ekranda ciziler verdikal arızası gibi donanımsal kapanıp acılmalar . saygılar hürmetler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertip -- 8 Ocak 2015; 20:34:41 >
  • incelemelere devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertip -- 10 Ocak 2015; 15:36:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.m.t

amigo fazla ısınıyor ilerde icinde bazı arızalara neden olabilir mesela kondastötör kuruması gibi ekranda ciziler verdikal arızası gibi donanımsal kapanıp acılmalar . saygılar hürmetler

Bu konuyu ben de inceledim. Elektronik mühendisi (Doc.) olan abime de danistim. Biraz inceledikten sonra su yorumu yapmisti:

Bu aslinda iyi bir tasarim, keza bu tip minik kutulu urunlerde ısınma kronik bir sorun. Ancak Amigo'nun bir tarafi dis kapak alüminyum olarak yapilmis ve urunde içeride oluşan isinmayi bir soğutucuyu içeriye plastik kapaklar altina hapsetmek yerine, direkt dışarıya vermişler. Bu durumda, diştaki plastiklerde oluşabilecek ısınma deformasyonlarının da önüne geçilmiş.
  • Halen 19 Aralık güncellemesini kurmadım. 10 Aralık olarak devam ediyorum. Ancak çeşitli sorunlarım vardı. Next servis ile telefonlaştım ve şu bilgileri aldım:

*Ancak 10 Aralık 2014 yazılımı sonrası olduğunu sandığım bir sorun var, Options (mavi tuş) Film izle linki ile çıkan listeleri görebiliyorum ama artık ordan izlemek istediğim filmi seçip play tuşuna basınca, uzun süre ekranda lütfen yazısı yanıp sönüyor, bekletiyor ama izlemek mümkün olmuyor.
    Cevap: Bu sorun 19 Aralık güncellemesi ile çözüldü. Yükleyince düzelecekmiş. Hayır düzelmedi.
    *Ayrıca, hotbird kanallarında, 6-7 saniye izledikten sonra donuyor ve şifreli yayın yazısı çıkıyor, biraz sonra tekrar yayın geliyor. Bu şekilde devam ediyor. Bunu hala çözemedim.
    Cevap:Bu da server kaynaklı bir sorun idi, yeni yazılımla çözülmüş.

*10 aralık kurulumunu yaptım. Kanallar silineceği için, önceden sisteme takılı olan ve düzgünce çalışan HDD ye kanalları yedekledim. Kurulum 4-5 dakika sürdü. Sonunda sistem kendini başlattı. Kanalların sırası değişmişti tabii. Ama yedeğim vardı neyse ki. Yedeği yüklemek için menüye girdim. Ancak, yeni yazılım artık 500 MB Toshiba HDD yi tanımıyor!! Aslında multimedia menüsündeki usb den film vb seçenekleri seçince hdd yi tanıyor gene sıkıntı yok. Ama usb den güncelleme menüsündeki kanalları geri kurma (read default data sanırım bu işi yapacak?) çalışmıyor.
    Cevap:Bunun sebebi, 10 aralık yazılımı ve sonrasında, kanalların kayıt sistemi ile ilgili de bir değişiklik yapılmış, bu yüzden eski kanal yedeklerini tanımıyormuş. Ama 10 aralıktan 19 Aralıka geçerken yedek işlemi çalışırmış.
    Evet düzeldi.
    Denedikten sonra size görüşlerimi yazacağım.

Edit: Görüşlerimi kırmızı ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 10 Ocak 2015; 23:45:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: twingonote

Halen 19 Aralık güncellemesini kurmadım. 10 Aralık olarak devam ediyorum. Ancak çeşitli sorunlarım vardı. Next servis ile telefonlaştım ve şu bilgileri aldım:

*Ancak 10 Aralık 2014 yazılımı sonrası olduğunu sandığım bir sorun var, Options (mavi tuş) Film izle linki ile çıkan listeleri görebiliyorum ama artık ordan izlemek istediğim filmi seçip play tuşuna basınca, uzun süre ekranda lütfen yazısı yanıp sönüyor, bekletiyor ama izlemek mümkün olmuyor.
    Cevap: Bu sorun 19 Aralık güncellemesi ile çözüldü. Yükleyince düzelecekmiş.
    *Ayrıca, hotbird kanallarında, 6-7 saniye izledikten sonra donuyor ve şifreli yayın yazısı çıkıyor, biraz sonra tekrar yayın geliyor. Bu şekilde devam ediyor. Bunu hala çözemedim.
    Cevap:Bu da server kaynaklı bir sorun idi, yeni yazılımla çözülmüş.

*10 aralık kurulumunu yaptım. Kanallar silineceği için, önceden sisteme takılı olan ve düzgünce çalışan HDD ye kanalları yedekledim. Kurulum 4-5 dakika sürdü. Sonunda sistem kendini başlattı. Kanalların sırası değişmişti tabii. Ama yedeğim vardı neyse ki. Yedeği yüklemek için menüye girdim. Ancak, yeni yazılım artık 500 MB Toshiba HDD yi tanımıyor!! Aslında multimedia menüsündeki usb den film vb seçenekleri seçince hdd yi tanıyor gene sıkıntı yok. Ama usb den güncelleme menüsündeki kanalları geri kurma (read default data sanırım bu işi yapacak?) çalışmıyor.
    Cevap:Bunun sebebi, 10 aralık yazılımı ve sonrasında, kanalların kayıt sistemi ile ilgili de bir değişiklik yapılmış, bu yüzden eski kanal yedeklerini tanımıyormuş. Ama 10 aralıktan 19 Aralıka geçerken yedek işlemi çalışırmış.

Denedikten sonra size görüşlerimi yazacağım.

verdiginiz bilgier icin sagolun tabiki ben elektronikci olarak ısnmayı askariye indirecek bir calışmam olacak icten degil dıştan yapmayı düşünüyorum .yeni yazılımda inceleyeceginiz bir durum daha var iptv listeleri yazılımla gelen iptv alt listelerini silemiyor müdahelede bulunamıyoruz sadece üst listedeki ini silip yeni yükleyebiliyoruz bunun nekadar yararımıza veyhut ne kadar zararımıza oldugunuda incelemenizi rica edrim bilgi aktara aktara yeşerir meyva verir. birde şu kumanda olayına kafayı taktım aslında ömünemsiz bir durum alacagımızı almışız ama sanki cıhazı kumandasız satıyorlarda kutusunun üstüne iki kumanda hediye yazıyorlar sizinde dikatinizi cektimi acaba .not:next formunda okudugum kadar iptv liseleri icin müdahele edmesiniz diye yazıyordu .sagıcakla kalın yorularınızı bekliyoruz hürmetler......

• saygılar dikatimi ceken bir olayda kulanma kitabında 12v 1.5 anper adaptör yazıyor kutudan 12v 1anper cıkyor nekadar anper okadar calışma hızlılıgı.volt 12 olduktan sonra anper yüksek olması zararlı degil faydalıdır oysa bendeki botecte kulanma kılavuzunda 1.5 anper verilen adaprörde 1.5 anper bire bir kutusuna koymuş....hürmetler
  • thunderksk kullanıcısına yanıt
    8mb internet yeter fazlasıyla önemli olan şey bağlantının sürekliliği. mag 250 cihazını hiç duymadım..
    amigo kullandığımdan önerebilirim.
  • Arkadaşlar sizce lig tv vs.kanalları izlemek için digitürk mü almalıyım,Yoksa evime internet bağlatıp android uydu alıcımı almalıyım,ip tv üzerinden lig tv vs.kanalları izlemek zahmetlimi olur sizce???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar amigo 1tb hdd okuyor mu ve mkv, mp4 gibi formatları hddden oynatabiliyor mu bide youtube dailymotion uygulamalrı stabil çalışıyor mu şimdiden teşekkürler
  • 1 tb denemedim 500 okuyor
    mkv vs. oynatıyor altyazı dahil (fakat altyazı dosyasını utf 8 olarak kaydedilecek) yoksa türkce karakterler sıkıntılı oluyor
    youtube iyi daily kllanmadım
  • çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve kafamdaki soru işaretini yok ettiğiniz için birde kumanda sinyalini sormayı unutmuşum reciver cok mu zor algılıyor sinyali
  • Valla belli bir metreden sonra sikinti oluyor 4 5 metre gibi
    Ben yakindan kullandigim icin sikinti olmuyor

Göze dogru tutmak gerekiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uydu alacağım bu uyduda kullanan arkadaşlar turksat kgs var mı Uyduyu tavsiye ediyor musunuz
  • bulevent B kullanıcısına yanıt
    kgs yok uydu cihazını tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.