Şimdi Ara

Next Minix HD Amigo ana konu ve teknik değerlendirmeler (en yeni bilgiler, birinci mesajdadır)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
728
Cevap
19
Favori
68.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldığım Minix HD Black+Plus modelinden yeterince randıman alamayınca iade ederek yerine aldığım Amigo ile ilgili tecrübelerimi paylaşmak ve sitede eksik olan ana konusunu da bu vesile ile açmak istiyorum.

    Next Minix HG Amigo Uydu Alıcı

     Next Minix HD Amigo ana konu ve teknik değerlendirmeler (en yeni bilgiler, birinci mesajdadır)


    TV & Radyo Kanal Kapasitesi 5000

    Çözünürlük Desteği HDMI Çıkışından Full HD (1080p)

    Flash 8MB

    RAM Bellek 256 MB

    Ethernet Arayüz RJ45 10/100M

    Çeşitli İnternet Uygulamaları YouTube, DailyMotion, Picasa, Weather, GoogleMaps, Web Radio, RSS.

    Diğer Özellikler

    • 667MHZ SunPlus - 1512 CPU

    • HDMI 1.3 1080P FULL HD Çıkış

    • Native N32 Sunplus Oyunları

    • 3G ve GPRS Dongle Modem Desteği

    • 2 x USB 2.0 Port (HDD ve WiFi Aygıt)

    • USB aygıt üzerinden TV kanallarını kayıt ve TimeShift fonksiyonları

    • CA Smart Kart Okuyucu


    Evet sonunda Amigo ile ilgili tüm dertlerimi çözdüm. Sizinle de paylaşmak isterim:

    *Vınn Türkcell desteği var. Ancak sadece Huawei E176 model modemi kullanabiliyorsunuz. ZTE yeni model MF6XX tiplerini desteklemiyor ya da ben beceremedim. Destek listesinde hepsi var ama gercek bu şekilde. Ama keske kilavuzda soyle deseydi: "Sadece E176 modemi calistirir. Sim kartinizin PIN sorgusunu kaldirmaniz gerekir. Bunlari yaptiginiz zaman, menuden 3G ayarlarina girdiginizde, turkey/turkcell sectiginizde, sag alttaki link mavi tusu kendiliignden baglanacak ve shut down yazinca baglanmis olursunuz. 3g yi kapali tutmak isterseniz shut down a basiniz."

    *mmedia/N32 bolumune giriyorum. Bir oyun seciyorum. Sayfasina girince ok e basiyorum. Indirme kaydi yapildi gibi bir laf cikiyor. Ama oyun indi mi, indiyse nereye geldi, nasil oynarim acarak vb bunlar muamma. Heryere baktim, yok!!??
    *mmedia/Iptv, Film izle menülerinden girince cikan kanallar yasal mı, bu filmleri izlediğimde internet kotamdan mı yiyor normal bilgisayardan video izlemek gibi? Kac mb/dakika gider ortalama?
    -->Uygulama içinde bulunan filmler cpu üreticisi tarafından hediye olarak verilmiş bilgilerdir kullanım için sınırsız internet gerekmektedir. Kota'ya etki etmektedir.
    *freeshare açmak: Menu/7777 ile cikan menuden swcam olarak secin (10.12.2014 güncellemesi sonrasında Swcam yerine 7777 menü ile artık IKS seçiyoruz arkadaşlar). View ile listeye bakın. Eğer liste yok ise update tuşuna basın. Exit ile çıkın. Otomatik uydu arama menüsünden Hotbird seçerek, güncel arama frenkansı (netten aratınız, günceli 11758 / 27 500 ) seçilecek sağ listeden ve arama yapın. Yanında $ işareti olan kanalların birçoğunun yanında sarı bir anahtar işareti belirecek. Bu o kanalın açıldığı anlamına gelir.
    *Elinizde ilave bir iptv listesi var mi? Bende sadece aljazeere cikiyor. Ip tv yayınları açık konumda iken kumandanızın kırmızı tuşu ile içinde bulunan diğer ıp tv kanallarına ulaşabilirsiniz tarafımızda hazır liste bulunmamaktadır.
    *internette guncel emu dosyalari diye bir sey buluyorum. Softkey dosyasi. Su hali ile bunu sisteme kurarsam ne olur? Ya da izlemek istedigim kanala ait bir biss sifresi buursam bunu manuel olarak 8888 ile kendim girersem acilir mi?--> Manual olarak 8888 bölümünden biss girişi yapabilir ya da usb ile güncellemeniz'de keyleri güncellemenize yeterli olur. * usb üzerinden ekte bulunan dosyayı usb'den güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz. (Softkey....)
    *black+ ta usb coklayici destegi yoktu. Amigoda var mi peki? -->Usb çoklayıcı desteği bulunmamaktadır.
    *Ürun acilisim 15 sn kadar suruyor. Black plusta 3 sn idi, goldmaster da keza. Amigonun daha hizli islemcisi olmasina ragmen neden hizi bu kadar yavas? Bu düzeltilecek mi yakinda yazilimla? Su anda uyduyu her seferinde ac kapa yapmadan hep acik tutuyorum mecburen. Zarar verir mi, standby enerji tuketimi kac watt?--> Normalde açılma süresi 30 sn-1 dk arasıdır. Ürünü günlük olarak açık konumda kullanabilirsiniz uzun süreli kullanım dışından kapatma işlemi yapabilirsiniz.

    *mevcut kanallarimi ve/veya uydu yazilim bilgilerimi usb ye yedeklemek icin ne yapmaliyim, defalarca sordum ama hala yanit alamadim.--> Kanal bilgilerinizi ve yazılım bilgilerinizi usb belleğinize yedekleyebilirsiniz bu işlem menü - usb'den güncelleme bölümüne ok tuşlayınız açılan bölümün altında renkli bilgiler bulunmaktadır burada key bilgilernizi kanal bilgilerinizi ve data (yazılım) bilgilerinizi yedekleyebilirsiniz.

    *HDD ye bir yayini kaydetmek istedigimde, kirmizi kayit-record tuşuna basinca su hatayi aliyorum: Not.Checking partition, please try later. Nasil düzeltirim? Ayni HDD 'ye Black plus ta kayit yapabiliyordum...-->Kayıt için Harddiskinizi pc üzerinden fat32 olarak biçimlendiriniz ve bu şekilde kontrolünüzü yapınız. Edit: Baktığım zaman USB flash diskimin NTFS, HDD min ise zaten FAT32 olduğunu gördüm. Her ikisini de tanımıyordu. USB yi FAT32 olarak formatladım. Taktım, gene tanımadı. Vazgeçtim, başka bir ayar sonrası cihazı açıp kapatıktan sonra denedim ki, hem HDD (NTFS) hem de USB ye kayıt yapabiliyorum artık.
    *Ben ayni HDD yi gecen hafta Black plus için kullanmistim. Fat32 mi değil mi bakmam lazim, ama değil ise NTFS ise, ben bunu tekrar yapilandirirsam eger, oz zaman ustundeki verileri (300 gb) kaybetmiş olurum. Bunu yapmam cok zor. Black plus ile Amigo sistemleri mi farkli?--> Minix hd black+plus ve Minix hd amigo üzerinde bulunan işlemci farklıdır bundan kaynaklı ürünler arasında farklılık yaşanır.
    *N32 oyunları ile ilgili olarak, Menü/multimedia/Uygulamalar ile N32'ye girin. İstediğiniz oyunu seçin ve ok basın. İndirme yöneticisi eklendi uyarısı çıkacak. Ok diyip exit ile çıkın. Uygulamalarda bu sefer "İndir" e girin. Eklediğiniz oyunun listede olduğunu göreceksiniz. Bunun üzerine gelip mavi ya da kırmızı tuşa basın. Fakat bende bu çalışmıyor, yükleme yapmaya bir türlü başlamıyor. Servisten aldığım bilgiye göre alternatif çözüm şu şekilde:
    Aşağıdaki web sitesinden istenilen oyunlar indirilip zipten çıkardıktan sonra USB belleğe kopyalanır.
    http://www.native32.com/english/
    USB bellek cihaza takılır.
    Cihazın menüsünden oyunlar bölümüne gelinir.
    USB bellek içerisinde oyunun bulunduğu klasöre gelinir ve ******.smf uzantılı oyun dosyası üzerinde OK tuşuna basarak oyun başlatılır.

    Resmi ürün sayfası:http://www.next.com.tr/tr/minix-hd-amigo/38/urun

    Son yazılım güncellemesi 18 Ağustos 2016 yayındadır:

    18.08.2016 - Next Minix HD Amigo 18 Aug 2016 YAZILIMI :http://www.nextservis.com/indir.php?id=2045



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 17 Ekim 2016; 23:27:58 >







  • ayrı başlığımızın olması güzel olmuş, eline sağlık. cihaz güzel, sende bahsetmişsin, görüldüğü gibi çok özelliği var. yeni güncellemeyle açılış süresi biraz kısaltılırsa iyi olur, ancak next yetkilileri bu forumu takip etmedikleri için, bu durumu nextdestek sayfasına yazmak gerekir. ben yazıyorum şimdi nextdestek sitesine. ne kadar çok şikayet gelirse, güncel yazılım için o kadar çaba sarfederler. hatta şikayetvar.com a da yazacağım bu durumu

    update dosyası

    şikayet mailinide öneri ve görüş bildirimi kısmını seçip buraya atıyorum.
    http://www.next.com.tr/tr/iletisim

    burayada şikayet yazdım
    http://destek.next.com.tr/index.php?/Tickets/Submit/RenderForm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 27 Ekim 2014; 16:54:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecrasniann

    ayrı başlığımızın olması güzel olmuş, eline sağlık. cihaz güzel, sende bahsetmişsin, görüldüğü gibi çok özelliği var. yeni güncellemeyle açılış süresi biraz kısaltılırsa iyi olur, ancak next yetkilileri bu forumu takip etmedikleri için, bu durumu nextdestek sayfasına yazmak gerekir. ben yazıyorum şimdi nextdestek sitesine. ne kadar çok şikayet gelirse, güncel yazılım için o kadar çaba sarfederler. hatta şikayetvar.com a da yazacağım bu durumu

    cihazın update dosyası

    şikayet mailinide buraya atıyorum.
    destek@nextdestek.com

    Evet, herkese hayırlı olsun.

    Yalnız bu verdiğin adres, firmanın resmi sitesi değil. Çoğu arkadaş bunu karıştırıyor.

    Resmi adres budur:http://www.nextservis.com/?sayfa=dosya

    Burdan listeden Amigo seçilirse, son resmi güncellemenin haziran değil 24 temmuz olduğu görülüyor.

    Yazılımlar
    24.07.2014 - Next Minix HD Amigo 24.07.2014 Yazılımı (1006 defa indirildi)
    22.09.2014 - Turksat 4A Kanal Listesi (1590 defa indirildi)
    18.06.2014 - Next_Minix HD Amigo Boot Mod YAZILIMI (1077 defa indirildi)
    Kullanım Klavuzları
    29.09.2014 - Next Minix HD Amigo KULLANIM KILAVUZU (1152 defa indirildi)
    03.12.2011 - NEXT Minix HD Multi Medya Destegi (3712 defa indirildi)
    Dökümanlar
    18.06.2014 - Next Minix HD Amigo Boot Modu Yukleme Bilgisi (648 defa indirildi)
    04.02.2014 - Next Minix HD Amigo Uyumlu USB 3G Dongle (696 defa indirildi)

    Ben kurdum kullanıyorum. Ama dediğin gibi açılış hızı hala çok yavaş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: twingonote

    quote:

    Orijinalden alıntı: ecrasniann

    ayrı başlığımızın olması güzel olmuş, eline sağlık. cihaz güzel, sende bahsetmişsin, görüldüğü gibi çok özelliği var. yeni güncellemeyle açılış süresi biraz kısaltılırsa iyi olur, ancak next yetkilileri bu forumu takip etmedikleri için, bu durumu nextdestek sayfasına yazmak gerekir. ben yazıyorum şimdi nextdestek sitesine. ne kadar çok şikayet gelirse, güncel yazılım için o kadar çaba sarfederler. hatta şikayetvar.com a da yazacağım bu durumu

    cihazın update dosyası

    şikayet mailinide buraya atıyorum.
    destek@nextdestek.com

    Evet, herkese hayırlı olsun.

    Yalnız bu verdiğin adres, firmanın resmi sitesi değil. Çoğu arkadaş bunu karıştırıyor.

    Resmi adres budur:http://www.nextservis.com/?sayfa=dosya

    Burdan listeden Amigo seçilirse, son resmi güncellemenin haziran değil 24 temmuz olduğu görülüyor.

    Yazılımlar
    24.07.2014 - Next Minix HD Amigo 24.07.2014 Yazılımı (1006 defa indirildi)
    22.09.2014 - Turksat 4A Kanal Listesi (1590 defa indirildi)
    18.06.2014 - Next_Minix HD Amigo Boot Mod YAZILIMI (1077 defa indirildi)
    Kullanım Klavuzları
    29.09.2014 - Next Minix HD Amigo KULLANIM KILAVUZU (1152 defa indirildi)
    03.12.2011 - NEXT Minix HD Multi Medya Destegi (3712 defa indirildi)
    Dökümanlar
    18.06.2014 - Next Minix HD Amigo Boot Modu Yukleme Bilgisi (648 defa indirildi)
    04.02.2014 - Next Minix HD Amigo Uyumlu USB 3G Dongle (696 defa indirildi)

    Ben kurdum kullanıyorum. Ama dediğin gibi açılış hızı hala çok yavaş.


    saol bilgi için, güncellemeyi indirdim. akşam eve gidince kuracağım.

    şikayetleri burayada yazabiliriz
    http://destek.next.com.tr/index.php?/Tickets/Submit/RenderForm




  • Hayırlı olsun hocam. Yazılım bende 23 temmuz diye gözüküyor sistemden bakınca ama sayfasında 24 Temmuz yazıyor kafanız karışmasın cihazlara 23 temmuzda geldi internete 24 Temmuz bilginiz olsun aynı güncelleme ilk kez alıp kullananların (benim gibi) kafası karışabilir o yüzden yazayım dedim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seas79

    Hayırlı olsun hocam. Yazılım bende 23 temmuz diye gözüküyor sistemden bakınca ama sayfasında 24 Temmuz yazıyor kafanız karışmasın cihazlara 23 temmuzda geldi internete 24 Temmuz bilginiz olsun aynı güncelleme ilk kez alıp kullananların (benim gibi) kafası karışabilir o yüzden yazayım dedim...

    amigo kullancısı olarak açılış süresi ile ilgili şikayetinizi yazmanızı rica ediyorum hocam

    http://destek.next.com.tr/index.php?/Tickets/Submit/RenderForm

    http://www.next.com.tr/tr/iletisim




  • Maşallah şikayet cevaplama konusunda da hızlılarmış
    15dkka içinde gelen cevap

    Merhaba

    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz vermiş olduğunuz bilgileriniz ar-ge departmanımıza iletilmiştir. Ürün açılış süresi 30sn ile 1dk içerisinde farklılık gösterebilir.



    Talep Detayları
    Talep No:VVK-362-88940
    Departman: Uydu Alıcı
    Tip:Issue
    Durum:Kapalı
    Öncelik:Normal

    Destek Merkezi:http://destek.next.com.tr/index.php?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 27 Ekim 2014; 16:58:24 >




  • Tamam hocam bende yazarım seri no soruyor evde bakıp yazıcam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seas79

    Tamam hocam bende yazarım seri no soruyor evde bakıp yazıcam...

    ben seri no kısmına 0000 yazdım. sorun olmuyor
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    ok bende öle yazayım o zaman...
  • Yazdım hocam...

    Genel Bilgi

    Talep No #UZJ-694-25687
  • Next minix amigo cihazim bugün geldi. Kurdum, kanallar hazır yüklu geldi. Bir problem gözükmüyor. Kumanda çekişi de cok iyi amma velakin kumandadan kapatınca tekrar acamiyorum. Kirmizi tusa basiyorum tik yok. Diğer kumanda da keza öyle. Cihazin fişini cikarip tekrar acarsam cihaz aciliyor. Ayrica kumanda uzerinden Pause tusuna basiyorum, yayin duruyor. Tekrar basıyorum devam ediyor ee bir daha pauseye basıyorum olmuyor. Baskaaa diseqc tusuna basıyorum txt çıkıyor, shift tusuna basınca audio menu aciliyor. Nedir bu durum cozumu var mı? İade ettigim atlanta g4 mini cihazını arayacak miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sorun bana da olmuştu. Muhtemelen kumanda tam olarak sizin kumandanizin komutlarını degil ama komutlari minix amigoyla cakisan baska bir kumandanin ozelliklerini almış. Bence kumanda tarama ozelligiyle tekrar deneme yapib. Bazen uzun sürebiliyor kebdi tvnizin kumandasini bulmasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi özelliğini bulmasi için nasıl tarama yapmalıyım. İşin özü hep fişten cikarip takmak hiç hoş olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba ben guncelleme yaptıktan sonra,

    ip tv digiturk menusu gitti. ip tvdeki diğer kanallar calisiyor.

    bir de startv hd gitti.

    bunları nasil düzeltebilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cotyora666

    Next minix amigo cihazim ...kumanda uzerinden Pause tusuna basiyorum, yayin duruyor. Tekrar basıyorum devam ediyor ee bir daha pauseye basıyorum olmuyor. Baskaaa diseqc tusuna basıyorum txt çıkıyor, shift tusuna basınca audio menu aciliyor. Nedir bu durum cozumu var mı? İade ettigim atlanta g4 mini cihazını arayacak miyim?

    Muhtemelen, başka bir Next cihazın kumandası, satın aldığınız yerde ya da daha kötüsü fabrikada karışmış. Aldığınızda kutusu jelatinli miydi? Bu bahsettiğiniz özellikler, Black+ kumandasını hatırlatıyor. Tüm kumandalar, şekilleri aynı olanlar dahil, farklı tuş yerleşimlerine sahipler.
  • Kutu jelatinli değildi. Ancak küçük kumanda da aynı sorun var. O da karışmış olamaz değil mi? Turke****da da bir arkadaş aynı sikintidan muzdarip. İlginç bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı işlemcili jameson uydu alıcılarda yavaş açılıp kapanmakta. Yani bu bilgilen çıkarılan sonuç işlemcinin açılış ve kapanış sorunları mevcut. Aslında sorundan ziyade çalışma prensibi diyelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTeeH

    Aynı işlemcili jameson uydu alıcılarda yavaş açılıp kapanmakta. Yani bu bilgilen çıkarılan sonuç işlemcinin açılış ve kapanış sorunları mevcut. Aslında sorundan ziyade çalışma prensibi diyelim.

    Eğer Amigo'dan bahsediyorsak, Minix serisi içindeki en hızlı kanal geçişi Amigo'dadır.
  • Öneriyor musunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.