Şimdi Ara

Newegg.com [ANA KONU] (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
51
Favori
69.879
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün dolar biraz düştüğü için 15.186'ya geliyor hala kargoya vermedilerse bence iptal edip tekrar al hocam 394 lira daha düşüğe alıyorsun. Ya da müşteri hizmetlerine anlat durumu belki yardımcı olurlar.


    Sağ üstte Help Center var oraya tıkla Chat With Us kısmından: Desktop/Laptop Computers>Order Asistance>Pricing or promotions seç ve Question kısmına durumu anlat. İngilizce yoksa google çeviri kullanabilirsin.



    @Laztronot

  • Emperor Karl Franz kullanıcısına yanıt

    Dolar düştü ürünü gönderdiler şimdi baktım. DHL ile çıkışını yapmışlar.. Ama işin tuhaf tarafı ücreti ilk çektiklerinde kartta provizyon tutarı 16386 lira gözüküyordu bi anormallik vardı, sonra dedim daha hesaba yansımamış düzelir dedim. Şimdi baktım 17157 lira gözüküyor ne iş anlamadım, müşteri hizmetleriyle görüştüm "biz sizden 15580 lira çektik bankanızla görüşmeniz gerekiyor" dediler. Ne iş anlamadım...


    EDIT: amazon laptop u 3 haftadır göndermedi diye bunu almıştım hatta Amazonun çektiği ücret kartıma iade edilmişti. Şimdi baktım Amazon da ürünün çıkışını yapmış Amerika'dan ama adamlar parayı kartıma iade etmişlerdi 🤦 bankadan da sms geldi Amazon dan 13.000 liralık alışveriş için limitiniz yeterli değildir diye.. adamlar parasını iade ettikleri laptop u yolladılar resmen. Neyse gelince iade edicez artık..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 24 Kasım 2021; 23:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    İki enteresan olay üst üste :) Forumdaki ölücülerden birine gelseydi o bedava laptop çoktan "amazon yanlışlıkla laptop gönderdi geri isterlerse haklarım nedir ?" benzeri konu açmıştı. Belkide geri istemezler bakarsın araya kaynar öyle ama benim içime sinmezdi.


    Ücret için galiba birinin daha başına gelmişti yüksek çekme mevzusu ama kaçıncı sayfada hatırlamıyorum. O kredi kartıydı, ben alışverişlerimi banka kartıyla yaptım hiç sorun olmadı şu ana kadar. Eğer dediğin gibi bankayla görüştükten sonra da 17157 çekerlerse onu iade edersin amazon'un laptobu tutarsın. Amazon bir şekilde tekrar parayı çeker muhtemelen.

  • Amazon çekemez çünkü şu anda kartta limit yok. Zaten Amazon a yazacağım "ben ürünü satın aldığım tarihte kur fiyatıyla ürünü 10.600 liraya aldım ama şu anda siz parayı çekerseniz mevcut sterlin üzerinden 12.400 liraya geliyor" diye. Yani doğal olarak adamlara hakkım olan 10.600 liralık ödeme yapmak istiyorum eğer kabul ederlerse. Zaten nerdeyse 1 ay beklettiler. Kabul ederlerse ne ala etmezlerse mecbur geri göndericem.


    Hocam ben dünyalık mal için ahiretimi yakamam üstelik çoluk çocuğumun rızkına leke süremem ben, onun parasını vermezsem ya da geri göndermezsem uyuyamam ben, arada değil bende kaynar o laptop :)


    Yani enteresan ilk defa böyle bir şey başıma geldi ki amazondan senelerdir alışveriş yaparım.


    Şimdi bakalım newegg den aldığım ürünün fiyatı kaç TL yansıyacak. İşin tuhaf tarafı bankadan gelen alışveriş bilgilendirme SMS inde tam aldığım fiyat yani 15600 lira yazıyordu ama provizyondaki tutar farklı. Neyse bakalım neler olacak :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    Teslim almadan, yani kargoyu kabul etme bari de sana kargo parası çıkmasın iade ederken




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Kasım 2021; 7:1:1 >
  • 24k ya toplama kasa almayi dusunuyorum. Satan ve gonderen Newegg. Fakat 1500 euro yu gectigi icin, checkoutta yazan disinda gumruk vergisi oder miyim acaba?


    Konuda daha once yazilmis ama net bir cevap bulamadim.


    Newegg sayfasinda, checkoutta yazan disinda ekstradan para almayacagiz diyor.


    International Shipping - Newegg Knowledge Base

    "You won’t be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the VAT/GST & Duty we estimated."


    edit: Musteri temcilsiyle konustum. Checkout kismi disinda para alinmiyor, ek bir ucret cikarsa bizle iletisime gecin dedi. Ama cok da guven vermedi.

    Newegg.com [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezeldenonce -- 26 Kasım 2021; 14:3:52 >




  • arkadaşlar ekran kartı için kasa almak mantıklı mı sizce acaba?

  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, ben de sizinle aynı gün bu ürünü satın aldım. Sizin kargo ne durumda merak ettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdemerol -- 27 Kasım 2021; 19:8:57 >
  • RedGhost kullanıcısına yanıt

    Kasa derken pc kasasından bahsediyorsan ekran kartına dar geliyorsa tabi ki daha geniş kasa alınabilir

  • Erdemerol E kullanıcısına yanıt

    Bu sabah gümrük muayenesine girdi, evrak yolladım pazartesi gelecek muhtemelen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size bilgi verdiler mi evrak yollamanız gerekiyor diye? bende de gümrükle alakalı bir şeyler yazıyor ne zaman evrak göndermem gerekecek acaba.

  • Erdemerol E kullanıcısına yanıt

    Yok sadece mesaj geldi ben de yetki belgesini kendim indirip doldurup belirtilen mail adresine yolladım onlar istemeden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    Ben ilk kez yurt dışından alışveriş yapıyorum da bu yetki belgesini yollamak zorunlu mu? zorunluysa belgeyi nerden bulacağım ve nereye yollayacağım konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdemerol -- 28 Kasım 2021; 14:19:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdemerol E kullanıcısına yanıt

    Bu belge zorunlu gümrük çekim işlemleri için elinde sonunda size telefonla ya da mail ile ulaşırlar. Dolaylı temsil yetki belgesi denir bu belgeye. Nette aratın zaten çıkar hemen. Formda da neeye toplanacağı yazar. Formu doldurup yine ıslak imzalı şekilde taratıp formdaki mail adresine yolluyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    Anladım teşekkür ederim, aynı zaman aralığında satın almış olmamıza rağmen bana belge göndermem gerektiğiyle ilgili bir bilgi vermedikleri için tereddütte kaldım.

  • newegg de iade işlemleri nasıl oluyor? hangi firmayla gönderiliyor ? gönderi ücretini geri ödüyorlar mı?

  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    https://kb.newegg.com/knowledge-base/how-to-return-a-newegg-global-item/


    Üstteki adımları takip et hocam, kargo fedex veya dhl olur muhtemelen iade talebi oluşturunca yazar zaten, ücret işini sorman lazım desteğe ben hiç iade yapmadım ama muhtemelen para istemezler.


    Banka ile işi çözemedin galiba? Yurtdışı alışveriş için banka kartı veya sanal kart kullanmak lazım bu tarz sorunlar yaşamamak için. Birde aldıkları o farkla birlikte mi yatıracak yoksa direkt provizyonda ilk görünen ücreti mi yatıracak Yapı Kredi o da var bunlardan herşey beklenir. Dolar da bayağı arttı aslında şuan Yapı Kredi senden 2 küsür bin yüksek çekmesine rağmen kardasın ama can sıkıcı bir durum tabii.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emperor Karl Franz kullanıcısına yanıt

    Sorma hocam bankayı bddk ya şikayet ettim usulsüzlük yapıyorlar diye. Hem SMS atıyorsun şu tutarda harcama yapılmıştır diye hem de 3 gün sonra kur farkı diye 2500₺ fazlasını yansıtıyorsun..


    Ben biraz baktım da iade barkodu veriyorlarmış o barkodla ürünü UPS noktasına götürebilirmişim. Ama kargo ücretini benim mi ödemem gerek onu bilmiyorum. Ben UPS sayfasından merak edip hesaplama yapmıştım 400 dolar gibi bir ücret çıkıyordu 😳


    Amazondan gelen laptop da duruyor napıcam bilemedim, Amazon İngiltere'ye göndersem turpex ile yaklaşık 300 lira tutuyor kargo ücreti ama Amazon keyfi iadelerde kargo ücretini iade etmiyormuş..


    Peki diyelim ki iade gönderdik, ödediğimiz gümrük ücretini de iade ediyorlar mı yoksa sadece ürün bedelini mi iade ediyorlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laztronot kullanıcısına yanıt

    BDDK'dan bir cevap gelmeden iade etme bence newegg'den aldığını. Hem amazon ücret iadesi yapmamış mıydı zaten ? Kargo ücretini ödemezlerse sende iade etmezsin. Newegg desteğe bağlanıp sorman lazım diğer konuları ama dediğim gibi amazon'dan aldığını ne kadar uyguna aldın bilmiyorum ama ben olsam newegg'den aldığımı iade etmezdim şuan karda olduğun için ve BDDK'dan olumlu bir cevap da gelebilir. Karar senin

  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.