Şimdi Ara

Nevruz Bayramı öncesi İran'la ulaşım durdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İran'da koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle Türkiye, bu ülkeyle olan hava, kara ve demiryolu ulaşımını geçici olarak durdurdu.
    İran'da 8 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye, bu ülkeyle olan kara, hava ve demir yolu ulaşımını geçici olarak durdurdu. Son bilgilere göre İran'daki koronavirüs vakası 43'e yükseldi. Türkiye'nin ardından Irak, Afganistan ve Pakistan da İran2la olan sınırlarını kapattı.

    Üç sınır kapısı kapatıldı

    Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık bünyesindeki bilim kurulunun önerisiyle sınır hareketlerinin azaltılması amacıyla ilave tedbirlerin alındığını açıkladı. İran'daki vaka sayısının giderek artış gösteresi nedeniyle sınır kapılarının geçici olarak kapatıldığını kaydeden Koca, Ağrı-Gürbulak, Van-Kapıköy ve Hakkari-Esendere sınır kapılarının kapatıldığını duyurdu.

    Kara, hava ve demir yolu ulaşımı durduruldu

    İran ile Türkiye arasındaki kara ve demir yolu ulaşımının 23 Şubat 17.00, uçuşların ise tek taraflı olarak 23 Şubat 20.00 itibariyle durdurulduğunu kaydeden Fahrettin Koca, İran'dan Türkiye'ye gelişlerin durdurulduğunu, gidişlerin ise devam ettiğini kaydetti.

    Nevruz öncesi

    Bilindiği üzere 21 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında İran'da 12 günlük Nevruz Bayramı kutlanıyor. Bayram süresince Başta Van olmak üzere, Türkiye'nin değişik şehirlerine on binlerce turist geliyor. Yaşanan salgının ve peşinden gelen ulaşım yasağının bu ülkeden gelen turist sayısını ciddi şekilde etkilemesi bekleniyor. 2019 yılı rakamların göre 2.1 milyon İan vatandaşı Türkiye'yi ziyaret etti.

    Öte taraftan, İran'dan Türkiye'ye yapılan seferlerin saat 20.00 itibarıyla geçici olarak durdurulması kararının ardından İran'dan gelen son uçak İstanbul Havalimanı'na indi. Uçaktan inen yolculardan bazılarının maske taktığı görüldü.


    https://www.turizmguncel.com/haber/nevruz-bayrami-oncesi-iranla-ulasim-durdu







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.