Şimdi Ara

netspeed siber saldırı mesajı ilginç bir durum!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün netspeed firmasından böyle bir mesaj aldım. önce çok şaşırdım. sonra mh yi arayıp bu mesajın ne anlama geldiğini sordum. santrallerine saldırı yapılıyomuş hattım üzerinden. kablosuz şifremi değişmemi söylediler. kablosuz hatta sadece cep telefonları bağlı oluyor dedim. adsl 7mbit hattım var ve köyde yaşıyorum bu nasıl olabiliyor anlamış değilim mantığım almıyor. siber saldırı böyle kolay yapılabilen bişey mi ki herkes yapar o zaman internet denen bişey olmaz. 1 hafta önce modemim yıldırım düşmesi sonucu yanmıştı. yeni airtes modem taktım. ayarları yaparken modem güvenlik duvarını falan kapatırım oyunlarda ping yapar diye bunla alakalı bir durum olabilirmi teknik bilgisi olan birileri cevaplarsa sevinirim.tşk

netspeed siber saldırı mesajı ilginç bir durum!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deta53 -- 13 Eylül 2019; 17:17:30 >

• Modeminizin güvenlik ayarlarını açarak yeniden dener misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Modeminizin güvenlik ayarlarını açarak yeniden dener misiniz?
    modemin firewall kapalıydı. modemi resetleyip tekrar kurulum yaptım firewall açık şekilde.
  • deta53 kullanıcısına yanıt
    Yeniden firma ile irtibat kurarak bu sorunu giderdiğiniz bilgisini iletin. Kontrol edeceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Yeniden firma ile irtibat kurarak bu sorunu giderdiğiniz bilgisini iletin. Kontrol edeceklerdir.
    firmaya bildirimde bulundum. şifreyi değiştirip yeniden kurulum yaptıysanız bir sorun olmaz dendi. köydeyim hattan kim siber saldırı yapacak saçma sapan şeyler hala mantığım almıyor.
  • Belki İnternete bağlı olan cihazlariniz üzerinden de yapıyor olabilirler.

Evde bilgisayar varsa

Windows kötü amaçlı yazılımları temizleme aracını indirip tam tarama yapın. En az 4-5 saat süruyor bilgisayardaki veri durumuna göre.

Telefonlarda da güvenli olmayan uygulamalar varsa bunları kaldırın. Gerekirse tüm telefonlari sıfırlayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bir üstteki mesajda forum arkadaşımızın dediği gibi bağlı olan cihazlardan kaynaklı olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ücretli/ücretsiz VPN kullandınız mı? DNS adresiniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: zero-man

ücretli/ücretsiz VPN kullandınız mı? DNS adresiniz nedir?
    9.9.9.9 quad9 dns ve proton vpn kulandım. bu mesaj gelince dns adresini 209.244.0.3 şeklinde değiştirdim.
    genellikle ücretsiz vpn ler guvenli olmuyor.
    yada sunucu tarafında bir güvenlik açığı oluşmuş olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.