Şimdi Ara

NetSpeed Kullanmayın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaş 4 ay oldu, Adam akıllı hizmet alamadık. Turknet'e son gelen zamdan sonra hemen hemen aynı fiyata denk gelen 200 Mbps'lik paketine geçiş yaptım Netspeed'in. Altyapım FTTH bu arada 1000Mbps'ye kadar sorunsuz almam gerekiyor. 1 saat 200 Mbps hızı sorunsuz alıyorsam 10 saat alamıyorum bu hızı. Neyse bunu geçtim son 1 aydır sürekli kopuyor. Sadece akşamları online oyun giriyorum kopmalar yüzünden Rainbow Six Siege'den 1 hafta ban yedim az önce. Neyse dedim artık çıktım Ready or Not girdik oyunun ortasında tak internet kopuyor atıyor beni. Arıyorum açmıyorlar, destek kaydı açıyoruz sorunu çözmüyorlar. Eğer Türk Telekom, Turkcell gibi büyük İSS'lerden hizmet almayacaksanız Turknet'den şaşmayın. Yarın tekrar Turknet'e geçiş işlemini başlatacağım.




  • Bireysel olarak yaşamış olduğunuz sorunu bir şirketin tamamına mâl etmek bana kalırsa saçmalık, ben de aynı paketi kullanıyorum en ufak sorun yaşamadım ayrıca size hizmeti sunan Netspeed olsa da altyapı sağlayıcısı TT olduğu için arızanın TT kaynaklı veya sizin cihazlarınızdan olma ihtimali de var. Ortalama 3-4 aydır Netspeed kullanıyorum hızım da pingimde her saat stabil en ufak düşüş yaşamıyorum.

  • Bireysel olarak yaşamış olduğunuz sorunu bir şirketin tamamına mâl etmek bana kalırsa saçmalık, ben de aynı paketi kullanıyorum en ufak sorun yaşamadım ayrıca size hizmeti sunan Netspeed olsa da altyapı sağlayıcısı TT olduğu için arızanın TT kaynaklı veya sizin cihazlarınızdan olma ihtimali de var. Ortalama 3-4 aydır Netspeed kullanıyorum hızım da pingimde her saat stabil en ufak düşüş yaşamıyorum.

  • Spoit kullanıcısına yanıt

    Netspeed kaynaklı arıza olsa olsa sistemsel kaynaklıdır, fiziksel bir arıza netspeed'i kontrolünde olan bir şey değildir. Eski bir Türknet abonesi olarak TT fiber altyapıda Netspeed'e geçtim hiç bir fark göremedim aynı hizmet, hatta müşteri hizmetleri ve fiyat gibi ekstra artıları da var Türknet'e göre.

  • REDMOD kullanıcısına yanıt

    Sana katılıyorum. Bende vdsl kullanıyorum.Netspeedle öyle çözülemeyen kronik sorun yaşamadım. Müşteri hizmetleri ve geri dönüş iyi. Forumda bakarsan kendi altyapısına sahip iss lerle bile bırak saatlik kesintiyi 1 aydır internet yok diyen aboneler var. Arkadaş sorunuyla ilgili şikayeti anlatması oldukça doğal. Hepimiz sorunla karşılaşabiliriz. Önemli olan abone şikayetini çözebilme yeteneği. Sorununu çözüme ulaştırdıysa bence problem yok. Bir de altyapı sağlayıcısı iss lere farklı tutum sergiliyor olabilir mi?

  • Dün akşam yine aynı sorunu yaşadım. Biraz forumda dolaştım aynı sorunu yaşayanları gördüm ve çözüme ulaşana rastlamadım şuana kadar. Turknet'e bu zamlı fiyatıyla geçiş yapmam. En iyisi TT sanırım 24 ay taahhütle, zaten yılda 2 defa zam yapmaya başladı firmalar. Bu arada Ankara Yenimahalle'de oturuyorum, görünen o ki Netspeed'in sunucuları özellikle akşam saatlerinde yetersiz kalıyor bulunduğum bölgede. Online oyun girmeye korkar oldum.

  • Konu sahibine katılıyorum ve artırıyorum eğer son isp olarak netspeed kalsa internete girmem daha iyi. İsteyen yıllar önce ana merkezleri Denizli'de yaşarken bana çektirdikleri sorunlar için açtığım konulardan okuyabilir. Kendi kullandığım sırada genel müdürlüklerine 10dk yürüme mesafesinde ikamet ediyordum, ilk geçiş yaptığımda gayet iyiydi ancak aradan bir süre geçtikten sonra insancıl saatlerde hız ping ve en önemlisi packet loss sorunları başladı. Bende ilk olarak gündüz ve akşam vakti hız düşmeye başlamıştı o adreste yanlış hatırlamıyorsam 70mbps civarı bir hız gelmesine rağmen gündüz 12'den akşam 7 civarına kadar hız 20-50mbps arası dolaşıyordu ancak akşam 7-8'den sonra 10mbps altına düşüyordu ve ben yatana kadar bu civarda kalıyordu, en başta hıza pek takılmasam da diğer problemlerimiz beni rahat bırakmadığı ve oyun zevkimin içine ettiği için bir şeyler izlemeye başladım ancak hem youtube hem de netflix yüksek çözünürlükte donmadan izlenemiyordu artık o noktada benim sabrım tükendi ve başka bir sağlayıcıya geçmeye çalıştım, çalıştım diyorum çünkü ben churn evrağını yeni sağlayıcıya ilettikten sonra beni birkaç kez arayarak geçişten vazgeçirmeye çalıştılar ben geçiş yapmak istediğimi belirtmeme rağmen geçişi onaylamayıp bir hafta kadar oyaladılar en sonunda bunların genel merkezine gidip geçişi onaylatıp kurtuldum. Kendi tecrübemden sonra pandeminin başlarında bir yakınım fiyatını uygun bulup geçiş yapmıştı ping ve packet loss problemlerini bilmiyorum ancak hız sorunu olduğu gibi devam ediyordu. Şimdi haklarını yemeyeyim ping ve packet loss problemini şikayet ettiğimde gününde çözüyorlardı ancak aradan 3 gün geçmeden aynı problem tekrar başlıyordu. Herkesin kendi tecrübesi tabi ancak ben bu kadar problem yaşadıktan sonra kimseye önermem. Eskiden en düşük fiyat bunlarda olduğu için tercih ediliyorlardı ancak şuan fiyat avantajlarını da kaybetmişler. Bu yazıyı özellikle turknet'ten kaçanlar için yazıyorum, sırf fiyatı yüzünden geçmeyi düşünüyorsanız comnet veya internet kutusunu deneyin derim.





  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt

    Ben de daha önce 6 ay netspeed kullandım. Daha sonra başka firmaya geçtim. Geçişte zorluk yaşamadım. Geçişi 7 iş günü içinde onaylama hakları var. Şimdi tekrar netspeed e döndüm. Riske girmedim çünkü önceki deneyimim iyiydi. Şimdilik bir sorun yok. İlerde ne olur bilemem. Online oyun oynamıyorum. Oynayan arkadaşların sitemlerine hak veriyorum, soruna çözüm üretilmeli. Telekom abonesi olupta aynı sorunu yaşayanlar var.(altyapı sahibi olmasına rağmen). Tavsiye ettiğiniz iss lerin şikayetlerini forumda görüyoruz. Her iss de geçiçi veya kronik sorunlar var. Bazı kullanıcılar şanslı daha az sorun yaşarken bazıları daha fazla sorun yaşıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.