Şimdi Ara

NetMASTER Uydunet CBW-383ZN (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
20
Favori
52.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Supersiniz, tesadufen okudum bu mesaji :)

    wifi hizim sahlandi resmen. repeater modda calisan airties 4430 uzerinden neredeyse kayipsiz hiz aldim. (akilli sinirsiz su saatte 25 veriyor ve repeater uzerinden 22mbit aldim. gece 12'den sonra 100mbitte bakalim ne kadar hiz alacagim.)

    fakat sormak istedigim wifi kanalim 1'di; belirttiginiz ayarlari degistirince kanal 5 oldu. neden acaba? tekrar 1'e alayim mi?
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Kontrol kanalı seçerken dikkat edilmesi gereken husus, Kablosuz sekmesi altında bulunan ‘Kablosuz AP Tarama’ butonu kullanılarak çevrede diğer kullanıcılar tarafından kullanılan kanalları görüntülemek ve kullanımda olmayan veya en az kullanımda olan kanalı tercih etmektir.
    Konu ile ilgi Destek Hattımızı da arayabilirsiniz. Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NetMASTER_

    Değerli Kullanıcılarımız,
    Modem arayüz şifresi ile modem kablosuz erişim şifresi konusundaki karışıklığı gidermek isteriz.

    1. Satın aldığınız ve/veya taahhüt karşılığında sahip olduğunuz her Netmaster modemin kablosuz erişim şifresi tek ve benzersizdir (unique). Bu şifre modemin alt yüzeyinde yer alır.
    Satın aldığınız ve/veya taahhüt karşılığında sahip olduğunuz her Netmaster modemin arayüz şifresi ise her model için ayrıdır.
    2. Sahip olduğunuz modeme ethernet kablosu ile herhangi bir şifreye ihtiyaç duymadan bağlanabilirsiniz. Ancak kablosuz bağlantı yapmak için mutlaka modem alt yüzeyinde yer alan benzersiz şifreyi girmeniz gerekir. Bu şifrenin bilgisi ne bizde, ne de Türksat'ta bulunmaktadır. Siz paylaşmadığınız sürece sizin dışınızda kimse bu şifreyi bilemez.
    3. Kablosuz erişim şifresini girdikten sonra modeme bağlanırsınız. Arayüz erişim şifresi tüm CBW-383ZN modemler için aynıdır. Ancak modem arayüzünde bu şifreyi çok kolayca değiştirmeniz mümkündür. Arayüz şifresini değiştirmek için mutlaka ve mutlaka modem kablosuz erişim şifresini girmeniz ve modeme bağlanmanız gerekir.
    4. Sizin bilginiz haricinde modeminize bağlanılabilmesi mümkün değildir.
    5. Türksat ekiplerinin kullandığı "teknik" kullanıcısının şifresi ise yalnız Türksat ekipleri tarafından bilinmektedir. Ancak, arayüze bağlanabilmeleri için de yine modem kablosuz erişim şifresinin girilmesi gerekir.
    6. "Teknik" kullanıcısının "admin" kullanıcısından tek farkı modem D/S frekansının set edilebiliyor olmasıdır. Bu işlem de ancak teknik personel tarafından yapılmalıdır; bu nedenle kullanıcıların bu parolaya sahip olmasının herhangi bir anlamı ve gerekliliği bulunmamaktadır. Bu işlem, yalnız şebeke servisi ile ilgili olup, hatalı bir ayar tanımlanması birçok probleme neden olacağından yalnız teknik personel bilgisi dahilindedir.
    6. Modem arayüzüne bağlandığınızda karşınıza çıkan ilk sayfa "Hızlı Kablosuz Ayarlar Menüsü"dür. Bu sayede binlerce kullanıcımızın "kablosuz erişim şifresi değiştirmek" konusunda yaşadıkları problemi ortadan kaldırmış olduk. Sizler ileri seviye bilişim kullanıcıları olarak böyle bir kısayola ihtiyaç duymayabilirsiniz, ancak birçok internet kullanıcısı için tarayıcıya IP adresi girmek dahi büyük bir problem olabilmektedir.
    7. Türksat Online İşlemler alanında yapılan modem kablosuz erişim şifresinin değiştirilmesi işlemi bizden bağımsız olarak yapılmaktadır. Siz Onlien işlemler sayfasından modeminizin şifresini değiştirmek isterseniz, bu işlem SNMP yöntemiyle gerçekleştirilmektedir. Modemin var olan şifresi herhangi bir database'e alınmamakta, SNMP ile modeminize yeni şifre atanmaktadır. (Örneğin herhangi bir e-ticaret / bankacılık sitesinde de şifrenizi onlne olarak değiştirebilirsiniz ve eski/yeni şifreleriniz herhangi bir kullanıcının erişimine açık olmaz.)
    8. Modemin mülkiyeti size aittir ve erişim ayarlarını değiştirebilirsiniz. Yalnız "teknik" kullanıcısı bilgilerine sahip olamazsınız. Çünkü bu kullanıcı ile ileri seviye ve salt şebeke üzerinde etkisi olaran ayarlar yapılmaktadır. Ancak tekrar etmek faydalı olabilir: Bu kullanıcı bilgisi ile arayüze erişilebilmesi için de modem kablosuz erişim şifresinin bilinmesi gereklidir ve bu da ancak siz izin verdiğiniz durumda olabilir.

    Daha detaylı bilgi almak isterseniz bizi arayabilir (216 - 366 66 96) veya destek@netmaster.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

    Saygılarımızla,
    Merhaba.

    Mesajınızda yer alan şu ifadeye açıklık getirir misiniz?

    5. Türksat ekiplerinin kullandığı "teknik" kullanıcısının şifresi ise yalnız Türksat ekipleri tarafından bilinmektedir. Ancak, arayüze bağlanabilmeleri için de yine modem kablosuz erişim şifresinin girilmesi gerekir.

    Bildiğim kadroyla uzaktan bağlantı protokolleri arasında Tr 069 veya CWMP olarak bilinen uzaktan yönetim sistemlerinde yapılan erişimin herhangi bir şifre gerektirmemesi, zaten Wifi yani sizin belirttiğiniz Kablosuz ağ şifresi ile de bir ilgisi olmaması lazım. Kablosuz ağ şifresi Kablosuz özelliği açık olan yayıncılarda (modem veya router) WLAN ortamına bağlanmak isteyen İÇ istemcilere yönelik bir şifre gerektirir. Uzak teknik personelin WLAN şifresi ile ne gibi bir alakası ve erişim imkanı olabiliyor?

    Bir de, ikinci el olarak piyasadan satın alınan modemlerde şifre konusunda bir risk bulunuyor mu? Modem resetleme sonrasında Admin şifresini yönetip tüm yetkiyi üzerimize kullanıcı ve mülk sahibi olarak alabiliyor muyuz?

    Son olarak sitenizde neden 383ZN modeline ait hiçbir firmware bilgisi ve indirme linki yok?
    http://netmaster.com.tr/yukleme-merkezi

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Şubat 2019; 17:19:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Netmaster teknisyenlerinin 50mbit ve uzeri hiz alanlar icin onerdigi wifi ayarlari:

    50 ve 100 Mbps hız alan kullanıcıların kablosuz modem ayarlarının yapılandırılması gerekmektedir. Bu doğrultuda modem arayüzünde;

    1.Kablosuz sekmesinin altında yer alan OBSS Varlığı'nın 0 (Devre Dışı) olarak ayarlanması,
    2.Band Genişliği'nin 40 Mhz olarak seçilmesi
    3.Kontrol Kanalı İçin Yan Band (Yalnız 40 Mhz) bölümünün de "Üst" olarak işaretlenmesi gerekmektedir.
    Bu ayarların dışında Kontrol Kanalında da uygun kanalın tercih edilmesi önemlidir.

    Ek bilgi:

    802.11n koruma modu nedir?

    802.11g standartları bir koruma yöntemi sağlayarak, 802.11g ve 802.11b aygıtlarının aynı ağ içinde, aynı anda "konuşmadan" varolmasını sağlar. 802.11b veya 802.11g aygıtlarının kablosuz ağınızı kullanmaları ihtimali varsa, 802.11n korumasını devre dışı bırakmayın. auto (otomatik) modda, kablosuz cihazlar, karma 802.11g/802.11b ağlarda 802.11n performansını artırmak için rts/cts kullanacaktır. birçok koşulda 802.11n verimini en üst düzeye çıkarmak için korumayı kapatın.


    kaynak: https://support.usr.com/support/9113/9113-tu-ug/wireless_advanced.html




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Alıntı yaptığınız mesajımız oldukça eski bir tarihe aittir. Şu anda “teknik” kullanıcısı kullanılmamaktadır.
    Modeminiz online olduğunda ilk olarak sistemde yüklü güncel yazılımı alacaktır.
    Bu güncelleme ardından “admin” kullanıcısı ile modem arayüzüne bağlanabilirsiniz.
    İlk girişte parola değişimi zorunludur. Bu sayede salt sizin bildiğiniz bir parola ile bağlantı yapabileceksiniz.

    Güncel yazılımlar Türksat tarafından otomatik olarak yüklendiği için sitemizden yazılım dosyaları kaldırılmıştır.

    Ayrıca mesajda bahsedilen wifi parolası ise soruyu soran kullanıcımızın sorusu ile ilgilidir. Elbette bunun sizin de belirttiğiniz üzere bir ilgisi bulunmamaktadır.

    Saygılarımızla,
  • Merhabalar,
    401 modeminizde bulunan modem uzerinden VPN-IPSEC baglantı acaba CBW-383ZN surumunde var mıdır acaba? Boylesine standart bir modem ozelliğinin standart olarak sunulmaması sasırttı acıkcası. Yoksa turksat tarafından mı kaldırıldı bu ozellik? Saygılar
  • fatihaky kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    CBW-383ZN kablo modemin IPsec ve PPTP geçiş desteği bulunmaktadır. VPN tünel oluşturma özelliği bulunmamaktadır. CBW-383ZN modeline sahipseniz VPN tünel oluşturmak için VPN Tünel oluşturma özelliği olan bir router temin etmeniz gerekmektedir. Diğer bilgi talepleriniz ve sorularınız için Destek Hattımız ile irtibata geçebilirsiniz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • Merhaba,

    Infinity 401 modemime ethernet kablosu ile bağlı olan masaüstü bilgisayarıma (host'a) uzaktan erişim ile bağlanmaktayım. Ancak bilgisayarı sürekli açık tutmak istemiyorum, sadece ihtiyacım olduğu zaman açmak istiyorum. ve bunun için de Wake-On-Lan özelliğini kullanıyorum.

    Fakat, Wake-on-lan özelliği, bilgisayarı kapattıktan bir süre sonra çalışmıyor. yaptığım araştırmalara göre bunun nedeni de host bilgisayarın IP'si ve MAC adresi statik olarak modem içerisinde yani ARP tablosunda tutulmuyor. bu sebepten dolayı bilgisayarı kapattıktan sonra, DHCP kiralama süresi (yaklaşık 15dk sonra ) bitiyor, modem artık host bilgisayarımın MAC adresinin hangi IP adresi ile eşleştiğini bilmediği için uzaktan host'u uyandırmak için gönderdiğim Magic Packet'i bu bilgisayara yönlendiremiyor.

    Dolayısıyla, benim bu host bilgisayarın IP'sini ve MAC adresini statik olarak ARP tablosuna ekleyebilmem gerekiyor. Ne yazık ki Netmaster modemde IP-MAC adresi eşleştirmesi yapabileceğim bir menü yok. Ayrıca, bunu dışarıdan yapabilmek için gerekli olan Telnet bağlantısına da izin vermiyor.

    Bu konuda ne yapabilirim?




  • Selamlar, uydunetin verdiği bu modemi kullanıyorum ve hiç memnun değilim hiç bir yerden çekmiyor. Ben de xaomi wifi pro alarak evin diğer köşesinden de internete bağlanmayı hedefledim fakat ip yenilemesi yaptığı için sürekli baplantı kopması yaşanıyor.

    İnternette edindiğim bilgilere göre repeaterın mac adresini ip sabitleme yapmam gerekiyor. Bu modemde bu işlemi nasıl yapabilirim yardımcı olacak olan arkadaşımız var mı? Teşekkürler.
  • senbolo S kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Modeminizin kablosuz ayarlarının yapılandırılması ve genel kontrolü için modeminizin yanında olduğunuzda Destek Hattımız ile irtibata geçebilirsiniz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • Modeme yazilim guncellemesi gelmis. Wifi gelismis ayarlar sekmesi kaldirilmis.

    Edit: modem arayuzunde gezinme hizi artmis. (Diger turlu bilmiyorum bridge modunda kullaniyorum, router bagli)

    Bundan sonra admin sifresi belirlerken ozel karakter ve en az bir tane buyuk harf girmenizi sart kosuyor.

    Ayrica ufak tefek birkac tane degisiklik var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 5 Ağustos 2020; 20:28:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    son zamanlarda çok sık kopmalar yaşamaya başladım.modemin arkasından kapatıp açıncaya kadar internet kesiliyor.nedeni ne olabilir acaba

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NetMASTER_

    Değerli Kullanıcılarımız,
    50 ve 100 Mbps hız alan kullanıcıların kablosuz modem ayarlarının yapılandırılması gerekmektedir. Bu doğrultuda modem arayüzünde
    1.Kablosuz sekmesinin altında yer alan OBSS Varlığı'nın 0 (Devre Dışı) olarak ayarlanması,
    2.Band Genişliği'nin 40 Mhz olarak seçilmesi
    3.Kontrol Kanalı İçin Yan Band (Yalnız 40 Mhz) bölümünün de "Üst" olarak işaretlenmesi gerekmektedir.
    Bu ayarların dışında Kontrol Kanalında da uygun kanalın tercih edilmesi önemlidir.
    Dilerseniz Destek Hattımızı arayarak tarafımızca ayarların yapılandırılması konusunda yardım alabilirsiniz.
    Örnek ekran görüntüsü aşağıda yer almaktadır.

    Bu ayarların CBW-383ZN modeli için güncel halini alabilir miyim? Zira bu ayarları yapmak mümkün değil kontrol kanalını 11 yapınca band genişliği sadece 20mhz ayarlanabiliyor ve bazı ayarlar eksik.





  • gewa G kullanıcısına yanıt

    Sayın gewa,

    Modeminizi bir kez kapatıp açmanız kablosuz kanal taramasını tetikler ve modeminizin o an için en uygun kanaldan yayın yapmasını sağlar.

    Mart 2020'den bu yana yaşanan internet kullanımında olağanüstü yoğunluk nedeniyle kablosuz yayın kanallarında da sinyal yoğunluğu oluşmuştur.

    Her evde en az bir kişi ya online ders ya online görüşme yapmakta ve yine en az 1 kişi de aynı anda video izlemektedir. Bunların çok büyük kısmı 2.4Ghz bandını kullanmaktalar.

    En önemlisi de evlerde çok yoğun şekilde kullanılan bluetooth cihazlardır (kulaklık, hoparlör, klavye, vb.). Bu cihazlar da 2.4Ghz bandını kullanmaktadır; ancak kablosuz ağlar listesinde yayın adları olmadığından fark edilmemekteler. Bu cihazları kapatarak test ettiğinizde bağlantı kalitesinde önemli fark oluşmaktadır.


    Konu ile ilgili Kablonet tarafından yayınlanan bu videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.






  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    cgn havuzundan çıktım ve sabit ip cihazıma verip çeşitli portlar açtım. Fakat portlar port kontrol sitelerinden kontrol ettiğim üzere kapalı gözükmekte. Port açımını doğru yaptım müşteri temsilciniz ile görüşerek. O yönden bir problem yok. Neden portları kapalı görüyorum?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim arayüzde bu ayarlar yok?


     NetMASTER Uydunet CBW-383ZN
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt

    100 mbps tarifeye geçtim bu hız için altta alıntı yaptığım tavsiye ettiğiniz ayarları yapabilmem için OBSS Varlığı diye bir seçenek yok


    0 ve 100 Mbps hız alan kullanıcıların kablosuz modem ayarlarının yapılandırılması gerekmektedir. Bu doğrultuda modem arayüzünde;


    1.Kablosuz sekmesinin altında yer alan OBSS Varlığı'nın 0 (Devre Dışı) olarak ayarlanması,

    2.Band Genişliği'nin 40 Mhz olarak seçilmesi

    3.Kontrol Kanalı İçin Yan Band (Yalnız 40 Mhz) bölümünün de "Üst" olarak işaretlenmesi gerekmektedir.

    Bu ayarların dışında Kontrol Kanalında da uygun kanalın tercih edilmesi önemlidir.


     NetMASTER Uydunet CBW-383ZN

    Resimde göründüğü gibi OBSS Varlığı diye bir seçenek yok dolayısıyla ayar yapamıyorum,yardımcı olursanız sevinirim





  • quote:

    Orijinalden alıntı: albaywolf

    Benim arayüzde bu ayarlar yok?


    benimde bu şekilde ayar yapamıyorum malesef

  • UzunEsmer U kullanıcısına yanıt

    Sayın Kullanıcımız,

    Yönlendirilmek istenen istemcinin (Kamere Kayıt cihazı, Pc, Oyun Konsolu vs.) DNS adresleri mutlaka modeminizde tanımlı olan DNS adresleri olmalıdır. Temel seçeneğine tıkladıktan sonra alt kısımda yer alan IPV4 DNS Sunucuları kısmında yer alan IP adresleri tanımlanmalıdır. Farklı bir DNS adresi tanımlanmış ise port yönlendirme işlemininiz çalışmayabilir.

    Oyun konsolu vb. gibi uygulamalarda Port yönlendirme işlemi yapıldığında direkt olarak port kapalı olarak gözükebilir. Oyun ne zaman o portu kullanacak ise o zaman aktif duruma geçer ve kullanımı bittiğinde port kapalı olarak gözükür.


    Saygılarımızla,

  • gewa G kullanıcısına yanıt

    Sayın Kullanıcımız,

     

    Bahsettiğiniz OBSS varlığı seçeneği daha önceki yazılıma ait olup yeni güncel yazılımda mevcut değildir. 100Mbps aboneliğinizde yapmanız gereken ayarlamalar aşağıdaki gibidir.

     

    Kanal Tarama butonuna tıklayınız. ( Kanal Tarama özelliği kullanıldığında çevrenizde bulunan diğer kablosuz modem,ap router vs. gibi cihazların kullanmış olduğu kablosuz kanal numaralarının dışında en boş kanalı seçimini kendisi yapar. Tekrar tarama yapabilmeniz için 15 dakika beklemeniz gerekecektir. )

    Kanal tarama işlemi bittiğinde sonuç olarak verilen kanalı manüel olarak seçerek alt kısımda bulunan uygula butonuna tıklamanız gerekmektedir.

     

    Yapılan bu işlemde sonrasında modeminizin band genişliği 40Mhz’e ayarlanmış olduğundan destekleyen cihazlarınızın band genişliğine göre hızınız artmış olacaktır.

     

    Sorun yaşamanız halinde NetMASTER Destek Hattı’na her gün 08:00- 22:00 saatleri arasında 216-366 66 96 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.





  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.