Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.804
Cevap
49
Favori
291.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, evde üç adet bilgisayar var. Bunlardan ikisi sonu G ile biten wifiyi görüyor. Diğer bilgisayar ise sonu A ile biten wifiyi görüyor. G ile biten wifiyi ağından 1 megabit hız alıyoruz. A ile biten 50 megabiti veriyor. Çözümü hakkında bilgi sahibi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asasdas

    Merhaba, evde üç adet bilgisayar var. Bunlardan ikisi sonu G ile biten wifiyi görüyor. Diğer bilgisayar ise sonu A ile biten wifiyi görüyor. G ile biten wifiyi ağından 1 megabit hız alıyoruz. A ile biten 50 megabiti veriyor. Çözümü hakkında bilgi sahibi olan var mı?


    Modem arayüzünden kablosuz bölümündeki ayarları aşağıdaki gibi yaparsanız yüksek hızlar alabilirsiniz

    (İlk önce obss varlığını devre dışı bırakın)

    Netmaster Infinity 401 yeni modem
    Netmaster Infinity 401 yeni modem

    Edit: modem sorunlu bazen nadiren kafasına göre bu ayarlar çalışıp çalışmayabiliyor ve düşük hız alıyorsunuz şayet böyle bir durum olursa modeme reset atmanızda fayda var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reauxi -- 19 Mart 2017; 22:28:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Açık çıkmış ya modemlerinde hocam NetMASTER firmamız ortadan kayboldu. Hukuk yolu nedir? Birçok arkadaş bazı forumlarda bahsetmiş...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hukuki yolu nedir bilmiyorum da yapılacak iş basit. Arayüz güncellemesi verecekler sadece rol yönetimini düzeltip :D

    Yani ortada bir saçmalık var. Eğer default yerel ağ ipsini değiştirmez 192.168.0.1 bırakırsanız sisteme kullanıcı adı ve şifre girmeseniz dahi logini atlayıp mmodemin içine erişebiliyorsunuz.

    Ama ip yi değiştirip atıyorum 0.6 yaptınız Sonunu, o zaman rol yönetimi çalışıyor ve sadece admin giriş yapabiliyor sisteme ya da arayüzde tanımlanan kişiler.

    Acaba dedim cookieler falan silinmiyor da onun için mi tanıyor sistem. Fakat chrome ve ie de denedim temizlenmiş haldeyken fakat yok default ip ile login ekranı atlanabiliyor. Bunun bize kötülüğü ne olur? Ağ şifremiz ve adı öğrenilebilir, modem arayüzüne giriş yapıp ayarlar değiştirilebilir. Ama değiştirecek pek ayar da yok açıkçası. Zaten internete giremezseniz bir anormallik sezerseniz modeme reset atarsınız düzelir sıfırlarsınız sistemi fakat bu ip değiştirilmezse tekrar tekrar başınıza gelebilir.

    Tavsiyem dediğim gibi şimdilik ip değiştirerek bu sorunu çözebilirsiniz. Bunun dışında gereken tek şey güncelleme beklemek olacaktır. :/




  • ReauXi kullanıcısına yanıt
    Wi-Fi Alliance göre 2.4 GHz'de 40 MHz çalıştırmak her zaman için uygun olmamaktadır. Modem etrafında diğer birçok modemin sinyalleri de mevcutsa (apartmanda bolca var) 40 MHz sinyal karışmalarına (interference) yol açmaktadır. Eğer civarda başka modem yoksa o zaman sorun olmayabilir. Zaten OBSS'yi açmak apartman gibi bolca modemlerin olduğu yerlerde bu tür girişimleri önlemek için Band genişliğini 20 MHz'e cekiyor gibi görünüyor. Boşta çakışmayan kanal varsa 40 MHz'e geçiyor, ama nadiren. Belki modemi bu yüzden resetlemek zorunda kalıyorsunuz.
  • asasdas kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,
    Sorununuz ile ilgili olarak bizimle iletişime geçmenizi rica ederiz.
    destek@netmaster.com.tr'ye e-posta gönderebilirsiniz veya bu platformdan özel mesaj ile iletişim bilgilerinizi gönderebilirsiniz.
    Bir Destek Uzmanı arkadaşımız konu ile ilgili yardımcı olamak üzere sizi arayacaktır.

    Saygılarımızla,
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    Öncelikle geç yanıtımız için kusura bakmayın.
    Bahsedilen problemden bu platform sayesinde haberdar olduk ve sorunun çözümü için bir FW önümüzdeki günlerde yayınlanacaktır.
    Konu ile ilgili bie official relaesed firmware yayınlamamız gerektiğinden sizlerden ricamız birkaç gün beklemeniz olacaktır.

    Saygılarımızla,
  • MavericKB kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,
    Konu ile ilgili olarak Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Hem modeminizin, hem de şebekenizin kontrolü ardından çözümü üretilecektir.

    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Arkadaşlar gerek bilgisayardaki ağ ayarlarından gerek modemin arayüzünde google'nın yaygın kullandığı dns'lerini giriyorum 8.8.8.8, 8.8.4.4, lakin bazı online dizi film izleme sitelerine girmiyor. Sayfa yüklenirken hata, yükleme sorunu falan yazıyor. Koruma falan mı var acaba ?

    Varsa nasıl kaldırırım. Ayrıca modemi resetleyince yani kapatıp acınca, önceden çoklu linkli bir şeyi indirirken sıfırlanmış gibi görüp tekrar indirebiliyorduk, bunda böyle bir şey yok. Bunun çözümü var mı peki?


    Bu arada zenmate'in vpn'iyle de bağlanırken acayip bir yavaşlama var, çözemedim önceki modeminde böyle sorunlar olmuyordu. Online vpn'le girdiğimde açılıyor tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutevaziadam -- 21 Mart 2017; 16:48:29 >
  • hacıtitrettin kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcılarımız,
    Modem arayüzüne "Giriş / Login" sayfasından giriş yapmadığınız sürece harici bir erişim söz konusu olamaz. Kaldı ki k-modemin kablosuz erişim şifresi'ni girmeden modem arayüzünde Login sayfasına da erişim söz konusu değildir.

    Denemelerinizde "Login" sayfasını atlayarak "Gelişmiş Ayarlar"a erişebilmenizin nedeni, arayüzü "Çıkış" butonuna tıklamadan kapatmanızdır.

    Burada bahsedilen konu ile ilgili kontroller yapılmış olup, herhangi bir probleme rastlanmamıştır.

    Saygılarımızla,
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Bende bu yeni modem yok bir eski modeli var, Siz dedikten sonra tekrar default ip'e dönüp 192.168.0.1 ile deneme yaptım. tekrardan tarayıcı geçmişlerini sildim ama bu sefer erişemedim modem arayüzüne. Ama geçen sefer rahat rahat erişebilmiştim çok ilginç. Hadi chrome'da geçmiş silinmedi hata oldu desem ama ie ile de denedim geçmişi silip ve onu hiç kullanmam format attığımdan beri 3 aydır modem arayüzüne İE kullanarak girmemiştim :D logini önceki testimde olduğu gibi baypass edip ayarlara erişemedim.

    Ama kullanıcı ayarlarını da kurcalamıştım modemde şifreyi falan belki onun da etkisi olabilir. Komple modemi sıfırlayıp tekrar deneyeceğim akşam. Şu anda evdeki diğer cihazlar da bağlı olduğu için interneti kesmek istemiyorum :D Tekrar ayrıntılı bir test yapıp geri dönüş sağlayacağım.
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ayrıntılı şekilde reset atarak test etmeme gerek kalmadı. Sorunun kaynağı tamamen session sonlandırma ile ilgili. Dediğiniz gibi çıkış yapmazsak modem bizi tanıyor lakin garip bir durum var.

    Sorun şu, şimdi test yaparken bütün tarayıcılarımı sıfırladım ve sayfada paylaştığım linklere tıkladım. Haliyle baypass edilmedi bağlantım ve 3 tarayıcıda da login ekranına atıldım.

    Chrome'da giriş yapıp easy setup ekranını gördükten sonra chrome'u kapattım sonra İE ve Operadahttp://192.168.0.1/EasySetup.asp linkini yapıştırınca ya da güvenlik duvarı menüsünün linkine tıklayınca direkt o tarayıcılardan da modeme eriştim.

    Modemin oturum açma yönetimi cookie gibi pc de saklanmıyor sanırım. Mesela bir tarayıcı tanıyorsa girişi diğer tarayıcıların tanımaması lazım. Ama hiç giriş yapılmamış temiz geçmişi olan tarayıcılardan da şifre yazmadan giriş yapabiliyoruz eğer bir tane tarayıcı ile giriş sağlamışsak yani oturum sürekli açık kalıyor çıkış yap denmediği zaman. Bu zamana kadar hiç bir modemde denememiştim bunu acaba hepsi böyle midir bilemedim şimdi :)

    Ama sorunun kaynağının çıkış yap demeden sayfayı kapatmak olduğu anlaşılmış oldu. Chrome da giriş yapıp , operadan şifre girmeden işleme devam ederek çıkış yap dersem chrome da da oturum sonlandırılmış oluyor.


    Bütün kullanıcılara tavsiyem modem arayüzüne eriştikten sonra mutlaka çıkış yap diyerek oturumu kapatmaları. Session tarzı belli bir süre sonra ya da sayfa kapanınca sonlanan bir sistem yok sanırım oturum açıldığı an modem arayüzü erişime açık kalıyor.



    Bu yüzden bir iki tavsiyem olacak size. Web arayüzü için güncelleme sağlarsanız buhttp://192.168.0.1/EasySetup.asp kısmını kaldırıp bu ayarı kablosuz menüsü altına koymanız olacaktır. Bizim gibi bilgili kullanıcılar bile çıkış yap demeyi umursamıyorken tamamen bilgisiz birinin arayüzü sürekli açık kalıyor. Ya da bu sayfa olacaksa UYGULA dendiği zaman aynı zamanda çıkış yapılsın ve sayfa yenilenip tekrar login ekranına yönlendirilsin. Ayrıca bu easysetup kısmı ilk gözüken sayfa olduğu için ÇIKIŞ YAP'ın önemini vurgulayan ufak bir uyarı yazısı iyi olur. Bu forumu kullanmayan bu durumdan haberi olmayan insanlar elbet olacaktır. :)


    İyi çalışmalar kolay gelsin, saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 22 Mart 2017; 0:16:54 >




  • Modem infinity 401 5ghz telefondan baktığimda göremiyorum sebebi nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratcimen98

    Modem infinity 401 5ghz telefondan baktığimda göremiyorum sebebi nedir ?

    Telefonunuz 5Ghz Desteklemiyordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asasdas

    Merhaba, evde üç adet bilgisayar var. Bunlardan ikisi sonu G ile biten wifiyi görüyor. Diğer bilgisayar ise sonu A ile biten wifiyi görüyor. G ile biten wifiyi ağından 1 megabit hız alıyoruz. A ile biten 50 megabiti veriyor. Çözümü hakkında bilgi sahibi olan var mı?


    802.11ac Yeni bir teknoloji olduğu için her cihaz desteklemiyor,Aynı şekilde bu yeni teknoloji en düşük kayıpla sinyalleri yolluyor.Wifi-Aniliz programları,uygulamaları ile en uygun kanalı seçip o şekilde yayın yapabilirsiniz.

    Android Wifi Analyzer:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=tr

    Analizi 1Mbps aldığınız yerden yapın.




  • ReauXi kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerinizi yaptım, şu an hiçbir sıkıntı yok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutevaziadam

    Arkadaşlar gerek bilgisayardaki ağ ayarlarından gerek modemin arayüzünde google'nın yaygın kullandığı dns'lerini giriyorum 8.8.8.8, 8.8.4.4, lakin bazı online dizi film izleme sitelerine girmiyor. Sayfa yüklenirken hata, yükleme sorunu falan yazıyor. Koruma falan mı var acaba ?

    Varsa nasıl kaldırırım. Ayrıca modemi resetleyince yani kapatıp acınca, önceden çoklu linkli bir şeyi indirirken sıfırlanmış gibi görüp tekrar indirebiliyorduk, bunda böyle bir şey yok. Bunun çözümü var mı peki?


    Bu arada zenmate'in vpn'iyle de bağlanırken acayip bir yavaşlama var, çözemedim önceki modeminde böyle sorunlar olmuyordu. Online vpn'le girdiğimde açılıyor tabi.


    Güncel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar ben bu yılın başında üye oldum hat çektiler herşey söz verdikleri gibi 50 mbit hız ve 75 gb akn + üst paket ve altın sinema kanallarını kullanıyoruz. bu ay akn dolmuştu torrent ile indirmek istediğim müzik albümleri vardı 102.92 gb dosya büyüklüğü bitspirit torrent kullanıyordum kota doğduğu için en fazla 300 kb çekiyordu torrent üzerinde başkalarının da kullandığı torrent programları dikkatimi çekti çoğunlukta Transmission diye bir torrent programı vardı onu indirip kurdum ve hızı kotam dolmasına rağmen 5mbit lere çıkıyordu 102.92 gb dosyayı 1.5 günde çektim kota bilgilerime baktığımda çektiğim limitin yansımadığını gördüm bu nasıl oldu halen anlamış değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cango69 -- 23 Mart 2017; 20:41:0 >
  • Cango69 kullanıcısına yanıt
    Transmission'ı bende yıllardır kullanıyorum.Hız konusunda ise bende de 50 Mbit bağlantı var ve indirirken seederlar sağlamsa rahat 6 Mb/s görüyor.
    Kota konusunda değerler anında online işlemlerde gözükmeyebiliyor.Bazen 5-6 saat sonra bazen ertesi gün güncellendiği durumlar oluyor.Ancak kota dolduktan sonra yazmaya devam etmiyor diye biliyorum.Bende 250 GB AKN var mesela, kota doldumu 250 GB'de kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charmlander

    Transmission'ı bende yıllardır kullanıyorum.Hız konusunda ise bende de 50 Mbit bağlantı var ve indirirken seederlar sağlamsa rahat 6 Mb/s görüyor.
    Kota konusunda değerler anında online işlemlerde gözükmeyebiliyor.Bazen 5-6 saat sonra bazen ertesi gün güncellendiği durumlar oluyor.Ancak kota dolduktan sonra yazmaya devam etmiyor diye biliyorum.Bende 250 GB AKN var mesela, kota doldumu 250 GB'de kalıyor.

    Ama kota dolduktan sonra diğer torrent programıyla indirdiklerimin bilgisi yazıyor kota değerlerinde var sadece Transmission ile indirdiğim 102 gb halen yok görünmüyor.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.