Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.806
Cevap
48
Favori
296.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Helal olsun. Yapmışlar yine yapacaklarını

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacıtitrettin kullanıcısına yanıt
    Evet mümkün

Uzaktan bağlanarak herşey yapabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

sorunun nedeni muhteşem modem arayüzününhttp://192.168.0.1/ adres satırı bypass edilip direkthttp://192.168.0.1/EasySetup.asp 'a erişilebilinmesinden kaynaklı. Siz de deneyin direkthttp://192.168.0.1/EasySetup.asp adresine gidin kablosuz ağ bilgileri ekranı geliyor ve gelişmiş ayarlar diyerek modeme giriş yapabiliyorsunuz hatta direkthttp://192.168.0.1/RgContentFilter.asp adresine tıklayın güvenlik duvarı ayarlarına erişiyorsunuz login olmadan. Yani LOGIN ekranı giriş yapılmadan geçilebiliyor, rol yönetimi tasarlanırken hatalı yapılmış, aslında sizi LOGIN 'den giriş yapılmazsa her halükarda login ekranına atmalı. Bunu bilen biri yerel ağda sizden habersiz modem ayarlarını değiştirir değiştirmesine de modemde de adam gibi ayar yok ki zaten. DNS ayarı bile kapalı neyi değiştirecek.

çok basit bir hata ama bu güne kadar kimse önemsememiştir denememiştir bile

Konu ile ilgili açıklama alabilir miyiz? @NetMASTER_

• Arkadaşlar wifi çekim gücünu arttirmak icin elimdeki TPLİNK W8961N modemi , netmastera bagladim kablosuz wifi yi tplink ile sagliyorum. Dhcp yi kapattim tplink in.

Fakat modemin yaninda 25 mbit hizi gorurken, odama gecince hala 0,5 mbit goruyorum bunun icin ne yapabilirim?

Tplinki onceden kullandim hic boyle bi sikinti yararmiyodu odamda, netmaster arayuzunden falan bi ayar mi yapmam lazim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkbluestaz -- 12 Mart 2017; 13:42:13 >
    NetMaster'ın eski docsis 3.0 modellerini infinity ile ücretsiz değiştirilmesini istiyoruz!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1D2149458 -- 12 Mart 2017; 14:56:23 >
  • önce docsis 2.0ler değişsin lütfen.
  • 20 Mart'ta kablonet sözleşmem bitiyor. Fiyat olarak diğerlerine nazaran uygun olduğu için değişmemeyi düşünüyorum. Acaba Mayıs 2017'den önce yenilersem yeni akk ile mi muhatap olurum yoksa yine 3 Mbit le mi uğraşırım?

Yeni modemi görünce heves ettim ilkten bi ama yorumları okudukça soğudum. Bir süre daha 383z4 ile devam edeceğim galiba. Kereta pek üzmedi şimdiye kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ma95 -- 15 Mart 2017; 21:26:37 >
    Yani imkansız diye bir şey yok ama en basiti şu anda sizin yerel ağınıza kayıtlı birinin buna rahatlıkla erişebilmesi.

Ama diğer yöntem de bir önceki sayfada olduğu gibi adamın hazırladığı bir sayfa gibi sayfa hazırlanır, linke tıklamanıza bile gerek kalmaz arka planda sayfa onload durumunda bu kod bloğunu çalıştır deyip modemlerin şifrelerini değiştirebilir. Ağ şifresi ve adı değişince de zaten siz modemi kullanamaz olursunuz. Hatta kodları incelediğimde sayfa boş ama arka planda netmaster'ın sayfasını çağırıyor aslında bilgileri alıyor ve ağ adı ile şifrem de gözüküyordu.

Yani uzaktan yem atarak yakınlarda uydunet kullanan birininin ağ bilgilerini ele geçirip onun ağına join olabilirsiniz.

Yapılabilecek tek şey modemdeki ağ yapılandırmasında lan ağ geçiti default herkeste 192.168.0.1 olarak geliyor. Otomatik ip atamasında da pcler sunucudan ip alıyor. Bunu değiştirilebilir olarak sunmuşlar bazı modemlerde kilitlidir bu. Mesela 192.168.0.6 yapın modeme artık bu ip ile erişirsiniz. Yem atmak isteyen site de default ip'yi kullanacağından engellemiş olursunuz.

Lakin..... önemli bir nokta var buradan bir cinlik çıkar mı bilmem ama modemin ipsini değiştirseniz de arayüzde otomatik yönlendirme ile 192.168.1.1 yazarsanız netmaster modeme tekrar yönleniyorsunuz fakat tek fark var burada login ekranına atıyor sizi. Yani sistem normal çalışıyor o zaman.

Çok test yaptım demin araştırmak için. Modemin alt ağ geçidini değiştirdim. 192.168.0.1 'den farklı bir ip verdim. Daha sonra sık sık chrome kullandığımdan explorer ile denemeler yaptım geçmişi temizleyerek. Evet çözüm ip değiştirilerek elde edilebiliyor. http://192.168.0.1/RgContentFilter.asp olarak eskiden modeme login olmasam dahi session sistemi çalışmıyor ve beni modemin içine sokuyordu. Fakat ip değişince atıyorumhttp://192.168.0.5/RgContentFilter.asp yaptınız. Geçmişi silin bunu yazın login ekranına atıyor sizi güvenlik duvarına ulaşamıyorsunuz.

Daha sonrahttp://192.168.1.1/RgContentFilter.asp ile de girsem otomatik yönlendirirdi bunu da denedim ve yönlendirme yapmadı.

Bir kere login olun modeme tarayıcıyı kapatın tekrar açın. ÇIKIŞ diyerek session 'ı düşürmediğiniz sürece session süresi boyunca giriş yapmış olarak gözüküyorsunuzhttp://192.168.0.5/RgContentFilter.asp ile direkt tekrar modemin içine girebilirsiniz. Çoğu modemde session sayfadan çıkar çıkmaz sonlanır aslında bunda biraz daha uzun sanırım. Bu kritik sürede bir siteye girersiniz iki taşın arasında sızma yapabilirler.

Bu yüzden çözüm olarak tavsiyem,

1 - ilk olarak default IP yi değiştirin ve farklı bir ip verin,
    2 - ardından default şifreyi değiştirin.Çünkü her defasında login ekranınıza ulaşılabiliyor 192.168.1.1 yazarsak direkt modem ipsine yönlendirme yapılıyor login bilgileri default kalırsa yine sızmalar olur,
    3 - Son olarak modem arayüzünde işlerinizi hallettikten sonra yukarıda bulunan ÇIKIŞ 'a basarak oturumu kapatın.

edit: ekleme

modeme el ile ip verdikten sonra pc'ler rahat bağlanıyor ama telefonlarda nadiren sorun çıkabilir, modeme bağlanır ama internete giremezsiniz. Ağı unuttuktan sonra telefonu kapatıp açmayı deneyin yine modeme bağlanır ama internete giremezseniz ağ ayarlarını telefona manuel olarak girerek alt ağ maskesine modeme verdiğimiz ip'mizi statik ip'ye de 192.168.0.? diğer cihazlarla çakışmayacak bir sayı vererek ip oluşturarak doldurunuz. DNS olarak da 209.244.0.3 ve 209.244.0.4 girersiniz hızlıdır bunlar.

Şimdi diğer cihazlara bakacayım. Acaba dns ayarı yüzünden mi yaptı bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 12 Mart 2017; 20:7:15 >

• ma95 kullanıcısına yanıt
    bu konuyu ben de merak ediyorum. nette farklı görüşler var.
    tek bildiğim şartlarda açık açık 3mbps yazıyor, öyle bir durumda ben de taahhütü iptal edip yeniden taahhüt vereceğim. tabi önce btk'ya şikayet etme yoluna giderek. ceza meza ödemek bir hak için çok saçma.

umarım yeni akk sonrası hızı herkese verirler.
  • Bir arkadaşım TT ye sormuş. Mayıstan önce sözleşme yapanlar eski sistem mayıstan sonra sözleşme yapanlara yeni sistemden faydalanacaklar demiş. Yani internet için kritik kararlar vermek için bekleyin biraz daha.

İlla bizi uğraştıracaklar yani. Ben de o zaman üsteleyerek 25/150 kullanıyorum 16mbit'e düşmem gerekir diye şikayet edeceğim eğer böyle bir durum olursa. Gerçi elim güçsüz biraz ama olsun orta yolda bulup tarife yeniliği yapılır belki bilmiyoruz. 2019 'da da akn tamamen kalkarsa eğer ve yine biz 1 sene daha sözleşme yüzünden AKN li tarifede kalırsak ki kesin böyle olacaktır o zaman çok saçma. Yol yakınken sözleşmeden cayıp yeni sözleşme yapmakta fayda var ceza bedeli amorti ediyorsa.
  • ben aldım bu modemi. Modem hakkında şikayeti olanlar cbw 700v kullanmamış sanırım 5 senedir işkence çektik resmen, ama bu modemle 1 haftadır herşey yolunda.

7/24 wifi kamera var bende 4 tane. Sürekli kayıt halinde. Belki 1 kamera gün içinde 2-3 dk takılıyor onun haricinde herşey çok iyi.

cbw 700v de telefon bağlı görünürdü ama siz bilmezsiniz net yoktur Önemli haber beklerim 3-4 saat sonra gelir kendi kafasına göre. Bu modemle şimdilik aşmış görünüyorum. Herşey olması gerektiği gibi.

Bazı arkadaşlar 5g de kullanınca sorun oluyormuş. Ben oto ayarda olan 2,5 ğu kullanıyorum. Hiç 5 e geçmedim.

• Arkadaşlar Netmastri söküp Fritzbox 6360 takmayı düşünüyorum. Ayarlar ve müşteri şifresi vs girmek gerekecek muhtemelen. Müşteri hizmetleri bu bilgileri veriyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 16 Mart 2017; 22:25:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    türkiyede sadece us için üretilen modemler çalışıyor dediğiniz modem çalışmaz malesef
  • Kablonet'in en sevmediğim yönü şu modem ve bükülmeyen kablo
  • ben z4 kullanıyorum.arada bi ısınınca sapıtıyor ama genel olarak memnunum.
  • İki senedir z4 kullanıyorum. Evde üç pc kablolu olarak modeme bağlı. İnternette dolaşırken herkes farklı sitelerede sörf yaparken sıkıntısız taahhüt edilen 50mbit hızı alabildiğimizi düşünüyoruz fakat iki kişi aynı siteye girdiğinde hız sanki 3mbite düşüyormuş gibi. Örneğin YouTube'a girip video izlemeye çalışınca 240-360 civarı çözünürlükte izlemek zorunda kalıyoruz. Aslında çok da sıkıntı yaratan bir durum değil fakat birlikte oyun oynayalım dediğimiz zaman (online; cs:go gibi) aynı oyunu açınca pclerden birinde ani ping zıplamaları oluyor. Yaklaşık 30 saniye de bir 5 saniye oyundan çalıyor ve oyun oynanmaz hale geliyor. Gelelim soruma, bu modem benim sorunuma çare olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: AirJET

türkiyede sadece us için üretilen modemler çalışıyor dediğiniz modem çalışmaz malesef

Hocam Fritzbox 6360 da hem EuroDocsis hem de Docsis 3.0 desteği var. Çok kesin bir cevap vermişsiniz. Benim bilmediğim başka birşey mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 17 Mart 2017; 16:34:43 >
  • 1 haftadır bu modemi kullanıyorum.Torrent 600 kb.geçmiyor.akn dolmadan öncede ne yaptıysam wifiden 50 mb hızı göremedim kablo takınca 50 mb görüyor.
  • 5 GHz'in dezavantajı hakkında nette yazılan bilgiler

5 GHz’in en büyük sıkıntısı kısalan dalgaboyu ve kapsama alanı. 2.4 GHz kadar geniş kapsama alanı için sinyal gücü arttırılmak zorunda ama sağlık açısından sınırlamalar var.

Frekans arttıkça dalga boyu kısalır. Böylece o sinyalin de cisimlerin içerisinden geçmesi kolaylaşır. (Bkz. Gamma ışınları) Frekans arttıkça mesafe kısalmasındaki sebep ise, insan sağlığına zararlı olduğundan sinyal gücünün azaltılması ve de frekansın yüksek olmasından dolayı havadaki parazitlerden daha çabuk etkilenmesi ve üzerindeki bilgiyi yitirmesidir.

Sonuç olarak, 5 Ghz'de hızlı kayıpsız veri alış verişi olmaktadır, fakat doğası gereği duvarlara ve engellere daha hassas bir yapıdadır.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.