Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.808
Cevap
46
Favori
299.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk mantığı kullanım kılavuzu okumadan kullanmaya başladığım için 5ghz ayarlamama rağmen neden bağlantım her seferinde 2.4e dönüyor diye tırlatçaktım. En sonunda ethernet kablosunu alıp tüm wireless ağlarını unutup 2.4 e ayrı 5ghz e ayrı wifi isimleri koydum(wireless üzerinden isim değişmeye çalıştığınızda nedense sapıtıyor. ya değişmiyor ya da iki ağı da aynı isim yapıyordu) (şimdi düşündüm de wlan adaptörü de dual band olduğundan iki wireless ı birden yakaladığı için mi böyle saçmaladı acaba neyse...)

İntel 7260 wlan kartım var. Modemle pc arasında 8mt + bir tane kapı var:

Netmaster Infinity 401 yeni modem

Şu anda her şey mükemmel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekialem -- 30 Mart 2017; 22:50:16 >

• sezbatu S kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcılarımız,
    2.4 GHz (802.11n) kablosuz bağlantıda hız/stabil bağlantı vb. sorunların çözümü için yarından itibaren modeminizi kapatıp açmanız yeterli olacaktır.
    Bu sayede modeminiz yeni FW ile güncellenmiş olacak ve sorununuz çözülmüş olacaktır.

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMASTER_ -- 31 Mart 2017; 16:23:33 >
  • Bu akşam yeni yazılım Infinity 401_0081.545.799.011 sürümü yüklendi. Birkaç dakika bekletiyor sonra yeni yazılımla bağlanıyor. Önceden 543 Mhz QAM256 frekansından bağlanırdı şimdi bu frekans hiç görünmüyor 537 MHz ile bağlı. Bu frekansları neye göre seçiyor? Bizim seçme hakkımız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbo954 -- 31 Mart 2017; 20:43:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbo954

Bu akşam yeni yazılım Infinity 401_0081.545.799.011 sürümü yüklendi. Birkaç dakika bekletiyor sonra yeni yazılımla bağlanıyor. Önceden 543 Mhz QAM256 frekansından bağlanırdı şimdi bu frekans hiç görünmüyor 537 MHz ile bağlı. Bu frekansları neye göre seçiyor? Bizim seçme hakkımız var mı?

hocam nasıl guncellıcez acaba yenı uydunete gectım bılgım yokta
  • orcun_10 O kullanıcısına yanıt
    netmasterın dediği gibi modemi bi aç kapa bakalım geçmiş mi?
    kendi güncelleniyor. senin yapman gereken birşey yok
  • Bugün açtım.Galiba güncellenmiş yazılımı

Yazılım Sürümü Infinity 401_0081.545.799.011

yazıyor.
  • Benimde güncellenmişte kablosuz bölümünüzün fotografını atabılırmısınız ya pıng sorunu cok bende 124 lerde gezınıyor aksamları kardesım oyun oynarken bana demedını bırakmıyor :)
  • orcun_10 O kullanıcısına yanıt
    kardeşiniz oyun oynuyorsa kablolu bağlantıyla bağlansın kablosuzda online oyun oynamak işkence ve netmaster modemlerin wifiyi çöp
  • Ben İstanbuldan ethernet kablosuyla oyuna 120-130 ping den aşağı bağlanamıyorum. Çok nadir 90-110 lara düşüyor. Ping plotter Gayrettepe Telekom un en büyük engel olduğunu gösteriyor. Yalnız buna şükretmek gerekiyor. Muğla/ Bodrumda guya Telekom fiber modem/hat 200-230 pinglerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbo954 -- 2 Nisan 2017; 6:47:39 >
  • İzmir sanırım ping konusunda şanslı illerden biri. Battlefield 4 ve 1'de 195'li Turk Telekom IP'si ile 60-70ms, 24'lü Kablonet IP'si ile 50-60 arası ping alıyorum sürekli. İstanbul'un her altyapıda olduğu gibi KabloTv altyapısı da sorunlu duruyor.
  • modem arayuz ayarlarınız nasıl arkadaslar ??? dıger odadan 8 mpbs baglanıyor ya
  • modemi güncelledikten sonra Kablosuz-Temel-Varsayılan kablosuz ayarlarını geri yükle, yaptım. şu an laptop ve telefon 8-10 metreden yaptığım hız testi son hıza yakın çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arayüze bağlanamadım bir türlü ; chrome da da denedim mozilla'da da 192.168.0.1 ... Sorun mu var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutevaziadam

Arayüze bağlanamadım bir türlü ; chrome da da denedim mozilla'da da 192.168.0.1 ... Sorun mu var acaba?

192.168.100.1'i deneyin bir de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Değerli Kullanıcılarımız,
    2.4 GHz (802.11n) kablosuz bağlantıda hız/stabil bağlantı vb. sorunların çözümü için yarından itibaren modeminizi kapatıp açmanız yeterli olacaktır.
    Bu sayede modeminiz yeni FW ile güncellenmiş olacak ve sorununuz çözülmüş olacaktır.

Saygılarımızla,

Ben de güncelleme olmadı. Kablosuz ağ adını değiştirmiş ile alakası yoktur sanırım. Modem şifreleri default olarak duruyor. (Edit: Önce eski sürüm ile açılıp tekrar yeniden başladı ve şu an güncel)

Bir de daha önce sormuştum. Kablosuz ağı genişletmek için netmaster ile hangi cihaz uyumludur. Edimax AP router ile olmadı, TP Link eski AP/Router ile de yapamadım. Airties ve Tplink ile her ikisi de çalışıyordu.

Şimdi şu çift antenli wirless extenderlardan birisini almayı düşünüyorum. Uyumlu mudur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 1 Ocak 1; 0:0:0 >

• Uyumlu, bende de tl-wa860RE var ama onun yerine Router alsanız daha iyi olur. Range extender çok verimli çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacıtitrettin -- 2 Nisan 2017; 22:47:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacıtitrettin

Uyumlu, bende de tl-wa860RE var ama onun yerine Router alsanız daha iyi olur. Range extender çok verimli çalışmıyor.

Router ne amaçla kullanmamı öneriyorsunuz?

Benim ev geniş ve dikdörtgen şekilli. IP Tv ve cccam kullandığımdan modemi evin ortasına koyamıyorum. TV'ler iki ayrı uçta olunca mecburen bir uca koymak durumunda kalıyorum o zaman da öbür uçta cep telefonu sıfır çekiyor laptop ise en kör noktadan güç de olsa çekiyor.

Şimdi router takıp modemin routerı devre dışı bırakmamı önerecekseniz eğer o durumda da çekeceğini sanmıyorum. Önceki TP Link modem de Edimax Router da maalesef çaresiz kalıyordu. Ancak geniş kapsamlı açık alan routerı gibi bir şey almam lazım ki o kadar ağır sinyale evde maruz kalmak iyi olmasa gerek.

Veri kaybına razıyım, zaten 1 Mayıs'da 16 mbs olacak hız düşünce. Uydunet bunu düzgün veremeyip 12 mbs verse, kalanın da %75'i mesafe nedeniyle veri hızı kaybolsa 3 mbs'ye düşer ki 3 mbs benim ip tv ile bile işimi görür. Ama bağlantı gidip geliyor, kopmalar oluyor diyorsanız o zaman daha ciddi bir sıkıntı söz konusu demektir.

• Kopmaların modemden olduğunu düşünmüyorum. Bende anlık kopmalar oluyordu(Ethernet bağlantılı PC) 5 sn içinde modem tekrar bağlanıyordu(led lerden görebiliyordum). Uydunet in artık ahbap olduğum ekibi herseferinde bir sinyal problemi göremediğinden artık bana " modemin çok eski yeni modem al sıkıntın geçer" dedi diye bu İnfinity i istemeden aldım.
    Kopmalar modem değişikliğiyle geçmedi. Yalnız artık kopmaları bu yeni modem in led lerinden göremiyorum. Led ler hala bağlı gösteriyor ama PC "net bağlantısı yok" mesajı veriyor. Neyse şikayetlerim üzerine artık ne yaptılarsa bir süredir anlık kopma kalmadı. Yalnız eski modemde hiç olmazdı, PC başından kalkarken makinanın ethernet bağlantısını "disable" ediyorum. Birkaç saat sonra başlarken "enable" yaptığımda modem nedense doğru dürüst net bağlantısı vermiyor (modem sürekli açık idi halbuki). Ya tekrar "disable/enable" yapıyorum ya da modemi tekrar "kapat/aç" yapınca internet gerçekten tekrar bağlanıyor. Bu da yeni modemin bana azizliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbo954 -- 3 Nisan 2017; 11:37:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İbo954

Kopmaların modemden olduğunu düşünmüyorum. Bende anlık kopmalar oluyordu(Ethernet bağlantılı PC) 5 sn içinde modem tekrar bağlanıyordu(led lerden görebiliyordum). Uydunet in artık ahbap olduğum ekibi herseferinde bir sinyal problemi göremediğinden artık bana " modemin çok eski yeni modem al sıkıntın geçer" dedi diye bu İnfinity i istemeden aldım.
    Kopmalar modem değişikliğiyle geçmedi. Yalnız artık kopmaları bu yeni modem in led lerinden göremiyorum. Led ler hala bağlı gösteriyor ama PC "net bağlantısı yok" mesajı veriyor. Neyse şikayetlerim üzerine artık ne yaptılarsa bir süredir anlık kopma kalmadı. Yalnız eski modemde hiç olmazdı, PC başından kalkarken makinanın ethernet bağlantısını "disable" ediyorum. Birkaç saat sonra başlarken "enable" yaptığımda modem nedense doğru dürüst net bağlantısı vermiyor (modem sürekli açık idi halbuki). Ya tekrar "disable/enable" yapıyorum ya da modemi tekrar "kapat/aç" yapınca internet gerçekten tekrar bağlanıyor. Bu da yeni modemin bana azizliği.

Yeni modemin ethernet çıkışları çok sorunlu. Modemi bir hafta brigde modunda routera bağlı olarak kullandım. Sonra bir gün sabah router internete çıkamıyordu. Bilgisayarı doğrudan bağladım o da çıkamadı. Ekip geldi 4 saat uğraştı sorunu çözemediler. En sonunda eski bir servis modemi taktılar ve bridge moda aldılar her şey çalıştı. Yeni İnfinity modemi aldılar servise gönderdiler. Çözemezlerse yenisini gönderirler dediler. Bakalım bekliyoruz. Bıraktıkları servis modemi de z4. Arada bir öksürüp aksırsa da internet sorunum yok. Bu ethernet sorunu yeni modemi kullanan sayısı arttıkça daha çok dillendirilecektir. Umarım donanımsal kalitesizlikle ilgili değildir yazılımla çözebilirler. Yoksa bu modem de daha başlamadan KabloNet'in çöp modemleri arasında yerini alacak gibi duruyor.

• engunaydin E kullanıcısına yanıt
    Bende cihazdan iki tane var ikisini de ethernet çıkışından kablo ile kullanıyorum. Kendi çekimi iyi kablo ile bağlı olduğunda kayıpsız veriyor (%60-70 erişim ile) fakat dibinden kendi yaydığı kablosuza bağlanınca kablo ile verdiği tam hızın yarısını bile vermiyor, hemde çok dalgalanıyor(belki modemden), bende iptv kullanırken yayın tutarsız oluyor. Eğer 100-120 lira ile bi çözüm arasam, bunun yerine powerline+access point denerdim(bu ürünlerdeki kayıpları bilmiyorum). Bu dediklerime evde interneti başka cihazların da kullandığı senaryo dahil olunca hepten kötü oluyor.

Kendiniz deneyimleyin, belki duvar, ev durumuna göre sonuçlar farklılaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacıtitrettin -- 3 Nisan 2017; 13:36:28 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.