Şimdi Ara

NETMASTER CBW 700V PORT FORWARDING YAPILABİLİYORMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var.

Daha önceden TTnet ADSL varken Pikatel Airmax Wireless kullanıyordum bir şekilde port forward yapmayı başarmış Stullemule kullanabiliyordum.
    Taşındığımdan dolayı UYDUNET e geçtim.
    NETMASTER CBW 700 Wireless modem aldım.
    Ama bu modemde port açmayı bir türlü başaramadım.
    Portaçma.net te denildiği gibi STATIC IP aldım. Adımları uyguladım.
    4685 ve 4695 portlarını Wireless bağlanarak modem setup ına STATIC IP ile giremeyince (Internet explorer sayfayı acamadı mesajı geliyor 192.168.0.1 yazınca) kalakaldım.
    Neyse 2 saat uğraştım. Sonra farkettimki Kablosuz bağlantıya sağ tıklayıp TCP IP 4 ü seçip özelliklerden STATIC IP yerine DYNAMIC IP al seçeneğine tıklayınca MODEMİN SETUP ına bağlanabildim.
    Sonra Port açma .net e göre yerel ağ bağlantı noktamı MODEMIN SETUP ında Port Forwarding kısmına 192.168.1.3 yazmam gerektiğini söyledi. (ipconfig /all yazınca çıkan numara bu bende).

Yalnız Modemin setupında port forwarding kısmında default olarak 192.168.0 geliyor. Son rakamını sen yazacan diyor. Benimki 192.168.1.3 olduğu için "0" ı değiştiremiyorum. Dolayısıyla bu işlemi yapamadım. Emule 'e bağlanmaya çalıştığımda ise şu mesaj geliyor :

"23.12.2010 22:42:12: Uyarı eDonkeyServer No2 (212.63.206.35:4242) - Your 4685 port is not reachable. Please review your network config"

TTnet ADSL de Pikatel modemle böyle bir sorun yaşamamıştım. Kablo modem sanki daha farklı anlayamadım.

Lütfen yardım ....

sağolun.

• yapılıyor desem.

192.168.0.1 den modemin arayüzüne gir
    ordan gelişmişi seç port yönlendirmeyi seç.

ordan pcnin ip'sini yaz. başlangıç ve bitiş portu aynı olsun(hangi portu açmak istersen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syhsiyah -- 24 Aralık 2010; 21:43:13 >
  • bu cihazda voip özelliği olmasına rağmen ayar yapılacak kısmı göremedim MTA bölümünde bir kısım var ama voip hesap bilgilerimizi vs. nereden gireceğiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: syhsiyah

yapılıyor desem.

192.168.0.1 den modemin arayüzüne gir
    ordan gelişmişi seç port yönlendirmeyi seç.

ordan pcnin ip'sini yaz. başlangıç ve bitiş portu aynı olsun(hangi portu açmak istersen)

Onu yapamıyorum işte. Benimde derdim o.

192.168.1.3 yazmam lazım ama 192.168.0 default olarak geliyor. Onu değiştiremiyorum!

Birde static IP almak gerekiyormu? Static IP alırsam 192.168.0.1 ile modemin arayüzüne giremiyorum.!

• 192.168.1.3 ile yanlış ip atıyorsun 192.168.0.10 üzeri ip atamalısın netmaster 192.168.0.10 üzerinde dağıtım yapıyor. örneğin 192.168.0.11 pc ne port yönlendirmeden de aynı ip yi yazıp istediğin portu açmalısın.
  • quote:

192.168.1.3 ile yanlış ip atıyorsun 192.168.0.10 üzeri ip atamalısın netmaster 192.168.0.10 üzerinde dağıtım yapıyor. örneğin 192.168.0.11 pc ne port yönlendirmeden de aynı ip yi yazıp istediğin portu açmalısın.

Static IP numaramı kendim belirleyebiliyormuyum?

ipconfig /all yazınca benim bilgisayarın IP si 192.168.1.3 çıkıyor. Bunu değiştirmenin metodu nedir? diye sorayım. Değiştirebiliyorsam super.
  •  NETMASTER CBW 700V PORT FORWARDING YAPILABİLİYORMU?

bilgisayara atadığın ip değişebiliyor hocam. yanlış anlaşılma olmasın. ağ bağdaştırıcısına sağ tıkla özelliklerden tcp/ip ayaralarına gir ordan ip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syhsiyah -- 26 Aralık 2010; 17:12:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum çok sagol.

Sayende çalıştırdım.

Tekrar teşekkürler...
  • konu geçmiş ama

www.portforward.com dan bilgi alabilirdin
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxi909

bu cihazda voip özelliği olmasına rağmen ayar yapılacak kısmı göremedim MTA bölümünde bir kısım var ama voip hesap bilgilerimizi vs. nereden gireceğiz?

daha öncede sormuştum netmaster voip modemde VOIP özelliği ne şekilde kullanılabiliyor...
  • benimde bir bilgim yok. olan biri varsa yazarsa sevinirim.
  • quote:

bilgisayara atadığın ip değişebiliyor hocam. yanlış anlaşılma olmasın. ağ bağdaştırıcısına sağ tıkla özelliklerden tcp/ip ayaralarına gir ordan ip

super calisti

• Port u torrentdeki nimi yazacagiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dozaj Filesi

quote:

super calisti

bunu ubuntuda nasıl yaparız?

• arkadaslar oncelıkle herkeze tesekkur ederım ama burdakı ve ınternettekı tum yontemlerı denememe ragmen port acamıyorum port kontrol ettıgım zaman Port 6112 is closed. bu yazı ıle karsılasıyorum sorunun cozumunu bılen varmıdır acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.