allah razı olsun kardeş...gözümde büyük bir mucitsin artık
Evet daha önce de verilmişti modem arayüzü ile ilgili püf noktalar, tekrar teşekkürler, 5-6 aydır uydunet abonesiyim en temel iki problem var:
1- İnternet hız ve sörf kalitesi ( kablosuz da dahil)
2- 46.'lı ipler.
Bunlara çözüm bulununca temiz ve ekonomik bir isp oluyor.
Uydunet ve Teknotel arasında bir iletişim sorunu var. Teknotel Uydunet'in hizmetindeki birkaç protokolün Netmaster ile uyumsuz olduğu noktalara odaklanamıyor ya da Teknotel bunlara modemleri satmış çok da sallamıyorlar. Ama şu arayüzdeki ufak ayarlarla bir sürü sorun çözülebiliyorsa koca bir firma bunu görmezden gelip de nasıl kan kaybeder anlamak güç.
Gerçekten işe yarıyor.. Bu filtreler internet hızını ciddi anlamda düşürüyor. İlk başlarda farketmesenizde bi gün hiç bir web sayfasını açamadığını göreceksiniz cihazın..
Bence bu konu üst konu olmalı..
Bu bilgiyi paylaştığın için çok sağol birader, kablosuz giremeyen laptop vardı artık giriyor..
selam AKK yüzünden gına geldi adsl den kablo net 3 mb geçmek istiyorum ama kararsızım !!!
-kablo tv sinyalı benim odada düşük , salonda gayet net benim odada ping yüksek mi olur ve hız da kesilmeler olurmu? -ara ara bf3 oynarım sorun olurmu ? -en ucuz sorunsuz ne modem almak lazım 2 portlu lazım wirelss gerek yok !!! 8mb den 3 'geçimmi ne dersiniz (gerçi 15 gün 1 mb oluyor ) teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: nofear72
selam AKK yüzünden gına geldi adsl den kablo net 3 mb geçmek istiyorum ama kararsızım !!!
-kablo tv sinyalı benim odada düşük , salonda gayet net benim odada ping yüksek mi olur ve hız da kesilmeler olurmu? -ara ara bf3 oynarım sorun olurmu ? -en ucuz sorunsuz ne modem almak lazım 2 portlu lazım wirelss gerek yok !!! 8mb den 3 'geçimmi ne dersiniz (gerçi 15 gün 1 mb oluyor ) teşekkürler
eğer sinyal dediğiniz gibi farklılık gösteriyorsa bu büyük ihtimalle hızınıza yansıyacaktır, 3 mb i bilmiyorum, ben 5mb kullanıcısyım, 8mb ttnetin fiyasko hızından kat ve kat daha iyi olduğuna kaç kez şahit olmuşumdur.
kabus sona ermedi.kopmalar devam.
Benim evde kullandığım bağlantıda böyle bir sorun yok. Sayfalar tak diye açılıyor. Yine de bu ayarı yapmamı önerir misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: BoBaFeTT
quote:
eğer sinyal dediğiniz gibi farklılık gösteriyorsa bu büyük ihtimalle hızınıza yansıyacaktır, 3 mb i bilmiyorum, ben 5mb kullanıcısyım, 8mb ttnetin fiyasko hızından kat ve kat daha iyi olduğuna kaç kez şahit olmuşumdur.
bıktım bunlara para vermekten damardan verdiler kurtulamıyoruz artık yoksa bende 5 istiyorum ideal hız budur ama devamlı fiyat artıyo.
2 portlu sorunsuz ucuz modem lazım ne almak lazım.
Arkadaşlar bende yeni geçiyorum uydunete. Sabah gelip bağlayacaklar. AYnı modem bendede var ancak üzerindeki voip çıkışları kilitlenmiş diye söylediler bana doğru mu bu ? Ben netgsm voip kullanıyorum ve onu modeme kurmak isterim. Bu mümkünmü ?
Bugün burada yazanları denedim, bana hızda herhangi bir etkisi olmadı. Ben modemi 2 ay önce Teledünya'ya gönderdim ve yazılım güncellemesi yaptılar. Acaba bunun da etkisi var mı?
waskomnl sizin dediğiniz mümkünmüş. Yapılışı ise Temel > Yedekle adımından .bin uzantılı yedek alıyormuşsunuz ve yedeği binary dosya açan bir program ile açıp ca@turksat.gwc.trial.com adresini aratıp bunu kullandığınız SIP ağının adresi ile değiştirip arkasından yedeği geri yükle adımı ile geri atıyormuşsunuz.
Ayrıca yazılım CD'si ile kurunca netmaster_mta.bin dosyası sistemde oluşuyormuş, onda da değişiklik yapılırsa oluyormuş. Aşağıdaki forumda bizim modemi üreten CV'nin kendi modelleri için bazı yollar anlatılmış.
Bunu daha önce Teledünya'ya sormuştum, modem bozulursa garanti dışı kalır, bizim bilgimiz yok demişlerdi.
Ancak 25 ile 40 liraya ATA adaptörü var. Bu kadar ufak bir rakam için modemi ziyan etmeye değmez. Eğer Kadıköy'e yakınsanız rıhtımdaki hanın orada 20 liraya adaptör bulabilirsiniz.
aynen hocam bende konu açmıştım bu konuyu gördüm meğersem herkeste varmış aynı sorun
şu anlık daha iyi gibi gözüküyo teşekkürler
2 gün evde yokum diye kapatmıştım modemi. Bu sabah açtım yine aynı sorun oldu. dns hatası falan filan ... Aynı şekilde tikleri kaldırdım sorun çözüldü yine :D
gelen servis elemanı biz hepsini kaldırıyoruz dedi
quote:
gelen servis elemanı biz hepsini kaldırıyoruz dedi
doğrudur, bu başlık üzerine ben de inceledim geçen cuma, hiçbiri işaretli değildi
quote:
Orijinalden alıntı: Narcotic286
ya beyler şu kablosuz bağlanma sorunu çözülmedimi
netmaster ın yeni modeminde wirelles yayın kanalını otamatige alınca bende sorun kalmadı. belki sizin modemdede kablosuz kısmında ki kanal ayarını otomatige alınca çekim ve bağlanma sorunu çözülür.