Şimdi Ara

Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
572
Cevap
31
Favori
109.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1...14...26272829
Sayfaya Git
Git
Giriş

Evet benim modemim. Sistemden düşülüp düşülmediğini nasıl öğrenirim ki?

Evde hat var, daire kapısından sonra yarım metre uzatıp ucunu kesip bırakmışlar.  Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu  ek yapabilirim ucuna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 10 Mart 2026; 12:17:43 >

Bu yazıları o olmaz diyen çalışanların gözüne gözüne tutmak lazım  Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu 

• Bugün Imou hx21 geldi openwrt kurdum sıkıntı yok ama modemi bridge moda alında hem router'a internet gelmiyor hem de modem arayüzüne giremiyorum. Sorun ne olabilir? (Ip'yi 192.168.0.x bir ip adresine ayarladım)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

192.168.1.1

192.168.0.1

192.168.100.1 hepsini denemistiniz ? (router ile modem wan portundan bagli ,dhcp server acik (oto da)..vb bunlari biliyorsunuzdur gene de geceyim üstünden dedim ...olmadi modem ve router'a reset atip adimlari tekrarlamak da gerekebilir .

Bridge moda alınca arayüzün ip'si değişiyormuş onu bilmiyordum 192.168.0.1'i zorladım hep. İnternet mevzusunda da router'ı sıfırlamam gerekti sonrasında interneti getirebildim. Şimdiki sıkıntı, internet paketim 200/20 olmasına rağmen hız testleri 90-100 arası gösteriyor. Evin içindeki kablo biraz uzun, bir ara direk duvardaki çıkışa bağlayıp deneyeceğim. Cevap için teşekkürler.

Düzenleme: az önce router'ın yanından yaptığım hız testi: (ama her saat bu sonucu vermiyor)

Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albaywolf -- 11 Mart 2026; 8:2:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

elle birleştirmeden ziyade konnektörlü ek yaparsan daha sağlıklı olur.

sistemde kayıtlı olup olmadığını da turksatı arayıp, mac adresini sorgulatarak öğrenebilirsin. ama modemin ilk sahibi sensen ve sözleşme bittikten sonra direkt hattı kapattırdıysan muhtemelen sistemde hala senin adına kayıtlıdır o modem. mac adresini boşa çıkartmak için arayıp söylemek gerekiyor çünkü eski sahibinin.

Sen hızı mızı karıştırmadan arayıp mac sorgula, bu modemi şu an direkt hattıma takınca kullanabilecek miyim diye sor. sonra git modemsiz 100mbit falan bir abonelik yaptır modemim var benim de. alt kutudan da bağlantı kesilmemişse internet açıldığında direkt kullanırsın hocam. he illa mırın kırın yaparlarsa da sözleşmesiz 50mbit al sonra 100'e yükselt :D

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

İşte bu yüzden seviyorum bu forumu. Hocam detaylı cevabınız için çok teşekkürler, eski modemle 200 kullananlar kervanına katılınca buradan paylaşım yapacağım.  Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu 

383zn modemim var,yıllardır bende/bana ait..zamanında 2 yıl taahhüt ile 100mbit akıllı sınırsız tarife kullandım ve akşam 19:00 a kadar 100mbit sorunsuz aldım(19:00-00:00 arası 25 e düşüyordu)..taahhüt bitincesonra aynı fiyat olduğundan tüm gün 50mbit olan tarifeye geçtim ve yine sorunsuz 50 mbit kullanıyorum.Sorun şu ki hızı 100 mbit yapmak istediğim zaman turksat modeminiz desteklemiyor diyerek hız artırımını red ediyor..Zamanında bu hızı kullandım dememe rağmen hiçbir sonuç alamıyorum:öyle ki benzer bir şikayette bir kullanıcı aynı modem ile 100 mbit alıyor ve onada 200 mbit istediği için modeminiz desteklemiyor diyerek red veriyorlar(sikayetvar)..cimer/btk vs yazdım ama sonuç nafile.Yine tek söyledikleri modeminiz bu hızı desteklemiyor ve yeni modem almanız gerekiyor şeklinde bir cevap

öneriniz varsa memnun olurum

Birkaç şık var tabi en mantıklısı 1.şık (malesef 24/8 kanal baglantili modellere zorluyorlar)

Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusudonanımhaber forum
    KABLONET [ANA KONU]
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/163257518

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 26 Mart 2026; 20:39:15 >

-infinity modem aldığımda modem bilgisi turksatta değişecek mi, o takdirde telefon ile sorunsuz hız geçişi yapılabilir mi yoksa prosedürlere takılır mıyım?

-açıkcası modemde wifi parolası ayarlama dışında bir bilgimde yok,haliyle farklı bir kurulum gerekiyor ise bunu turksat servisi yapar mı?

-genelmüdürlük fikri aklımda aslında,denesem birşey kaybetmem sanırım ama infinity modem nette gördüğüm kadarıyla 550-600 tl..alınabilir ama 1. ve 2. madde kafamı kurcalıyor

örnek olarak bahsettiğiniz ürün linkteki cihaz değil mi?

NETMASTER INFINITY 401 UYDUNET/KABLONET UYUMLU MODEM sahibinden.comda - 1307284047

• usb2.0 U kullanıcısına yanıt

oncelikle modeminiz kesin kez turksat icin olan olmali keza vodafone ve turkcell icin olanlar da var ..

modemi alir almaz reset tusu (igne ile bastirirsiniz 5-10 sn ) ile reset atin ve modem arkasinda admin/ sifre ile giris yapmaya calisin

evet türksat'a modemin mac adresini verip direk kaydettireceksiniz yalniz tabi 2.el alim süreci sorunlu bir sürece donebilir o konu biraz şans işi.

linkteki ürün ilandaki gibiyse ve hersey sorunsuz işlerse evet sorun olmaz umarım ...

cevaplar için teşekkür ederim

genel müdürlük ile başlayayım :)

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.