Şimdi Ara

netmaster cbw-383z4 wifi sorunu yaşayanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
9
Favori
13.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıktaki modem ile 50 mbit hızında kullanıcı olarak, evde modeme uzak olan odadan hız sorunu ve düşük sinyal nedeniyle kopma sorunu yaşayan biri olarak, bu sorunu çözmüş ve 1 haftadır modeme en uzak odadan %75 çekim ve 35 mbit civarı hıza ulaştım. Nasıl çözdüğümü aktarıp aynı sorunu yaşayanlar için yardımcı olması açısından aşağıda yazıyorum;


    1 - Modemim tv ünitesinde tv ile aynı hizzada bulunuyordu, öncelikle tv ünitesinin en üst rafına koyup, modemi yanındaki bağlantı aracı sayesinde dik konuma getirdim. Ardından 2 anteninden üste geleni tamamen dik olarak, aşağıda olanı da tamamen yatay pozisyona ayarladım.(özet olarak modemi ev içerisinde olabildiğince yüksekte ve etrafı açık pozisyona getirmemiz gerekiyor.)

    2 - 2. işlem ilk işleme göre biraz teknik bir konu. 192.168 x.x adresinden modem arayüzüne girip, (kullanma kılavuzunda ve internette modem arayüzüne girmekle ilgili yardımcı bilgiler mevcut.) Kablosuz menüsü altında temel kısmından kontrol kanalı üzerinden kanal değişim işlemi.

    Buradaki ayar bende otomatik olarak seçiliydi ve otomatik olarak 11. kanal ı gösteriyordu. Modemin bulunduğu odada 11. hangi kanalda olduğunun önemi olmuyordu benim için, ama uzak olan diğer odada 11. kanal ile ilgili sıkıntı vardı. Bunu nasıl tespit ettiğimide şöyle anlatayım, Google play ve microsoft mağazasında olan "wifi analyzer" (aşağıda linkini verdim) programını cep telefonuma yükledim ve bağlantıda sıkıntı olduğunu düşündüğüm odada programı çalıştırdım. 11. kanalda benden daha kuvvetli sinyaller vardı.

    Bu noktada dilimin döndüğünce wifi kanallarıyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Modemlerimiz kablosuz olarak yayın yaparken radyo frekansları ile aynı sistemden, 2,4 ghz ve 5 ghz gibi frekanslardan yayın yapıyor. Başlıktaki modemimiz 2,4 ghz yayın yapan bir modem ve 13 kanala kadar izin veriyor. her kanal arasında yaklaşık 5 mhz mesafe var ve 1 kanal 20-22 mhz civarı yayın yapıyor, ve buda 4 kanala karşılık gelmekte. misal 6 kanaldan yayın yapıyorsak 4-5-6-7-8 kanallarıda kapsayacak şekilde yayın yapıyoruz. 2,4 ghz modemlerde çakışma olmayan en fazla 3 kanal bulunmakta. en popüler olanlar 1-6-11. Bu 3 kanal birbiriyle çakışmıyor. Şimdi buraya kadar kafanız karışmadıysa eş kanal çakışması ve bitişik kanal çakışmasına geçebiliriz.

    Eş kanal çakışması - aynı kanalda bir çok kanal bulunması nedeniyle yaşanan çakışma
    bitişik kanal çakışması - komşu kanallardan gelen çakışma.

    bunlarıda basit olarak anlatırsak, yüksek sesli bir konserde arkadaşlarımızın sesini duymakta zorlanırız. Bu bitişik kanal çakışmasına bir örnektir.
    Eş kanal çakışmasıda bir sınıfta öğretmenden parmak kaldırarak söz isteyip sırayla konuşmak eş kanal çakışmasına bir örnektir.
    ilk örnek en kötüsüdür. Çünkü ne kendimiz duyabiliriz ne arkadaşlarımızı, konserdeki ses(yani bitişik kanal) hepsini bastırır. 2. örnekte en azından herkez sıraylada olsa konuşabilir ve herkesin ne dediği anlaşılabilmektedir. yani bitişik kanal çakışması eş kanaldan kötüdür.

    Şimdi yaşadığınız yerde çok wifi bağlantısı yoksa, baktınız 1 . kanalda var, ona en uzak 11i tercih edebilirsiniz. Ama genelde apartman hayatında 20-30 larla ifade edilebilecek bağlantılarla karşılaşmaktayız. Buarada benim deneyimlerime göre, 1-6-11 de en az olan ve en az kanal çakışması olan kanal iyi. Ayrıca kuvvetli sinyallere uzak olmakta başka bir seçenek. bulunduğunuz kanalda 5-6 bağlantı olabilir fakat bunlar düşük sinyalli ise bu durumda, komşu kanalında kuvvetli bağlantı olan boş kanalda bulunmaya göre daha iyidir.

    Önemli olan aşağıdaki test programları ile, evimizin bağlantıda sıkıntı yaşadığı noktalarda test yapıp dediğim ayarları yapmak. Yada bunlarla uğraşamam diyorsanız 1-6-11 i deneyip,http://www.speedtest.net/ sitesinden 2-3 hız testi yaparak en verimlisi hangisiyse o kanala geçebilirsiniz. Bu kanalların dışında çakışma çok olacağı için, hem kendimizi hemde apartmandaki diğer kişilerin bağlantısını parazitlendirerek olumsuz etkileriz.

    Wifi analyzer google play linki
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=tr

    windows için alternatif program; inssider(son ücretsiz sürüm, sonrakiler ücretlidir)
    http://www.techspot.com/downloads/5936-inssider.html


    Ayrıca modem adları netmaster ile başlamakta, civarda da netmaster ile başlayan çok bağlantı görüyorsanız, bağlantı isminizide orjinal bir şeyle değiştirmenizi tavsiye ederim. Bunu yapınca otomatik güncelleme alamayabilirsiniz modeme ama zaten modeme kolay kolay güncelleme gelmiyor, geldiğinde de kullanma kılavuzunda anlatıldığı şekilde manuel güncelleme gerçekleştirebilirsiniz.

    Sormak istediğiniz varsa, buradan vakit bulunca cevaplayabilirim. Umarım faydası dokunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegrators -- 21 Mart 2017; 17:16:16 >







  • Merhaba,


    Söz sorunu modemde aynı sorunu yaşıyordum;


    Keenetic City 750 Mbps 3x5dBi Cloud VPN WPA3 Menzil Genişletici Access Point Fiber WiFi Mesh Router alarak sorunu çözdüm.


    Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için rehber olmak adına yaptığım işlemleri anlatayım;


    Oncelikle elinizde iki adet ethernet kablosu olmalı;




    NETMASTER MODEME ETHERNET KABLOSUYLA BAĞLANIN


    NETMASTER MODEM ARAYÜZÜNDE YAPILACAK AYARLAR:


    GELİŞMİŞ > SEÇENEKLER SEKMESİNDEKİ İLK 6 TİKİ KALDIR.


    WİFİ KABLOSUZ ETKİN'DEN WİFİ Yİ KAPAT.


    NETMASTER MODEMDE SON ADIM -- DURUM > GÜVENLİK > GÜVENLİK DURUMU KORUMASI KAPALI

                           


     *** VE BRİDGE MODU AKTİF ARTIK NETMASTER MODEMDE TURUNCU IŞIK YANACAKTIR****



    NETMASTER MODEMDE İŞLEM BİTTİ..




    Şimdi elimizdeki ilk ethernet kablosuyla netmaster modemden keenetic modeme bir bağlantı yapalım, ikinci ethernet kablomuzu da keenetic modemden bilgisayarımıza bağlantı yapalım.



    Keenetic modemde yapılacaklar


    Keenetic normal ip: 192.168.1.1 ipsinden modemin arka yüzündeki kullanıcı adını ve şifreyi girin



    Dil seçeneği menüsünden kullanacağınız dili seçin


    Ethernet kablosu kullanıyorsanız (ethernet) menüsü


    Internet


    Mac varsayilan


    Ip yapilandirmasi otomatik


    İnternet bağlantı türü şifresiz


    Devam et deyin ve kendiliğinden internet başlantısı tiki atıp kendini güncelledikten sonra internete bağlanacaktır.


    Sonrasında modemin wifi ayarları kısmında kullanıcı adınızı ve şifrenizi belirleyebilirsiniz.







    netmaster normal ip: 192.168.0.1


    Keenetic normal ip: 192.168.1.1


    bridge modunda NETMASTER modem arayüzüne girmek için: http://192.168.100.1/

  • Netmaster’in 50mbit ve uzeri hiz alanlar icin onerdigi wifi ayarlari:

    Ayrica ana-konu olan bu basliga bakabilirsiniz:

    https://forum.donanimhaber.com/netmaster-cbw-383z4-hiz-dusme-kopma-sorunlarina-cozum-burda--93446908

    Değerli kullanıcılarımız,

    50 ve 100 mbps hız alan kullanıcıların kablosuz modem ayarlarının yapılandırılması gerekmektedir. bu doğrultuda modem arayüzünde
    1.kablosuz sekmesinin altında yer alan obss varlığı'nın 0 (devre dışı) olarak ayarlanması,
    2.band genişliği'nin 40 mhz olarak seçilmesi
    3.kontrol kanalı için yan band (yalnız 40 mhz) bölümünün de "üst" olarak işaretlenmesi gerekmektedir.
    bu ayarların dışında kontrol kanalında da uygun kanalın tercih edilmesi önemlidir.
    dilerseniz destek hattımızı arayarak tarafımızca ayarların yapılandırılması konusunda yardım alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 31 Mayıs 2019; 14:33:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Günde 1 kere wifi yayını duruyor modemin. Reset atınca düzeliyor . İnternet alıyor, kablo ile dağıtıyor ancak wifi yayını duruyor. Tecrübesi olan var mı acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • helluri kullanıcısına yanıt
    Balkondan aşağı fırlatmıştım en sonunda ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charmlander

    Balkondan aşağı fırlatmıştım en sonunda ;)
    Aynı sorundan dolayı mı yoksa wifi az mı çekiyordu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablosuz zaten çekmiyordu, üstüne üstelik kabloludan trafik yüklendiğim anda modem kendini kilitliyordu.Servise gitti geldi kullanıcı hatası dendi ama yine aynı olayı tekrarlayınca dayanamadım artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • helluri kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Konuyla ilgili olarak modem ayarlarınızın yapılandırılması ve genel kontrolü için Destek Hattımızı arayarak yardım alabilirsiniz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NetMASTER_

    Değerli Kullanıcımız,

    Konuyla ilgili olarak modem ayarlarınızın yapılandırılması ve genel kontrolü için Destek Hattımızı arayarak yardım alabilirsiniz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
    Cevap için tşkler daha önce belirttiğimiz numarayı aradım. Teknik servis daha ben wifi tamamen gidiyor dediğim anda , modemi göndermeniz gerekli wifi çipi değişecek dedi. Yaklaşım doğru gelmedi. 10 larca ayarı olan modemde direk parça değişimi yapılacak denmesi kullanıcıyı markanızdan soğutuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek başına 383z4 modemi kullansak (yani hem modem hem de wifi access point olarak) wifi çekim gücü düşüklüğü dışında ne gibi sorunlar oluyor? Küçük bir evde kullanacağım için wifi çekim gücü yeterli olur mu acaba? Bu şekilde kullanırsam da wifi da kopma, modemin hattan düşmesi gibi sorunlar oluyor mu?
    Teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • helluri kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,

    Konu ile ilgili gerekli kontrolleri sağlayabilmemiz için, iletişim bilginizi tarafımıza iletirseniz, sizi arayıp yardımcı olabiliriz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla.
  • Konu belki eski ama cbw 383z4 modemdeki wifi (düşme-kopma)günde 3-4 defa oluyor.
    Önce yazılanlar gibi modemi hole aldım.ne manyetik alan ne etkileşeceği cihaz var tüm ayarları netmaster teknik destekle yaptık ama sonuç aynı.
    Ya wifi sorunu kronik yada bendeki wifi modülü sorunlu(kablo ile internet sorunsuz çünkü)
    Başına gelen yapan varmı bu olayı..(Acces point tak demeyin.)
    Saygılarımla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdallioglu

    Konu belki eski ama cbw 383z4 modemdeki wifi (düşme-kopma)günde 3-4 defa oluyor.
    Önce yazılanlar gibi modemi hole aldım.ne manyetik alan ne etkileşeceği cihaz var tüm ayarları netmaster teknik destekle yaptık ama sonuç aynı.
    Ya wifi sorunu kronik yada bendeki wifi modülü sorunlu(kablo ile internet sorunsuz çünkü)
    Başına gelen yapan varmı bu olayı..(Acces point tak demeyin.)
    Saygılarımla
    Konu eski ama problem hep aynı :)
    Aynı modemi kullanan biri olarak benim gördüğüm sorun:

    netmaster cbw-383z4 wifi sorunu yaşayanlar

    netmaster cbw-383z4 wifi sorunu yaşayanlar

    Soğutucu oldukça yetersiz. Üzerindeki macun işlevini kaybetmiş ve kavruluyor.
    Bu şartlar altında bu yonganın sağlıklı çalışması çok zor diye düşünüyorum.
    Ya iyi bir soğutucu çözümü ya da iyi bir router ile kablosuz bağlantıyı vermek lazım.




  • Bu arada resimdeki soğutucu ve yonga kolonya ile temizlenmiş haldedir.
    Soğutucunun üzerindeki siyahlık çıkacak gibi değil, yanık lekesi sanırım.
  • erdson kullanıcısına yanıt
    Hocam Bravo 10 saat kadar oldu sorunsuz çalışıyor.Sogutucu ile işlemci arasında termalped vardı çıkardım,termal macun sürdüm kapak açık sorunsuz.(Bu arada resette attım fabrika ayarlarınla kullanıyorum.MAŞALLAH ı var.)
    Ama sogutucuya zaman zaman yoklama çekiyorum harbiden bayagı sıcak.Demek sorun buymuş.Ben yine wifi modülünü değiştirmeyi düşünüyordum.
    İnşallah sorunsuz devam eder.Çözümün için teşekkürler...
    Saygılarnetmaster cbw-383z4 wifi sorunu yaşayanlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdallioglu

    Hocam Bravo 10 saat kadar oldu sorunsuz çalışıyor.Sogutucu ile işlemci arasında termalped vardı çıkardım,termal macun sürdüm kapak açık sorunsuz.(Bu arada resette attım fabrika ayarlarınla kullanıyorum.MAŞALLAH ı var.)
    Ama sogutucuya zaman zaman yoklama çekiyorum harbiden bayagı sıcak.Demek sorun buymuş.Ben yine wifi modülünü değiştirmeyi düşünüyordum.
    İnşallah sorunsuz devam eder.Çözümün için teşekkürler...
    Saygılar
    Umarım sıkıntısız devam eder. Ben yonganın üzerine daha güçlü bir soğutucu koymayı hedefliyorum.
    Ayrıca wifi sıkıntısı olursa (kesilmelerden bahsediyorum) ayrıca bir router almayı düşünüyorum.




  • erdson kullanıcısına yanıt
    Hocam yanında acces point var .çok zorda wifi olarak onu devreye sokuyorum.kabloluda nadir sorun oluyor asıl sorun wifi de.
    Dediğin gibi daha güçlü bir soğutucu işi çözecek gibi ama ona uygun büyük soğutucuyu nereden bulacagız.
    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdallioglu

    Hocam yanında acces point var .çok zorda wifi olarak onu devreye sokuyorum.kabloluda nadir sorun oluyor asıl sorun wifi de.
    Dediğin gibi daha güçlü bir soğutucu işi çözecek gibi ama ona uygun büyük soğutucuyu nereden bulacagız.
    Saygılar
    Evet kablolu bağlantıda sorun olmuyor.
    Soğutucu, bilgisayar hırdavatçılarında (sıfır veya arızalı ekran kartı veya anakartların üzerinde vb) bulunuyor. Biraz kesme biçme ile uygun alüminyum soğutucu ayarlanıp matkapla düzgünce delikler açıp kartın üzerine oturtulursa sorun çıkacağını zannetmiyorum. Yarın yaparsam resim paylaşırım.
    Wifi stabilitesi sorun olmaya devam ederse, bir router alıp sorun aşılabilir.
  • Evet ...Sogutma için ne yaparız diye düşünürken bu plan geldi aklıma.Çok çok az ısınma,sıfır kopma ,donma vss..
    Şimdi modem keyif vermeye başladı..
    Alüminyum doğramacısı arkadaşıma 15mm x100mm levhalar kestirdim soğutucunun aralarına soktum.sıfıra sıfır sorunsuz oturdu

    netmaster cbw-383z4 wifi sorunu yaşayanlar
    netmaster cbw-383z4 wifi sorunu yaşayanlar
    netmaster cbw-383z4 wifi sorunu yaşayanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdallioglu

    Evet ...Sogutma için ne yaparız diye düşünürken bu plan geldi aklıma.Çok çok az ısınma,sıfır kopma ,donma vss..
    Şimdi modem keyif vermeye başladı..
    Alüminyum doğramacısı arkadaşıma 15mm x100mm levhalar kestirdim soğutucunun aralarına soktum.sıfıra sıfır sorunsuz oturdu



    Elinize sağlık, güzel olmuş. Isınınca dikkat edin levhalar yerinden oynayıp karta temas etmesin.
    Ben de iyi ve daha ağır bir soğutucu ayarladım ama ağırlık problem yaratır diye montaj yapmadım.
    Arkadaş küçük bir fan takmayı önerdi ama sesi sevmediğim için istemedim.
    Dayanamayıp bir router aldım ve netmaster modemin antenlerini, wireless kartını çıkardım.
    Şimdilik her şey yolunda, umarım ısıdan dolayı kablolu bağlantıda da sorun çıkarmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdson

    Elinize sağlık, güzel olmuş. Isınınca dikkat edin levhalar yerinden oynayıp karta temas etmesin.
    Ben de iyi ve daha ağır bir soğutucu ayarladım ama ağırlık problem yaratır diye montaj yapmadım.
    Arkadaş küçük bir fan takmayı önerdi ama sesi sevmediğim için istemedim.
    Dayanamayıp bir router aldım ve netmaster modemin antenlerini, wireless kartını çıkardım.
    Şimdilik her şey yolunda, umarım ısıdan dolayı kablolu bağlantıda da sorun çıkarmaz.

    Alıntıları Göster
    Merhabalar
    Aynı modem ve Wifi kopma sorunu bende de var. Son 1-2 aydır günde 4-5 kez kopma yaşadım. Uyduneti aradım defalarca, sonunda gelip baktılar bir sıkıntı yok hattınızda dediler. Bu konuyu görünce sorun modemde olduğunu anladım.
    Nasıl çözeceğimi de bilmiyorum. Routerı hangi marka model aldınız?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.