Şimdi Ara

Netbook İçin Ubuntu Vs JoliCloud OS Vs Android

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar netbooka bu işletim sistemlerinden birini kuracağım sizce hangisini kurayım?

Netbook crea j100

şuan xp pro yüklü

• mesajım bulunsun
  • yukarı ..

dual boot kullanmayı düşünüyorumda sıkıldığımda diğer sistemi nasıl sileceğim dualboot ta ?
  • Ubuntu derim içlerinden ama XP yeterlidir bence, uygulama sıkıntısı yaşamazsın.
  • Linux Mint Xfce öneririm. Ubuntu'nun yeni sürümü ağır geliyor benim Netbook'a.
  • Ubuntu + Xp
  • Ubuntu+Xp iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • beyler dual boot yaptıktan sonra diyelim ubuntudan sıkıldım nasıl sileceğim
  • mesajm bulunsun bnde yapacaqım
  • yukarı.. JoliCloud OS için düşünceleriniz nelerdir
    birde şimdi c nin birazını bölüp nasıl d yi oluşturabilirim format atmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeogalogeoL

yukarı.. JoliCloud OS için düşünceleriniz nelerdir
    birde şimdi c nin birazını bölüp nasıl d yi oluşturabilirim format atmadan

• Joli Os u ilkdefa duydum nasıldır sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ken Masters

Joli Os u ilkdefa duydum nasıldır sizce?

valla bilmiyorumki indirdim ama kurmadım netbooklar için özel optimize etmişler galiba
  • Bence şu an Ubuntu Netbook edition kullanın. İleride Google'ın ChromeOS'i çıkacak o müthiş bir şey olacak her şeyiyle. O zamana kadar idare edin.
  • joli ve ubuntu netbook sürümünü kullanma, ikisi de güncelliğini yitirdi, ubuntu 11.04 desktop sürümünü rahatlıkla kullanabilirsin, daha da hızlı olsun dersen lubuntu da hafif bir masaüstü ortamı kullandığından performansı güzel olacaktır ama görsellik biraz sadedir

dual olarak kurduktan sonra grub yüklenecek, silmek istediğinde windowsta disk yönetiminde linux kurulu kısmı siler ya da formatlarsan kaldırabilirsin ama bu sefer de windows açılışı bozulmak zorunda, arkasından da windows cd si veya boot edilebilir flash diskiyle başlangıç onarman gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan Kılıç -- 24 Temmuz 2011; 12:00:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

joli ve ubuntu netbook sürümünü kullanma, ikisi de güncelliğini yitirdi, ubuntu 11.04 desktop sürümünü rahatlıkla kullanabilirsin, daha da hızlı olsun dersen lubuntu da hafif bir masaüstü ortamı kullandığından performansı güzel olacaktır ama görsellik biraz sadedir

dual olarak kurduktan sonra grub yüklenecek, silmek istediğinde windowsta disk yönetiminde linux kurulu kısmı siler ya da formatlarsan kaldırabilirsin ama bu sefer de windows açılışı bozulmak zorunda, arkasından da windows cd si veya boot edilebilir flash diskiyle başlangıç onarman gerekiyor

sağol hocam ben format atıcam c ve d diye ayırıcam işte 50 gb versem d ye yeter heralde d ye ubuntuyu falan kurucam olur böyle heralde

• Jolicloud'un çok güzel bir arayüzü var. Apple Store tarzında uygulama indirebiliyorsunuz. Ben kurduğumda hepsi bedavaydı ancak içerisinde Office falan yoktu ve indirmeye üşendiğim için kaldırdım. Kurulum ve kullanımı inanılmaz basit olduğu için JoliCloud derim. Ubuntu nasıldır bilmiyorum ama JoliCloud'u kurması çok basit.
  • jolicloud zaten ubuntu üzerinden oluşturulmuş bir dağıtım, o app store gibi dediğin şey ubuntudan alınmış birşey, yani ubuntuda en son imkanlarıyla mevcut, linux dağıtımları arasında program desteği bakımından ubuntu açık ara tartışmasız liderdir

dual olarak kullanılacaksa ubuntu ya maksimum 20 gb yeterlidir, ben 15 gb lık bölümde kullanıyorum mesela ubuntuyu, zaten program olarak kurulacak şeyler o kadar yer kaplamayacak, harddiskte hem windows hem ubuntu dan girip depolayacağın dosyalarının bulunacağı fat32 olarak biçimlendirilmiş büyük bir bölüm tutmak daha iyi olacaktır
  • Yeni sistem güncellemesinden sonra Jolicloud artık pcdeki ve usbdeki dosyaları göstermiyor,erişemiyorum.Sanırım paralı sürümünde oluyor artık,sorun nedir bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.