Şimdi Ara

Netbook ekran montajında kısadevre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşımdan fanı bozuk olduğu için anakartı sökülü olarak televizyona bağlayıp
    ayrı bir soğutucu üzerinde kullandığı netbook aldım. Bu şekilde sıkıntısız çalışıyor. Gerekli fanı alıp monte ettikten sonra ekranını takıp eskisi gibi kullanmak istedim. Batarya sökülü olarak adaptörden kullanmaya çalıştım ancak fişi takınca kısa devre korumasına geçiyor. Farkettim ki ekranın menteşe ayaklarını anakarta bağlamadan kullanırsam çalışıyor. Araya yalıtım malzemesi koyup ayakları bağlayabilirim ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. Uzun zaman önce söküldüğünden menteşenin altında fiber pul var mıydı hatırlayamıyoruz.
    Ekran mı bozuk yoksa yanlış bağlantı sonucumu kısadevre oluyor yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solomonn -- 7 Ocak 2016; 15:39:45 >



  • Merhaba..
    Bahsettiğiniz bilgisayarın marka ve modeli nedir acaba ?
  • Asus 1015bx modeli
  • solomonn S kullanıcısına yanıt
    Menteşeleri ayrı ayrı takınca durum nedir peki ? Menteşeye temas eden kablo olabilir mi? Kamera kablosu temas ediyor olabilir.
    Bu ihtimalleri elediyseniz menteşeyi kasaya bağladığınız iki noktanın da resmini eklerseniz daha iyi olur
  • ayakları tek tek taktım sadece sol menteşede sorun oluyor. kablo takmadan tek basına onu taktım. fotograftaki işaretledigim noktadan degdirdigimde kısa devre yapıyor.
     Netbook ekran montajında kısadevre Netbook ekran montajında kısadevre




  • Yalıtım yapıp bağlıyorum sorun olmuyor ama neden böyle bir arıza oluşmuş olabilir fikri olan var mı?
  • Merhaba..
    Flexi Kablonun iç kısmı iletken olan bir bantla kaptılıp üst kısmın siyah bez bantla izole edilmiş olmalı muhtemelen bez bantta bir yırtık var o kısımdan alttaki iletken battan anakarta kısa devre yaptırıyorsunuz..Kontrol etmenizi tavsiye ederim..

    Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran ve kamera kablosunu takmadan sadece sol menteşeyi bağladığımda kısa devre oluyor. Sadece sağ menteşeyi takıp çalıştırdığımda yada sağ menteşe ve kabloları takıp sol menteşeyi bağlamadan çalıştırdığımda hiçbir sorun olmuyor. Sol menteşenin ise tek vidasını takıp bir tarafı değmeden çalıştırdığımda sorun yok, yavaşça menteşenin temas alanını artırdığımda ise kırmızı daire içine aldığım yere(daire içinde sol taraftaki iki lehim) temas ettiğinde kısa devre oluyor. Araya yalıtım sağlayan bir madde koyunca sorun çözülüyor ancak sökerken aradan yalıtım malzemesi çıkmaması ve daha önce böyle bir sorun olmaması nedeni ile anlam veremeyerek gerçekten merak ediyorum neden böyle bir sorun var, neden olur, nasıl olur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.