Şimdi Ara

NETA NANOBOX MI ? GOLDMASTER 76500 MÜ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ?

• Kriterlerinizi belirtirseniz daha fazla yardım alma şansınız olur..
  • karta gerek yok, hızlı geçiş ve kolay güncelleme
  • quote:

Orjinalden alıntı: Spica

karta gerek yok, hızlı geçiş ve kolay güncelleme

Goldmaster hızlı yazılım güncelleme konusunda biraz eksik diyebilirim.Ama kanal geçişleri hızlı sayılabilir.Neta konusunda bir bilgim yok ama yazılım sayfalarında pek neta markasını görmedim.Yazılım konusunda o da eksik olabilir.Ama dediğim gibi neta hakkında çok bilgim yok...
  • nanobox aldım
  • quote:

nanobox aldım

Hayırlı olsun.Yorumlarınızı burada paylaşmanızı bekliyoruz..
  • kanal geçişleri ve görüntü kalitesi çok iyi, boyutu da çok küçük. gri renk. 15cm x10cmx 3 cm gibi boyutları.
    fiyatı da uygun komple kurulum dahil tek çanak 150 ytl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

nanobox aldım

Arkadaşım bu uydu alıcısını bende aldım. Yalnız kumandası ile ilgili şikayetim var. Servisede götürdüm. Başka bi forumda konu açtım. Servise götür dediler. Fakat servis yaptık dedi. Eve geldim baktım fala aynı sorun devam ediyor...

Sendede aynı sorun var mı? Uzaktan kumandası ile ilgili sende aynı sorunları yaşıyor musun?

quote:

Dün Karaköy'e gittim. Önce 10 metre kablo aldım. Kablo aldığım yer YuMaTu IQ Plus için 55 YTL dedi. Bende bi kanal değiştirme hızına bakayım dedim. Yukarıya IQ Plus hakkında bendeki Next 9000 daha hızlı diye yazmıştım ama yanılmışım. Kumandayı elime aldığımda ben aralarında hız fark edemedim. IQ Plus'ta gerçekten hızlı bi uydu alıcısı. Tamam bi düşüneyim dedim.

Neta satan dükkana gittim. Nanobox'a baktım. Nanobox gerçekten Next 9000'den hızlı kanal değiştiriyor. Kumandasını elime aldım. Kendim kanal değiştirdim, gerçekten çok hızlı, yukarıda Next 9000 yanına bile yaklaşamaz diyen arkadaşlara bende katılıyorum. Yanında Scart-RS232 kablosunu istedim. Bana istekte bulunduklarını fabrikasının daha göndermediğini söylediler. Bide Neta'nın siyah renkte OSD'si olan RF çıkışı olan NX200 diye bi uydu alıcısı varmış modelini tam hatırlayamadım bunun siyah rengide varmış fiyatı 70 YTL'miş ama ellerinde kalmamış. Bende kısa bi düşündüm Nanobox aldım...

Eve geldim. Uyduyu kurdum. Bi kaç saat kanal ara, ayarla vs... 2-3 saatliğine dışarı çıktım. Eve döndüğümde Nanobox'ın olduğu odada ağır yanık kokusu vardı. Kasasını plastikten yaptıkları için ve arkasında şalteri bulunmadığı için biraz ısınmış. Ama bi kaç gün içinde o yanık kokusu sıfıra iner.

Kumandası hakkında, ilk kullanımda kumandası gerçekten sertti tuşları. Özellikle yukarı ok tuşuna bi kere basmak için 5-6 kere bastığım oluyordu. Dünden bugüne biraz daha yumaşadı tuşları. Yukarı ve aşağı yön tuşları biraz büyük ama sağ ve sol yön tuşları gerçekten ufak. Ayrıca bendeki Next'in kumandası daha iyi alıyor sinyallerini, belki kutusunun içinden çıkan pili zayıftır diye düşündüm. Yeni bi çift pil taktım. Yine aynı sonucu verdi. Bu topicte Next 9000 yanına bile yaklaşamaz diyen arkadaşlara katılıyorum ama kumandası çok iyi yada piyasadakilerin en iyi diyen arkadaşlara katılmıyorum. Next'in kumandasının tuşları daha büyük ve yumaşak + daha iyi çekiyo kumandası (verici sinyal) elektronikten anlamam (alıcı-verici sinyal) vs... Ayrıca kumandayı tersten tuttum çalışmadı. Biraz öne eğiyorum vs. Tam olarak depil ama cihaza doğru tutmak gerekiyor. Next'te ise böyle bi problem yok... Troya 2'nin kumandası daha bi farklı tasarımı. Ama içi aynıdır belki, tuşlarının görünümü ve yerleri değişik...

Hepsiburada.com 'a yazmış biri kasanın balance ayarı bozuk diye bi kaç saat sonra bende fark ettim. Sehpanın üzerine koyduğum zaman (düz zemin) ellimle dokunduğum zaman dört ayaktan biri havada kalıyordu. Sonra altına siyah plastiklerden taktım. Kutusunun içinden çıkan, balance bozukluğu neredeyse sıfıra indi... Şuan için bununla ilgili şikayetim yok...

Kanal ve radyoları aynı listeye kayıt ediyor. Kanal taraması yaptığımda 200'ün üstünde kanal buldu. Belki 260 civarıydı... Meğer kanal ve radyolar aynı listede yer alıyormuş. Belki kanal listesinin bi ayarı vardır. Sadece Tv Kanalları görünsün diye... Ben gerek duymadığım için tekrar fabrika ayarlarına dönüp, sadece Tv ayarlarını seçtim...

Önündeki plastiğin içinde OSD yok. Örenk: 010, 011, 042, vs. gibi. Açıkken kırmızı led yanıyor. Kapatıncada led sönüyor. Keşke şalter yapsalardı biraz daha iyi olurdu en azından geceleri kendi başına ısınmazdı...

Her iki alıcıdada üstlerinde bulunan ekranlarında kanal sıra numarası görünmüyor. Örnek: 010, 011, 042, vs... gibi. Ama bunu hiç sorun etmeyin. Ben ilk başta huylanmıştım fakat sonradan sanki uydu yokta normal analog çatı anteninden yayın alıyormuşum gibime geldi. Çünkü Nanobox'ın kanal değiştirme hızı nerdeyse tv ile aynı. Üstelik TP'nin içinde bulunan kanallar ile farklı TP'lerde bulunan kanal değişme hızları arasında farkta göremedim. Son derece hızlı...

Neta Nanobox'ta kanal listesi yedekleme özelliği yok ama otomatik aramada mevcut kanalları değiştir/değiştirme diye güzel bi seçenek var.

Next9000'in menüsü ve kanal listesi daha cavcavlı...

YuMaTu'nun menüsü benim gözüme biraz daha güzel gibi geldi.

YuMaTu'da RS232 giriş var, RF çıkış var, şalteri tam hatırlamıyorum (var mı yok mu unuttum), metal kasa var daha şık görünüyor. Neta Nanobox'ın kasası plastikten biraz adi gibi görünüyor...

Genel olarak benim izlenimlerim bunlar sonuç olarak YuMaTu yada Neta her ikiside alınacak uydular. Ben Emu, Kart Paylaşım gibi konulara girmedim çünkü ben bitek TurkSat'ta yayın alıyorum yani tek çanak...

Kumandası ve yanında verilen bir çift pil.
    [simage]http://img162.imageshack.us/img162/1622/0000003mb0.jpg[/simage]

Next 9000 CI kumandası
    [simage]http://img162.imageshack.us/img162/5297/0000010im2.jpg[/simage]

Neta Nanobox & Next 9000 CI Kumandaları
    [simage]http://img162.imageshack.us/img162/6853/0000009aq1.jpg[/simage]

Oturma odasında Nanobox
    [simage]http://img162.imageshack.us/img162/3364/0000004tj8.jpg[/simage]

Oturma odasında Nanobox2
    [simage]http://img162.imageshack.us/img162/5039/0000005gn3.jpg[/simage]

Arkadan görünüş Nanobox
    [simage]http://img386.imageshack.us/img386/9034/0000006sn5.jpg[/simage]

Oturma odasına Nanobox'ı koydum.
    [simage]http://img329.imageshack.us/img329/5610/1000167ob4.jpg[/simage]

Fazla kullanılmayan odaya ve scart girişi bulunmayan odaya Next 9000 CI koydum.
    [simage]http://img240.imageshack.us/img240/2091/1000168cs0.jpg[/simage]

Buda bozuk koblo yüzünden dört günümü kurmakla harcadığım çanak anten...
    [simage]http://img240.imageshack.us/img240/7540/1000169vw6.jpg[/simage]

quote:

Ayrıca ikinci bi sorun daha var bu cihazla ilgili. Cihazı kumandasından açıp kapatıyorum. Her seferinde yapmıyor ama her gün karşılaşıyorum bu sorun ile ses gelmiyor cihazdan, kumandasından sesini açıyorum ama yayınlardan ses kesilmiş gibi oluyor. Şalteri olmadığı için elektrik kablosunu çıkartıp takmam gerekiyor. Ve hergün günde en az bi kere Tv sehpasının arkasından elektrik kablsounu çıkartıp takıyorum...

Kumandası ile de nokta atışı yapmaya devam ediyorum... Ben daha önce hepsiburada.com 'da NX200S modelinin yorumların okumuştum kumandası ile ilgili. Nanobox aldığım günde Troya2 bağlıydı televizyona, bende kanal değişim hızı için kumandasını elime alıp, kumandanın tuşlarına bastığımda kumandası çalışmayınca, satıcı beni uydu alıcısına doğru tut diye uyarmıştı. Sanırım Neta'nın bu aralar ürettiği pek çok modelinde dar açılı optik kafalı uzaktan kumanda alıcısı takarak üretiyor.

Sonuç olarak Neta nekadar hızlı kanal değiştirirse değiştirsin, elinizde kumanda ile nokta atışınız başarısız olduğunda tekrar tekrar kumandanın tuşlarına bastığınız zaman, hızlı kanal değiştirme keyfiniz kaçıcak.

Neta Nanobox 'tan memnun kalmadığım için üçüncü uydu alıcısını alır mıyım yada ne zaman alırım bilmiyorum ama,,, Neta, Next, GoldMaster, YuMaTu vs. hangsini düşünürsem düşüneyim, kanal değişim hızı, kanal listesi, menü vs. bunlara bakarken birde kumandasını kontrol edicem... Listeye Neta'yı ekledim ama benden uzak olsun, hiç memnun değilim, her markanın belirli dönemlerde kumandası ile veya başka kısımları ile ilgili hatalı üretimleri olabilir, bu yüzden Neta'yı yazdım yukarıdaki listeye... Örnek: Ben NExt 9000 CI uydu alıcımı 2006'da aldım. O tarihte forumda Next 9000 FTA uydu alıcısı alan arkadaşında aynı şikayetleri vardı. Kumandanın tuşları sert + nokta atışı yapmam gerekiyor diye... Benim aynı tarihte aldığım Next 9000 CI alcısının da ise hiç bi problem yok, kumandasını ters tutuyorum, yere tutuyorum, her türlü çalışıyor. Ama benimle aynı sene içinde alan NExt 9000 FTA kullanıcı ise hiç memnun değil Next'in kumandasından... Sadece ben nanobox'ı servisine gonderdim, hiç bi değişiklik yok, şüphe ettim içinden alıcı optik kafayı değiştirdiler mi yoksa uraşmadılar mı veya fabrikasından parça bekliyor demişlerdi bana, fabrikası yine dar açılı optik kafa mı gönderdi...

Tavsiyede bulunacak arkadaş var mı???

Neta NX200S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 1 Ağustos 2008; 2:07:54 >

• Up... Neta Nanobox'ta benim yaşadığım sorunu yaşayan yok mu???
  • neta iyidir. hayirli olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

neta iyidir. hayirli olsun

Walla kardeşim Neta iyidir diyosunda . Kumandası çok uyuz. İsabetli tutmadığım zaman çalışmıyor. Servisine götürdüm. Yaptık dediler. Eve geldim aynı. Bilmiyorum acaba servis uraşmadı mı???

Sizdede Neta'ların kumandası sorunlu mu yani dar açılı mı? Ben nokta atışı yapıyorum kumandayla...

Beş para etmez bi uydu alıcısıymış bu Nanobox. Çok hızlı kanal değiştiriyor kabul ediyorum fakat bi tuşa 3-4 kere bastığım zaman da uyuz oluyorum... Keşke farklı bi marka alsaymışım.

--------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar ileride bu uydu alıcısını almayı düşünecek arkadaşlara yardımım olur belki. Bu şekilde biraz uraştım ve sorunu düzelttim...

http://forum.donanimhaber.com/m_25308887/mpage_1/key_//tm.htm#25328318

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 5 Ağustos 2008; 22:14:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.