Şimdi Ara

goldmaster 9400 cı mi yoksa 9400vci mi alayım, hangisi daha kaliteli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
6.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bütçem az o yüzden goldmaster eski modellerinden 9400ci veya 9400vci almayı düşünüyorum. Hangisi daha kalitelidir görüntü, kanal geçiş hızları v.s. bakımından. Aralarındaki fark nedir, hangisini önerirsiniz teşekkür ederim. Sıfırları 250 tl cıvarı ikinci elleri 50 tl cıvarı ...sıfır mı alayım ikinci el mi..sağolun..

not:serkan bey önerdi fakat aralarındaki farkları pek anlayamadım.o yüzden burda konu açtım sağolun.

• Tabii görüntü kalitesini bire bir test etmeyince, insan ister istemez , ihtiyat payı bırakmak zorunda kalıyor!

Eski model 9400 CI'yı test ettiğimden rahatlıkla öneriyorum.

9400 VCI'ya gelince; bu seride de IMB işlemci var!

9400 VCI, IBM vulcan serisindendir. Test etmedim.

9400 CI ise, IBM juno serisindendir. Daha eski seriye ait bir işlemci bulunmaktadır.

Kısaca görüntü kalitesinde, VCI aleyhine bir kayıp olacağını düşünmüyorum.
    Seriler arasındaki fark daha ziyade, tuner tipi ile emu yazılımı yükleme metodundadır.

Kısaca VCI'yı düşünmeden alınız!... VCI'nın Görüntü kalitesi; şu an piyasa sunulmuş güncel
    beklentilere cevap veren receiver'lerden daha iyi olacağı kesindir.

Kolay gelsin.
  • ayrıntılı açıklamanız için tşk ederim.evde bilgisayarım yok.vcı modelinde emu yuklemede sorun yaşarmıyım.cı modelinde herhangi bir yazılım vs yukleniyor mu.son olarak şu sorum var cı modelının sıfırı var 230 tl ye satılıyor bu fiyata değermi.5 gundur ci modeli için tum forumları,turkeyforumu dahil bakmadıgım yer kalmadı ama yok.birde şansımı tamırcılerde denıyım.ordada yoksa mecbur vcı modeli alacam.sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali282

ayrıntılı açıklamanız için tşk ederim.evde bilgisayarım yok.vcı modelinde emu yuklemede sorun yaşarmıyım.cı modelinde herhangi bir yazılım vs yukleniyor mu.son olarak şu sorum var cı modelının sıfırı var 230 tl ye satılıyor bu fiyata değermi.5 gundur ci modeli için tum forumları,turkeyforumu dahil bakmadıgım yer kalmadı ama yok.birde şansımı tamırcılerde denıyım.ordada yoksa mecbur vcı modeli alacam.sağol.

VCI daha sonra çıkan bir model... VCI'da yazılım yüklemesi CI'ya göre biraz daha rahattır.

Ancak bu seri cihazlara emulu yazılım desteği hemen hemen yok denecek kadar azdır.
    Yani bu cihazlardan emu yazılım desteği beklentiniz varsa, kesinlikle almayınız... Bu cihazları
    görüntü kalitesi için tercih edecekseniz doğru terdih...

CI modeli için verilen fiyatı referans almayınız, çok eski bir ilan olabilir... Bulunmamasının
    nedeni de, ilk üretim 9400 olmasıdır.

Tamircileri gezmeniz yararlı olabilir! Ama tamirciler biraz uyanıktır... Cihaz kapağı kırılmıştı,
    besleme katı problemli ve benzeri bahanelerle arayınız... Yoksa eski cihaza semeri ile
    seksen fiyat biçerler...

• teşekkürler hocam ben vcı alacağım 50 tl+15tlde kargo..artık şansıma ya bozuk çıkar ya sağlam..
  • quote:

teşekkürler hocam ben vcı alacağım 50 tl+15tlde kargo..artık şansıma ya bozuk çıkar ya sağlam..

Hayırlı olsun. Görüntü kalitesinden memnun kalacağından eminim.

15 TL kargo ücreti fazla değil mi yahu? Cihazın bedelinin 3'te biri kargo ücretine ödenmiş
    oluyor... Gönderen vatandaş ucuz kargoyu araştırsın.
  • serkan bey, uyducu montaj için şu listeyi verdi. Canak:20 tl. 10 mt kablo:5 tl. skart:2.5 tl. Elb:10 tl. Montaj:20 tl. TOPLAM:57.5 TL. Acaba kendim teknosa gibi yerlerdemi alsam. Bildiğiniz kaliteli çanak,kablo,skart ve lnb(elb yazmış uyducu herhalde lnb olacak) hangi markadan alayım.Sağolun.yoruyorum sızi hakınızı helal edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 21 Ağustos 2010; 1:30:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

serkan bey, uyducu montaj için şu listeyi verdi. Canak:20 tl. 10 mt kablo:5 tl. skart:2.5 tl. Elb:10 tl. Montaj:20 tl. TOPLAM:57.5 TL. Acaba kendim teknosa gibi yerlerdemi alsam. Bildiğiniz kaliteli çanak,kablo,skart ve lnb(elb yazmış uyducu herhalde lnb olacak) hangi markadan alayım.Sağolun.yoruyorum sızi hakınızı helal edin.

* Çanak fiyatı normal... (marka önemli değil, paslanırsa kendiniz boyarsınız.)

* Kablo fiyatları görecelidir. Kablonun tipi öncelikle, RG 6/u4 olmalıdır. (10 mt kablo
    mesafesi verdiğiniz için) Klass, Reçber, Belden gibi markalar ise, mt'si 50 kuruş'a normal.
    Değilse, pahalı fiyat vermiş.

* LNB'yi 5 - 7.5 TL arasında da bulabilmeniz mümkün... (marka önemli değil)

* Scart kablo'da normal...

* Montaj fiyatıda uygun sayılır.

Montaja gelecek elemanın ücreti sabit ise, malzemeleri piyasadan gezip, görüp, kesenize
    göre satın almanızda yarar var. Ancak kablo bahsettiğim gibi kaliteli olmalı...

Helal olsun.

• kimsede klas ve dıger markalar yok,hayret:)yarın karaköye gidip alacam.gitmişken klas RG6-U6 alayım diyorum(siyah üzeri yeşil cizgiliymiş).15 mt. yetiyor bana.rg6u6 da bakır varmış iletkenliği daha iyiymiş,rg6u4 te aluminyummuş. birde gitmişken kaliteli lnb alayım diyorum biraz araştırdım ama bunlar onerılıyor:invacom flanşlı lnb,smart titanium 0.2 db,sharp sünetli 0.3 db,mti 0.2db. hangisini alayım acaba. 1 yıl sonra dreambox alacam o yuzden almısken ekipman kaliteli olsun bir daha uğraşmayalım.Eyvallah..sağolun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 21 Ağustos 2010; 22:54:46 >
  • quote:

kimsede klas ve dıger markalar yok,hayret:)yarın karaköye gidip alacam.gitmişken klas RG6-U6 alayım diyorum(siyah üzeri yeşil cizgiliymiş).15 mt. yetiyor bana.rg6u6 da bakır varmış iletkenliği daha iyiymiş,rg6u4 te aluminyummuş. birde gitmişken kaliteli lnb alayım diyorum biraz araştırdım ama bunlar onerılıyor:invacom flanşlı lnb,smart titanium 0.2 db,sharp sünetli 0.3 db,mti 0.2db. hangisini alayım acaba. 1 yıl sonra dreambox alacam o yuzden almısken ekipman kaliteli olsun bir daha uğraşmayalım.Eyvallah..sağolun .

Tekrar Selam,

* 15 Mt. için RG 6/u6'ya gerek yok !... Kablo mesafesi 30 mt. ve üzeri olsaydı rg6/u6 gerekli
    olabilirdi... Ayrıca Klass'ın RG 6/u4'ü de, bakır sarımlı diye biliyorum.

* Eğer izleyeceğin uydular Türksat ve Hotbird gbi yakın uydular ise LNB'ye fazldan ödeme
    yapmayınız! En ucuz LNB işinizi fazlasıyla görecektir. Yani 90 cm çanakta kaliteli LNB'nin
    ilave faydası yoktur. Flanş'lı Invacom LNB'ler 2,4 metre çapındaki çanaklarda verimli
    çalışır... Genelde bu çaptaki çanakları 28,2 derecedeki Astra uydusu için kullanılmaktadır.
    LNB'nin üzerinde yazan desibel değerine gelince; 0,2 desibel gibi yazılı değerlere
    inanmayınız... Spectrum'larla yapılan ölçümlerde, gürültü oranı(noise) 0,6 desibel civarında
    çıkmaktadır. LNB'lerde Türksat, Hotbird için 0,6 desibel oranı gerçekten çok iyi bir orandır.
    Diğer İnvacom'ların gerçek ölçümü ise, 0,4 desibel civarında olup, çok çok iyi bir orandır. Bir
    ara gerçek 0,2 desibel değerini veren LNB'lerin fiyatını araştırmıştım! 1000 dolar
    civarındaydı ve bu LNB'leri özel kuruluşların talep ettiğini öğrenmiştim. Kısaca sizin
    izleyeceğiniz uydu için en ucuz LNB işinizi fazlasıyla görecektir.

* Birden fazla uydu izleyeceğiniz zaman kaliteli diseqc sviç kullanın...

Kısaca kablo ve sviç haricinde kaliteli ekipman alacağım diye fazladan harcama yapmayınız!

Kolay gelsin.

• sağol.ne kadar tşk etsem azdır.svitch için en az 2 çanak kurmak lazım herhalde. birde son olarak scart için Profigold,hama,techlınk ve monster scart to scart altın uçlular tavsiye ediliyor.bunlardan hangısını alayım.sağol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 22 Ağustos 2010; 0:41:23 >
  • quote:

sağol.ne kadar tşk etsem azdır.svitch için en az 2 çanak kurmak lazım herhalde. birde son olarak scart için Profigold,hama,techlınk ve monster scart to scart altın uçlular tavsiye ediliyor.bunlardan hangısını alayım.sağol.

Evet birden fazla kurulumunda diseqc sviç gerekiyor.

Bence scart kablo pahalısına takılmayınız !... Scart bağlantıda 3 pin görev yapmaktadır.
    Bu nedenle en ucuz fiyatlı scart kablo'larda 3 pin bağlı şekilde satılmaktadır. Yumuşak
    kablolu ve bağlantı soketlerinin kalitesine bakmanız yeterlidir.

Profigold, Hama, Techlink ve Monster gibi markalarda full 23 pin bağlı olarak satılmaktadır.
    Bu bağlantı şekli daha çok platform cihazlarının ilave işlevleri yerine getirmesi için
    düşünülmüştür.

Kolay gelsin.

• serkan beyin tavsiyesiyle 2. el 9400vci aldım.bugün kargodan.internetten aldım.52 tl cihaz parası,4 tl banka havalesi,9 tl kargo ucreti,3 tl yol parası.toplam 70 tl ye mal oldu.cıhaz çok temiz,ufacık bır cizik bile yok.daha kulanmadım.kumandasıyla geldi. Rg6u4 kablo aldım serkan beyın tavsysyle..Evin yanında 2 tane uyducu var.Biri çanak,lnb,scart hepsi newxt marka.Digerinde çanak digiline markası,lnb seoul marka,scart unuttum markasini. Bu iki uyducuda aynı paraya yapızor.Sizce hangi uyducuyu seçeyim. Sagolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 26 Ağustos 2010; 13:38:18 >
  • quote:

serkan beyin tavsiyesiyle 2. el 9400vci aldım.bugün kargodan.internetten aldım.52 tl cihaz parası,4 tl banka havalesi,9 tl kargo ucreti,3 tl yol parası.toplam 70 tl ye mal oldu.cıhaz çok temiz,ufacık bır cizik bile yok.daha kulanmadım.kumandasıyla geldi. Rg6u4 kablo aldım serkan beyın tavsysyle..Evin yanında 2 tane uyducu var.Biri çanak,lnb,scart hepsi newxt marka.Digerinde çanak digiline markası,lnb seoul marka,scart unuttum markasini. Bu iki uyducuda aynı paraya yapızor.Sizce hangi uyducuyu seçeyim. Sagolun.

Çanakların sacı ile çanakların bağlanacağı borunun kelepçenin kalitesini bizzat görerek
    kontrol etmelisiniz... Çanaklardan hangisinin sacı daha kalın ise, onu seçmenizde yarar var!
    Saç kalınlıkları aynı ise, boru ve bağlantı kelepçesi kaliteli olanı tercih ediniz... Çanak
    montajı yapıldıktan sonra kelepçenin üzerinden boruya delik açılıp, civata ile bağlanırsa,
    çanağın rüzgarda dönme riski sıfırlanmış olur.

LNB'de ise, next'in LNB'leri genelde daha kalitelidir. Ama yakın uydularda LNB'nin markası
    pek önemli değildir. Çanak off-set ise, LNB önündeki beyaz kapaktan su girme ihtimali
    vardır. Beyaz kapak hangi LNB'de daha iyi yapıştırılmış, ona dikkat etmelsiniz. Kapak ile
    gövde yapıştırma olup, arasında genelde yarım milimetre kadar açıklık olur. Ben LNB'leri
    montajlamadan önce o yarım milimetre olan açıklığı bally ile doldururum. Doldurmasanızda
    birşey olmaz! Bunlar işin incelikleridir. Sizde bu konuya başından beri hassasiyet
    gösterdiğiniz için belirtme gereği duydum.

Kolay gelsin.

• üstat bugün karaköye uyducuların olduğu yere gittim.yüzlerce dukkan.çoğuna girip fiyat sordum.inanır mısın midem bulandı resmen ,herkes malını overken başkasının malınada 'onlar taklit,orjinal değgil' diyor.bugün anladımki tüm markaların taklidi var.orneğin nex@next starın tüm çanakları taklit.adamlar orjinali istiyorsan 50-60 tl dir diyorlar.çakması 20 tl...sonra hiç bişi almadan gittim sadece klas rg6u6 bizat bayisinden aldım.kabloyu bile ordan almadım taklit olabilir dedim.anlayacağınız sahtekarlık dizboyu,bir dukkana girdiğinde zorla hemen paket yapıp satmaya çalışıyorlar birde.adama diyorum klas kablo var mı yok diyor klas neki al şunu klasa bin çeker...tavsiyem şu ki herşeyi bizzat bayiden alın derim.5 kuruş fazla olsun paranız boşa gitmesin.arada belki durustlerde var ama insanda güven bırakmıyorlar o durust kısılerde onların yuzunden kaybediyor. esnaflık bu mu ya!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 27 Ağustos 2010; 20:34:08 >
  • quote:

üstat bugün karaköye uyducuların olduğu yere gittim.yüzlerce dukkan.çoğuna girip fiyat sordum.inanır mısın midem bulandı resmen ,herkes malını overken başkasının malınada 'onlar taklit,orjinal değgil' diyor.bugün anladımki tüm markaların taklidi var.orneğin nex@next starın tüm çanakları taklit.adamlar orjinali istiyorsan 50-60 tl dir diyorlar.çakması 20 tl...sonra hiç bişi almadan gittim sadece klas rg6u6 bizat bayisinden aldım.kabloyu bile ordan almadım taklit olabilir dedim.anlayacağınız sahtekarlık dizboyu,bir dukkana girdiğinde zorla hemen paket yapıp satmaya çalışıyorlar birde.adama diyorum klas kablo var mı yok diyor klas neki al şunu klasa bin çeker...tavsiyem şu ki herşeyi bizzat bayiden alın derim.5 kuruş fazla olsun paranız boşa gitmesin.arada belki durustlerde var ama insanda güven bırakmıyorlar o durust kısılerde onların yuzunden kaybediyor. esnaflık bu mu ya!..

Kabloyu klass aldığınız iyi olmuş! Çanak seçiminde kendinizi zorlamanıza bence gerek yok!
    Çanağa ve bağlantı parçalarına gözle bakıp, kalitesini kontrol ediniz... Fiyatı ve kalitesi
    uygun olan, beğendiğinizi alınız.

Birde, cihazın görüntü kalitesi konusunda değerlendirmenizi bekliyorum.

Kolay gelsin.

• 9400vci esasında Topfield Cihazdır sadece kasası değişiktir.GErek Kanal geçiş hızı ve gerek görüntü kalitesi ve gerekse içindeki elektroniklerin kalitesi bakımından piyasadaki en iyi cihazlar arasındadır.Ben uzun yıllardır 24x365 hiç kapatmadan kullandım.Sd yayınlar için parasının hakkını veren bir cihaz oldu benim için.
  • bugün montajcılar çanağı kurdu ve şuan çalısır durumda..Goldmaster 94000 52 tl cihaz parası,4 tl banka havalesi,9 tl kargo ucreti,3 tl yol parası.toplam 70 tl. 20mt klass kablo 15 tl. Gessat 90 lık ofset çanak 30 tl. Inverto ultra black tekli lnb 35 tl. clicktronik hc1 1.80 mt. altın uçlu scart to scart kablo 50 tl. montaj 35 tl. yol paralarım 20 tl. toplam:255 tl. mal oldu bana. Sonuç: Görüntü mükemel cam gibi,kanal geçiş hızı saniyenin 3 te 2 si kadar.ama görüntü şahaneya .turksat 1c dir.Fazla bilgim yok kulandıkça deneyımlerı yazarım.serkan beye çok tşkr ederim önerilerı için.malzemelerde bıraz pahalıya kaçtım.gessat çanak nextin çanaklarınıda üretiyormuş,kalınlık 0.6 mm denildi.Balkona kurdular çanağı,10 mt kablo fazlalık tv arkasında kaldı.Birde lnb bağlantı yerınde lnb nin kapağı var aşağı çekince metal bağlantı uçlarını örtüyor paslanmaması için fakat çanakçılar o kapağı aşagı çekmemiş,şimdi ben çeksen lnb ayarı bozulabilir.Neyse.Keske pencere duvarına yapsaydım montajı.Balkonda 2 kücuk çocugum var eleyebılırler gercı boyları yetısmıyor.Kablo ortucu veya hortum almadım sonra alıp kabloyu ortecem.Receıverde kart gırışı var ,bu konuda bilgım yok.Cihazın kulanım klavuzunu indırdım okuyacam.Ama goruntunun ve kanal degıstırme hızı ve ses mukemmel.Uydu montajcıları full cekıyor dedi,ntv de bile full dediler.Bır cıhaz yardımıyla lnb ye ayar çektiler,makina ust ustte dit dit dit oterse en ıyı ayarmış.tv im tüplü sony dır.ilerde hd led yada lcd tv alacam.sanırım 50 tl ik scartı bosuna aldık.ıkı ucuda 21 pınlı olandandır,cok kalın ve bakır ıletkenlı.alman malı yazıyor ama cinde uretilmiş.neyse hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali282 -- 2 Eylül 2010; 13:04:04 >

• Öncelikle hayırlı olsun.

Deneyiminizi paylaştığınız içinde teşekkür ederim.

Bazı malzemelerde, bilerek pahalısına kaçmışsınız... (LNB ve scart kablo)

Neyse, alınmış, alınmıştır diye bir söz var! Siz memnunsanız, sorun yok demektir.

Artık kaliteli görüntü sunan bir uydu cihazına sahipsiniz.

İleri bir tarihte elinize bir yerden test etmek için çok işlevli uydu cihazı(*ALI çipsetli
    olanlar) geçerse, mutlaka test ediniz. İşte o zaman daha iyi anlayacaksınız, elinizdeki
    cihazın kıymetini...

* ALI çipsetliler; Next 15000'den başlayan seriler, Seul Hiremco serileri, Yumatu IQ
    serileri, Inpax'ın SD serileri

Saygılar, sevgiler.
  • 32" HDReady TV ile kullanmak için 9400 tavsiye edermisiniz? Scart bağlantısıyla görüntü kaybı olur mu, 9400 de Scart dışında bir bağlantı şansımız var mı? Yoksa HDMI çıkışlı bir model mi tercih etmeliyim?
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.