Şimdi Ara

.NET Framework 2.0 Nedir? be işe yarar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir program benden ilk önce bunu kurmamı istedi. Ben de kurdum. Fakat o programda bir hata oluştu ve kuramadı. Şimdi sistemde .NET Framework 2.0 var. Bu program nedir ne işe yarar. Kalması faydalı mı yoksa boşu boşuna sistemi mi yavaşlatır.

• Yapay Zekanın Yanıtı

.NET Framework 2.0'a Genel Bakış

.NET Framework 2.0, Microsoft tarafından geliştirilen, .NET Framework'ün ikinci büyük sürümüdür. İlk olarak 2005 yılında piyasaya sürüldü ve .NET Framework 1.0'ın yerini aldı.

İşlevselliği

.NET Framework 2.0, yazılım geliştirme için kapsamlı bir çerçeve sunar. Web uygulamaları, masaüstü uygulamaları ve mobil uygulamalar geliştirmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli özellikler içerir:

• Geliştirilmiş performans: .NET Framework 2.0, geliştirilmiş performans ve verimlilik için optimize edilmiştir.
    • Genişletilmiş dil desteği: C# ve Visual Basic gibi yeni programlama dillerine destek ekler.
    • Geliştirilmiş sınıf kütüphanesi: Sistem.Collections.Generic ve System.Linq gibi yeni sınıflar ve türler içerir.
    • Windows Vista uyumluluğu: .NET Framework 2.0, Windows Vista işletim sistemiyle tam olarak uyumludur.

Kullanım Alanları

.NET Framework 2.0, çeşitli uygulamalar geliştirmek için kullanılır, bunlardan bazıları şunlardır:

• Web uygulamaları: ASP.NET web çerçevesi, dinamik ve etkileşimli web uygulamaları geliştirmek için kullanılabilir.
    • Masaüstü uygulamaları: Windows Forms ve WPF gibi sınıflar, zengin özelliklere sahip masaüstü uygulamaları geliştirmeye olanak tanır.
    • Mobil uygulamalar: .NET Compact Framework, Windows Mobile ve Windows CE tabanlı cihazlar için mobil uygulamalar geliştirmek için kullanılabilir.

.NET Framework 2.0'ın Avantajları

• Geniş bir özellik yelpazesi sunar.
    • Yüksek performans ve verimlilik sağlar.
    • Çok çeşitli programlama dillerini destekler.
    • Windows Vista ile uyumludur.

SONUÇ

.NET Framework 2.0, yazılım geliştirme için güçlü ve çok yönlü bir çerçevedir. Performansı, özellikleri ve uyumluluğu ile web, masaüstü ve mobil uygulamaları geliştirmek için ideal bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırım bu zaten windowsda olan bi program. ve senden yeni sürümünü kurman istenmiş.

yararlı bi program olması lazım (ne işe yaradığını bilmesem de ) , ben de kurmuştum bi değişiklik olmadı.

i guess it already exist in windows. and you are requested to setup a new version of it
    i think its beneficial although i dont know what it does. i installed it, too. i havent seen changed anything

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 28 Mart 2006; 23:21:23 >
  • Program değil de veri tabanı diyebiliriz.. Bazı programların çalışması için .NET Framework ün kurulu olması gerekir..

Bence silme çünkü mutlaka onu kullanan programların vardır...
  • Yani sisteme bir yük getirmez. Birde biraz huylandım tabiki. Başında windows var ve isminde net geçiyor. Ne biliyim bir gün kalkıp ta windows'unuz microsoft tarfından bloklanmıştır gibi bir uyarı almayım da. Bu microsoft'a pek güven olmaz. Artık her yolladığı şeye bir casus bırakıyorda.
  • yok, öyle bişey yapmaz microsoft.

zaten windowsun içine kesin kurmuşlar o sistemi, isteseler tak diye kapatırlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HITM@N

yok, öyle bişey yapmaz microsoft.

yasal gibi göstermesini bilirsen bişe olmaz sadece 530kb ' bi dosyacık
  • quote:

Orjinalden alıntı: nihat1551

quote:

Orjinalden alıntı: HITM@N

yok, öyle bişey yapmaz microsoft.

yasal gibi göstermesini bilirsen bişe olmaz sadece 530kb ' bi dosyacık

o iş tamam da gene de bir sorayım dedim. Belli mi olur mu microsoft'un işi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.