Şimdi Ara

Nesnelere/Objelere sevgi duymak, benimkisi garip mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilirsiniz ufak, minyatür şeyler insanlara sevimli gelir. Mesela kedi biblosu gibi. Hatta hemen hemen tüm hayvanların bütün ufak halleri insanlara şirin gelir, sevimli gelir. Hayat içerisinde buna birçok örnek verilebilir aslında, bebek ayakkabıları, minik eldivenler ya da kişinin ilgi alanına giren herhangi birşey.

Buraya kadar bahsettiğim herşey normal fakat, kişisel farklılık olarak benim bile kendime şaşırmamı sağlayan şirin bulduğum ve sevgi duygularımı yoğunlaştıran bir fotoğraf var aşağıda. Fotoğrafu bu forumda dolaşırken buldum ve nedense çok ilgimi çekti ve "cici" geldi. Kendime dışarıdan baktığımda biraz ilginç göründüğümü düşündüm. Fotoğraftaki şey asfalta entegre edilmiş ve sürücülerin hız yapmasını engelleyen, üzerinde fosfor bulunan demir bir obje. Yani bir insanın böyle birşeyi sevimli bulması garipsenecek bir davranış mıdır sizce? Ben bu objeye neden bu gözle bakıyor olabilirim? Bu duyguları ürettiren şey ne bu objede? Bu konudaki fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar...

• aslına bakarsan gerçekten de sevimli duruyor. iki gözü olan ve tebessüm eden şirin bir uzaylıya benziyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

aslına bakarsan gerçekten de sevimli duruyor. iki gözü olan ve tebessüm eden şirin bir uzaylıya benziyor

Aslında bu açıdan bakmamıştım hiç. Ama beynim böyle değerlendirip bu yüzden bana bu duyguları hissettirmiş olabilir.

İlgimi çeken yönleri yazılı ifade etmeye çalışırsam; yolun kanarında duruşu, yalnız oluşu, ona verilen görevi kayıtsız şartsız yapıyor olması, yakın ve gece çekiminin kalitesi ve ilk gördüğümde Bloxorz(http://www.albinoblacksheep.com/games/bloxorz) oyunundaki metal nesneyi ve çıkardığı sesleri bana andırışı ilgimi çekti diyebilirim(Daha fazlası var ama kelimelere dökebildiğim kısmı bu kadar)...

• Hayvan yavrularını düşünün. Çoğu bebek hayvan sevimlidir.

Hayvan yavrularının oran olarak büyük kafası ve büyük gözleri vardır. Bu bebeklerin ortak özelliğidir.

Buradaki nesneye gelince oda büyük kafa ve büyük gözleri görüntüsü vererek bir bebeği andırıyor ve sevimlilik duygusu oluşturuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 8 Mart 2008; 0:38:01 >
  • 99 depreminde yıkılan bir binanın enkazı altından çıkmış bir bayan elindeki yüzük resmi de beni çok etkilemişti. neticede bir el ve bir yüzüktü ama çok şeyler anlatıyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Hayvan yavrularını düşünün. Çoğu bebek hayvan sevimlidir.

Hayvan yavrularının oran olarak büyük kafası ve büyük gözleri vardır. Bu bebeklerin ortak özelliğidir.

Buradaki nesneye gelince oda büyük kafa ve büyük gözleri görüntüsü vererek bir bebeği andırıyor ve sevimlilik duygusu oluşturuyor.

Büyük kafa ve büyük gözler, şimdi düşündüm de, çizgi filmlerde karakterler genelde bu şekilde oluşturuluyor. Özellikle Japon çizgi filmlerinde. Acaba kanıtlanmış birşey var mıdır merak ediyorum, iri gözlerin sevimli geldiğine dair...
  • bende kendi eşyalarıma karşı sevgi duyuyorum..
    asla başka birine veremem bişiyimi.. takı elbise vsvs hersey dahil ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seks yapmak nasıl bir duygu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: egzantirig

bende kendi eşyalarıma karşı sevgi duyuyorum..

buna sevgi değil bencillik derler
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

quote:

Orjinalden alıntı: egzantirig

bende kendi eşyalarıma karşı sevgi duyuyorum..

buna sevgi değil bencillik derler

alakası yok acımak deil.. sahiplenme duygum cok fazla alıskanlıklarımı zor bırakan biriyim..

• Her insanın çevresinde bulunan eşyalardan mutlaka birine özel bi ilgisi vardır. Kimi bi ayakkabısını kimi bi giysisini kimi kolyesini yüzüğünü herangi bi resmi anahtarlığını vs.vs sever ve o eşyası onun için çok önemli olur. Örnek verecek olursak tom hanks'in başrolünü oynadığı yeni hayat filminde bi adada mahsur kalıyor tom hanks ve bi voleybol topu onun arkadaşı oluyor ve hayatta kalmasını sağlıyor. filmin sonundada o eşyası okyanusa gidince çok üzülüyor.

Bazen insan kimseden alamadığı ve kimseye hissedemedği bi duyguyu herangi bir nesneye hissedebiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Hayvan yavrularını düşünün. Çoğu bebek hayvan sevimlidir.

Buzağıları ve kuzuları o kadar çok severim ki. Şİmdi bi tane olsada sevsem ah.

• Bu sevgi acizlikten başka değildir.. Karşıdaki nesneyi seversin çünkü karşı qelme lüksü yoktur.. İnsanda egolarını tatmin edercesine onu sever çünkü onun fikri yok o sana hayır diyemez o senin kölen.. Her düşüncen içinde sadece "sen" olduğun için sevimli geliyor.. yolun ortasındaki şey senden nefret ettiğini söylese bu kadar seviceğinden emin değilim.. duran bişeye sevimli sıfatı yapıştırıp sevgisini vericek bi nesne bulmak ne kadar kolay.. kolaylık kaçıcak saklanıcak en çekici istek..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CrossWisyoung

Bu sevgi acizlikten başka değildir.. Karşıdaki nesneyi seversin çünkü karşı qelme lüksü yoktur.. İnsanda egolarını tatmin edercesine onu sever çünkü onun fikri yok o sana hayır diyemez o senin kölen.. Her düşüncen içinde sadece "sen" olduğun için sevimli geliyor.. yolun ortasındaki şey senden nefret ettiğini söylese bu kadar seviceğinden emin değilim.. duran bişeye sevimli sıfatı yapıştırıp sevgisini vericek bi nesne bulmak ne kadar kolay.. kolaylık kaçıcak saklanıcak en çekici istek..

Farklı bir bakış açısı ama doğru değil bana göre. Nesnenin sabit ve acizliğine bağlı olarak sevginin oluşması bu egonun bu şekilde tatmin olması söz konusu olamaz. Konunun oldukça farklı bir noktaya taşındığını düşünüyorum. Bu mantığa göre içinde benden başka bir varlık olan birşeye karşı sevgi duyulamaz. Oysa sevgi saf bir duygudur. Bahsettiğin konu insan ilişkileri için geçerli olabilir çünkü bu tür ilişkilerde çıkar söz konusu olabilir. Teorini çürütecek bir örnek vermem gerekirse beni sürekli ısıran muhabbet kuşuma karşı duyguğum sevgiyi asla beslememezlik etmedim. O benim canımı yaksa da, sabahın köründe ötüp beni uykusuz bıraksa da, kafesini temizleme zahmetini bana çektirse de, hastalandığında gecenin bir yarısı suyuna ekleyecek şurup aramam için beni yollara çıkarsa da ben onu seviyordum. Dolayısıyla yolda duran nesnenin bana benden nefret ettiğini söylemesi de birşeyi değiştirmezdi. Sevgi, karşılık beklemeden de beslenebilecek bir duygudur.

• @fuducuk

fikirler farklı olabilir saygı duyuyorum.. bahsettiğim şey karşılık değil.. "Bu mantığa göre içinde benden başka bir varlık olan birşeye karşı sevgi duyulamaz. Oysa sevgi saf bir duygudur. " demişsin.. katılmıyorum..

insanlar karşısında olanı sevmez.. karşısında olanın kendisi üzerinde oluşturduğu duyguyu sever.. uzatmaya qerek olduğunu düşünmüyorum varılıcak bi sonuç da yok zaten..
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

Farklı bir bakış açısı ama doğru değil bana göre. Nesnenin sabit ve acizliğine bağlı olarak sevginin oluşması bu egonun bu şekilde tatmin olması söz konusu olamaz. Konunun oldukça farklı bir noktaya taşındığını düşünüyorum. Bu mantığa göre içinde benden başka bir varlık olan birşeye karşı sevgi duyulamaz. Oysa sevgi saf bir duygudur. Bahsettiğin konu insan ilişkileri için geçerli olabilir çünkü bu tür ilişkilerde çıkar söz konusu olabilir. Teorini çürütecek bir örnek vermem gerekirse beni sürekli ısıran muhabbet kuşuma karşı duyguğum sevgiyi asla beslememezlik etmedim. O benim canımı yaksa da, sabahın köründe ötüp beni uykusuz bıraksa da, kafesini temizleme zahmetini bana çektirse de, hastalandığında gecenin bir yarısı suyuna ekleyecek şurup aramam için beni yollara çıkarsa da ben onu seviyordum. Dolayısıyla yolda duran nesnenin bana benden nefret ettiğini söylemesi de birşeyi değiştirmezdi. Sevgi, karşılık beklemeden de beslenebilecek bir duygudur.

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 8 Mart 2008; 23:46:00 >

• Objelere ilgi duymak,sevmek ben şimdiye kadar hiç düşünmedim bunu acıkcası guzel bi topic acmıssın fuducuk.
  • Teşekkürler. Görüş, düşünce ve tecrübelerinizi bekleriz.
  • Peki sanaldaki ifadeler(smiley) neden bize şirin gelir, bir fikri olan var mı?

Örneğin aşağıdaki smileyin gerçek hayatta bir insanın yaptığı davranışlar olarak düşünün. Adam ne kadar kaba, görgüsüz. Gürültü yapıyor ve insanları rahatsız ediyor. Fakat bunu yapan bir animasyon olunca yaptığı şeyler yanlış ve tasdik edilmeyen şeyler de olsa neden bize şirin geliyor? Mimikler ve jestler, davranış yanlış bile olsa olaya hoşgörü ile yaklaşmamıza sebep olabilir mi?

• fuducuk;
    Bu minik nesnelere duyulan sevgi bende de aşılmaz bi durumbazen bir kalem,bazen bir toka,bazen biblo yıllarca sakladığım var,hele bi kaç tane anahtarlığım var ki asla kimseye vermem,
    görüpde isteyen sevdiğim kişlere bile veremedim; oysa hatıra bırakmak kadar beni anlatan bişey yok
    ama bu sanki benim tüm hatıralarımı alıp götürecek gibi gelir ...

kaotika nın resmi de çok şirinmiş ,galiba bu şirinlik tüm yavrulara has ilahi bişey
    ben de yavru kedileri çok severim,benim resimlerden bulursam ekleyeyim

• Ben de tırların kasasız hallerini seviyorum,bayılıyorum çok sevimli geliyorlar.Ben de mi tuhafım?Yok yahu gayet normal bir şey bu.Ben tırları seviyordum, limanda işe girdim tuhaf bir tesadüf.Şimdi hergün onlarca tır görüyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.