23 yaşındayım ve bu yıl sonu askere gideceğim 6 ay askerlik sürse geri seneye Haziran da geleceğim ve üniversite sınavına girmeyi düşünüyorum kazanıp biryerlere gittim diyelim 1 sene olacak önümde çünkü 25 yaşında üniversite okusam 29 yaşında mezun olacağım ve vasıfsızlar ordusuna bende katılmış olacağım bildiğin 30 yaşında vasıfsız üniversite mezunu parası olmayan bir birey ne yapar ne eder onu düşünüyorum evlilik vs gibi hayallerim yok ama insanların ne dediğini çocukluktan dolayı çok umursuyorum bir gelecek göremiyorum karanlık ta nereye gideceğimi bilmiyorum ve aşırı anksiyete yaratıyor bu sorun bende bosvermek gibi bir seçenek maalesef yok ben başarınca birşeyleri mutlu olabiliyorum ancak ne yapayım akıl verin üniversite mi okumayayim bir yandan ağır depresyonla boğuşuyorum bir yandan gelecek kaygısı herşey yine üst üste geliyor ve arkamda da kimse yok bana yol gösteren bir ailem veya tanıdıklarım olmadı şuanda da internetten ufak paralar kazanıyorum beyaz yakalı köle tarzı çalıştım hep garsonluk komilik vs < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nereye kadar bu şekilde yaşayacağım?

-
-
Ticaret yap
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pek başarılı değilim o konuda sabırsız olduğumdan dolayı
Okuyunca içime bir öküz oturdu sanki. Bu forum iyice psikolojimi bozdu.. bir hafta girmesem neşem yerine gelecek
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Okumakta kolay değil
Sağlam maaş almak çok zor
4 yıl okumak , yüksek lisans yapmak , dil öğrenmek , program öğrenmek hem çok çaba hemde zeka gerektiriyor
En iyisi gidip bir meslek öğren , kaporta ustası bile olsan 5000-6000 lira kazanırsın
Myo okulu oku sağlık atanırsın kpss kas
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Mimarlık okumak isterdim. İlk üni sınavına girdiğinde istediğim puanı alamayınca memleketten kaçmak için Ankara jeofizik yazıp gittim. 2 Sene sonra tekrar girdim sınava, fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümlü istiyordum ama olmadı bilgisayar öğretmenliği kazandım. Okurken, bir iş teklifi geldi ve girdim. 5-6 sene doğru dürüst para kazanmadım ama okusam zaten baba eline bakacaktım. O yüzden koymadı. İşimde başarılı oldum ve büyük bir firmada ihracat departman sorumlusuyum. Aylık ortalama 10k gelirim var. Her zaman da söylerim. İyi ki okumamışım. Bu iş olmasa da, başka bir şey yapardım. Ki bölümünde iş garantisi var gibi bişeydi o zamanlar. Okumaktan ziyade, belli bir işte bilgili, veya zanaatkar olmak lazım. Herkes üniversite okumaya kalktığı için, el gücü, zanaat, usta işleri leş oldu. Her iş için uzta bulunamaz oldu. O konuları düşünüp, ona göre bir işe yönelmeli diye düşünüyorum. Oto sanayi mesela, hor görülüyor ama para orda. Arabamı usta bulup yaptıramıyorım 1 yıldır. Berber mesela. Iyi olandan randevu almak bile zor. Oto yıkama, yine iyi olan pahalı olsa bile aracını 2 saat bırakman gerekiyor. Ve bir sürü örnek verilebilir. Hizmet sektörü garsonluk vs. Geleceği olmayan sektör. Daha 1 hafta önce bu sektörde çalışmış, ve bir market zincirinde müdür olan birini işe aldık. O bile, orda geleceğinin olmadığını anladı. Mesela tır şoförü, düzgün bulmak o kadar zor ki. Ya bir sürü meslek sayarım bizim sektör ile alakalı.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Ben okulu bitirene kadar yığılma olacak bir arkadaşım okudu şuan kpss kasıyor gelecek açısından pek olumlu bakamıyorum
Bende bu şekil düşünüyorum bir zanaatta ustalaşmam gerektiğini ama kendi yerini açana kadar sürünüyorsun resmen özel sektör de birçok kişide gördüm bunu çocukken rot balans işiyle uğraşırdım bir tane abiyle tutunamadı battı işyeri meslek lisesi mezunuyum Mekatronik ti bölümüm kendi alanım üzerine gitsem okusam acaba iş bulabilir miyim diye düşünüyorum tanıdığım birkaç abi daha vardı onlarda sanayide fabrikada çalışıyorlardı forklift falan kullanıyordu parası ve çalışma açısından rahat diyordu bende mi o tarz yapsam diye düşünüyorum ya da okusam bölümümle ilgili birşeyler yapsam nerden tutsam bir kararsızlık bir kaygı var psikolojim bozuldu bu yüzden
Üniversite ye gittim daha önce ama ruh sağlığım bozulduğu için bıraktım kaydım bu yaz silinecek e devlette yıl sonu gösteriyor ama okul kaydım silindi diye 2 ay içinde askeriyeye başvuracağım belki düşünmek için erken ama içim rahat değil yine de kaybedilen 5-6 yıl gibi bir süre söz konusu
Hic bi hedefin yoksa memur ol
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40312742C -- 28 Temmuz 2020; 17:26:27 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Okuyunca içime bir öküz oturdu sanki. Bu forum iyice psikolojimi bozdu.. bir hafta girmesem neşem yerine gelecek
|
Benzer içerikler
- kapının dili bozuldu kapı açılmıyor
- hesap makinesinde kök derecesi yazma
- eve sürülen domuz yağı nasıl anlasilir
- dili bozulan pimapen kapı nasıl açılır
- sol tarafa yatınca kalp ağrısı
- zara indirim ne zaman 2025
- ets2 türkiye haritası
- samsung projeksiyonlu telefon
- exxen de neler var
- prompt mühendisliği nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X