Şimdi Ara

Neresidir bu şoförler cemiyeti... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
49.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu ülkenin vatandaşı olmaktan nefret ediyorum..

aynen katılıyorum sana..hatta senden fazla..

bunları yapanların allah belasını versin...

quote:

Orjinalden alıntı: x-rayted

Bu ülkenin vatandaşı olmaktan nefret ediyorum..

Arabanın muayenesi bitti, ruhsatta da yer kalmadı..
    - tüvtürke göre şoförler cemiyetine gidip ek-1 belgesi almalıyım
    - vergi dairesine gidip fenni muayene izin belgesi almalıyım
    - sonra da tüvtürke girmeliyim..

tabii ben boş gezenin boş kalfasıyım ya. 1 gün şoförler cemiyeti ara, 1 gün vergi dairesi ara, 1 gün muayene ol..

yaa kim bana bunu mecbur bıraktıysa eziyeti o çeksin, araba burada isteyen gelip muayenesini yapsın nereye mühür basıyırsa bassın....

Devlet zalim olmuş..

Neresidir bu şoförler cemiyeti kaç para bayılacaaaz bir zalime daha ...

• :) forumda isyan edenler cemiyeti kuralım. İsyan etmek isteyen ek-10 formu alıp doldursun.

form ücreti 1 lira olsun. Ama muamelecilerin eline düşerse 10 20 lira kara borsa gider bizde büyük bi bina yaparız. muhahahahhaha
  • Arkadaşım sonuna kadar haklısın. Bu şoförler cemiyeti benim gibi sade vatandaşa ne hizmeti verir? Bana ne şoförler cemiyetinden kardeşim. Haraç kesen cemiyetten başkası değil. Emniyete gidersin, ruhsat yazdırmak için şoförler cemiyetine para verirsin, plaka işleri için şoförler cemiyetine para verirsin... yeter artık yan. Devlet desteğiyle haraç kesiliyor.
  • Arkaşadaşlar ist/maltepeye en yakın soförler cemiyeti nerededir?

zayi ehliyeti çıkarmam için ek-5 belgesi almam gerekiyormuş nereden alabilirim?
    kadıköy emniyet müdürlüğünden aldım randevuyu..
    oradan alabilirmiyim ek-5 i ?
  • Bende plaka değişimi olacağı için düştüm şimdi şöförler cemiyetinin eline... Şimdi bi dosya almam gerekiyormuş ordan ilk olarak. İyi de nerde bunları yeri ya? Yada bostancı'da Trafik'in karşısındaki yerde var mıdır bu dosya?
  • şimdi bizi yoruyorlar,
    paramızı da alıyorlar.
    bu olanlara istinaden sayıp, sövüyoruz.
    peki bu kurumlar hiç mi bi iş yapmıyorlar?
    hiç mi bi işe yramıyorlar.
    bi ara KİT lerede aynısını diyorduk
    sırtımızda kambur, bize yük bu kurumlar diyorduk
    özelleştirildi.
    bu seferde ülkeyi satıyorlar demeye başladk.
    bu ülke ve bu kurumlar kimin,
    bu kurumlar ne iş yapar?
    bu kurumları satma yetkisi kimin?
    yani neye kızacağız?
    neyi destekleyeceğiz?
    bizler birşeyler biliyormuyuz?
    yoksa canımız istedi diye küfür mü ediyoruz.
    ben beyana dayalı iş yapılmasını istemem şahsen.
    adam ispat etsin, sonra alsın ne alıyorsa.
    bu memlekette yalan bi sürü şeyi ispat edip malı götürenler varken,
    bi de beyana dayalı iş yapılsa, bizle beraber tüm vatanı götürürler mi acaba?
    sayglarımla.
  • Bizi yönetenler bizden olmadı hiç bir zaman. Geçmişten bu yana süre gelen birşey. Bizim Vatandaşta sessiz kaldığı sürece bu işler böyle devam eder. Allah Bürakrasinin belasını versin.
  • Vatandaşın parasını emmek için en gelişmiş teknolojik sistemleri, Internet, GSM, SMS, Kredi Kartı vb. olanaklarını seferber eden devlet; vatandaşa hizmet etmek için yazışmalarda halen teksir kağıdı ve bunları iliştirmek için de toplu iğne kullanıyorsa terazinin kefelerinde artık denge kalmamış demektir.

Miras kalan bir gayrımenkulü üzerinize geçirmeye çalışın bakayım. Bunu 1 TL rüşvet vermeden yapabiliyorsanız helal olsun size. Bürokrasinin en âlâsı halen gümrüklerde, kuş kadar hafif olması gereken devletin en basit işlemde bile "gelir kaybı" kaygısı yaşadığını ve 1 adet otomobil radyo teybinin devletin ekonomisine (yurtiçi elektronik sanayine) nasıl münferit bir zarar verebileceğini düşündüğüne yerinde bir bakın.
  • Ben Bir Kamu Kurumunda çalışıyorum ve İnanın yaptığımız işin hiç bir bürükratik kısmı olmamasına rağmen çalışanların yarısından fazlası kağıt işleri ile uğraşıyor. Kesinlikle abartmıyorum ve neden gelişmediğimizi çok net görebiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

Ben Bir Kamu Kurumunda çalışıyorum ve İnanın yaptığımız işin hiç bir bürükratik kısmı olmamasına rağmen çalışanların yarısından fazlası kağıt işleri ile uğraşıyor. Kesinlikle abartmıyorum ve neden gelişmediğimizi çok net görebiliyorum.

polis değilmiydin dostum sen?
  • Taner Göde

Katılıyorum tüm yazdıklarına

Problem bizim insanımızda.
  • Arkadaşım bu tepkilere katılıyorum. Lakin, her beyanımızı ispat etmek zorunda bırakılmamız biraz da bizden kaynaklanmıyor mu? Pek dürüst bir millet olduğumuz söylenemez. Herşeyi suistimal etmeye çalışıyoruz. Sonuçta da böyle başa böyle tarak oluyor maalesef.

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Gereksiz o kadar kurum, gereksiz bir o kadar da işlem, belge ve prosedür var.

Bence ŞOFÖRLER ODASI dedikleri hortlak kurum ile TÜRKİYE TURİNG VE OTOMOBİL KULÜBÜ adındaki kan emme mekanizması, bilhassa TRİPTİK adındaki UTANÇ BELGESİ en asil duyguların insanı TÜRK ŞOFÖRÜ'ne bir hakaret, gurbetçilere bir darbe, ülkemize de sürülmüş ve çamaşır suyuyla bile çıkmayacak bir lekedir.

Bağ-Kur'luyum, sırf sağlık karnemin yaprakları (25 sayfa) bittiği veya vizesi (yılda 1) dolduğu için yeni başvurudan daha zor formaliteleri yapmak zorundayım (vergi dairesi, muhtar, ticaret odası, nüfus kayıt örneği, ekstre, PARA...).

Türkiye'de herşey İSPATA dayalı, gelişmiş ülkelerdeki gibi BEYANA dayalı değil.

• Dostum bizi yönetenler, oraya gelmeden önce senin komşum, ötekinin mahallesinde bakkal falan filandı misal, uzaydan gelmediler, içimizden çıkarıyoruz biz bu adamları, seçip seçip yolluyoruz bizi yönetsinler diye. İçimizden çıkardıklarımız, hep böyle adamlar çıkıyorsa, bizim genelimizde bir sorun var demektir. Düzgün adam o kadar az ki demek, bir türlü denk gelmiyor.
    Saygılar.

quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Bizi yönetenler bizden olmadı hiç bir zaman. Geçmişten bu yana süre gelen birşey. Bizim Vatandaşta sessiz kaldığı sürece bu işler böyle devam eder. Allah Bürakrasinin belasını versin.

• Bu cemiyet yararlı cemiyetlerden mi yoksa zararlı cemiyetlerden mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slact

http://www.izafet.com/motorlu-araclar-dunyasi/457832-45-kurusluk-belgeyi-10-tlye-satiyorlar.html

Sayfayı tıkladım, hemen ekranın üstünde "The Add-On for this webpage failed to run" gibi sanki CIA kapımı çalmış da ben açmamışım durumu çıktı ortaya, sayfa da karmaşık bir hal aldı bir süre sonra. bir de "Security Settings" ayarlarımla oynamam gerekiyormuş. Pek sanmam...

45 kuruşluk belgeyi 10 TL'ye satıyorlar.

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren araç ruhsat işlemlerinden şoför odalarının büyük rant sağladığı ortaya çıktı.

Yılda yaklaşık 10 milyon adet basılan formları sadece odalar satabiliyor. Bazı odalar formlar için araç sahiplerinden fahiş fiyat istiyor.
    Üzerinde 40 ve 45 kuruş yazan formlar için bazı illerde sürücülerden 10 lira ücret alınıyor. Sürücüler bu belgeyi daktiloyla doldurtmak için ayrıca para ödüyor. Kırşehir'de sigorta acenteliği yapan Akın Pekin, müşterileri için her ay 15-20 Ek-1 formu doldurduklarını, bir formun tanesini 9 liraya aldıklarını belirtiyor.

Bu belgelerin daktiloyla doldurulması için ayrıca para ödendiğini ifade eden Pekin, "Birçok belgenin elektronik ortamda ücretsiz doldurulabildiği bir dönemde sürücüleri mağdur eden uygulama neden hâlâ devam ediyor anlamak zor." diyor. Türkiye Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, bazı odaların tarifelere rağmen formları yüksek fiyattan satabildiğini, bu yönde kendilerine de şikâyetler geldiğini kaydediyor. Apaydın, tarifenin üzerinde ücret alınan kişilerin makbuzlarıyla beraber müracaat etmeleri halinde fazla ödedikleri miktarı alabileceklerini belirtiyor. Fazla fiyat uygulamasının yıllardır devam ettiği düşünüldüğünde sürücülerin geri alabileceği paranın miktarının çok yükseklere çıkabileceğine işaret ediliyor.
    Kamu kurumlarının bürokrasiyi azaltmak için e-devlete geçmesine rağmen araç ruhsat işlemlerinde vatandaşın daktiloya mecbur bırakıldığına dikkat çekilmişti. Haberin ardından gelen tepkiler sürücülerin şoförler odasından aldığı Ek-1 belgesiyle ilgili de mağduriyet yaşadığını ortaya çıkardı.

Araç ruhsatlarındaki devir, nakil, yenileme gibi 10'a yakın işlem için Emniyet tarafından istenen trafik tescil ve müracaat formu Ek-1 Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılıyor. Federasyon, bu formları Türkiye genelinde il ve ilçelerdeki 690 şubesine gönderiyor. Formların satışını şoför odaları yapıyor. Odalar belli bir tarife üzerinden satmak zorunda oldukları belgeler için yüksek fiyatlar isteyebiliyor. TŞOF'un belirlediği tarifeye göre 45 kuruşa satılması gereken form için Kırşehir'de 9 lira talep ediliyor. Ruhsat işlemi yapılacak araç yabancı plakalıysa fiyat 10,5 liraya çıkıyor. Amasya'daki şoförler odası form için 10 lira isterken, Şanlıurfa 2, Aksaray 1,5 liraya satıyor. İstanbul ve Ankara'da ise formlar 1 liraya satılıyor.

Bazı odalar formu hem satıp hem de doldurma hizmeti veriyor. Bu sefer rakam daha da yükseliyor. Örneğin Artvin Hopa'da şoförler odası 20 lira karşılığında formu da dolduruyor. Sadece belgeyi almak isteyenlerden yine 20 lira isteniyor. Muğla'da form ve doldurma hizmeti 20 lira iken, Afyon'da 15 lira. Odaların büyük çoğunluğu formu üzerinde yazan fiyat olan 45 kuruş üzerinden satmıyor. Aslında odaların form doldurma hizmetleri de tarifelere bağlanmış durumda. Asgari ücret üzerinden yapılan hesaplamalara göre bir formun doldurulması için 6 lira ücret alınması gerekiyor. Ancak bazı odalar, formu ve bilgileri doldurma hizmetini 20 liraya verebiliyor.

'Fazladan ödenen para geri alınabilir'

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, formların satışıyla ilgili uyarılarına rağmen istismarların yaşandığını kabul ediyor. Bugüne kadar 10 farklı ilden bu tür şikâyetler aldıklarını belirten Apaydın, "Trafik müracaat formlarının satış fiyatı İçişleri Bakanlığı'nın denetiminde federasyonumuz tarafından hazırlanıyor. Formları tarifelerle birlikte bütün bağlı odalarımıza gönderiyoruz. Hepsi söz konusu tarifeye uymak zorunda. Ancak zaman zaman yüksek fiyatlar istenebiliyor." diyor. Gelen şikâyetleri değerlendirdiklerini, odaları uyardıklarını vurgulayan Apaydın, "Eğer tarifenin üstünden ücret ödeyenler varsa lütfen bizi bilgilendirsin. Parayı ödediklerini belgelendirmeleri durumunda fazla para iade edilir." şeklinde konuştu.

'Nereye şikâyet edersen et' dediler

Yozgat'ta şehir plancısı olarak görev yapan Alper Çelebi, Ek-1 formu için ödemek zorunda kaldığı yüksek ücrete tepki gösteriyor. Aracına taktırdığı LPG'yi ruhsata işletmek istediğini, bunun için gereken EK-1 formunu temin etmek için şoförler odasına gittiğini ifade eden Çelebi, "Belgenin üzerinde yazan ücret yerine benden 5 lira aldılar. Bu paranın fazla olduğunu söyleyip tepki gösterince 'İstediğin yere şikâyet et' dediler. Ek-1 formunu elimle doldurduğum içinde emniyet kabul etmedi. Para verip daktiloyla yazdırınca kabul edildi. Bu ülkede arabaya binmek zor iş. Daha binmeden bir sürü yere para harcamak zorundasın." diyor.

ZAMAN

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.