Şimdi Ara

Nereden geliyor bu ajansların ve anket şirketlerinin suyu? !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
66
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nereden gelecek, sizin verdiğiniz vergilerden geliyor

    Açıkladıkları yanlı anketlerle inandırıcılığını kaybeden anket firmalarının devlet ve belediyelerle olan ilişkileri dikkat çekiyor.

    Son 15 yılda giderek dejenere olan ve kamuoyunu yönlendirme ve manipüle etme aracı haline gelen seçim anketlerini yapan firmaların büyük bölümünü AKP’ye yakın firmalar oluşturuyor. Bu firmaların açıkladığı sipariş anketler, işini doğru yapmaya çalışan Kamuoyu Araştırma şirketlerini de zor durumda bırakıyor. Araştırma şirketleri, Yurt çapında ortalama 100.000 dolara yapılan anketlerden para kazanamadıklarını ifade ediyorlar. Peki, bu şirketler nasıl para kazanıyor.

    Her seçim döneminde, rakip firmalara fark atarak iktidar partisini açık ara önde gösteren firmaların başında Denge Araştırma geliyor. Sahibi Hasan Basri Yıldız. Erdoğan ile İBB Başkanı olduğu dönemden beri çalışan Yıldız’ın 2 şirketi daha var. Bunlardan biri Ajans Plan B Reklamcılık A.Ş. 2004 yılında kurulmuş. Yıldız’ın anlaşıldığı kadarı ile “C “ planı yok ki, 2010 yılında aynı isimle yeni bir şirket daha kurmuş. Plan B Organizasyon Halkla İlişkiler Reklam ve Turizm Limited Şirketi unvanlı firmanın sahipleri Hasan Basri Yıldız ve Başar Şen. 1.220.000 TL sermayesi olan şirket, Denge Araştırma şirketi ile Taksim’deki aynı binada faaliyet gösteriyor.

    Yıldız’ın şansı yaver gitmiş ve şirketi kurduktan 1 ay sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesinden adeta iş yağmaya başlamış. 7 Temmuz 2010 tarihinde Kültür A.Ş.’nin Üstgeçitlere Vinil Afiş Hazırlanması ve asılması işini 975.000 TL bedelle, Elektrik direklerine bayrak yapımı, montajı ve kaldırılması işini ise, 700.000 TL bedel karşılığı almış.

    https://odatv.com/nereden-geliyor-bu-anket-sirketlerinin-suyu-0506151200.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 29 Kasım 2019; 14:19:50 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.