Şimdi Ara

Nerede çalışacam vol 2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

PHD bitirdikten sonra quant şirketine başvurdum ama reddettiler, ben daha metodik bir insanım quick and dirty çözüm bekliyorlardı muhtemelen beni de reddettiler akademisyen oldum.

Bilgisayarların capabilitysinin artmasından sonra çoğu yazılım/oyun şirketi optimizasyona vakit harcamıyor.

Ben bu ikilemde olsam yazın Python bakıp hem ML (numpy, pandas, matplotlib, görüntü işleme için cv2, scikit-learn, torch kütüphaneleri) hem de backend (django frameworkü) konusunda temel edinirim o alana yönelmesem bile aklımdaki sorular giderdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 22 Şubat 2025; 21:9:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hoppel kullanıcısına yanıt

Google gibi milyarlarca userla iş yapan firmaların mutlaka ihiyacı oluyordur, ama bu konuda haklısınız. Mesela sonucu verdikten sonra brute forcela çözüm de yazsanız, optimize edip aynı şeyi 3 sn hızlı da çözdürseniz, optimizasyona harcadığınız saatler çöpe gitmiş zaman olabilir.

Eğitim programları 50 sene önceden kaldığı için hala, 80'lerin kblik hafızası olan elektronik parçalarını falan düşünüp öğretiyorlar, herkes pythonda optimizasyonla alakası olmayan şekilde AI çözümler üretmiyormuş gibi yapmaya devam edelim.

https://www.youtube.com/@CodingJesus

Kendi quiz sitesini de oluşturmuş, getcracked .io (?)

OS, CompORG derslerinden öğrendiğim bilgileri bu adamın videolarında çıkan soruları çözme adına kullanıyorum, başka yerde işime yaramadı  

Software Engineer
    METU CENG '25
  • 1.sınıf yazında çarkıfelek ile random bir alan seçip gitsen bile boş durmandan iyidir öyle diyeyim, ben siber kitabı aldım sırf merakımdan ona bakacam dersler yoğunlaşmadan, sonra mimari için hocalarla görüşmeyi düşünüyorum seneye proje başlatmak için

En kötü savunma sanayi demek biraz iddialı gibi 😶‍🌫️😶‍🌫️

Tabi ben bilgisayarı komple bir sistem olarak öğrenip bunun üzerine gitmek istediğim için, eskiden olsa ai isteyen niye donanım öğreniyor derdik ama AI mühendisliği o sorunu da çözdü, ha her cs dalını yeni bölüm yapmak ne kadar işe yarar bilmiyorum ama durum böyle

ODTÜ CENG yanına ODTÜ SE nasıl olurdu acaba...hmmm.. (Yüksek lisans olarak var:"MS in Software Engineering")

Software Engineer
    METU CENG '25
  • O olmazsa talewords ve peak games de var

Bir de bu var: https://ii.metu.edu.tr/information-systems-msphd

Senin dediğin bu information systems anladığım kadarıyla.

İyi-kötü nasıldır bilmiyorum.

Software Engineer
    METU CENG '25

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.