Şimdi Ara

Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
5
Favori
5.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bakır aluminyuma göre oldukça pahalı olduğu için cihaz üreticileri tarafından maliyet hesabından kullanılmaz , üst sınıf cihazlarda taban ve yan duvarlara bakır kullanılıyor ,cihazın fiyatınıda haliyle etkiler . bakır ısıyı iyi iletir ve soğutma kanatları olursa veya fan bağlanırsa aluminyumdan daha etkilidir . Gümüş de çok iyidir . evdeki gümüş tepsiyi eritip tabaka haline getirmeyi düşünmedim değil
    Daha önceki yazdığım yoruma dönecek olursak , galiba ben pek anlatamadım . soğutucular aluminyum , ön arka ve üst panel aluminyum . yalnıızca taban yüzeyini 3mm bakır kullanmayı düşündüm . eski yazdıklarım zaman içinde fikirlerim değişiyor . hazır kurulu kasa veya çoğunluğun inşa ettiği F6 gibi olmadığı için olmayacağı için devre kartlarının konumlandırması çok önemli . Bazı arkadaşlar soruyor hadi daha bitmedimi
    iki teli birbirine bağlamak değil bazı işler ,elimde kumpas ve gönye . neyi nereye konumlandıracağız ,ayrıca amplifikatörün faz trafosu besleme trafolarından manyetik alanlardan uzak olması gerekiyoır ,buna mutlaka dikkat edilmesi yönünde raporlar okudum .

Ağustos ayında tamirlerden fırsat kalırsa ufak ufak başlamalı artık diyorum kendime

• Bir yerlerden başlamak lazım diyorum , ya üzerimdeki tembelliği atamıyorum veya tam niyetleniyorum müşterilerimden arızalı cihaz geliyor mecbur tezgahı cihaza adapte etmekte kullanıyorum .
    yok yok mutlaka bitecek hani derler ya '' ya bitecek ya bitecek ''
    Önemli olan içime sinerek hakkını vererek yapılmış bir çalışmanın sonunda duyulan haz'ı yaşamak .
    Biliyorsunuz yazımı takip edenler toroidal trafo için yurtdışından getirdiğim ölçüleri kısıtlı toroid kapların ilk partisi trafo ölçülerinin bana verilen ölçülerden biraz büyük olması ile ilk gelen kaplar uymadı küçük geldi ,mecburen ikinci partiyi sipariş ettim , tam ölçülerde bulmak neredeyse imkansız . uygun olanı seçtim geldi .
    hadi bari buradan başlayayım dedim . ve aldığım epoksi ile trafoyu kap'a yerleştirdim .
    biraz hızlandırıcıyı fazla koymuşum bu kadar hızlı donacağını beklemiyordum . neyse gayet güzel oldu . Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör

• Hızlandırıcı da ne olaki Elalem bu paraya şahin alıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stakanar S kullanıcısına yanıt
    Akı kapasitörü

donmayı hızlandırıcı . Turbo ,nitro ,akı kapasitörü ile karıştırma
  • Proje için ne yapıyorsun rafamı kaldırdın diye soranlara
    Gerçekten zaman buldukça elimde kumpas ölçüyorum biçiyorum ,Kasası için malzeme araştırması ve alımı için zaman ayırıyorum .
    iki soğutucuyu birleştirdim 4 parçadan oluşan 18x16,5x5,5 cm aluminyum soğutucları tek kanal için birleştirme işini tamamladım .iki ayrı sağ sol kanal 36x16.5x5,5cm dev aluminyum elde ettim .
    plaket ve termal switch için soğutucu üzerinde delik açma işlemine sıra geldi .
    alt plaka için 3mm bakır levha aldım .
    amplifikatör ciddi ağır olacak alt bakır levhanın aluminyuma göre neredeyse 3 kat daha ağır olması çift 250W toroidlerin vee 16 adet 15000 uF varlığı şimdiden tahmin edemediğim ama 20 Kg mı rahatlıkla geçeceği yönünde .
    Hadi hayırlısı  Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör

• Amplifikatör pcb yi birleştirdiğim soğutucunun üzerine problemsiz yerleştirmek için nerden montaj delikleri açılacak belirlemem için alt bakır tabanı monte etmem gerekti geçici olarak , zira toroid tarafoların kapakları plakette bulunan biraz normalden boyutlu olan Sılmıc ıı lere denk geliyor . hesap kitap yapmadan yerleştirsem ,haydaaaa alsana can sıkan bir durum , orası olmadı burası diye gereksiz delikler açılmış olacaktı soğutucu üzerinde . Bu sebepten geçici bir deneme amaçlı montajı yaptım .
    ham bakır plaket ufak tefek çizikler mevcut , en son delikler açıldıktan sonra kalından inceye zımpara geçip basit bir polish işleminden sonra bakırın oksitlenip kötü görünüm kazanmaması için özel sprey vernik atacağım .
    bu gün aluminyum 3mm üst kapak ve ön panel 10mm arka panel 3mm aldım . Cidden onca malzemeye rağmen 330x360mm bakır plakadan en az 3 kat daha hafif di

Kasa işi gerçekten yorucu ve emek harcanan iş oldu ,olacak . hazır kasa ya sahip olsaydım . şimdiye kadar tamamlanmıştı . gel ki 1500 liralara maliyet olacak hazır kasa cidden rakamsal boyutu düşündürüyordu . bunu belki uyguna çıkarıyorum ama ya emek ,zaman .
    neyse sızlanmanın anlamı yok ,kaldığımız yerden devam  Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör
     Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör

• Kasa toplama işinden daraldım ara verdim dedim ki birazda kompenantları toplayayım , suyun başından başlamak en iyisi diyerek besleme katına el attım .
    2 manga asker bile olamadı 15000 uf 50 V lar .
    metal oksit dirençler yerlerini aldı . 100 nf Wimalarıda konumlandırdık ve NTC de yerini aldı . 2 plaket de işlem tamam .
    gelelim amplifikatör katına .
    ilk denemeler için uzay montajına sabırsızlanmıyor değilim , daha çok işim var . oldu bitti yok  Nelson Pass F6 Fırst Class amplifikatör

• Eline sağlık üstat, sabrına ve işçiliğine hayran kalmamak elde değil. İnşallah verdiğin emeğe ve ücrete değer bir netice çıkar.
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    Hulusi üstadım . Bu işleri keyif alarak yapmak lazım . gerçekten çok maliyetli bir iş . biraz ayrıntıcı düşününce güzel bir sonuç alacağımı umuyorum .
    DıyAudio yu sular seller gibi ezberledim . orada yapan bazı arkadaşların yorumları kılavuzum oldu . şöyle ki bias ve offset ayarlamalarında zenerler ve dirençlerde yeni yapılandırma olmuş .bunu dikkate almak zorundayım sorunsuz ayar ve stabile için
    Herşey imkanlar dahilinde ,yurtdışında bazı kompenantlara ve imkanlara ulaşmak daha kolay ve ucuz . neredeyse 1/4 kadar kargo parası verdim .
    üst kapak için ızgara açacak cnc veya nasıl yapılacaksa arayışı içindeyim . İstanbul da yaşamak bu anlamda belki daha şanslı olsada kim yapar nasıl yapar soruları aklımı kurcalamıyor değil . arayış içindeyim . bilgisi olan varsa bir zahmet yardımcı olsun

• ustacım sen kasayı yapmışın neredeyse bitmiş ama böyle de bir alternatif varmış gayet de mantıklı geldi.tabi geç oldu biraz.maliyet almak lazım.

http://guneytuncer.blogspot.com.tr/2014/07/pass-f5-guc-amplisi-kasa-tasarm.html
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam Güney'in bloğunu takip ederim . F5 özünde F6 nın atası olur . F7 çıktıktan sonra çıktı bile DIY 'a klonlamadılar . üst aluminyum kapak delik açmasını bilirim hele elimdeki tezgah üstü matkap olduktan sonra . fakat biraz şekilli olsun isterim düzgün aralıklarla ızgara delikleri .
    bu gün bir firmayla temas kurdum telefon ile adetli .çalıştıklarını söyledi . biraz sohbet biraz rica derken bayramdan sonra gelin malzemeyide getirin bakalım dediler . umutluyum . daha sonra anodizer kaplama veya eloksal kaplama işi var . kasanın çok işi var gibi soket delikleri vs .
    Teşekkür ederim
  • Yapılan sanat eserlerini gördükçe [:)
    Lise yıllarımda yaptıklarımızdan çok farklı olmalı ,o zaman ki imkanların çok üzerinde imkanlara sahip olmanın avantajı ile neden şık bir şey olmasın , Salonda rahatsız edici basit görünüme sahip bir şey istemem ,sesi kadar görünüşte önemli .
    Bir forum dostumun dediği gibi A class amplifikatörler müsrif fakat çok güzel kadınlara benzer .
    içindeki kompenantlarla olsun harcadığı enerji ile olsun eşine masraflı gelir ,fakat güzelliği sesi hepsini unutturur .

Bakalım bu müsrif kadını tanımak nasıl bir duygu olacak
    Buyrun Müsrif fakat gözalıcı kadınlardan bir çok örnek ..
    http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/166784-pictures-your-diy-pass-amplifier.html

• elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Abi sonuçta mutluluğun için yapıyorsun öyle değil mi? Güzel kadınları da mutluluğumuz için tanımadık mı ki zaten a class amfilere harcadığımız masrafı , elantrik faturalarına gelen kabarık faturaları masalarda onlar için de ödemedik mi? Ahh ahh ödedik tabi. Umarım sen bu müsrif kadını dize getirirsin. Bir elantronikçi ve diy audio gurusu olarak gelişmeleri dikkatle izliyorum. Yardımcı olabileceğim herhangi bir husus varsa hiç çekinme abi. Hayırlı amfiler

• blackjack8696 B kullanıcısına yanıt
    Elbette . Problem olursa ,umuyorum olmaz . yardımlarınızı rica ederim . teşekkür ederim dostum
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    abi yok malzeme için dedim ben senin bu işlere yatkın olduğunu,yapabileceğini tabiki anlayabiliyorum.kolay gelsin.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Sağol dostum Malzeme tedariğimi yurtdışından tamamladım . eksik kalmadı , Sıkıntı yaşarsam rahatsız ederim sizi .
  • wbt lehim konuşuyor. Uğur beyim kolay gelsin hurmetler

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Can üstadım siz nerelerdesiniz ,forumlarda güzel ve doğru yorumlarınızı arar olduk .
    ses sistemlerinde özellikle kullanıyorum ( değer işlerde ) Onun dışında 42gr yaklaşık 120 tl fiyatı ile el yakıyor .
  • Uğur ustadim haklısın. pek uğrayamadım. teveccühünüz. :) yaz geleli ne tatil yapabildim ne izinle kafa istirahati. ara sira ugrayip ciktim. O kadar is çıktı ki bi bitsede kurtulsam.
    Stkanar dostum aklimdasin ama cok magdurum sorma :(

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Kolaylık versin Can üstadım .
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.