Şimdi Ara

Negatif film için tarayıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fotoğrafçılık hevesim için sonunda fırsat buldum ve elimde bir adet Yashica analog SLR fotoğraf makinesi mevcut. Makine uzun yıllar kullanılmadı ancak çalışıyor. Bunun bakımını nasıl yapabilirim, yaptırabilirim ya da gerek var mıdır?

Ayrıca makine analog olduğundan çektiğim fotoğrafları negatiflerden direkt bilgisayara aktarmak istiyorum. Bunun için de bir fotoğraf tarayıcısı almak istiyorum. Bu konuda tavsiye verebilecek varsa çok sevinirim.

Dijital SLR makineyi fotoğraf hevesimin geçici bir heves olmadığından emin olduktan sonra almayı düşünüyorum :)

Zaman harcayan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-x-treme -- 18 Ekim 2010; 11:05:31 >

• Eğer fotoğraf hevesin geçici değilse ve analogla başladıysan analog devam edersin, tecrübeyle sabit.
    Her hangi bir arızası yoksa bakım yaptırmana gerek yok, kendin kaba bir temizlik yapabilirsin o kadar.
    Ben canon 5600F kullanıyorum, hem uzuc hem kaliteli bence, 200TL ye falan almıştım galiba. Tavsiye ederim.
    Bir incele istersen. Bu fiyata bu kalite bence çok iyi.

http://www.fotokritik.com/kullanici/hehey/portfolyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Eğer fotoğraf hevesin geçici değilse ve analogla başladıysan analog devam edersin, tecrübeyle sabit.
    Her hangi bir arızası yoksa bakım yaptırmana gerek yok, kendin kaba bir temizlik yapabilirsin o kadar.
    Ben canon 5600F kullanıyorum, hem uzuc hem kaliteli bence, 200TL ye falan almıştım galiba. Tavsiye ederim.
    Bir incele istersen. Bu fiyata bu kalite bence çok iyi.

http://www.fotokritik.com/kullanici/hehey/portfolyo

hocam bende boyle bişey çok duşundum ama renklendirmenin nasıl yapılacağı hakkında yeterli bilgi edinemedim.
    siz negatifleri taradıktan sonra bildiğimiz fotoya çevirmek için nasıl bir işlemden geçiriyorsunuz. tarayıcı ile gelen bir yazılım varmı acaba.

• Hocam bu tarayıcılar zaten negatif film tarayıcı olarak anılıyor. Yani normal tarama da tabiki yapıyor ama içinde bir negatif filmlerin yerleşeceği aparat var. Kapağın da içeride üstten aydınlatması var. Gelen yazılımda sana belge mi film mi tarayacağını soruyor. Film seçersen o zaman filmle ilgili diğer alternatifleri ayarlıyabiliyorsun. (Siyah beyaz film, renkli negatif, renkli pozitif dia yani gibi)
    Sen doğrusunu seçip taradıktan sonra bişey yapmıyorsun onu zaten normal hale getiriyo.
    Sen sadece tarananları kaydediyorsun
  • güzlemiş ozaman. banyo olayınıda haledebilirsek 36 poz 1.5tl ye gelmiş olacak
    banyoyu yapamasamda 4tlye gelir, gene çok iyi.
  • hocam bişey daha soracağım, negatifleri tararken toz ve çizikleri ne yapıyorsunuz acaba?
  • ESKİ FOTOĞRAF NEGATİFLERİNİ VE CAM NEGATİFLERİNİ SATMAK İSTEYENLER BENİMLE BU NUMARADAN İRTİBATA GEÇEBİLİRLER. 0538 786 55 15
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yashica kullanıyorsan tarayıcıya pek gerek yok ne kadar ii tarayıcı alsan da keskinliğe etki eden önmli bir faktör objektifin kalitesidir.onlarda ii objektifler yok.tarayıcı konusunda epson iyidir.v700 modeli nikon ratayıcı ayarında tarama yapıyor.bakıp kesenize göre alırsınız ama unutmayın ne kadar pahalı o kadar kaliteli tarama olur.paranız varsa film e meraklıysanız leica,rangefinder,hasselblad falan alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

Yashica kullanıyorsan tarayıcıya pek gerek yok ne kadar ii tarayıcı alsan da keskinliğe etki eden önmli bir faktör objektifin kalitesidir.onlarda ii objektifler yok.tarayıcı konusunda epson iyidir.v700 modeli nikon ratayıcı ayarında tarama yapıyor.bakıp kesenize göre alırsınız ama unutmayın ne kadar pahalı o kadar kaliteli tarama olur.paranız varsa film e meraklıysanız leica,rangefinder,hasselblad falan alın

Ben bu fikre katılmıyorum. Hasselblad, Leica DSLR'den daha pahalı. Yashica veya Zenith fark etmez, üzerindeki objektif optimal kalitede olsun yeterli, başlangıç için.
  • negatif film tarayıcı fiyatlarını erak ediyorum

en uygun nereden bulunur?
  • konu hortlamış ama sorun güncel tabi.
    Negatif taramak isteyen arkadaşlara benim önerim pahalı tarayıcılardan amalarıdır.Sıradan sıfır makine tercih etmektense, kaliteli 2.el daha mantıklı.
    HPnin ucuz negatif özellikli tarayıcıları bir işe yaramıyor. Bende g2710 var. negatifleri düzgün bir şekilde tarayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

konu hortlamış ama sorun güncel tabi.
    Negatif taramak isteyen arkadaşlara benim önerim pahalı tarayıcılardan amalarıdır.Sıradan sıfır makine tercih etmektense, kaliteli 2.el daha mantıklı.
    HPnin ucuz negatif özellikli tarayıcıları bir işe yaramıyor. Bende g2710 var. negatifleri düzgün bir şekilde tarayamadım.

görüşleriniz için teşekkürler

acemiyim.makinaları bilmiyorum.elimde eski çektiğim negatif filmlerim var

CANOSCAN 8000F DİALI TARAYICI mı
    yoksa

CANON CANOSCAN 4200F DİALI TARAYICI mı
    satın alsak daha iyi midir?

bu dialı film tarayıcılarını tavsiye edermisiniz? önerilerinizi bekliyorum.çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitriol

quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

konu hortlamış ama sorun güncel tabi.

görüşleriniz için teşekkürler

acemiyim.makinaları bilmiyorum.elimde eski çektiğim negatif filmlerim var

CANOSCAN 8000F DİALI TARAYICI mı
    yoksa

CANON CANOSCAN 4200F DİALI TARAYICI mı
    satın alsak daha iyi midir?

bu dialı film tarayıcılarını tavsiye edermisiniz? önerilerinizi bekliyorum.çok teşekkürler

Aslında canon 8000F işinizi görecek gibi duruyor. Aşağıda incelemesi var. Epey beğenilmiş.
    http://www.trustedreviews.com/Canon-CanoScan-8000F_Digital-Camera_review_scan-results_Page-3

epson v300 yada v500 serileri de çok tavsiye ediliyor.

• Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama nette aradım bilgi bulamadım. Bende eski banyosu yapılmış negatif filmler var. Kaliteli taranması önemli değil. Bunları elimdeki tarayıcı ile tarayıp bilgisayara atmam mümkün mü. Mümkünse hangi programı kullanmalıyım. Elimdeni makine canon mx395. Tekrar ediyorum kalite çok önemli değil.
  • Çok uzun zamandır epson perfection 4870 kullanıyorum. Bi sıkıntısını görmedim. Önerebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.