Şimdi Ara

Nefes: Vatan Sağolsun (2009) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
0
Favori
33.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • En kısa sürede izlemek istiyorum ben de.

Orijinalden alıntı: LSG

Birde doktor kalaplı teröristin suratını göstermediler, hoş hiç bir terörstin doğru düzgün ne suratlarını ne de nasıl kurşun yediklerini gördük...

Benim en fazla canımı sıkına durum buydu işte.
    Tamam terör propagandası olmasın diye olabilir ama bizim askerlerimizin şehit edilişi tüm açıklığıyla gösteriliyordu.
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

quote:

Orijinalden alıntı: sarpcagildak

quote:

Anti militarist biri olarak ve Ağır Romandan bu yana severek isteyerek Türk filmi izlememiş biri olarak sinemada değilde dvd cd olarak izleyecem.. Umarım doğuda satranç piyonu gibi ölen gençleri oraya gönderenleri ve karşılığında hesap sorucağı yerde sessiz kalan, vatan sağolsun diyen aileleri eleştiriyordur. Aksi halde tribünlere oynayan, savaş propagandası yapan basit bir film olur.

Siz bence bu filmi hiç izlemeyin, sonrasındada yorumlarınızı burada yazıp bizlerin sinirleriyle pek oynamayın. Lakin SÖYLEDİKLERİNİZ ÇOK GÜLÜNÇ. Doğuya asker yollamayıp napıcaz, kaderinemi terk edicez oraayı gibi cümleleri size kurmanın nekadar faydasız olguğunu çok iyi bilenlerdenim. Siz izlemeyin bu filmi. Zaten oralarda askerliğini yaanlardanda ailelerindende kimse hesap soramaz. Bşta aileler buna izin vermez. vs vs vs

Bir heyecanla milliyetçi duygularla yazmışsın anlıyorum ama ilerde çok daha iyi anlayacaksın neyin ne olduğunu.. Kurtuluş savaşı değil doğuda yaşanan, tamamen siyaset üzerinden, dış güçlerin şekil verdiği bir oyun.. Boşuna ölüyor yani o askerlerimiz. Hesap sorma konusuna gelince birkaç aile var devletten hesap soran, oğlunu sağlam gönderip cesedi gelen.. Keşke hepsi aynı tepkiyi verse o zaman gencecik çocukları piyon gibi gönderemezlerdi doğuya, devletin, pkknın, ordunun oyunu bozulmuş olurdu. Dünyanın her yerinde hemen hemen bu böyledir, terör olmazsa ordu olmaz, suç olmazsa polis olmaz.. Devletin varlık nedeni zaten savaştığı şeylerdir

Ben böyle konuşunca milliyetci, fasist olurum başka türlü konuşunca komplocu. Başka başka türlü konuşursan aydın olursun bu memlekette ödül alırsın... Ben milliyetci değilim, milliyetci olmakda suç değil! Ewt anlıyorum seni T.S.K. var olabilmek için terör yaratıyor arkadaşım anlıyorum. Çünkü terör olmasa T.S.K. da olmaz değilmi? Hayır olur ne polisin ne ordunun olması için, varlığını devam ettirebilmesi için savaşa ihtiyaçı vardır. Burası iskandinavya değil orta doğu. Keşke ordumuz olmasa, nelerin olabileceğini görseniz. Siz zanlediyorsunuzki dünya güzel kardeşlilklerle dolu bir yer herkez kardeş. Bizim ordumuz olmasa örgütlere gelene kadar .............. yaa sıkıldım ya ne biliyosanız o..gercekden..

• PAXMAHNHOB aramızdaki fark ne biliyormusun..
    senin ceset diyip kestirip attığına hatta aşşaladığına
    biz ŞEHİT diyoruz ve gıpta ediyoruz..
    Bir gün Şehit in ne demek olduğunu at gözlüklerini çıkartarak öğrenirsen,
    emin ol sende kurtuluş savaşının ne demek olduğunu gerçekten anlayacaksın ve atalarımızın ruhlarna br fatiha okuacaksın.

Orijinalden alıntı: KarettaKerata

BU FILMI IZLEMEK VATANI BIR GÖREVDIR !

Film harika arkadaşlar.İzlemeyen yaşlısı kadını çocuğu kalmaması lazım.

Orijinalden alıntı: Fordon

PAXMAHNHOB aramızdaki fark ne biliyormusun..
    senin ceset diyip kestirip attığına hatta aşşaladığına
    biz ŞEHİT diyoruz ve gıpta ediyoruz..
    Bir gün Şehit in ne demek olduğunu at gözlüklerini çıkartarak öğrenirsen,
    emin ol sende kurtuluş savaşının ne demek olduğunu gerçekten anlayacaksın ve atalarımızın ruhlarna br fatiha okuacaksın.

Bazılarının anlayabilmesi çok zor kardeş senin bu söylediklerini... Benim dedem gibi 9 kurşun bir de süngüyü müsülman araptan yiycek ki, o zaman anlayacak neyin ne olduğunu...

Filme gitmedim ama dedemin alattıklarının yanında solda sıfır kalır bu filim. Fragmanlarını gördüm, ilk fırsatta mutlaka gideceğim.

• bu nasıl iş filmi tekrar izleme isteği uyandı bende! şu olaya bak türk filmlerinden nefret eden beni ne hala soktu bu film! helal olsun sana Levent Semerci, oyunculara ve yapımda emeği geçen insanlara!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi castorpollux -- 22 Ekim 2009; 16:46:25 >

Dünyanın bütün karanlık güçlerine karşı verilen bir destandır Benim Kavgam!
  • Siz haber izleyin biraz siniriniz bozulsun benim çunku çok bozuluyor bune biçim bir yöenetim nasıl bir devlet oldu şehitlerimizin kemikleri sızlıyor...

flimden cıkınca askerlerin soyledigi o malum sarkı dilime dolandi ama sonundakı sarkı değil ortalardakı sarkı :D

bana bir resmini vermedin bile
    şimdi geziyorsun elden ele

dewamını merak ettim hemen gglden aradım :)

kabrine bir demet gonca gül ile
    gelen ben olacağım allahsız sürtük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus707 -- 22 Ekim 2009; 22:50:19 >

Tezcan Yıldız - Hayat Kadını

(şiir)
    ey gözleri mehtaba benzeyen,
    şehvete doymayan kahpe kadın...
    eskiden neydin ki şimdi ne olasın;
    sen o eski günlerden neden geri kalasın...
    ömrünü yitirdin dost kollarında,
    hayatını harcadın alem yollarında...
    hasılatı bol buldun mu
    sert adımlar atarsın,
    motorunun gücünü
    cüzdanında ararsın
    uykusuz da olsan, yorgun da olsan
    yine sabah saat sekizi bulacaksın...
    sen bu yollarda
    ne delikanlılar bitirdin bre kahpe;
    bir de beni bitirsen
    sen bitirim olacaksın...

(aranağme)

bana bir resmini vermedin bile
    şimdi geziyorsun elden ele
    kabrine bir demet gonca gül ile
    gelen ben olacağım
    allahsız sürtük

hayat kadını allahsız sürtük
    biz seninle istanbulda ne sefa sürdük

biz seninle ankarada ne sefa sürdük
    bir gün geleceksin benim yanıma
    kapanacaksın sürtük ayaklarıma

gülerek bakacağım suratlarına
    işte kapı çek git diyeceğim sürtük
    hayat kadını

sokak kadını allahsız sürtük
    biz seninle fuarlarda ne alem sürdük
    biz seninle ankarada ne alem sürdük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus707 -- 22 Ekim 2009; 22:54:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KarettaKerata

BU FILMI IZLEMEK VATANI BIR GÖREVDIR !

Film harika arkadaşlar.İzlemeyen yaşlısı kadını çocuğu kalmaması lazım.

Askerliğini henüz yapmamış olanlar bu filmi izlerse vatani görevlerini yapmış mı olacaklar yani?
    Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim. Böyle doğdum. Böyle öleceğim. Türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır. Dünya sükûnunu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'ün varlığı bu köhne âleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek.
    Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır. Yaşayamaz ve yaşamayacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sarpcagildak

quote:

Anti militarist biri olarak ve Ağır Romandan bu yana severek isteyerek Türk filmi izlememiş biri olarak sinemada değilde dvd cd olarak izleyecem.. Umarım doğuda satranç piyonu gibi ölen gençleri oraya gönderenleri ve karşılığında hesap sorucağı yerde sessiz kalan, vatan sağolsun diyen aileleri eleştiriyordur. Aksi halde tribünlere oynayan, savaş propagandası yapan basit bir film olur.

Siz bence bu filmi hiç izlemeyin, sonrasındada yorumlarınızı burada yazıp bizlerin sinirleriyle pek oynamayın. Lakin SÖYLEDİKLERİNİZ ÇOK GÜLÜNÇ. Doğuya asker yollamayıp napıcaz, kaderinemi terk edicez oraayı gibi cümleleri size kurmanın nekadar faydasız olguğunu çok iyi bilenlerdenim. Siz izlemeyin bu filmi. Zaten oralarda askerliğini yaanlardanda ailelerindende kimse hesap soramaz. Bşta aileler buna izin vermez. vs vs vs

Bir heyecanla milliyetçi duygularla yazmışsın anlıyorum ama ilerde çok daha iyi anlayacaksın neyin ne olduğunu.. Kurtuluş savaşı değil doğuda yaşanan, tamamen siyaset üzerinden, dış güçlerin şekil verdiği bir oyun.. Boşuna ölüyor yani o askerlerimiz. Hesap sorma konusuna gelince birkaç aile var devletten hesap soran, oğlunu sağlam gönderip cesedi gelen.. Keşke hepsi aynı tepkiyi verse o zaman gencecik çocukları piyon gibi gönderemezlerdi doğuya, devletin, pkknın, ordunun oyunu bozulmuş olurdu. Dünyanın her yerinde hemen hemen bu böyledir, terör olmazsa ordu olmaz, suç olmazsa polis olmaz.. Devletin varlık nedeni zaten savaştığı şeylerdir

Arkadaşım bu nasıl bir mantıktır böyle yahu? Ben söylediklerinden birşey anlayamadım, aslına bakarsan anladımda anlamak istemiyorum. Çünkü, tiksindim açıkçası.

Tamam hepimiz biliyoruz bazı şeylerin kimlerin oyunu olduğunu ama ne demek ordaki askerlerimiz boşuna öldü? Ne yapmalıyız yani savunmayalım mı bu vatanı? Tamam o zaman bölsünler ülkemizi, amerikanlar, yahudiler, kürtler, araplar paylaşsın topraklarımızı ama savaş olmasın. Bumudur olay yani.

Kurtuluş savaşında nası koruduysak topraklarımızı ilelebet o şekilde korumaya devam edeceğiz. Çünkü, bu topraklar bizim ve her metrakaresinde şehitlerimizin kanı olduğu için değerli. İstesekte bırakamayız. Gün gelecek bize oynanan oyunlara bir son vereceğiz ama o gün gelene kadar mücadeleyi elden bırakamayız. Ne pahasına olursa olsun!

• DVD'si çıkınca haber verin arkadaşlar ilk işim dvd'sini almak olacak!

Dünyanın bütün karanlık güçlerine karşı verilen bir destandır Benim Kavgam!
  • ya sabır yaa hala ısrarla yok teröristleri göstermediler diyolar bu filmin amacı zaten terörstleri ölü gösterip milliyetçi propaganda yapmak değil, olayları birebir askerlerimizin gözünden anlatmak. çok gaza gelemk isteyen gitsin kurtlar vadisi ırak filmini izlesin bu film gaz filmi değil.

len ömrünüzde teknik anlamda böyle müthiş bi Türk filmi gördünüz de sanki bide pok atıyosunuz
    ---
    bide söyledikleri bişey vardı dağlaar dağlaar diye unuttum nasıldı o

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhamiselin

ya sabır yaa hala ısrarla yok teröristleri göstermediler diyolar bu filmin amacı zaten terörstleri ölü gösterip milliyetçi propaganda yapmak değil, olayları birebir askerlerimizin gözünden anlatmak. çok gaza gelemk isteyen gitsin kurtlar vadisi ırak filmini izlesin bu film gaz filmi değil.

len ömrünüzde teknik anlamda böyle müthiş bi Türk filmi gördünüz de sanki bide pok atıyosunuz
    ---

Öncelikle mümkün olduğunca düzgün konuşalım.
    Teknik anlamda müthiş olduğu su götürmez bir gerçek de benim duygularıma hitap etmeyip ''ortalarda'' bir film ise eleştirmeye hakkım var.
    Ne yani Matrix efektlerine sahip bir film yapalım ama bizi yerin dibine sokup çıkarsın. Bunu kabul edelim?

• Askerliğini doğuda operasyonlarla geçiren biriyseniz bu film saçma gelir.Ama yok ben filmi gidip görücem doğudakiler nasıl mücadele ediyormuş diye merak ediyorsanız gidebilirsiniz. Doğrulardan biraz uzak bir film olmuşsa da güzel, etkileyici sahneleri vardı. Özellikle aileleriyle görüşen askerlerin sahnesi mükemmeldi. Eksikleri yokmuydu tabiki vardı. Mesela karakol, karakol değil de normal bir evmiş gibi görünüyordu. Yani karakolun tam görüntüsü yoktu. İlk temasa girdiklerinde neredeyse hemen hepsi yanyanaydı. Hiçbir operasyonda askerler yanyana gelmez.Aralarında mesafeler olur. Film sonundaki temas sahnesi ise daha ilginç. Sanki 3.dünya harbi var.Roketler ardı ardına geliyor.(roketler aşağıdan tepeye gitmez,yukarı çıktılarsa mevzidekileri öldürmediler) Öncesinde ise görüntü alma yok. Bir mermi sesi yok.Doktor doktor dediler onu da göstermediler. Ama yönetmenin de ilk filmi o kadar da hor görmeye gerek yok. Çabalamış uğraşmışlar. Türk insanına askerlerin psikolojisini yansıtmaya çalışmışlar. Ben bu filme 10/7 veriyorum.

• Bencede bütçesine göre gayet güzel bir film Black Hawk Down,Saving Private Ryan gibi filmlerle kıyaslamak haksızlık olur.

quote:

Orijinalden alıntı: Sage Dj@vul
    Filmin konusu denilip duruluyor. Arkadaşlar elinizi bir kamera alın ve sınır bölgelerinden bir askeri birliğe gidin ve birkaç ay kalın merak ediyorum ne çekeceksiniz. Çekiceğiniz görüntüler bunlardır. Yok ben askerin elinde ucunda mayınlı okla Apachi helikopteri havaya ucurdugunu cekebilirim sonrada elindeki G3 ile birden ters takla atarak 4 kişiyi vurduğunuda cekebilirim diyen varsa bilemem. Filmde konu bu bölgedeki askerlerin anılarına dayalı hakaten o bölgede baska ne anı olabilir cidden merak ettim.
    Filme resmen konusu falan tam kurgulanmış savaş filmi görme amacıyla gidenler var.

• az önce izledim, askerin bu kadar aciz gösterileceğini tahmin etmeme rağmen gittim aslında. mustafa filminde yapılana çok benziyor, sanki milliyetçiymiş gibi görünüpte alttan alttan saçma salak düşünceleri millete empoze etmeye çalışmalar...
    adam en yakın arkadaşım dediği kişinin katilini vurmuyor, sürekli telsiz muhabbetlerinde "bu ülke hepimizin, hepimizin kanı var bayrakta" gibi salakça muhabbetler dönüyor. hangi komutan bunu söyleyebilir gerçekte, hangi Türk evladı böyle düşünebilir...
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: ilhamiselin

ya sabır yaa hala ısrarla yok teröristleri göstermediler diyolar bu filmin amacı zaten terörstleri ölü gösterip milliyetçi propaganda yapmak değil, olayları birebir askerlerimizin gözünden anlatmak. çok gaza gelemk isteyen gitsin kurtlar vadisi ırak filmini izlesin bu film gaz filmi değil.

---

Öncelikle mümkün olduğunca düzgün konuşalım.
    Teknik anlamda müthiş olduğu su götürmez bir gerçek de benim duygularıma hitap etmeyip ''ortalarda'' bir film ise eleştirmeye hakkım var.
    Ne yani Matrix efektlerine sahip bir film yapalım ama bizi yerin dibine sokup çıkarsın. Bunu kabul edelim?

neyse seninle tartışmanın manası yok. çünkü senin isteğin 'pohpohlama' filmi. bu filmde gaz verme yok gerçekler var. o yüzden ne kadar tartışsak boş. dediğim gibi, gidip battal gazi veya kurtlar vadisi izleyin.

• 18i Dediler 28i oldu açmadılar bi sinemayı Şiddetle Bekliyorum
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.