Şimdi Ara

Need For Speed Shift Mod Başlığı (Mükemmel Grafik ve Sürüş Geliştirmeleri - Yeni HD Video ve SS'ler) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
19.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzel konu olmuş teşekkürler,tavsiye ettiğin modların hepsini uyguladım ama gel gelelim oyundan atma sorunları falan başgösterdi. Her zaman olmuyor ama yinede ara ara can sıkıyor.

2. diyeceğim benim oyunda arabalar ve çevre sendeki kadar parlak ve net olmadı sanki.

Modların bazı dosyaları birbiri ile çakışıyor. Sen hangi sıra ile kurdun ?

Kontroller çok iyi yalnız arabalar iyice yavaşlamama rağmen çok zor viraj alıyorum. O sorunda kalkarsa gerçekten 10 numara oyun olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bRk..

@ Dante

Güzel konu olmuş teşekkürler,tavsiye ettiğin modların hepsini uyguladım ama gel gelelim oyundan atma sorunları falan başgösterdi. Her zaman olmuyor ama yinede ara ara can sıkıyor.

2. diyeceğim benim oyunda arabalar ve çevre sendeki kadar parlak ve net olmadı sanki.

Kontroller çok iyi yalnız arabalar iyice yavaşlamama rağmen çok zor viraj alıyorum. O sorunda kalkarsa gerçekten 10 numara oyun olacak.

Oyundan atmanın sebebi GT mod ile Real modun karma olarak uygulanması. Yada bu iki moddan biri sorunlu. Bizzat denedim. Diğer modlar herhangi bir problem çıkarmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeRo-34

quote:

@ Dante

Oyundan atmanın sebebi GT mod ile Real modun karma olarak uygulanması. Yada bu iki moddan biri sorunlu. Bizzat denedim. Diğer modlar herhangi bir problem çıkarmıyor.

Hmm yedek dosyalarını almadığım için deneme şansım olmadı. Eski haline nasıl getirebilirm? Eğer öyle olursa o modlardan 1 tanesini kuracam. Sizce hangisi daha iyi ?

• quote:

@ Dante

Rica ederim.

Şimdi şöyle yapacaksın, ben yaptığım yöntemi söylüyorum. Sürüş modları için: Önce Real Mod un içindeki tüm dosyaları gerekli yerlere at, ardından GT Modunun içindeki dosyaları gerekli yerlere at ve değiştireyim mi diye sorduğunda evet de. Böylece GT Mod'un kullanmadığı fakat Real Modun kullandığı dosyaları değiştirmeyecek ama GT Modun kullandığı dosyalar değiştirilecek. Real Mod'da GT Mod'da olmayan ne var diye sorarsan, AI geliştirmesi var. O yavaş viraj aldığımda bile araç zor dönüyor ve rakipler beni geçiyor dediğin olayı biraz daha düzeltiyor bu Real Mod'un AI dosyası.

Şöyle bir durum var, Shift'in orijinal sürüşündeki araçların saçma şekilde kayması nedeniyle virajları daha kolay alıyorsun orijinal halinde, haliyle rakiplerin AI'sı da buna göre düzenlenmiş yapımcı tarafından. Biz GT Modu uyguladığımızda araç sürüşü gerçekçi bir hal alıp virajlarda kaymadan dönüyor ve haliyle hız kesmek zorunda kalıyoruz ama rakip AI orijinal sürüşte kaldığı için daha kolay dönüyor. Real Mod'un AI dosyası ise bu durumu biraz düzeltiyor.

Aslında xml dosyalarının değerlerini değiştirmeyi öğrensek daha da güzel yapabiliriz ama şu haliyle bir sorun olmuyor benim için, daha iyi oluyor rakipler iyice zorluyor. Bence güzel bir şey.

Araçların ve ışıklandırmanın daha parlak ve gerçekçi olması konusundaysa, HD Araç modellemesi modunu (400 küsur MB idi sanırım) ve HDR Shader Mod'unu uygulayacaksın. Bunları uyguladıktan sonra araçlar ve ışıklandırma benim SS'lerdeki gibi kaliteli olur. Ama şu var, her pistin ışıklandırması aynı değil. Bazı pistlerde hava bulutlu veya akşamüstü saatleri vs. ve haliyle doğal olarak ışıklandırma ve araçlar öğle vakti güneşin alnında parladığı gibi parlamaz. Gerçekte de böyledir.

Benim SS'leri aldığım pistler, London River, Laguna Seca, Road America. Bu pistlerde dene istersen. Saati de Midday olarak ayarla ki güneşin tam tepede olduğu saatlerde olsun. Bu şekilde oyundaki araç modellemeri çok daha belirgin halde ve grafikler de inanılmaz seviyede oluyor ki ben böylesini başka oyunda görmedim oturup aracı izliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Temmuz 2010; 15:57:30 >

• Bu arada şu 3 ss'yi koymadan edemeyeceğim

Need For Speed Shift Mod Başlığı (Mükemmel Grafik ve Sürüş Geliştirmeleri - Yeni HD Video ve SS'ler)
     Need For Speed Shift Mod Başlığı (Mükemmel Grafik ve Sürüş Geliştirmeleri - Yeni HD Video ve SS'ler)

• Tamam sorunu buldum. Sorun Dante nin GT modunda. Bir gariplik var o modu uygulayınca hata veriyor oyun. Sorun ikisini karıştırmak değilmiş

Buyrun bu sağlam gt mod:http://hotfile.com/dl/53224084/7c9c523/real-gt-mod.rar.html
  • Bu linkteki dosyada neler değişik acaba? Bendeki GT Mod'da bir problem olmuyor nedense.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Bu arada şu 3 ss'yi koymadan edemeyeceğim

dostum paylaşım çok güzel saolasın ama sendn bişey isticem. ben bu gt mod ve çözünürlüğü indirdim ama bu kırmızı renk falan üstteki reklamları almamak için hangisini indiricem. kafam karıştı son attıgın ssleri hangi modla oynarken yaptın :) driving force gt aldım oynamak için yardım et :D

• quote:

Bu linkteki dosyada neler değişik acaba? Bendeki GT Mod'da bir problem olmuyor nedense.

Dante bir farkı yok aslında aynısı.Ama dediğim gibi senin verdiğini atınca bende sürekli hata veriyor yarışa girerken , benim koyduğumda ise herhangi bir sorun olmuyor.
  • Versiyon farkı olabilir yalnız. Ben en güncel versiyonu upload etmiştim GT Mod için. Yeni deneyecek olanlar son versiyonu denesin yine, sorun olursa bunu denerler.

@erdi ben HD skin mod, HDR Shader mod, Real mod, GT Mod ve factory color modlarını kullanıyorum. araçların üzerinde yazı reklam vs olmadan fabrika çıkışlı halde oynaman için factory color modunu kurman lazım.
  • şimdi bu modlar bende yüklü oluyor değil mi? kopyala yapıştır yapmadım. generic mod denen zımbırtıyı kullanıyorum

• Onu bilmiyorum o programı kullanmadan yaptım ben. HD Skin modu yüklü görünmüyor ama orada.
  • quote:

Onu bilmiyorum o programı kullanmadan yaptım ben. HD Skin modu yüklü görünmüyor ama orada.

hd modunu kopyala yapıştır yaptım

büyük ihtimalle diğerlerini de yapacağım. yalnız böyle yapınca loadinglerde çok az uzama oldu.
  • Şu grafiklerle doğru düzgün bi smilasyon olsaydı çoook güzel olurdu yahu. TDU var ama yetersiz. TDU 2 den de pek ümitli değilim açıkcası çünkü grafikleri biraz daha yapay duruyor. Sizce yama yapılabilir mi?
  • Mesaj bulunsun.
  • @Dante selam hocam
    Öncelikle paylaşımın için çok tşk ederim. Beni yeniden oyuna bağladı , takdiri hakediyor ..

HD mod ve GT modu sorusuz kurdum fakat LOD tweak linki çalışmıyor bu1. problemim.
    2. si ise shader modu kurunca , oyun yüklemeleri aşırı yavaşlıyor . Sende yada kuran arkdaşlardada böylemi merak etim. Bir yarışın açılması 1 dakikayı geçiyor , fakat diğer modlar yüklü iken herhangi bir sorun yok . Varmıdır bir çözümü acaba ?

( Sistemimde shader mod olmadan 4xAA kalanı tüm ayarlar en üst seviyede ve çözünürlükte rahatlıkla oynuy
    oru
    m).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu Kartalı -- 8 Temmuz 2010; 12:52:01 >
  • quote:

quote:

@ Dante

Rica ederim.

Şimdi şöyle yapacaksın, ben yaptığım yöntemi söylüyorum. Sürüş modları için: Önce Real Mod un içindeki tüm dosyaları gerekli yerlere at, ardından GT Modunun içindeki dosyaları gerekli yerlere at ve değiştireyim mi diye sorduğunda evet de. Böylece GT Mod'un kullanmadığı fakat Real Modun kullandığı dosyaları değiştirmeyecek ama GT Modun kullandığı dosyalar değiştirilecek. Real Mod'da GT Mod'da olmayan ne var diye sorarsan, AI geliştirmesi var. O yavaş viraj aldığımda bile araç zor dönüyor ve rakipler beni geçiyor dediğin olayı biraz daha düzeltiyor bu Real Mod'un AI dosyası.

Şöyle bir durum var, Shift'in orijinal sürüşündeki araçların saçma şekilde kayması nedeniyle virajları daha kolay alıyorsun orijinal halinde, haliyle rakiplerin AI'sı da buna göre düzenlenmiş yapımcı tarafından. Biz GT Modu uyguladığımızda araç sürüşü gerçekçi bir hal alıp virajlarda kaymadan dönüyor ve haliyle hız kesmek zorunda kalıyoruz ama rakip AI orijinal sürüşte kaldığı için daha kolay dönüyor. Real Mod'un AI dosyası ise bu durumu biraz düzeltiyor.

Aslında xml dosyalarının değerlerini değiştirmeyi öğrensek daha da güzel yapabiliriz ama şu haliyle bir sorun olmuyor benim için, daha iyi oluyor rakipler iyice zorluyor. Bence güzel bir şey.

Araçların ve ışıklandırmanın daha parlak ve gerçekçi olması konusundaysa, HD Araç modellemesi modunu (400 küsur MB idi sanırım) ve HDR Shader Mod'unu uygulayacaksın. Bunları uyguladıktan sonra araçlar ve ışıklandırma benim SS'lerdeki gibi kaliteli olur. Ama şu var, her pistin ışıklandırması aynı değil. Bazı pistlerde hava bulutlu veya akşamüstü saatleri vs. ve haliyle doğal olarak ışıklandırma ve araçlar öğle vakti güneşin alnında parladığı gibi parlamaz. Gerçekte de böyledir.

Benim SS'leri aldığım pistler, London River, Laguna Seca, Road America. Bu pistlerde dene istersen. Saati de Midday olarak ayarla ki güneşin tam tepede olduğu saatlerde olsun. Bu şekilde oyundaki araç modellemeri çok daha belirgin halde ve grafikler de inanılmaz seviyede oluyor ki ben böylesini başka oyunda görmedim oturup aracı izliyorum

Hocam mesajın için teşekkürler uzunca anlatmışsın.

Tek tek yaptım dediklerini ama gel gelelim oyundan atma sorununa çare bulamadım. Halen tam yarışı girceği anda atıyor. Ama neye göre attığı belli değil,önceden yarıştığım 5 dk önce yarıştığım pist ve aynı yarışta girerken atabiliyor. Yalnız araçların parlama olayını hallettim.

Bu arada araç seçtiğimiz ekranda bazı arabalar görünmüyor,yani adı var ama kendi yok. Sanırım bende o yüzden oyundan atıyor olabilir. Çünkü o arabalardan birini seçtiğimde kesinlikle oyuna girmiyor.

Muhtemelen rakip arabalardan biri o hatalı arabalara denk geldiği içinde oyundan atıyor olabilr. Bu arada oyunu sildim şuan tekrar kuruyorum. Unpack işleminden sonra yarışlara girerken aşırı yavaşlıyor. Un pack yapmadan bu modları uygulamanın bir yolu varmı ? Mesela üstteki generic mod enabler i bi deneyecem.

• quote:

quote:

quote:

@ Dante

Rica ederim.

Hocam mesajın için teşekkürler uzunca anlatmışsın.

Tek tek yaptım dediklerini ama gel gelelim oyundan atma sorununa çare bulamadım. Halen tam yarışı girceği anda atıyor. Ama neye göre attığı belli değil,önceden yarıştığım 5 dk önce yarıştığım pist ve aynı yarışta girerken atabiliyor. Yalnız araçların parlama olayını hallettim.

Bu arada araç seçtiğimiz ekranda bazı arabalar görünmüyor,yani adı var ama kendi yok. Sanırım bende o yüzden oyundan atıyor olabilir. Çünkü o arabalardan birini seçtiğimde kesinlikle oyuna girmiyor.

Muhtemelen rakip arabalardan biri o hatalı arabalara denk geldiği içinde oyundan atıyor olabilr. Bu arada oyunu sildim şuan tekrar kuruyorum. Unpack işleminden sonra yarışlara girerken aşırı yavaşlıyor. Un pack yapmadan bu modları uygulamanın bir yolu varmı ? Mesela üstteki generic mod enabler i bi deneyecem.

Unpack yapmadan nasıl olur bilmiyorum ama bir dene generic mod enableri. yine sorun yaparsa @Sero-34 ün verdiği linkteki GT Modu dene, sorunsuzmuş o.

@Anadolu Kartalı, loadingler evet uzun sürüyor. Ama shader mod'dan değil o sanırım, büyük boyutlu olan HD skin modundan kaynaklanıyor diye biliyorum. O kadar kaliteli araç detayı için biraz loading beklememiz gerekecek maalesef. Ama bu loadingler sadece ilk yükleyişte uzun sürüyor. 2. ve sonrakilerde sorun yok. lod tweak linki evet baktım çalışmıyor. ben de kurmamıştım onu zaten, pek gerek görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Temmuz 2010; 13:23:57 >

• @dante

dostum dosyaları kopyalayarak modları yükledim. bu sefer de bir oyundan sonra hata verip oyun kapanmaya başladı. ayrıca direksiyon ayarı da bozuldu. çok boşluk oluyor. 15-20 derece döndürdükten sonra arabayı çevirmeye başlıyor. logitech driving force gt kullanıyorum. bunların sebebi nedir? oyunu baştan kurmadan var mı bir çözümü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyurt

@dante

dostum dosyaları kopyalayarak modları yükledim. bu sefer de bir oyundan sonra hata verip oyun kapanmaya başladı. ayrıca direksiyon ayarı da bozuldu. çok boşluk oluyor. 15-20 derece döndürdükten sonra arabayı çevirmeye başlıyor. logitech driving force gt kullanıyorum. bunların sebebi nedir? oyunu baştan kurmadan var mı bir çözümü?

Options'ta Gameplay'de Adjust Controls bölümünden Steering Dead Zone'u %5-%3 filan yaparsan düzelir. Eğer gazla da benzer bir problemin varsa Accelerator Dead Zone'dan ayarlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 8 Temmuz 2010; 19:10:27 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.