Şimdi Ara

Nedir Bu XEON İşlemciler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
10.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Sistemim geleneksel Intel G4560 GTX 1050Ti H110m Pro Anakart Şeklinde. İşlemcimin oynadığım PUBG oyununda biraz yetersiz kaldığını düşünüyorum ve biraz araştırma yaptım. Aliexpresstede böyle ıvır zıvırlara bakmayı baya severim. İşlemcilerde Xeon 5650 işlemci dikkatimi çekti 40dolar civarında. CPUbenchmark sitesinden karşılaştırma yaptıgımda 7400 küsürlerdeydi Xeon 5650 nin Benchmark değeri. Benim kullandığım G4560 ın ise 4900 küsürlerde. Bunu görünce Youtube da Xeon 5650 ile Pubg Oynanışını izledim ve gayet iyiydi performansı. Diğer merak ettiğim konu ise Server işlemcisi olarak geçmesi, nedir bu işlemci tam olarak evde oyun ağırlıklı kullanılabilirmi ne gibi dezavantajları olur? Yüksek Overclock seviyelerinde sıvı soğutma ile daha iyi performans alınabilirmi? Teşekkürler.

• Xeon Intel'in sunucu çözümüdür

ancak bazıları üst düzey kullanıcı (mesela x99 yada x299) anakartlarına da takılabilmektedir

mesela sizin örnek verdiğiniz xeon x5650 lga1366 soketlidir ve x58 chipsetli anakartlara takılabilmektedir

ancak elinizdeki sisteme 7700 takmanız en ideal olanıdır

ama illah x5650 takacağım diyorsanız anakart ve ram masrafına da gerekiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Greer kullanıcısına yanıt
    hocam biliyorum fakat 7700 1200tl lerdeyken bu dediğim işlemci sadece 40 dolar yani şuan kullandığım sistem g4560 8gb ram h110m pro anakarttan daha iyi bi performans verirmi bu işlemci ? sunucu çözümü olayını pek bilmiyorum server işlemci yazıyordu o yüzden onuda merak ettim açıkçası. cpubenchmark sitesinde aşırı bi fark gösteriyor g4560 ile x5650 arasında.Yani diyeceğim o ki gtx1050 ti ile x5650 sistem toplamak şuanki sistemimden mantıklı olurmu? yapmam gerekenler nelerdir ?
  • x56xx islemci ile 60fps oyun oynuyorsaniz sorunsuz calisacak sistem yapabilirsiniz, ebayde 20 dolar islemci 110 dolar anakarti. ddr3 ram kullaniyor zaten. 6/12 islemci 3Ghz den daha yuksek saaat hizlari var tum x56xx serisinin. Kisaca fakir adamin en iyi alternatifi su an 60Hz monitorlu sistemde. Bu ulkede bunu bilecek adam sayisi iki elin parmaklarinin sayisini gecmez tahminimce.
  • Jokeriss kullanıcısına yanıt
    g4560 dan kesinlikle daha iyi

16 gb ddr3 ram+X5650+x58 anakart sistem yaparsanız kesinlikle 1050ti yi kaldıracaktır hatta belki 1060 ı da

• çinden xeon işlemci+x58 anakart getirmek yerine i5 işlemciye geçebilirsin.
  • 1050ti icin o kadar masrafa gerek yok. H55 anakart + xeon x3440 alirsiniz 300 lira civarina,rahat rahat kullanirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuan zaten hali hazırda sistemim var tekrar belirteyim G4560 1050Ti 8gb ram h110m pro anakartlı sistemi kullanmaktayım. Sadece ekran kartımı Xeon ile dizeceğim sisteme ekleyeceğim. Peki bu saydığım sistemden çok bi fark yaratacak sistemi ne kadara toplayabilirim nereden alabilirim? nelere dikkat etmeliyim? Tekrar ediyorum ekran kartım 1050ti ı kullanıcam. Yani bu sistemi işlemci tarafında geliştirebilirmiyim?
  • Biri xeon sunucu çözümüdür yazmış. Yanlış bilgi sunucu + iş çözümüdür o baktığınız model modlanmış olabilir. Anakart soketini sorun mutlaka satıcıya çindeki xeonlar modlu oluyor genelde.

• bseeek B kullanıcısına yanıt
    Bi zahmet nickime baksaydınız

Iş çözümünden kasıt render ise x299 platformu var, xeon renderden çok daha ciddi işler için kullanılıyor

Başka bir şey kastettiyseniz bilemem tabii

• Dostum okadar masrafa giricegine sistemine git bi 8 gb ram daha tak ve işlemciyide 7700 a çikar hiç mi olmadı diyelim

İşlemciyi ve anakartı degiştir

8.nesil i3 yap 8100 yeni i5

Bide z370 anakart tamam

• 7 yıl once cikmis bir islemci suan calissa da bir ayagi cukurdadir... ki bunlar overclocklu kullanilan islemciler. Bence değmez. 2. El degerleri yerine geldiğinde bir i7 7700 alır devam edersiniz. Suan 8. Neslin eski nesillerin degerini ciddi anlanda dusurdugunu sindirememis saticilar. Veya i5 de olabilir butce el vermiyorsa ama tavsiye etmiyorum. Takmisken en ustunu takin kalsin yillarca. O xeon islemci tahminimce i5 7400 seviyesinde oyun oynatacaktir. Ki bu seviyeye gelmesi icin de overclocklanmasi gerekir. Ayrica deli elektrik tuketir. Bir ayagi da cukurdadir. Kisacasi anlamsiz bence.

• Maceradan başka bir şey değil. Kaç yıllık işlemciler bunlar. Elindekinden güçlü ama çok eski.

• xeon ve oc?

yani büyük ihtimalle server çıkması cpu nun oclandığını söylüyorsunuz doğru mu anladım

Bunu satın alan firmaların ocla filan işi olacağını zannetmiyorum

• Ağustos ayında bir gaz ile Aliexpress üzerinden Xeon sistem kurma işine giriştim;

Amacım bir home theater PC kurmaktı.
    Öncelikle parçaları size sayayım;
    - Anakart-işlemci-Ram için bundle olarak aliexpress üzerinden şunları aldım. (https://tr.aliexpress.com/item/HUANAN-X79-motherboard-CPU-RAM-combos-X79-LGA-2011-mainboard-CPU-Xeon-E5-2660-C2-RAM/32821315061.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.yPUkV4 ) işlemci e5 2660 8 çekirdekli. Ram yine aynı şekilde 2 x 8gb olarak 16gb. Şimdi fiyatı çok artmış ama ben aldığımda kargo dahil 245 USD idi. 35 lira da gümrük ödeyerek aldım.
    - Ekran kartı: MSI GTX 1050ti LP (https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1050-Ti-4GT-LP.html#hero-overview) gerek Low Profile olması (kullandığım kasa sebebiyle bu bir şart) gerekse de az güç tüketerek etkili performans vermesi sebebiyle bunu tercih ettim
    - Bluray Yazıcı: PIONEER BDR-209EBK 128GB 16X BLU-RAY / DVD / CD MULTİLAYER YAZICI (http://www.vatanbilgisayar.com/pioneer-bdr-209ebk-128gb-16x-blu-ray-dvd-cd-multilayer-yazici.html ) normalde almazdım ama HTPC kurduğum için ve kasada da buna özel bir yuva olduğundan ayrıca da fiyatı ciddi düşük durduğundan ekledim
    - Kasa: Moneual Moncaso 312 (http://www.tomshardware.com/reviews/htpc-chassis-theater,2412-3.html ) kesinlikle bilgisayara değil de daha çok hi-fi setinin bir katına benzeyen çok kaliteli bir kasa olması sebebiyle satın aldım. Sahibi bu kasayı sistem kurmak için almış ancak hiç kuramadan satıyordu. Kasayı bayağı uygun bir fiyata satın almış oldum.
    - İşlemci soğutucusu olarak kasanın şekli itibariyle tower cpu fanlarını kullanamadığım için standart LGA 2011 intel stock fan ı kullandım.(https://www.cnet.com/products/intel-thermal-solution-rts2011ac-processor-cooler-series/specs/)
    - PSU için Kasayı aldığım arkadaş bana kasa ile beraber aldığı Enermax 400W modular PSU'yu da hediye etti. Sistemi bu modüler PSU ile kurdum.
    - HDD olarak 480 gb Sandisk SSD ve 500 gb 2.5 inch harddisk taktım.

şuan witcher 3 ve BF1 i tüm ayarlar full olarak 1080p de takılmasız çalıştırıyor. O günün kuru ile herşeyin maliyeti bana 2.328 TL oldu.

Bu arada bu sistemin cinebench değeri de 936 poan

Nedir Bu XEON İşlemciler ?Nedir Bu XEON İşlemciler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 5 Kasım 2017; 16:27:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• risk analizi ve ekonomi modelleri işlemek için 16 adet xeon e5-2697v4 kullanıyorum, x99 ya da x299 gibi mainstream+ chipsetli anakartları kullanmak bu işlemcilere hakarettir. sadece render alacak adam da xeon işlemci kullanmaz zaten diğer arkadaşların belirttiği gibi, sandybrigde mimarisinin getirdiği düzenden ötürü overclock olayının tarih olmasından kaynaklı olarak xeon işlemcilerde oyun oynamak pek mantıklı değil malesef. her ne kadar maliyet olarak daha ucuza gelse de x56xx işlemci ve anakart, eskiliğinden ötürü problem çıkartabilir, bulaşmayın bence.
  • Neredeyse her sokete xeon bulunabilir onemli olan anakart desteği.

z77 z87 z97 h97 vs anakartlarinda xeon işlemci desteği var.Bu soketlere cikmiş baya çeşitli xeon işlemcilerde var. Mainstream anakarta xeon desteği eskiden beri vardi fakat Skylake ile bu gelenek bozuldu .

sana gelince o işlemci icin x58 anakart almak zorundasin ve x58 dir x79 dur zor bulunuyor ustelik pahalidir. Ramde alacaksin. yukarda birisi atmiş 3 parca icin yaklasik 345 dolar carpi 3.80 den 1300 tl tutar. uzerinde kutu buyuk elektronik urun gumruk acar onu bir %20 de vergi odersin.1500 lira tutar kabaca.

Ayrica o Işlemciler sifir değil çoğuda 7/24 çalişan makinelerden çikmadir.Anakart cinde yeni üretimi olanlardan olsa bile garanti maranti yok tabi.

sadece işlemcini 1151 skylake veya kabylake i5-i7 ye guncellemek ile hemen hemen ayni paraya gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 5 Kasım 2017; 22:45:32 >
  • 1366 LGA anakartlar dönem itibariyle az bulunsa da en kötü ihtimalle 350 400 liraya alacağınız anakartın yanına 10 dolarlık E5620, E5530 gibi işlemciler alarak hız aşırtma olanağı sayesinde elinizdeki kartla sizin uzun süre götürür.

Arkadaşın birisi de bunun yerine ikinci elden i7 7700 alman daha mantıklı demiş, ya arkadaşlar platformu baştan dizayn etseniz bir i7 7700 parası etmiyor siz hemen bunu almalısın diye yol göstermeye çalışıyorsunuz.

Dediğim gibi yapıp sistemi ucuz yolla kurup, mevcut sisteminizi de elden çıkardığınız zaman zararınız olmaz bile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.