Şimdi Ara

nedir bu thumbs.db ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımın heryerinde zararsız olarak duruyor siliyorum tekrar geliyor senelerdir var aklıma takılır hep nedir bu??

• Bulunduğu klasördeki resim dosyalarının,filmlerin varsa önizlemelerini saklar.Böylelikle klasörü her açtığında önizlemeler tak diye oluşur,onu silersen klasörü her açtığında tekrardan önizlemeleri oluşturmak için makinayı kasar,yani performans arttırıcı diyebiliriz...

Kaldırmak için ;

- Herhangi bir klasörü açın.
    - "Araçlar" menüsünden "Klasör Seçenekleri..." seçeneğine tıklayın.
    - Açılan pencerenin "Görünüm" sekmesine geçin.
    - "Gelişmiş Ayarlar" bölümünden "Küçük resimleri önbelleğe alma" ifadesinin önündeki işareti kaldırın.
    - Son olarak "Tamam" butonuna tıklayarak pencereyi kapatın.
  • Windows veya başka programların (acdsee vs..) sistemdeki resim formatındaki dosyaların birer küçük ikonunu (thumbnail) sakladıkları bir arabellek diyebiliriz. Ne zaman windows da listeleme methodunu simge yada küçük simge olarak değiştirirsen, sistem mevcut klasör içinde önce bu dosyaya bakacaktır. Varsa içinden mevcut ikonları alacak, böylece klasörün açılmasına hız katmış olacaktır. Bu dosyayı kullanan programlar da aynı şekilde çalışıyor. Kimileri birazdaha fazla detayı bu dosyadan yararlanarak kullanırlar. Benim sistemde o özellik kapalı. Eğer Simge yada küçük simge listelemesini kullanmıyorsan çok gereksiz bişey. Ancak özelliği kapatmadan, simge özelliğini kullandığın sürece onlar oluşmaya devam eder. İçinde resim formatında (jpeg,gif,ico,cur,avi,mpeg...vs.) dosya olan TÜM klasörler de oluşacaktır. Hele resim arşivinin olduğu 1000-3000 adetlik resim klasörlerinde ciddi yer kaplıyor. Çözümü aşağıda...

nedir bu thumbs.db ???

• teşekkürler tam tahmin ettiğim gibi bi seferinde sildiğimde dosyaya baya geç girmişti -bilgisayarım o zaman celeron 600 64 ram vardı- çok teşekkür ederim arkadaşlar
    İyi forumlar...
  • PCGuard
    arkadaşımızın yöntemini kullanıyorum ve rahatım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Get contact nedir bu saçmalık?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.