Şimdi Ara

Nedir bu Pixel Per Inch???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
15.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PPI evet arkadaşlar nedir bu ve bize ne hakkında bilgi verir.

• quote:

Orjinalden alıntı: t_tunccan

PPI evet arkadaşlar nedir bu ve bize ne hakkında bilgi verir.

adında anlaşılacağı üzere 2.54cm2 ye (1 inch kare) düşen piksel miktarıdır.
  • bende öyle düşündüm ama bu değer Sony P73 ve Sony H2 için ile çekilen resimlerde 72, Canon S2 ile çekilenlerde 180, nikon D100 ile çekilenlerde 300 PPI. nasıl oluyor. yani sony P73 ve H2 aynı nere aynı pixelde mi görüntü sunuyor. o zaman ne anladım ben bu işten. biri 350 YTl biri 950 YTL
  • fotoğraf bilgilerinde yazan ppi ifadesi sizi kandırmasın çünkü fotoğrafın kalitesi hakkında size hiçbir bilgi vermez. dpi, yalnızca fotoğraf makinesinden doğrudan baskı sırasında çıktı boyut ve çözünürlüğünü etkiler.
  • Çok doğru bir anlatım.

Saygılar...
  • quote:

bende öyle düşündüm ama bu değer Sony P73 ve Sony H2 için ile çekilen resimlerde 72, Canon S2 ile çekilenlerde 180, nikon D100 ile çekilenlerde 300 PPI. nasıl oluyor. yani sony P73 ve H2 aynı nere aynı pixelde mi görüntü sunuyor. o zaman ne anladım ben bu işten. biri 350 YTl biri 950 YTL

Size durumu şöyle açıklayayım.Bu dört makinenin de aynı milyon pikselde olduğunu düşünün(dslr,profesyonel ya da ileri amatör ayrımı yapmadan).Örneğin 6 milyon piksel(nikon d100'ü baz alarak)Hepsinin çektiği fotografların özelliklerine ya da photoshop'tan image size'larına baktığımız zaman dpi(ppi)'larının farklı olduklarını görürsünüz.Dediğiniz gibi sony'ler 72,canon 180,nikon ise 300 ppi(dpi)dır.Ama boyutları da farklı görünür.Sonuçta hepsini aynı ppi(dpi)'a getirirseniz boyutlarının aynı olduğunu görürsünüz.Örneğin hepsini 300 dpi'a getirirseniz kabaca 25x17cm;72 ppi(dpi) getirdiğiniz zaman da 106x70 cm boyutlarında olurlar.Bu noktada çekim aşamasında 72,180 ya da 300 ppi olması üreticinin seçimiyle ilgili.72 ya da 300 ppi'da çekilmiş olması kalite açısından birşey değiştirmiyor.En azından profesyonel makinelerde Canon ile Nikon arasında böyle bir fark göremedim.Asıl sormak istediğinize de gelirsek;yalnış anlamadıysam aynı iki model sony'nin biri niye pahalı,ikisi de 72 ppi(dpi) zaten diyorsunuz.Ppi'ın görüntü kalitesinde ya da boyutta birşey değiştirmeyeceğini(hepsi aynı milyonpikselde olduğu sürece) yukarıda verdiğim örnekle anladığınızı farzederek,birinin diğerinden daha pahalı olmasına kullanılan farklı optikler,ccd boyutları ve teknik özellikler neden oluyor diye açıklarsam sorunuzun cevabını vermiş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 7 Mart 2006; 12:03:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

quote:

bende öyle düşündüm ama bu değer Sony P73 ve Sony H2 için ile çekilen resimlerde 72, Canon S2 ile çekilenlerde 180, nikon D100 ile çekilenlerde 300 PPI. nasıl oluyor. yani sony P73 ve H2 aynı nere aynı pixelde mi görüntü sunuyor. o zaman ne anladım ben bu işten. biri 350 YTl biri 950 YTL

Size durumu şöyle açıklayayım.Bu dört makinenin de aynı milyon pikselde olduğunu düşünün(dslr,profesyonel ya da ileri amatör ayrımı yapmadan).Örneğin 6 milyon piksel(nikon d100'ü baz alarak)Hepsinin çektiği fotografların özelliklerine ya da photoshop'tan image size'larına baktığımız zaman dpi(ppi)'larının farklı olduklarını görürsünüz.Dediğiniz gibi sony'ler 72,canon 180,nikon ise 300 ppi(dpi)dır.Ama boyutları da farklı görünür.Sonuçta hepsini aynı ppi(dpi)'a getirirseniz boyutlarının aynı olduğunu görürsünüz.Örneğin hepsini 300 dpi'a getirirseniz kabaca 25x17cm;72 ppi(dpi) getirdiğiniz zaman da 106x70 cm boyutlarında olurlar.Bu noktada çekim aşamasında 72,180 ya da 300 ppi olması üreticinin seçimiyle ilgili.72 ya da 300 ppi'da çekilmiş olması kalite açısından birşey değiştirmiyor.En azından profesyonel makinelerde Canon ile Nikon arasında böyle bir fark göremedim.Asıl sormak istediğinize de gelirsek;yalnış anlamadıysam aynı iki model sony'nin biri niye pahalı,ikisi de 72 ppi(dpi) zaten diyorsunuz.Ppi'ın görüntü kalitesinde ya da boyutta birşey değiştirmeyeceğini(hepsi aynı milyonpikselde olduğu sürece) yukarıda verdiğim örnekle anladığınızı farzederek,birinin diğerinden daha pahalı olmasına kullanılan farklı optikler,ccd boyutları ve teknik özellikler neden oluyor diye açıklarsam sorunuzun cevabını vermiş olurum.

üstad ben bu PPI olayını pek anlayadım, biraz daha derin bilgi alabilirmiyim rica etsem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stella of the north -- 7 Mart 2006; 13:51:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: stella of the north

üstad ben bu PPI olayını pek anlayadım, biraz daha derin bilgi alabilirmiyim rica etsem ?

Aslında çok karışık birşey değil.Ama konuya girmeden bir tanımlama yapmak lazım.Piksel nedir?Analog fotografçılıkta görüntü filmlerin üzerinde gren denilen küçük gümüş taneciklerinden oluşuyordu.Bunların farklı ışık miktarlarına karşı verdikleri farklı yanma dereceleri görüntüyü oluşturuyordu.Sayısal(dijital) fotografçılıkta ise bu grenlerin yerini pikseller aldı. Örneğin 6 milyon piksellik makinenin çektiği fotografın 6 milyon piksel tarafından oluşturuluyor olması.(3000 piksel'ex2000 piksel gibi)

PPI'ın ne olduğuna gelirsek;aslında ppi ve dpi aynı şeylerdir.Makinedeyken adı ppi,bilgisayara aktardığınız zaman ise dpi olur.PPI(pixel per inch),inch başına düşen piksel sayısıdır.DPI(dot per inch) ise inch başına düşen nokta sayısıdır.Baskıda inch başına düşen nokta sayısı ne kadar çok olursa görüntü kalitesi o kadar iyi olur.Kullandığımız monitörlerin 72 dpi'ı desteklemesi yüzünden baskı aşamasına kadar 72 ile 300 dpi arasındaki farkı anlayamazsınız.Şöyle bir örnek daha açıklayıcı olur.Bir kalem yardımıyla küçük noktalar yaparak bir yüz oluşturduğunuzu düşünün.Yüzdeki uzuvları oluşturduğunuz noktaların sayısını ne kadar sıklaştırırsanız(haliyle artırırsanız) sonuç o kadar anlaşılır ve detaylı olur.Uzaktan baktığınızda pek bir fark görülmez ama yakınına gelince ayrıntıları daha iyi görebilirsiniz.Umarım fazla karmaşık olmamıştır.Sevgiler.

Not:Diğer arkadaşlarda kısaca açıklamış.Onlara da bir göz atın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 7 Mart 2006; 17:03:35 >

• Ne yani? iyide sony nin tim modellerinde PPI 72 yani baskı kalitesi hepisinde eşit mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

quote:

Orjinalden alıntı: stella of the north

Aslında çok karışık birşey değil.Ama konuya girmeden bir tanımlama yapmak lazım.Piksel nedir?Analog fotografçılıkta görüntü filmlerin üzerinde gren denilen küçük gümüş taneciklerinden oluşuyordu.Bunların farklı ışık miktarlarına karşı verdikleri farklı yanma dereceleri görüntüyü oluşturuyordu.Sayısal(dijital) fotografçılıkta ise bu grenlerin yerini pikseller aldı. Örneğin 6 milyon piksellik makinenin çektiği fotografın 6 milyon piksel tarafından oluşturuluyor olması.(3000 piksel'ex2000 piksel gibi)

PPI'ın ne olduğuna gelirsek;aslında ppi ve dpi aynı şeylerdir.Makinedeyken adı ppi,bilgisayara aktardığınız zaman ise dpi olur.PPI(pixel per inch),inch başına düşen piksel sayısıdır.DPI(dot per inch) ise inch başına düşen nokta sayısıdır.Baskıda inch başına düşen nokta sayısı ne kadar çok olursa görüntü kalitesi o kadar iyi olur.Kullandığımız monitörlerin 72 dpi'ı desteklemesi yüzünden baskı aşamasına kadar 72 ile 300 dpi arasındaki farkı anlayamazsınız.Şöyle bir örnek daha açıklayıcı olur.Bir kalem yardımıyla küçük noktalar yaparak bir yüz oluşturduğunuzu düşünün.Yüzdeki uzuvları oluşturduğunuz noktaların sayısını ne kadar sıklaştırırsanız(haliyle artırırsanız) sonuç o kadar anlaşılır ve detaylı olur.Uzaktan baktığınızda pek bir fark görülmez ama yakınına gelince ayrıntıları daha iyi görebilirsiniz.Umarım fazla karmaşık olmamıştır.Sevgiler.

Not:Diğer arkadaşlarda kısaca açıklamış.Onlara da bir göz atın.

yani yukarıdak yazınızdan anladığım kadarıyla örnek verdiğiniz üzere nikon alırsak (300ppi lduğu için) diğer makinelere göre daha net baskı alacağımız anlamınamı gelir bu_? hmm yada şöyle de düşüneyim o zaman, elimizde 6000k piksellik bir kare var 72 yada 300 olması bir fark yaratmaz çünkü kare boyutu 3000x2000 dir ve baskı makinesine aynı boyut için mesela 18x24cm boyut bas desek ikisi arasında kalite farkı olmayacaktır ama bir reklam panosu ise bu mesela 3x2 metre olsun bu pano 300ppi farkını bize burada mı gösterecektir_? Yada bir başka deyişle 300ppi olan 3000x2000 karemizi 72 ppi a çevirirsek baskı makinesinden daha büyük boyutlarda baskı alabiliriz mi_?
    Hocam ben buradan bunu anlıyorum. İşallah doğru anlamışımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stella of the north -- 8 Mart 2006; 9:49:54 >

• Doomtrac konu hakkında süper bir açıklama yapmış. Bu açıklamanın üstüne bir şeyler eklemek her ne kadar gereksiz olacaksa da sanırım tam anlaşılamamış veya anlaşılması zor olan bazı yerlere Haddim olmayarak biraz ek yapmak istiyorum.

Kendi kullandığım makinemden bir örnek veriyim.

Canon'un süper kalite 7,1 mp çözünürlükte çekilen 3072x2304 pixels 180 pixels/inch olarak kaydettiği bir fotonun ölçüleri photo shop ta 32.51cm x 43,35cm olarak görünüyor.

Aynı fotoğrafın çözünürlüğünü 72 pixels/inch e indirdiğimizde fotoğrafın boyutları cm cinsinden 81.28cmx108.37cm ebatlarına yükseliyor.

Veya aynı fotonun çözünürlüğünü 300 pixels/inch e çıkardığınızda fotoğrafın boyutları 19.51cmx26,01cm ye düşüyor.

Makinenin kullandığı kayıt formatı sadece yukarıdaki değerler gibi birbirine orantılı sonuçlar veriyor. Pixel sayısı büyüdüğünde fotoğraf boyut olarak küçülürken pixel sayısı küçüldüğünde boyut olarak büyüyüyor. Yukarıdaki örnek değerler üzerinden konuşursak 300 dpi kaydeden bir makine ile 72 dpi kaydeden makine arasındaki tek fark monitör çıktılarındaki görsel büyüklük veya küçüklük ile alkalı olur. Ancak bu direk kaliteyi bildirmez. Her ikisininde monitörde izlenme kalitesi gerçek kalite değerlerini yansıtmaz.

Aynı fotuyu sadece normal fotoğraf ebatlarında bir çıkış için kullandığımızda fotoğraf zaten o ebatlara inerken doğal olarak yüksek pixel değerlerine çıktığından aynı kalitede sabitleniyor ve hiç bir şey fark etmiyor.

Bu durumda fotoğraf makinelerinin dpi kayıt formatlarından ziyade makinelerin yüksek çüzünürlükte çekim yapabilmeleri olayı önem kazanıyor. Örnek verecek olursak özellikle masa üstü yayıncılık yani broşür vs. basımında kullanılan matbaa ofset baskısı için kullanılan fotolarda en az çözünürlük limiti 300 dpi dır 7.1 mp bir makinede en yüksek kalite fotoğraf çıktısı 300 dpi da 19.51cmx26,01 gibi bir değer ortaya çıkarır. Yani 7.1 bir makineden aldığınız en kaliteli fotoyu en fazla bu büyüklükte baskıda kullanabilirsiniz bu durumda düşünüldüğü gibi 7,1 mp bir makineden çıkan bir foto ile poster basılması ilgisiz bir konu olur. (300dpi altında kaliteli bir ofset baskı yapılması renk ayrımı vs. gibi teknik konular nedeniyle mümkün değildir. Çözünürlük değeri büyüdükçe fotonun kalitesi artar ve uygun baskı değerlerini verir ancak bu durumda boyutları küçülür. Tabi elinizdeki dijital fotoyu fotoğraf kağıdına basıp çok yüksek çözünürlükte yeniden tarayarak 2mp bir makineyle çekilen fotoğrafı bile bazı kayıpları göze alıp istediğiniz değerlere çıkarabilirsiniz. Aynı şekilde web de kullanılan fotoların 72 dpi üzerine çıkarılması durumunda dosya boyutunun büyüklüğü nedeniyle sayfa yüklenmesi çok zor olur pixel sayısı ne kadar düşük olursa o derece daha çabuk yüklenir. )

Yukarıda doomtrac ın bahsettiği gibi makinelerin dpi kayıt tercihleri ne ise, belirlediğiniz kalite değerlerine göre sabit bir dpi ve o dpi değerinin verdiği cm ölçülerinde bilgisayarda görsel boyutları ile karşınıza çıkar. Makinelerin kullandığı kayıt değerinin ne fotoğrafın kalitesine de makine fiyatına yansıması ve fark yaratması gibi bir olay söz konusu değildir. Kısaca 72dpi 81.28cmx108.37cm = 300 dpi 19.51cmx26,01 aynı şey oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottegem -- 8 Mart 2006; 22:07:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zottegem

Yani 7.1 bir makineden aldığınız en kaliteli fotoyu en fazla bu büyüklükte baskıda kullanabilirsiniz bu durumda düşünüldüğü gibi 7,1 mp bir makineden çıkan bir foto ile poster basılması ilgisiz bir konu olur. (300dpi altında kaliteli bir ofset baskı yapılması renk ayrımı vs. gibi teknik konular nedeniyle mümkün değildir. Çözünürlük değeri büyüdükçe fotonun kalitesi artar ve uygun baskı değerlerini verir ancak bu durumda boyutları küçülür. Tabi elinizdeki dijital fotoyu fotoğraf kağıdına basıp çok yüksek çözünürlükte yeniden tarayarak 2mp bir makineyle çekilen fotoğrafı bile bazı kayıpları göze alıp istediğiniz değerlere çıkarabilirsiniz

Sayın zottegem,
    Açıklamanız için teşekkürler.Yalnız yukarıda bahsettiğiniz poster ebadında baskı mümkündür.Bir nevi piksel klonlama tekniğiyle rahatça 300 dpi'da 50x60 cm basılabilir.Yine de bu boyuta kadar çok az,bunun üstü boyutlarda biraz daha kaliteden taviz vermek gerekir.Farklı bir teknikle de,örneğin 6 milyon piksellik bir Nikon d100'den billboard bile basılabilir(örnekleri var).Ama fazla teknik açıklama yaparak arkadaşların aklını karıştırmak istemiyorum.İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 9 Mart 2006; 0:18:48 >

• quote:

Ne yani? iyide sony nin tim modellerinde PPI 72 yani baskı kalitesi hepisinde eşit mi?

Sayın t_tunccan,
    Lütfen yazdıklarımı tekrar okuyun.Sony'nin bu değeri vermesi tüm modellerde baskı kalitesinin aynı olacağı anlamına gelmiyor.Evet hepsinde aynı değer görünür ama görüntü kalitesindeki farklılığı, kullanılan optik,ccd ve görüntüyü doğru işleyen işlemci değiştirir.İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 9 Mart 2006; 0:21:56 >
  • Doomtrack yukarıda yazım stella of the north nickli arkadaşın sorusuna cevabendir.

quote:

yani yukarıdak yazınızdan anladığım kadarıyla örnek verdiğiniz üzere nikon alırsak (300ppi lduğu için) diğer makinelere göre daha net baskı alacağımız anlamınamı gelir bu_? hmm yada şöyle de düşüneyim o zaman, elimizde 6000k piksellik bir kare var 72 yada 300 olması bir fark yaratmaz çünkü kare boyutu 3000x2000 dir ve baskı makinesine aynı boyut için mesela 18x24cm boyut bas desek ikisi arasında kalite farkı olmayacaktır ama bir reklam panosu ise bu mesela 3x2 metre olsun bu pano 300ppi farkını bize burada mı gösterecektir_? Yada bir başka deyişle 300ppi olan 3000x2000 karemizi 72 ppi a çevirirsek baskı makinesinden daha büyük boyutlarda baskı alabiliriz mi_?
    Hocam ben buradan bunu anlıyorum. İşallah doğru anlamışımdır.

Hiç bir 6mp çeken bir makinenin çıktısı soruda olduğu gibi yüksek çözünürlük istenen 2x3 m pano baskısı gibi bir işte extra bir işlem yapılmadan direk olarak kullanılamaz. Zaten nasıl kullanılabileceğini de yazımda belirtmiştim. Sanırım soruyu ve cevabımı okumadan yazdın.

• quote:

Hiç bir 6mp çeken bir makinenin çıktısı soruda olduğu gibi yüksek çözünürlük istenen 2x3 m pano baskısı gibi bir işte extra bir işlem yapılmadan direk olarak kullanılamaz. Zaten nasıl kullanılabileceğini de yazımda belirtmiştim. Sanırım soruyu ve cevabımı okumadan yazdın.

Sayın Zottegem,

Sanırım ben yalnış anladım.İlk önce her nasılsa Sayın stella of the north'un yazdığı,aklının büsbütün karışmış olduğunu gösteren yazısını görmedim.(sanki yoktu orada)Bu durumdan dolayı özür dilerim."Doomtrack yukarıdaki yazım stella of the north nickli arkadaşın sorusuna cevabendir." demişsiniz.Acaba devamında (alıntının altında) yazılanlar yine onunla mı ilgili yoksa benimle mi?Bir daha yalnışlık yapmayayım diye soruyorum.Saygılar.

• üstadlar , olayı şimdi çözdüm..oh be..rahatladım, açıklamalarınız için teşekkürü bir borç bilirim.
  • Doomtrack Cevabın özellikle şu kısmı sizinle alakalıdır. Geri kısmı yine konuyu açmak amacı taşımaktadır.
    quote:

Sanırım soruyu ve cevabımı okumadan yazdın.

Çünkü benim ilk mesajımda açıklamaya çalıştığım konuyla ve stella of the northnickli arkadaşın sorusunun şu açıklamanızla;

quote:

Sayın zottegem,
    Açıklamanız için teşekkürler.Yalnız yukarıda bahsettiğiniz poster ebadında baskı mümkündür.Bir nevi piksel klonlama tekniğiyle rahatça 300 dpi'da 50x60 cm basılabilir.Yine de bu boyuta kadar çok az,bunun üstü boyutlarda biraz daha kaliteden taviz vermek gerekir.Farklı bir teknikle de,örneğin 6 milyon piksellik bir Nikon d100'den billboard bile basılabilir(örnekleri var).Ama fazla teknik açıklama yaparak arkadaşların aklını karıştırmak istemiyorum.İyi çalışmalar.

Bir ilgisi yok. İlk mesajda direk makine çıktısındaki çözünürlüğün tek başına poster ebadında bir baskıya izin vermediğini bunun mümkün olmadığını ancak çıkış alınıp yeniden yüksek çözünürlükte taranırsa veya buna benzer işlemlerden geçirilirse istediğiniz ebatta baskıya uygun olabileceğini yazmıştım. Yani ilk mesajımdaki "mümkün değildir" kelimesi ve açıklaması tam olarak okunmadan veya anlaşılmadan tarafınızca cevaplanmış.

Birde şunu merak ettim;
    quote:

6 milyon piksellik bir Nikon d100'den billboard bile basılabilir(örnekleri var).

Konu zaten teknik bir konu olduğundan açıklamakta bir sorun olmaz. Bilgilenmekte fayda var Nikon D100 ün özelliğindenmi yoksa 6milyon pixelin billboard basımına yeterli olabilecek bir çözünürlük olduğundan mı bu yapılabiliyor? Yani nasıl oluyor da oluyor? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottegem -- 10 Mart 2006; 15:50:28 >

• Sayın Zottegem,

Çok sert olmanıza gerek yok.Üslübunuzun kalitesini düşürüyor.Şu an iş yerimden çıkıyorum.Bu yüzden cevabı akşam daha ayrıntılı yazacağım.Bahsettiğiniz poster ebadında baskı için çıktı alınıp sonra tekrar yüksek çözünürlükte tarama yapılıp basılması (üstüne basarak söylüyorum poster boy baskı için) tamamen gereksiz ve de yanlış bir uygulamadır.Lütfen imzama bir göz atın ve bu konuda bilgim olabileceğine ihtimal verin.Akşama görüşmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 10 Mart 2006; 17:11:44 >
  • Doomtrack herhangi bir sertlik yok sadece bilgi paylaşıyoruz maksat yanlış yönlendirilmeyelim ve yönlendirmeyelim. İmzaya baktım pek bir şey anlamadım açıklamalarınızı bekliyorum.
  • quote:

Doomtrack herhangi bir sertlik yok sadece bilgi paylaşıyoruz maksat yanlış yönlendirilmeyelim ve yönlendirmeyelim. İmzaya baktım pek bir şey anlamadım açıklamalarınızı bekliyorum.

Sayın zottegem,

İlk önce dün akşam size cevap veremediğim için özürlerimi kabul edin.Çok önemli bir sorunla karşılaştığım için imkanım olmadı.Bu kriz,şu saatler itibarıyla halen devam etmekte.Fırsat buldukça gün içinde size cevap vermeye çalışacağım.Sizden kısaca şunları öğrenmek istiyorum.İmzamı anlamamanızın nedeni,çok üst grup tarayıcılarla çalışmanızdan dolayı sizin için bir anlam ifade etmemesi mi yoksa bu üç tarayıcı ve monitör hakkında bilgi sahibi olmamanız mı?Mesleğim fotografçılık.Haliyle sayısal döneme geçildiğinden beri yoğun olarak bu gibi konularla ilgileniyorum.Daha önce fotografçıyı çok da ilgilendirmeyen bu konular,sayısal dönemle beraber doğrudan fotografçıyı ilgilendirir hale geldi.(billboard baskı gibi çok büyük baskıları kastetmiyorum.)Lütfen bana bu tür işlerle olan ilişkinizi ve tecrübelerinizi kısaca açıklarsanız sevinirim.Bende daha önce bahsettiğim gibi ilk fırsatta size olabildiğince ayrıntılı bilgi vereceğim.Son olarak şunu bilmenizi isterim.Mesleki anlamda(en iyi bildiğim alanda),herhangi bir konuda kafamda en ufak bir soru işareti bile varsa,o konu hakkında kimseyi bilgilendirmeye çalışmam.Araştırır,çözümler ondan sonra açıklamamı yaparım.Bu yüzden ne yanlış yönlendirilmeme izin veririm ne de yanlış yönlendiririm.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 11 Mart 2006; 11:15:31 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.