Şimdi Ara

Nedir bu furya, bu kadar kolay o kadar parayı nasıl verebiliyorsunuz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Henüz HD teknolojisi ülkemizde yok iken, gelmeside 3-4 seneyi bulacak iken neden o kadar para verip hd destekli tv alıyoruz anlayamıyorum, ben bu teknolojiyi tam olarak en iyimser düşünce ile en yakın 2 sene sonra kullanacaksam ne diye o adar para döküyorumki...

Para bu kadar kolaymı kazanılıyor?

Kaldıki 2-3 sene ne olacak, fiyatlar nasıl olacak bilmiyoruz. Kesin olan bişey var astronomik rakamlarda para harcıyoruz bu konuda. Bana mantıksız gelmeye başladı açıkcası...

Sanki kazıklanıyoruz gibi geliyor. Bu Hd yayını ancak 5 sene sonra ülkemizde tam olarak oturmuş olacak, HD yayınıiçin kameralar dahi özel HD kamera olması gerekiyor, yani Türkiyede kanalların buna geçmesi epey zaman alacak. Peki neden şimdiden kullanamayacağımız teknolojiye tonla para döküyoruz.

Yazık günah değilmi, o parayı nasıl bu kadar kolay verebiliyoruz, o paraya neler neler yapılır bi düşünsenize...

Bu iş benim hiç hoşuma gitmiyor, ne diye ilerisinin teknolojisi için bugünden cebimi zorlayayım diye düşünüyorum araştırdıkca... Az para olsa neyse ama çok para... Rakamlar hakikaten çok yüksek. Tamam paranız olabilir, hatta çok paranızda olabilir, ama sizce bu parayı şu an için kullanamayacağınız bir teknolojiye vermeye değermi sizce?

Nedir bu furya...

Sanki gaza geliyoruz gibime geliyor, hatta bazılarımızın rüyasına bile giriyor...

Amerikadaki bi akrabam ile dün akşam telefonla konuştuk, ülkenizde HD yayını yok ve yakın zamandada gelmeyecek iken, bu ürünlerin fiyatı git gide ucuzlarken şimdiden neden bu kadar para vereceksin dedi bana... Sizce haklı değilmi...

Bi düşünün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 15 Mart 2007; 16:02:16 >

• Şu yazıyı bi okuyun arkadaşlar;

''

Televizyon almak maharet işi

Siyah beyaz, renkli, tüplü, plazma, LCD, HD derken alıp başını giden televizyon teknolojisi, tüketicinin de başını döndürüyor. Biz de 'bu konuya bir el atalım' dedik ve hangi teknoloji daha iyi, hangi teknolojinin fazlası, hangisinin eksiği var sizin için araştırdık.

RECEP YETER
    Bugün televizyon almayı düşünenler için “televizyon satın alma kursu” açılsa, epeyce talep olacağını düşünüyorum. Öyle ki, televizyon sahibi olmanız için 'Pixel nedir?, Kontrast nedir?, LCD nedir? TFT nedir?' bilmeniz, Plazma'yı öğrenmeniz, HD'yi kavramanız gerekiyor. Bunlar arasında karşılaştırma yapmak da cabası. Bir de işin içine markaların 'bizim teknolojimiz daha iyidir' şeklinde özetlenecek tartışmaları eklenince işin içinden çıkmak, deveye hendek atlatmaktan beter oluyor. Bu hafta son günlerin gözde tartışmalarından LCD ve Plazma TV konusuna biraz kulak kabarttık.

Nedir bu HD?

Yeni bir televizyon almaya karar verdiğinizde ilk yapmanız gereken öncelikle bütçenizi tespit edip, sonra da ne izlemek ve nerede izlemek istediğinize karar vermek. Eğer bütçenizi zorlamak istemiyorsanız, antenlerinizde, uydudan aldığınız yayınlarda, hatta DVD'lerde bile yüksek çözünürlüklü bir görüntü kalitesinin Türkiye'de henüz olmadığını, hatta Avrupa'da bile tam anlamıyla yaygınlaşmadığını bilmeniz yeterli. 2 - 5 bin YTL fiyat aralığındaki, HD (yani High Definition/yüksek kaliteli yayına uygunluk) özellikli televizyonları tercih etmeniz halinde kısa vadede kullanmayacağınız bir teknoloji için para ödemiş olacağınızı bilmelisiniz. Çünkü Türkiye'de şu anda HD özellikli DVD filmler piyasada kolay kolay bulunmuyor, bir çok büyük mağaza bile sadece internet üzerinden sipariş verip, yurt dışından getiriyor. Anten ya da uydu üzerinden HD özellikli yayınlar için ise en az 5-10 yıl bekleyeceğiz. Dijitürk gibi bazı platformlar, bir iki yıl içinde HD özellikli yayın yapacak kanal açmayı düşünüyorlar ancak bu kanallar için de ayrı ücret alınacak. Dolayısıyla 852 x 480 çözünürlüğe sahip bir düz ekran size fazlasıyla yeter.

Peki Plazma mı LCD mi?

Plazma ve LCD ekran TV'lerin en önemli özelliği klasik tüplü TV'lere göre ince olmaları. LCD-TFT televizyonların ekranı, cep telefonu gibi iki cam arasına doldurulmuş kimyasal bir sıvıdan oluşuyor. Plazmaların ön panelinde ise özellikle çocuklu evlerde işe yarayabilecek koruyucu cam ve ardında her noktasında içleri özel bir gaz karışımı ile dolu kapalı cam bölmecikleri var. İki teknolojinin de ince versiyonları bulunuyor. LCD'ler 117, Plazmalar 152 cm ekran boyutlarına kadar çıkabiliyor. Her iki teknoloji de (Plazma için küçük bir aksesuar gerekiyor) bilgisayar monitörü olarak kullanılabiliyor.

İki teknoloji arasındaki görüntü farklarını, tüketici elektroniği konusunda önde gelen mağaza zincirlerinden biri olan EP, ElectronicPartner'in Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki mağazasında gözlemleme fırsatı bulduk. Aynı DVD görüntülerini hem LCD hem Plazma TV'lerde izledik. Dikkatimizi çeken en önemli nokta, Plazma'nın renklerindeki keskinlik oldu. Yine LCD'ler de hareketli görüntüler konusunda çok iyi performans vermedi. Plazma TV'lerin bir başka artısı da yan açılardan izlendiğinde de görüntü kaybı yaşanmamasıydı. Benzer bir testi televizyon almadan önce sizin de yapmanızı öneriyoruz.

Satın alma rehberi

-Televizyon alırken ilk bakmanız gerekenler, boyutu, çözünürlüğü, kontrast miktarı ve tepkime hızıdır. Kontrast için verilen rakam, siyahtan beyaza geçinceye kadar kaç farklı renk tonu gösterebildiğini anlatır. TV, ne kadar çok renk gösterebiliyorsa o kadar iyidir. LCD'ler içinde tepkime hızı 4 milisaniye olan da var 16 milisaniye olan da.

-1 inç, 2,54 cm'ye denk geliyor. Yani 37 inç ekrana sahip bir TV, 92 cm ekrana karşılık geliyor. 92 ekran bir televizyonu izlerken en az 2.5 - 3 metrelik mesafe olması gerekiyor.

-LCD televizyonlar 75 bin, Plazma Tvler ise 60 bin saat yaklaşık kullanım ömrüne sahip. Günde 8 saat televizyon izlediğinizde her iki teknolojiye sahip televizyonu da yaklaşık 15-20 yıl arasında kullanabilirsiniz.

-Eğer küçük ekran televizyon almayı düşünüyorsanız, kullanım alanınız küçükse LCD daha iyi performans sunacaktır. Ayrıca hem televizyon ekranı, hem monitör olarak kullanmaya daha elverişli olduğunu unutmayın.

-Plazma TV'leri bilgisayarınıza bağlamak için 100 YTL civarında ek masraf yapak zorundasınız. (Vestel, bu aparatı ücretsiz veriyor)

-LCD televizyonların ekranları korumasız olduğu için, küçük bir darbede çatlayabiliyor. Bu durumda komple televizyonu değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. ''

http://www.yenisafak.com.tr/pazar/?t=18.02.2007&q=1&c=29&i=30506

• dostum haklısın tabiki ama,bu teknolojiinin çok hızlı gelişmesinin yarattığı bir sorun,hatta hastalık bence.teknoloji tutkunu bir insansanız,cebinizde paranızda varsa bu hastalığa kolaylıkla yakalanabiliyorsunuz.
  • E iyide ben şu an kullanamayacağım bir teknolojiye ne diye tonla para harcayayımki, bi gelsin Türkiyeye o teknoloji, tüm kanallar geçsinler HD teknolojisine o zaman bakar, araştırır en uygununu alırız. Hem o zaman şu anki fiyatlardan çok daha ucuza alacağımıza eminim.

Türkiyede HD için tv yayın yapan TV kanalları kameralarından tutun çoğu sistemlerinde değişikliğe gitmeleri gerekiyor, alt yapı henüz yok bu konuda, çekilen filmlerin, dizilerin,haberlerin,programların...vs özel hd kamera ile çekilmesi gerekiyor , bu ülkemizde kısa zamanda olmaz, olmayacak. Zaten önce belli zamanlarda hd li filmler yayınlarlar, oda ne zaman başlar belli değil, herkes bişeyler söylüyor, kesin bişey yok daha...

Bana şu an HD li tv almak hiç mantıklı gelmiyor, şimdiden o parayı kullanamayacağım bi teknolojiye vermek beni rahatsız etmeye başladı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 15 Mart 2007; 16:16:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: set

E iyide ben şu an kullanamayacağım bir teknolojiye ne diye tonla para harcayayımki, bi gelsin Türkiyeye o teknoloji, tüm kanallar geçsinler HD teknolojisine o zaman bakar, araştırır en uygununu alırız. Hem o zaman şu anki fiyatlardan çok daha ucuza alacağımıza eminim.

Türkiyede HD için tv yayın yapan TV kanalları kameralarından tutun çoğu sistemlerinde değişikliğe gitmeleri gerekiyor, alt yapı henüz yok bu konuda, çekilen filmlerin, dizilerin,haberlerin,programların...vs özel hd kamera ile çekilmesi gerekiyor , bu ülkemizde kısa zamanda olmaz, olmayacak. Zaten önce belli zamanlarda hd li filmler yayınlarlar, oda ne zaman başlar belli değil, herkes bişeyler söylüyor, kesin bişey yok daha...

Bana şu an HD li tv almak hiç mantıklı gelmiyor, şimdiden o parayı kullanamayacağım bi teknolojiye vermek beni rahatsız etmeye başladı...

TRT Test yayınında, Lig TV yaza dogru geçiyor, emin olun ki bu hd yayın işi veba gibi yayılacak.

Hele birden fazla kanala sahip medya grupları bu işe soyununca Hd yayın yapan kanal sayısı bir anda çoğalacaktır.

Büyük ihtimalle Digiturk, Dogan grubuna karşı artı deger yaratmak için bu işin öncülüğünü yapacak. Doğan cevap verecek (yeni medya kutusu girişimi var biliyorsunuz ve bir süre sonra futbol ihalesine de gireceklerdir ki şuan 2.lig yayınlarında antreman turları atıyorlar) ve Atv grubuda ekibe katılınca geriye çok fazla kanal kalmıyor zaten.

Kısaca HDli günler çok çok uzak degil.

Not: HD yayınlar başlayınca ilk etapta fiyatların arttıgını görecegiz, sebep tüketicilerin çoğunluğu bilinçlenene kadar kazıgın büyügünü atma prensibi olacaktır. Fiyat düşüşlerini kademeli ve orta vadede görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TULMAM -- 15 Mart 2007; 16:31:04 >

• sirf hd var diye alınmıyor en azından benim icin oyle,HD olmayan lcd kalmadi onun icin zaten konu HD degil.

ben fazla tv izlemem ama laptopu lcd ye takıp genis ekranda film izlemek cok guzel bir olay
    ayrıca yer sorunu ve lcd lerin boyutlari agirliklari da bu tarafa yonelmeye neden oluyor.
    Lcd de artik moda olayına karisti bazıları sirf salonumda guzel bir tv olsun veya yer sorunuma care olsun arada dvd takip izleyeyim diye de alıyor.
    İhtiyaclar da onemli bu noktada.

Dediginiz gibi moda olsun ,trend bu yonde diye alan da var ama en azından bu forumda bu insanların sayıda oldukca azdir.
  • HD Lİ OLMAYAN 852*480 ÇÖZÜNÜRLÜKTEKİ PLAZMA 2,500 YTL...

HD Lİ OLAN 1024*780 ÇÖZÜNÜRLÜKTEKİ PLAZMA 2,700 YTL...

EVET SET. ALICAK OLAN, BU KADAR PARA VERİCEK OLAN HANGİSİNİ ALIR.. SEN HANGİSİNİ ALIRSIN....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    7 ay önce açıldı
    Neden bu kadar karışık?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ama bu konuda kesin bir açıklama yok... Belirsizik hakim... Hd yayınları başlayınca fiyatların artacağına kesinlikle inanmıyorum, çünkü elektronik piyasası düşme eğilimindedir hep...
  • Pc ile konsol ile kullanılacaksa şart hd tv. Şu andaki tv yayınlarında kötü bir performans sergiledikleri bir gerçek tüplülere göre ancak tv 2 -3 senede bir değiştirilmez bence 10 sene gider en azından bu yüzden geleceğin teknolojisi düşünülerek karar verilebilir esas önemli olan evde hali hazırda tv varken almanın ne acelesi var sorusudur bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: leboss1

HD Lİ OLMAYAN 852*480 ÇÖZÜNÜRLÜKTEKİ PLAZMA 2,500 YTL...

EVET SET. ALICAK OLAN, BU KADAR PARA VERİCEK OLAN HANGİSİNİ ALIR.. SEN HANGİSİNİ ALIRSIN....

Bana bu verdiğin fiyatlarda olan marka model verirsen daha yararlı olacak... Özellikle 42 '' de verirsen daha güzel olur.

quote:

Orjinalden alıntı: Bérk

Pc ile konsol ile kullanılacaksa şart hd tv. Şu andaki tv yayınlarında kötü bir performans sergiledikleri bir gerçek tüplülere göre ancak tv 2 -3 senede bir değiştirilmez bence 10 sene gider en azından bu yüzden geleceğin teknolojisi düşünülerek karar verilebilir esas önemli olan evde hali hazırda tv varken almanın ne acelesi var sorusudur bence

Bence hiçbir teknoloji 10 sene gitmez, çok müthiş bir ilerleme var çünkü...

Ben almayın demiyorumki, bi gelsin, bi otursun, bi bakalım görelim... Şimdiden bu kadar heyecan neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 15 Mart 2007; 16:42:15 >

• Bende bu konuda şu fikirlerimi beyan etmek istiyorum.

Öncelikle şu an bizdeki LCD e plazma tv ların fiyatının değerinden yüksek olduguna inanıyorum, Avrupa'da HD yayın yapan bir çok uydu ve özel kanal var. Dolayısıyla orda bu tip tv lara talebin olması gerçekten de mantıklı. Kaldı ki fiyatlar 1000 Euro altında en iyi markalarda bile

Bize bakıyorusunuz, bide ne HD Playerlar (Toshiba yeni geldi daha) ne Blue Ray ler ne de daha önemlisi bunların çalacagı medyalar ortalarda yokken (anca P2P ortamlardan tonlarca gb indirebilene var ) bizde anlamsız bir sevdadır almış gidiyor.

Ha şu var ama, neden LCD alırsın derseniz ben sadece şu an için kapladıgı yer nedeniyle loksayon avantajı ve 16:9 formatındaki filmleri adam gibi izleme fırsatından ötürü derim

• Sayın set,

HD yayın konusunda söylediklerinize katılmamak mümkün değil tabi bu tv lerin hd yayın için üretildiklerini düşündüğümüzde bu da sizin görüşlerinizi destekliyor.

Ama ben şahsen bu tv leri sadece hd yayınlar için düşünmüyorum. Yaklaşık 15 m2 lik odamda 106 ekran bir tv de televizyon izleyebilmek benim için büyük bir zevk. Ses sistemi de eklendiğinde yorgun argın eve geldikten sonra kendi tabirimle cep sinemamda izlediğim bir dvd nin bana yaşattığı zevkin bence bedeli olamaz. Şu anda özellikle ülkemizde yaygın olan kanserin en büyük tetikleyicisinin stres olduğunu söylüyor konunun uzmanları. Dolayısı ile ben, yaşadığım stresi azaltacak bir zevkim için borç harç ta olsa para harcamam gerektiğini düşünüyorum. Ben şahsen yaklaşık 3000 ytl yi bunun için gözden çıkardım ve aldım.

Sizin de belirttiğiniz gibi bu tamamen bir ilgi ve zevk meselesi. Eğer elektronik cihazlara ilginiz varsa zaten kendinizi tutamıyorsunuz. Şu bağlamda size yine katılıyorum ki bir televizyon için ne olursa olsun bir araba parası vermek pek doğru gelmiyor bana da . Ama maddi durumu bunun için müsait olan birinin yapması da bence gayet doğal.

Sonuç olarak zaten bu konuya ilgisi olmayan herkes bırakın 5-6000 ytl yi 2-3000 ytl yi bile bir televizyona vermeyi abes buluyorlar. Ama işin içine ilgi ve zevk girdiğinde zafiyetler de oluşuyor ne yazıık ki!

• quote:

quote:

Bana bu verdiğin fiyatlarda olan marka model verirsen daha yararlı olacak... Özellikle 42 '' de verirsen daha güzel olur.

Vestel Millenium 4217 42" 106 XGA HD Ready Plazma Televizyon 2,711 YTL

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=151290&productid=evvesmil42xga

VESTEL MILLENIUM 42'' 106A PLAZMA TELEVİZYON 2,465 YTL
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=151290&productid=evvestelmil106a#tablnk

• quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Sayın set,

HD yayın konusunda söylediklerinize katılmamak mümkün değil tabi bu tv lerin hd yayın için üretildiklerini düşündüğümüzde bu da sizin görüşlerinizi destekliyor.

Ama ben şahsen bu tv leri sadece hd yayınlar için düşünmüyorum. Yaklaşık 15 m2 lik odamda 106 ekran bir tv de televizyon izleyebilmek benim için büyük bir zevk. Ses sistemi de eklendiğinde yorgun argın eve geldikten sonra kendi tabirimle cep sinemamda izlediğim bir dvd nin bana yaşattığı zevkin bence bedeli olamaz. Şu anda özellikle ülkemizde yaygın olan kanserin en büyük tetikleyicisinin stres olduğunu söylüyor konunun uzmanları. Dolayısı ile ben, yaşadığım stresi azaltacak bir zevkim için borç harç ta olsa para harcamam gerektiğini düşünüyorum. Ben şahsen yaklaşık 3000 ytl yi bunun için gözden çıkardım ve aldım.

Sizin de belirttiğiniz gibi bu tamamen bir ilgi ve zevk meselesi. Eğer elektronik cihazlara ilginiz varsa zaten kendinizi tutamıyorsunuz. Şu bağlamda size yine katılıyorum ki bir televizyon için ne olursa olsun bir araba parası vermek pek doğru gelmiyor bana da . Ama maddi durumu bunun için müsait olan birinin yapması da bence gayet doğal.

Sonuç olarak zaten bu konuya ilgisi olmayan herkes bırakın 5-6000 ytl yi 2-3000 ytl yi bile bir televizyona vermeyi abes buluyorlar. Ama işin içine ilgi ve zevk girdiğinde zafiyetler de oluşuyor ne yazıık ki!

Haklısınız ama ben diyorumki şu an için bütcemze bakalım, buna göre ihtiyacımızı belirleyelim, şu an kullanamayacağımız bi teknoloji içi bütcemizi sıkıştırmaya ne gerek varki...

• quote:

quote:

quote:

Vestel Millenium 4217 42" 106 XGA HD Ready Plazma Televizyon 2,711 YTL

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=151290&productid=evvesmil42xga

VESTEL MILLENIUM 42'' 106A PLAZMA TELEVİZYON 2,465 YTL
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=151290&productid=evvestelmil106a#tablnk

Vestelde genel olarak güzel indirimler var tabi, mesela aynı karşılaştırmayı samsung için veya philips için yapınca arada en az 500 ytl oluyor, hatta daha fazla.... Kesin olan bişey var,hd özelliği olunca fiyat artıyor... Teknosayı dolaştığınızda hd özelliği olmayan ürünlerin ucuz olduğunu görüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 15 Mart 2007; 16:52:17 >

• ORASI ÖYLE.
    ALACAK OLAN KİŞİ MUHAKKAK HER TÜRLÜ ŞEKİLDE ARAŞTIRMASINI YAPAR ELBETTE...

KARARINDADA BİR TAKIM ŞEYLERİ GÖZ ARDI EDEBİLİR...
    SONUÇTA SENİN DE SAVUNSĞUN KONU DOĞRU BİR GERÇEK....
  • quote:

ORASI ÖYLE.
    ALACAK OLAN KİŞİ MUHAKKAK HER TÜRLÜ ŞEKİLDE ARAŞTIRMASINI YAPAR ELBETTE...

KARARINDADA BİR TAKIM ŞEYLERİ GÖZ ARDI EDEBİLİR...
    SONUÇTA SENİN DE SAVUNSĞUN KONU DOĞRU BİR GERÇEK....

Haklısın,aslında ben belirsizliğin kaybolmasını,önümüzü tam olarak gördükden sonra,herşey iyice belli oldukdan sonra hareket edilmesi tarafdarıyım.
    Belki o zaman bu ürünler çok ucuzlayacak, her insan alabilecek...
  • @set hocam sen bu işi çözmüşsünbu iş merak işi;yeniklere açık olma işi.insan her zaman iyinin,güzelin peşinde koşuyor.bazıları için lcd,plazma eve gelen misafire hava atmak,diğeri için duvarda tablo gibi durması,bazıları için büyüklüğü,bazıları için daha iyi görüntü verebilecek olması vs. vs.. yüzünden alınmakta.Evde çalışır durumda büyük ekran hele hele 100 hz tv si olan birinin gidip de lcd yada plazma alması mantıklı değil.HİÇ GEREK YOK
    Ama insan çoğu zaman manasız işler yapıyoruz,güzel görüntüler göreceğiz diye alıp gazı UÇUYORUZ
  • set@;
    durum o kadar da vahim değil bence.şu an her bütçeye göre lcd veya plazma tv alabilmek mümkün.32" lcd tvleri 999-1250 ytl arası fiyatlara da bulabilirsiniz.(strong,datron gibi)
    hd yayınlarının olmaması çok önemli değil,elde hd görüntü kaynağınız varsa neden olmasın ki?(ps3,xbox,pc v.b)
    bunun yanında 26-32 lcd tvlar dg veya uydu gibi kaynaklarla çok da fena sonuç vermiyor,kaygılanmaya gerek yok.
    tabii "şu an buna gerek yok,yayınlar başlasın,fiyatları görelim,karar verelim" diyen arkadaşlara da saygı duymalıyız.
    selamlar
  • daha once de yazdim,

iktisat disiplininde, tasarruf; ertelenmis tuketim demektir
    Bugun yeni nesil cihazlari almanin bazi getirileri var.
    Bu cihazlarin sundugu her imkandan faydalanilmasa da,
    keyif alinacak kisimlari var.
    Hele ki bilgisayar baglantili bir suru goruntu alma imkani var.

Yani tam anlamiyla hakki verilemiyor diye,
    aletin keyif veren ozelliklerinin tamamindan vazgecmek
    bir takim keyfileri ertelemek demektir.

Bu da bir tercihtir.
    Kaliteli goruntu diye bir tutkusu olmayan,
    bu avantajlara kavusmaya heves etmeyenler
    elbette bekleyebilir.
    Ama keyiflerini ertelemeyenleri, tenkit etmek
    zevkler ve renklerin tartisilabilir oldugunu iddia etmektir
    selamlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.