acaba anakartın "reset bios" jumper'ı on durumunda kalmış olabilir mi?!? bana sorun buymuş gibi geldi. anakartlarda bios ayarlarını sıfırlamaya yarayan bir jumper bulunur. bunu "on" yaparsanız ayarlar her açılışta sıfırlanır. bu jumper "off" konumunda olmalıdır. anakartının kitapçığından veya direk anakart üzerinden bakarak bulabilirsin bu jumper'ı...
@lcdekran
Su an oc siz makine deneme asamasındayım bakalım yine aynı seyi yapacakmı eger yapmazsa dediginizde haklı olabilirsiniz. Gerçi oc yaptıktan sonra 1-2 saat sistemi yük altında tuuyordum stabilite için..
@nadir_en
Evet jumper anakartın arka kısmında. Kitapcıkta bi normal mod birde default mod gibi birşey yazıyordu. Anakartta herhangi bir acılama yok jumper i diger tarafa taktıgımda pc ye hiç güç gelmiyor acılmıyor yani tekrar eski yerine takınca calısıyor..
quote:
Orijinalden alıntı: Ruhsuz__
@nadir_en
Evet jumper anakartın arka kısmında. Kitapcıkta bi normal mod birde default mod gibi birşey yazıyordu. Anakartta herhangi bir acılama yok jumper i diger tarafa taktıgımda pc ye hiç güç gelmiyor acılmıyor yani tekrar eski yerine takınca calısıyor..
o açılmama hali biosu sıfırladığı analamına gelir. prb yok yani.. bazı anakartlarda "reset cmos" jumper bu şekilde çalışır. o zaman arkadaşalrın da dediği gibi o.c. ayarlarındaki birsıkıntıdan dolayı bios kendini otomatik def. ayarlarına alıyor demek ki..
thermal management control... disable edin .. çarpan düşürme olayını çözersiniz sabit 9 kalır ...ama masa üstünde yüksüz iken gene 6 ya çeker yüke binince 9 a çıkar enable ederseniz sürekli 6 da kalma gözlenebilir
@cs875
Dediginizi deniyecegim..
@nadir_en
Oc yapmadıgım halde pc nin şifini çekip taktım acıkken biosu sıfırladı yine.. Oc ile alakası yok yani..
Bİrde söyle bir sorun daha var windows tan başlat/ bilgisayarı kapat deyince pc kapanmıyor, windows kapanıyor tam herşey kapanacakkken (hani pc yi ilk actıgınızda hdd falan bi calısır bi ses cıkar öyle bir ses geliyor) Öyle kalıyor pc ekran kapanıyor ama kasa calısıyor hala. Ama pc acıkken kasanın tusuna bi kere basınca veya anakarttaki power tusuna basınca pc normal kapanıyor..
Bios güncellemesi denemem lazım. Ama müsayit olamıyorum bi türlü...
bios güncelle win ortamında dosa gerek yok
Bios güncellemeye calıstıgımda böyle bir hata veriyor..
USB Bellekleri Bootable Yapmak konusunu inceleyin. Flash diskinizi Bootable yaptıktan sonra; veya USB FORMAT programıyla flash diskinizi Bootable yaptıktan sonra;
Anakartınızın son çıkan bios dosyasını indirin. Kesinlikle yüklediğiniz bios'un doğru anakarta ve doğru rev. numarasına sahip olmasına dikkat edin. Beta bios yüklemenizide önermem.
Sıkştırılmıs dosyayı çikarın; "DP45D914.zip" sıkıştırılmış dosyayı klasöre çıkarın. İçinden çıkan bu üç dosyayı flash'a klasöre koymadan direk koyun.
AWDFLASH.EXE < yüklemek için program DP45D914.BIN < bios dosyanız AUTOEXEC.BAT < otomatik çalışma tanımlaması
Daha sonra bilgisayarınızı USB'den boot ettiğinizde bios otomatik yüklenecektir.
Gelelim takıldığınız ikinci bir konuya;
Birinci resimde görüleceği gibi işlemci hızı 1999.9 MHz. gözüküyor. Bazı işlemler yaparken vs.. kontrol edin bu değer otomatik yükselecektir. İşletim sistemi boşta iken harcanan gücü (elektrik) ve ısınmayı düşürmek için işlemci hızı düşmektedir. Bu özellik; Biostan vs kapatılabilirsede, iyi bir özelliktir. SpeedStep özelliği sayesinde işlemcinizin yük altında değilken hızı düşürülür. Bu sayede daha az güç harcar ve işlemci ısınmaz. Bu özellik BIOS üzerinden ayarlanabileceği gibi açık durmasının hiç bir zararı yoktur. Sistem boşta iken 333.3x6=1999.8 MHz. hız yaparken, sistem yüke binince 333.3x8.5=2833 MHz. hız yaptığını görebilirsiniz. İkinci resimde birkaç işlem yaparken alınan değerler de işlemcinin gerçek hızına çıktığıda gözükmektedir. Kısacası: Sistem boşta olduğu zaman MHz. otomatik olarak anakartın bir özelliği olarak azaltılmaktadır.
@nihat35nihat
Usb bellekle deniyecegim. Teşekkürler bilgilendirme için..
İKinci konu dediginiz olayı biliyorum normalde bölye ama benim bios bazen cpu carpanını 6 ya alıyor ve yük altında veya işlem yaparken dahi çarpan 6 da kalıyor. Bunu sürekli bios a reset attıgında bazı seferlerde yapıyor. Su bios güncellmeyi sagsaglim bi yapabilsem bakalım devam edeceklermi
Dediginiz gibi flash bellegi boot ettim içine attım dosyaları ama baslangıcta böyle bir sey geliyor bios hala güncellenmedi..
Bios güncellemesini sonunda yaptım. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Bakalım bios sıfırlama işini tekrar yapacakmı pc olumlu veya olumsuz sekilde durumu burdan yazarım..
Artık eskisi gibi sıfırlanmıyor bios. Aynı oc degerlerinde gayet stabil oldu...
Arkadşlar bende DFI LAMPARTY DK X38 T2RB anakart kullanıyorum.Arızalıydı servise gondermiştim tamir olmuş.Yanlız ara sıra şöyle birşey oluyor.POWER tusuna bastıgımda tüm anakart kasa vs çalışıyor yanlız ekrana görüntü gelmiyor.Bir reset atıyorum sonra normal olarak çalışmaya başlıyor ve şu notu düşüyor başlarken "CMOS BACKUP OK".bunu her zaman yapmıyor haftada 2 yada 3 defa.İlk önce işlemci fanından kaynaklandığını düşünüyorum.Sonra aklıma geldi acaba windows 7 etkinleştirmek için kullandıgım crack mı zarar veriyor BIOS a yoksa benımde güncelleme yapmam gerekli mi?.BIOS işine de girmek istemiyorum çünkü kart sorunsuz çalışıyor bunun haricinde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme