Şimdi Ara

Nedir Bu 2'nci elin Fiyatları SAKA GİBİ!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara İlan Türü #Alınık #Satılık #Takaslık Kondisyon #Sıfır
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1
    1 Nedir Bu 2'nci elin Fiyatları SAKA GİBİ!!
    Merhaba arkadaşlar uzun zamandır forumda 2'nci el piyasasıni takip ediyorum ve birşey dikkatimi çekti 0 i 2500tl olan sistemler 3000tl yazılıyor sıfıri 300tl olan ürünun 2nci eline 290 tl yazılıyor nedir bu fiyatlar dolar kuru diyeceksiniz ama sıfırınin fiyatı da belli. ürün sahipleri elinizi vicdanınıza koyun.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
    Fiyat : 1 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : Ankara Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : PTT İlan Durum : Satışa Açık



  • Nedir Bu 2'nci elin Fiyatları SAKA GİBİ!!


    Resimdeki 5 TL. ama ben bunu 8 TL. ye satmak istiyorum. Çünkü ben tok satıcıyım, fiyatınıda ona göre belirledim. Bütün ağır bakımlarını yaptım. Hergün siler, tozunu alırım. Cüzdandan çok nadir çıkar. Kapalı cüzdan parasıdır. Hiç bir hasarı, çiziği yok. Sadece cüzdan katlamasından dolayı bel altının ortasında katlanma izi var. Neticede 8 yaşında para. Markete girince sanki bütün marketi alacak gibihissettirir. Alıcısını üzmez. Al cüzdanına koy, kafan rahat olsun. Neticede 1 tane civata parası. Para hakkında soru sormayın. Lütfen 8 lira ve daha üstü fiyatlara almak isteyen ciddi alıcılar arasın. Pazarlık, paranın yanında yapılır. Alana satana şimdiden hayırlı olsun.


    ikinci el temsili




  • Fiyatlardan başka sorunlar da mevcut. Mesela ilan başlığına "SIFIR" yazıyor ya da sıfır seçeneği ile ilan açıyor ama "sadece test amaçlı açıldı, 30 dakika kullanıldı, çizik bile yok, yanında küfür dahi edilmedi" tarzında aslında sıfır olmadığını belirten cümlelerle karşılaşıyorsunuz. Mantıkları nasıl işliyor anlamış değilim.
  • Daha acisi, bu tip ilanlara girip (ilanlara yorum yapmak serbest olmasina ragmen) insanlari fiyatlarla ilgili uyarmamiza da "ihtar seviyesinde dahi kalsa" uyari aldim yonetimden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlan sahibi dokunulmaz resmen. Yorum yapamıyorsun, fikir sunamıyorsun, aynı fiyata daha iyi ürün göstersen bile uyarı yiyorsun TEMİZ adminlerden. Başlıklar açıklayıcı degil. Bazıları fotoğraf koymaya bile üşeniyor. Hani sanki letgo satıcıları toplandı da foruma yığıldı gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm basit. Bu durumu tamamen bitiremesek de azaltmak, en azından forum piyasası dahilinde bir şeyleri değiştirmek elimizde. Kesinlikle saygısızlık yapmadan yorum yapmaya, karşılaştırmalı test videoları eklemeye devam etmek gerek. Ben sayısız üyenin attığım yorumlar sonrası foruma bir daha uğramadığına şahit oldum. Eğer o malını bulunmaz hint kumaşı sanan, cahilin cebindeki 5 kuruşa göz dikmiş ve ticaret adı altında dolandırıcılık yapanlara forumu dar edersek eski günlere bir nebze olsun döner forum. En güzeli ise yaptığım yorumlardan bilgi edinerek bana atılan teşekkür mesajlarını görmek oluyor. Onlarca üyede ''hocam piyasadan pek bilgim yok yorumlarınız sayesinde dolandırılmaktan kurtuldum Allah sizden razı olsun'' şeklinde mesajlar aldım. Tek başına bu bile egoist satıcılara forumu dar etmek için yeterli bir sebep. Üyelik açmak parayla değil ya. Yeni üyelik açın kardeşim. El mi yaman bey mi yaman gösterin. Sene olmuş 2019 hala mesela ryzen 5 2600 ün sıfırı parasına 4790 yada rx 570 in sıfırı parasına gtx970 satmaya çalışanlar var. Ne yazık ki halkımız okuma ve araştırma özürlü olduğundan hala dolandırılmaya açık vaziyette. Şahsen ben arabalardan hiç anlamam ve alacak olsam yorumlara bakarım. Donanım alan bilgisiz arkadaşlarımız da yorumlardan bilgi edinmek ister ki bu gayet doğal. Sen yorum yazmazsan ben yorum yazmazsam burası sahibinden.com'dan da, letgodan da beter bir yer haline gelir. En önemlisi ise şu. Üyeler hakkında sadece sizin görebileceğiniz notlar eklemeniz mümkün. Bu sayede dolandıracak adam arayan şahısların ileride sizin sattığınız bir ürüne talip olması halinde onlarla alış veriş yapmazsınız. Benim şahsen çok sayıda kendini akıllı sananları bozdum bu yolla. Düşünün sıfır ryzen 1200 ün fiyatının 350 lira olduğu piyasada çarpan kilitli garantisiz eski teknoloji i5 4440 için 400 liralar isteniyor. Bu tam anlamıyla kazıklayacak adam aramaktır. Bunun serbest piyasa ile uzaktan yakından alakası yoktur. Gerekirse 20 tane hesap açın. Akrabalarınızın telefonundan hesabı aktifleştirip bilgisiz insanların cebindeki paraya göz koymuş kendini bilmezlerin burada diğer forumdaşları dolandırmasının engellemeye çalışın. Alacağınız bir teşekkür mesajı her şeye değer




  • Galiba şöyle düşünüyorlar:

    Ben bu malı kullandım ve ben o kadar özel bir insanım ki bu mal benim elimde değer kaybetmez aksine değer kazanır diyorlar.

    Başka açıklaması olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SertKabuk -- 19 Ekim 2019; 16:27:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SertKabuk

    Galiba şöyle düşünüyorlar:

    Ben bu malı kullandım ve ben o kadar özel bir insanım ki bu mal benim elimde değer kaybetmez aksine değer kazanır diyorlar.

    Başka açıklaması olamaz.
    En kestirme cevap herhalde şu olurdu fikrimce,

    Benim malım çok değerli para verenin parası değersiz çöp.

    PSU aradım 1 ay boyunca dh'de nerdeyse sıfır fiyatına %95 ilanlar geriside 10 semelik PSU ya %70 fiyat istedi, gittim sıfır aldım geçtim, DH sahibinden ve Letgo gibi platformlardan daha bitik şu sıra.

    Benimde en sevdiğim olay, Çok temiz kullandım ama 7 senelik parça bre müslüman allahından kork hergün malına abdest mi aldırdın

    İşlemci anakart arıyorum şu ara yine gidip sıfır alacağım durum onu gösteriyor, 3-5 satıcı pm attım adama anakart işlemci fiyatının linkini atıyorum, örneğin işlemcinin fiyatının 958 tl olduğunu gösteriyorum 940 sayarım 2 hafta kullanıldı kutusuna geri konuldu diyor

    DH de artık öyle kişiler türediki Faturası olduğu halde yok diyip fatura da ödediği fiyat belli olmasın diye kullanıp 2 el satacağı ürünü fatura fiyatınında üstüne satmaya çalışıyorlar.




  • Sıfırdan biraz ucuz 200 lira az verecem diye kullanılmış almam ellerinde patlar böyle. Adam üç sene önce almış Vatan fiyatı bu diyor bakıyorsun haklı Vatan da var ama stok yok. Anlayacağınız saçmalıyorlar fiyatları sıfıra yakın koyanlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2.el ürün

    bendeyse serinin en iyisi
    sendeyse en kötüsüdür

    ben o ürünü her gün bal kaymakla besledim
    sen açlıktan öldürmüşsünüz

    ben ürünü açar macunlar temizler tozunu alırım
    sen Cihaz neden açıldı kesin bir sorunu vardi dimi
  • Kesinlikle katılıyorum eğer ürün 2 yılı devirmişse bazı arkadaşlar yarı fiyatına öyle çekiyor ürünü normalde ikinci el dediğin otomatikman yarısı olup ürünün kondisyonuna göre daha da düşer . Ülkemizde ikinci el eşya satılmasının önündeki engel bu, misal kulaklık alacağım 400₺ kulaklık ama iki yıl doldurmuşa 300₺ diyor Allah aşkına kim o zahmete girer

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 senelik kasa ve parçalara 4 5 kat fiyat yazan var. bi sazan bulunca satıyolar işte. ya düşerse hesabı. 1050ti 1060 lı sistemlere 4 5 6 bin yazan tipler var bide
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.sins

    Sıfırdan biraz ucuz 200 lira az verecem diye kullanılmış almam ellerinde patlar böyle. Adam üç sene önce almış Vatan fiyatı bu diyor bakıyorsun haklı Vatan da var ama stok yok. Anlayacağınız saçmalıyorlar fiyatları sıfıra yakın koyanlar.
    Sıfırı 500 olan garantisi bitmiş belleği 450 ye satman gibi mi? Alacağın ürünlerde "sıfırdan biraz ucuz bıdı bıdı" yap satmaya çalıştığın üründe 50 tl fiyat düşür. Evet nedir bu ikinci el fiyatları ve nedir bu yanar döner forumcular.
  • leorin L kullanıcısına yanıt
    Zoruna mı gitti?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir süredir orta karar 2. El laptop bakıyorum. 3000 liraya taş gibi sıfır ürünler mevcut. 4000 liraya efsane cihazlar var.

    2. El 5. Nesiller 3000 liraya var.


    Merak ediyorum kim alıyor bu cihazları.

    Birde pazarlık olmaz lafını hiç sevmiyorum 😁 n11 bile fiyatında damping yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1080 ayarında 1070 diye konu bile açan var. Zaten en büyük sorun burası bir e -ticaret sitesi mi? yoksa kullanıcıların donanımlarını birbirleriyle alışveriş yaptığı bir forum mu? Fiyat konusunda referans alınan siteler kar amaçlı ticaret yapılan yerler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • en iyisini ben yapıyorum sanırım. uzun zamandır dahili bileşenler olsun, ikinci el satış ilanları olsun hiç yorum yazmıyorum. 1-2 ay önce bir omurgasızın sıfırı 3000 tl olan sistemi 1 sene kullanıp 3800 tl fiyatla ilan açmasına 1-2 yorum yazdım ve yönetim 18 gün ceza verdi.

    dahili bileşenlere zaten tövbeliyim bildiğim en basit soruna bile 1 harf yazmıyorum. ikinci el içinse kim alırsa alsın bana zaten satamazlar deyip işime bakıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de şu tipler var ilanı açıp bir kaç gün sonra satıldı diye başlık değiştiriyorlar bir nasıl bir kişilik bozuklukları var sa artık böyle tatmin oluyorlar 1060 sisteme 5000 tl yazanlara karışmayın sesizce yok oluyor onlar zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.