Şimdi Ara

nedir amfideki ayarlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese selamlar merak ettiğim bir konu var bende Pioneer VSX-1011 var birde Eltax Atomic A15.2R subwoofer var sanırım 500 watt rns idi amfi sinema amfisi alalı 7-8 sene olmuştur lakin ben hiç sytem setup'taki expert ayarlarına dokunmadım bir defa elledim ondada ses bozuldu bu arada ayarın adı bass peak level amfideki ses seviyeleri -80 dB(en düşük)'den +12 dB(en yüksek)'ye kadar ben o bass peak level ayarını denedim -10 a kadar sonra yanlışlıkla enter'a bastım ve sonrasında setup'tan çıktım ve müzik açım fakat şunu fark ettim bass seviyesi ciddi bir derecede azalmıştı ve düşük seste derin bassların olmamasını bırakın hiç bass yoktu sonra bu ayarı -30 civarına çektiğimde biraz düzeldi neden -10 da bıraktın derseniz yerler titremeye başladığından alttaki bakkaldan çekinerek mecburen kapattım ve hızlıca kapatacağım derken enter'a bastım sonuç olarak 4 sorum var amfideki expert ayarları ile ilgili (sadece bass peak level denedim ve hala pek anlamadım ne olduğunu):

Crossover nedir ne işe yarar amfideki değerleri 50Hz ile 200Hz arasında lakin 50Hz seçili

Acoustic Cal diye birşey var içinde;
    Center EQ, Surround L EQ ve Surround R EQ bunu anladım kanallara gidecek sesi ayarlıyor mesela diyelimki Center'da yüksek tiz istiyorsun lakin bass (125Hz) istemiyorsun her frekans için ayrı ayarlaması var

Bass Peak Level: bahsetmiştim

Son olarak:
    D-Range Control: Şu anda off seçili seçenekler arasında MID ve MAX var nedir ne değildir ne işe yarar merak ediyorum bunları internetten bulamadığım için sizlere soruyorum cevaplarsanız sevinirim bu arada kullandığım ön kolonlar B&W marka orjinal kabinleri kule tipi idi yaklaşık 30kg ve 1.50m olduğu için zamanında ayrı kabin yaptırdık özledim kullanıyorum (en büyük hata olan marangozcuya yaptırdık o yüzden çok özlüyorum eski seslerini)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz yukarilara tasiyalim
  • Biraz yukarilara tasiyalim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYARLARI LOW YAPMA SEBEBİ NEDİR?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.