Şimdi Ara

neden uyanırız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün okul çikişi eve geldim evde yattım ve saat 6 da uyandım..kalktım ve düşündüm acaba nie uyandım sabaha kadar nie uyumadım..neden uyanırız? cevap bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalkoc -- 25 Mayıs 2007; 19:00:26 >

• neden uyuyoruz vucut yorgunlugundan niye uyanırız peki vucut dinlenmiş oldugundan ....bilimsel degil belki ama mantıklı
  • bence başka nedenlerine vardır sadece dinlenmiş olduğumuzda uyanmayız çünkü bir daha uyumak istesek uyuyabilirz başka cevap ariyorum. yinede saol arkadaş onu biliyordum zaten ben başka sonuçlar ariyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unalkoc -- 25 Mayıs 2007; 19:51:33 >
  • Çok uzun bir konu aslında ama yine de özet geçmek gerekirse; uyanmanın sebebi "stress hormonları"nın seviyesinin artması. Ha bu hormonlar nasıl biliyor ne zaman artacağını dersen, bunu da beyin ayarlıyor. Beyin de bu işi biyolojik saatine göre ayarlıyor.

Biyolojik saat nasıl birşey dersek işin cılkı çıkıyor. Konu çok uzuyor, can sıkıyor.
  • Hayatı yaşamak için uyanırız
  • bir daha uyumak için uyanırız.........
  • Uyumak ya da uyanmak da hormonlar ile ilgili. Canlı beden hücrelerini yenilemek ve uyanık olduğu durumdakinden farklı metabolik faaliyetlerde bulunmak zorunda. Oysa beden hücrelerinin yenilenme ihtiyacı direkt olarak uykulukuk ve mayışma durumu meydana getirmez. Bir gece uyumasak bile aslında bedenimiz normal hareketleri yapabilercek ve beynimiz normal düşünme fonksiyonlarını yerine getirebilecek kapasitededir. Oysa salgılanan uyku hormonları bizde uyku hali yaratır. Bu özellikle uyumamız içindir ve evrim ile kazanılmış bir özelliktir. Aksi taktirde uykuyu kolaylıkla ihmal edebilirdik ve bu uzun vadede sonumuzu getirirdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neden uyanırız çünkü hayatı yaşamaya devam etmek için

neden uyuyoruz onu bilmiyorum işte.
  • Bulmacalarda "küçük ölüm" sorusunun cevabı "uyku" dur. Aslında felsefi olarak her uykuda ölümü yaşıyoruz. Rüya gördüğümüz bölüm uyku süresinin az bir bölümünu kapsar. Diğer bölümlerde rüya görmeyiz.

İşte ölüm de aynen böyle birşey işte. Bir akşam uyuyacağız ve uyanmayıvereceğiz, her şey bitiverecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Bulmacalarda "küçük ölüm" sorusunun cevabı "uyku" dur. Aslında felsefi olarak her uykuda ölümü yaşıyoruz. Rüya gördüğümüz bölüm uyku süresinin az bir bölümünu kapsar. Diğer bölümlerde rüya görmeyiz.

İşte ölüm de aynen böyle birşey işte. Bir akşam uyuyacağız ve uyanmayıvereceğiz, her şey bitiverecek.

Evet aynı tespiti ben de yapmıştım. Hala kimi zaman bunu düşününce uyumak istemem.
  • saolun arkadaşlar cevaplar için
  • quote:

Orjinalden alıntı: Really

Evet aynı tespiti ben de yapmıştım. Hala kimi zaman bunu düşününce uyumak istemem.

ölmek ve yokluğa karışmaktan korkmadığınızı sanıyordum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: unalkoc

arkadaşlar bugün okul çikişi eve geldim evde yattım ve saat 6 da uyandım..kalktım ve düşündüm acaba nie uyandım sabaha kadar nie uyumadım..neden uyanırız? cevap bekliyorum

sana bir kitap tavsiye edeyim orada yeterince açık anlatılıyor, hemde akıcı bir dille,
    ERDAL DEMİRKIRAN'ın Sadece Aptallar 8 Saat Uyur adlı kitabı mutlaka oku derim, uyku hakkındaki tüm fikirlerin değişecek
  • Tam aksine herşey yeni başlayacak.
    quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Bulmacalarda "küçük ölüm" sorusunun cevabı "uyku" dur. Aslında felsefi olarak her uykuda ölümü yaşıyoruz. Rüya gördüğümüz bölüm uyku süresinin az bir bölümünu kapsar. Diğer bölümlerde rüya görmeyiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: YÜZSÜZ

quote:

arkadaşlar bugün okul çikişi eve geldim evde yattım ve saat 6 da uyandım..kalktım ve düşündüm acaba nie uyandım sabaha kadar nie uyumadım..neden uyanırız? cevap bekliyorum

sana bir kitap tavsiye edeyim orada yeterince açık anlatılıyor, hemde akıcı bir dille,
    ERDAL DEMİRKIRAN'ın Sadece Aptallar 8 Saat Uyur adlı kitabı mutlaka oku derim, uyku hakkındaki tüm fikirlerin değişecek

bu kişisel gelişim kitapları yasaklanmalı insanları aptal makineler haline getiriyor.

sanene benim uykumdan.belki uynınca berbat bir dünya çıkıyor karşıma ve ben o dünyada uyanık geçirdigim her anda daha fazla uyurgezer haline bütrünüyorum.hayır illa eşşek gibi çalışıp doyurmalıyım sistemin karnını.zavallı hayatım satılık çünkü

ERDAL DEMİRKIRAN mış ah ulan senin gbilerini birgün tımarhaneye kapatsalarda daha fazla makineleşmese şu insanlık.

• quote:

Orjinalden alıntı: YÜZSÜZ

quote:

Bu kitabın içeriğini bilmiyorum fakat benim de şöyle bir düşüncem var. Sadece aptallar 8 saatten az uyur.

• Nihayetinde bedeniniz sizin hizmetinizdedir.
    İstediğiniz gibi hükmedebilirsiniz.
  • ═══════════════════════════
    Uykusuzlukta yeni rekor.
    ═══════════════════════════

İngiltere’de 42 yaşındaki Tony Wright’ın, daha önce 11 gün olan uykusuz kalma rekorunu kırdığı iddia edildi.
    Wright’ın, ABD’de 1964’de 264 saat uykusuz kalarak Guinnes Rekorlar Kitabına giren Randy Gardner’in rekorunu geçtiği belirtildi. Guinnes, sağlık riski nedeniyle bu alandaki rekor denemeleri sınıfını kaldırmıştı.

Çay içerek ve çeşitli meşguliyetlerle uykuya direnen Wright, BBC’ye yaptığı açıklamada, kendisini iyi hissettiğini ve çiğ gıda tükettiği “Taş Devri” diyetiyle beyninin uyanık kalmasını sağladığını söyledi.

Wright’ın aslında uyku ile vücut arasındaki ilişkiye dair araştırmasının bir parçası olan bu uykusuzluk sürecinin, 24 saat boyunca internetten ve kameralardan izlendiği belirtildi.

• helal olsun ben hayatta dayanamasdım uykusuzluktan ölürdüm
  • Vücudumuzun güne erken başlamasını sağlamak insana büyük haz veriyor kesinlikle deneyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.