Şimdi Ara

Neden Tıp Fakültesi İstiyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorum tıp fakültesi için çalışanlara, neden tıp fakültesi?

• Maalesef ülkemizde tip disinda hicbir mesleğin garantisi ve bu kadar yuksek geliri yok . Garanti bir meslek oldugu içindir bana gore

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para için tabi, emperyalist para delileri, amacı engelli bireylerin sağlık sorunlarını düzeltmek olan kaç delikanlı var acaba?

• bigbangem kullanıcısına yanıt
    Tıp kazananlar halk sağlığı dersinde göreceklerdir, tıp fakültelerinin de giderek iş garantisi kalmayacak. Sağlıkta yeni politika doktorların "taşeronlaştırılması". Derslerinde "Yakında tüm sağlık personelleri taşeron şirketler tarafından "pazarlanacak"." diyordu Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. lker Belek. Bu belki 10 seneye olur belki 15 ama mutlaka olacak gözüyle bakıyor tıbbın politik kanadıyla ilgilenenler. Gelire gelince evet yeni mezun olunca eğer uzman olmayı tercih edersen 3500 4000 lira kadar maaş alacaksınız. Nöbetleri sıklaştırırsanız 200 300 lira daha fazla olabilir tabii. Uzmanlık + Tıp eğitimi nerden baksanız 10 11 yıl sürüyor. Bir mühendis için 7 yılık iş tecrübesi demek bu. Sizce "tıbbı reddedecek puan alabilen" bir mühendis 7 yılda 6000-7000 TL bandına ulaşamaz mı?
  • İlk yıllarda derslerde hocalar bazen sorar neden seçtiniz tıp diye, kalkan parmaklar hep ne yazık ki para için. Ne yazık ki doktorları halkla karşı karşıya getiren, onların nefretini kazanan yine doktorların bu paracı tutumu oluyor çoğu zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monte.Cristo -- 25 Kasım 2014; 9:55:24 >
  • Para için seçiliyor tabiki

• Para icin.Ama para olarak dis hekimligi bence tiptan daha kazancli diste uzman olmadan da cok para kazaniliyor.Tipta uzman olmasan suratina bakmaz millet doktor diye.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi tıp fakültesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monte.Cristo

Tıp kazananlar halk sağlığı dersinde göreceklerdir, tıp fakültelerinin de giderek iş garantisi kalmayacak. Sağlıkta yeni politika doktorların "taşeronlaştırılması". Derslerinde "Yakında tüm sağlık personelleri taşeron şirketler tarafından "pazarlanacak"." diyordu Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. lker Belek. Bu belki 10 seneye olur belki 15 ama mutlaka olacak gözüyle bakıyor tıbbın politik kanadıyla ilgilenenler. Gelire gelince evet yeni mezun olunca eğer uzman olmayı tercih edersen 3500 4000 lira kadar maaş alacaksınız. Nöbetleri sıklaştırırsanız 200 300 lira daha fazla olabilir tabii. Uzmanlık + Tıp eğitimi nerden baksanız 10 11 yıl sürüyor. Bir mühendis için 7 yılık iş tecrübesi demek bu. Sizce "tıbbı reddedecek puan alabilen" bir mühendis 7 yılda 6000-7000 TL bandına ulaşamaz mı?

Ben de muhendıslık ıstıyorum ve dedıklerıne katılıyorum fakat soyle bır sey var doktor olunca sınavları verırsen vs. 6000-7000 tl'yı hemen alıyorsun.
    Fakat muhendıslıkte durum bırazcık daha farklı. Iyı bır okuldan mezun olsan bıle bu paraları almama ıhtımalın var. Sans faktoru de onemlı muhendıslıkte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• evet bir tane var bizim mahallede .kimse çocuğa selam vermiyor kötü kadın gözüyle bakılıyor çocuğa.
  • Kimse idealistlikten gem vurmasın bana.

Hepimizin seçme sebebi 2 seçenekle şudur

1- İş garantisi
    2- Popüler olması

• bence tıpta o kadar para yok yav. Yeni mezun doktor 3000-4000 arası alıyo hani o kadarda çok sayılmaz tamam iyi para ama sırf bu para için çekilecek çile değil. Çilenin çekilir kılmasını sağlayan toplum içinde yüksek seviyede olacak olmanız ve tabiki kısmen diğer mesleklerden daha yüksek maaşı. He uzman olursan artar tabi ama çok çileli bi yol. O yüzden bence parasından çok statüsü yüzünden terci ediliyo.
  • Para icin tabi sonra benim cahil ulkemde bilim neden gelismiyor yurtdisinda yuksek puan yapanlar astrofizyoloji astronomi okurken bizimkiler para gelsin yeter seklindeler halbuki bilim adami olacak tipler gidiyor doktor oluyor bu yuzden bilim az deger goruyor

• İnsanları iyileştirmek istiyorum, tabiki mümkün değil fakat hiçbir insanın ölmesini istemiyorum.bu yüzden de tıp istiyorum 5 milyar yerine 1 milyar maaşı olsa yine de tıpı isterdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: URANIUM

Para icin tabi sonra benim cahil ulkemde bilim neden gelismiyor yurtdisinda yuksek puan yapanlar astrofizyoloji astronomi okurken bizimkiler para gelsin yeter seklindeler halbuki bilim adami olacak tipler gidiyor doktor oluyor bu yuzden bilim az deger goruyor

Astrofizyoloji değil hocam astrofizik

• bana göre yararlı meslek

• Birakin yazsinlar muhendislikler bize kaliyor

• Bana göre, tıp seçenlerin yüzde 60 ı para için ve garanti meslek olduğu için seçiyor.Yüzde 20 30 uda popülarite ve aldığı puana göre seçiyor geriye kalan yüzde 10 luk dilimde gerçekten tıp isteyip gerçek doktor olacaklar seçiyor.Ben neden mi istiyorum kesinlikle insanlara faydalı olmak ve yardım etmek için istiyorum Allah isteyenlere bu mesleği okumayı nasip etsin
  • Olm sırayla tip konularını neden hortlatıyoruz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.