Şimdi Ara

Neden Rus rublesi Türk lirası karşısında değersiz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
61.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rusya her kulvarda turkiyeden daha guclu bi ulke masallarla yasamaya devam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herattaa

Işin ilginc yani da bilmeden Google amcadan araştırıp 9 489 tam nokta atışı yaparak ruble demen komigime gitti.

Asgari ücretle çalışan kişi sayısının azligini bilmeyip genel olarak o maaşların alındığını bilmeyen bir üyeye denk geleceği mi biliyordum.

Alıntıları Göster
    Yani sen bana ortalama maaşının asgari ücretin 3 katından daha fazla olduğunu mu söylüyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12E5A8814

Yani sen bana ortalama maaşının asgari ücretin 3 katından daha fazla olduğunu mu söylüyorsun?

Alıntıları Göster
    Sanki türkiyede herkes asgari ücret alıyor. 3000 lira maaş alanlar asgariden gösteriliyor. Adam salak mı fazladan vergi ve sigorta primi ödesin? Asgariden göster en düşükten öde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12E5A8814

Alıntıları Göster
    Sırbistan asgari ucret 360euro . Ama bakıyorsun o maaşı alan yok. Herkes 700 800euro ya yakın alıyor ve 1000euroya kadar çıkıyor . O mantıkla düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 13 Ağustos 2018; 14:16:20 >
  • Arkadaş asgari ücret hakkında doğru aslında. Asgari ücret burada minimum yaşam standardıdır. 9000 ruble civarı, Ama kimse o fiyata çalışmıyor. Bizdeki gibi biraz, devlete ücretini asgari ücret gösterip aslında bunun enaz iki katını veriyorlar işçiye. Vergiden dolayı.

Mesela birde şu var burada. Eğer aylık kazancın asgari ücret düzeyinde ve bunu belgelersen elektrik, su, sıcak su, ısıtma, çocukların kreşi, okula hazırlığı bunlarda devlet ödediğinin %50 sini sana geri ödüyor.

Çocuğun oldu diyelim. Çocuk 2 yaşını dolduruncaya kadar, bebek maması, süt, kefir vb. devlet karşılıyor.

• Muzun kilosunu 3.5tl ye alıp rusyada yaşayacağıma 10tl den alırım Türkiye de yaşarım

Havasına suyuna taşına toprağına TÜRKİYE!

• quote:

Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

rusya sadece askeri olarak güçlü ekonomik olarak berbat bi ülke
    çok güçlüyüz gerçekten. yüzlerce nükleer füzemiz var fırlatılmaya hazır.
  • Parsbey P kullanıcısına yanıt
    doktorun maaşı düşük değil mi hocam?
  • Şimdi Japon yenini de değersiz sanarsın sen
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    16 bin değil hocam düz 16.
    110 yen 1 dolar yaklaşık.2 sıfır fazladan var gibi yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solidsnake99

16 bin değil hocam düz 16.
    110 yen 1 dolar yaklaşık.2 sıfır fazladan var gibi yani.
    1 Türk Lirası =
    15,7597388 Japon Yeni

google bunu diyor bunu ben 15 bin olarak algıladım 15 küsür müş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

Biz liradan 6sıfır attık. 6 sıfır atınca paramız değer kazandı mı sanıyorsunuz.

Ben Rusyada normal bir şehirde yaşıyorum. Ahçılık yapıyorum. 12 saatten 4gün çalışıp 3 gün izin yapıyorum. Aylığım 30.000ruble. Yani 3k Türk lirası şuan. Ki okadar ambargo altında Rusya. By olaylardan önce maaşım 900 dolara denk geliyordu.

Burada vergiler çok düşük. Elektrik, doğalgaz, sıcak su türkiye'den çok ucuz. Benzini söylemeye gerek yok. Et fiyatları ucuz. Muzun kilosu yarım saat önce kilosunu 3.5tl ye aldım.
    doğalgaz bırakta ucun olsun kardeş istemediğin kadar var adamların dogal olarak ambargodan kolay kolay etkielnmıyorlar. bizdede olsa petrol dogalgaz bizde etkılenmeyiz
  • quote:

Biz liradan 6sıfır attık. 6 sıfır atınca paramız değer kazandı mı sanıyorsunuz.

Ben Rusyada normal bir şehirde yaşıyorum. Ahçılık yapıyorum. 12 saatten 4gün çalışıp 3 gün izin yapıyorum. Aylığım 30.000ruble. Yani 3k Türk lirası şuan. Ki okadar ambargo altında Rusya. By olaylardan önce maaşım 900 dolara denk geliyordu.

Burada vergiler çok düşük. Elektrik, doğalgaz, sıcak su türkiye'den çok ucuz. Benzini söylemeye gerek yok. Et fiyatları ucuz. Muzun kilosu yarım saat önce kilosunu 3.5tl ye aldım.
    Muzu 3.5ken pahalı diye alamayan var bu memlekettte.
    Dün 12 lira olduğunu gördüm, çocuğu muz isteyip gözünü kapatarak geçerler manavın yanından. Yine de giderler reislerine oy verirler.
    Bu millet harbiden garip

Tamam biz en kötüyüz , hadi git bir köşe de mutlu ol

Her yer hain dolu ya

Rusya'nın ekonomisi de iklimi de iyi değil. Emekliler açlıktan ölecek . Kaç dolar alıyor emekli?

Kiralar ne kadar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Rusya dünyanın en güçlü ülkelerinden biriyse neden 1 türk lirası=10 Rus rublesi?

Ateistlerden acil açıklama bekliyorum

Rusya ateist bir ülke değilki ateistleri çağırıyorsun konuna ekonomistleri çağırman daha mantıklı değilmi ? Bu arada Rusya Hiristiyan bir ülke

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Muzu 3.5ken pahalı diye alamayan var bu memlekettte.
    Dün 12 lira olduğunu gördüm, çocuğu muz isteyip gözünü kapatarak geçerler manavın yanından. Yine de giderler reislerine oy verirler.
    Bu millet harbiden garip

Bencede bu millet garip Tek Adam'ın 17 yıldır iktidarda olmasının iki ana sebebi var bunlardan biri karşısından vizyon sahibi genç ve dinamik konuşmasını bilen güçlü bir lider olmaması ve milletin sözüm ona dindar görünümlü bir adam ve ekibine oy verme isteği halbuki yaptıklarını çoğu hareketlerin İslam'la bağdaşmadığını millet bir anlasa olay bitecek ama koyun psikolojisine sahip millet akıllanması ve bunu anlaması çok zor

• Rusya’ya gittiğim zaman 1 tl = 30 rubleydi hatta eskiden 60 falandı bak bakalım Türk lirası nasıl erimiş. 10 rubleye ekmek bile alamazsın. Ve Ruslar Türklerden daha fazla kazanıyor.

O domates, Türkiye'den gidiyor oraya.

Ama burada daha pahalı.

• quote:

Rusya, yı önce bilmeniz gerek. Mesela Moskova ve St. Petersburgda maaşlar Avrupa düzeyine yakın.

Mesela Eşim doktor. Oda benim gibi ayda 30.000ruble kazanıyor. Devlet polikliniğinde çalışıyor.

Arkadaşı 1 yıl önce Moskova ya gitti çalışmaya. Branşları aynı. Arkadaşı Moskova da aylık 90.000ruble kazanıyor. Artı haftada iki gün de özel poliklinikte çalışıyor toplam maaşı 150.000ruble ye denk geliyor.

Bazı fiyatları karşılaştırayım.

Dana eti kalça 350 ruble kilosu. Şuan 35tl ye denk geliyor yeni kur ile.

Domates 5tl

Salatalık 3tl

Patates 2.5tl

Yumurta 10 adet 4tl

Süt kaliteli marka çocuk sütü alıyorum. 4.5tl litre

Pirinç 3.5tl

Yani 3 hafta önce Alanya da tatildeyim bir hotelde eşim ben, 2 çocuk ve kayın valide.

Şimdi karşılaştırın kimin ekonomisi kötü?
    30.000 ruble dediğin para aşağı yukarı Türkiye de ki asgari ücrete denk geliyor. Türkiye de doktorların kazançları Rusya dan daha fazladır neyin kafasını yaşıyorsun?
    Sırf eleştireceğiz diye saçmalamayın.

• Bir de paradan 6 sıfır atınca TL'nin 1 günde 1 milyon kat değerlendiğini düşünen andavallar var, ilginç
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.