Şimdi Ara

Neden Overclock?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neden işlemcilerin overclock edildiğini anlamıyorum:

    Herhalde en çok overclock edilen işlemciler AMD athlon XP'ler. Bunlar da 1500'den başlıyor herhalde.

    Ev kullanıcısının internet, office uygulamaları gibi işlerde 1500 MHZ. kullanmaları mümkün değil. Ancak MP3 yaparken kullanabilirler. DivX gibi işleri saymıyorum çünkü önce filmi capture etmek lazım ki bu da çoğunluğun elinde yok.

    Yani normal bir ev kullanıcısının bu kapasiteyi bile kullanması mümkün değil. Overclock ile ne kazanılıyor, ne için kazanılıyor.

    Eğer pro kullanıcısıysanız, yani iş yapıyor ve her Mhz.'e ihtiyaç duyuyorsanız, benim gibi, zaten overclock etmezsiniz, çünük makineyi &100 kapasitede ve uzun süre kullanıyorsunuzdur ve overclock risk demektir. Riskin gerçekleşmesi ise işlerin durmasıdır. Yani gereksiz risk. Bunun yerine 3-5 fazla verip daha hızlısını alırsınız. Ve eminim ki pro kullanıcılar 50-100 dolar hesabı yapmıyorlar.

    Neden arkadaşlar? Yoksa bu iş 3 verdim ama 5'lik kullanıyorum psikolojisi mi?







  • Bende eminimki PRO kullanıcılar 3-5 fazla verip aldıkları hızlı işlemcileride OverClock etmeden duramazlar.
    Bu bir zevk bir tutkudur .Nasıl insanlar arabalarını modifiye edip zevkle ve değişik olmanın verdiği hazla dolaşıyorsa Bilgisayar kullanıcılarıda Makinelerini modifiye ediyorlar bundan zevk alıyorlar ve birşeyler başarıp standartların dışına çıkmaktan zevk alıyorlar..
    Ah sende biraz meyillensen senide tutamayız burada ya zaman gösterir..
  • Bocekzzz araba dedin de, bende direkt hava filtresi var, gaza basınca bööoouue bööouueee diye ses çıkartması da hoşuma gidiyor. Overclockcu muyum yoksa amele miyim karar veremedim.

    Bence overclock'un özü de işin her MHz'e ihtiyaç duyulmasından değil de psikolojik boyutu.
  • Pol'e katılıyorum.İnsan bu işi yaparken bi haz duyuyo.Çok büyük bi haz ve büyük bir zevk veriyo OC.Herkese tavsiye ederim.Yalnız OC nin temel amacına bağlı kalarak yapılması koşuluyla.Oc yapacağınız donanıma kesinlikle zarar vermeden en yüksek performansı almak için çalışmalısınız.Yaktığınız her CPU her GPU ve her Kuzey köprüsü kanla alınan bu vatan toprağına ihanettir.
  • abi neden yaşamak ?


    buda bunun gibi bişi insanların elindekileri maximum kullanma isteği bazen aşırıya kaçıyor ama güzel biişi insanın yapısı bu anatomik bişi anlıyaccağın
  • Valla ben ekmeğimi bu aletle kazanıyorum. İşlemcimi, anakartımı riske atamam. Aha para ver yenisini desem en az 2 gün (malum, en çok kullanılan parçalardan kullanmıyorum). Mesela bugün iş teslim ettim, akşam izlenecek sinevizyonda. Yarını yok.

    Bir de benim bakışım daha farklı sanırım sizlere göre. Ben da arabama düşkünümdür her normal erkek gibi ama bilgisayar işte kullandığım bir alet. Taksici olsaydım, arabaya da düşkün olmazdım herhalde.

    Ama insanın tutkulu yaşaması da başka bişi tabii..
  • İşin risk boyutu apayrı bir hadise, ancak risk var risk var. Bugün 0307'den yeni bir TB-B 1700+'ı alıp, 2200+ hızında çalıştırmanın da hiçbir riski yoktur.

    Ama 2610 MHz'e çıkmış bir işlemciyi 2625'e çıkartmaya çalışmak risk, çıkartamayınca üzülmek de işin tutku boyutu.
  • Mesela bide benim gibi xmpw 0310 dlt3c işlemciyi 8k9a nın mofsetlerinden dolayı 2400 mhz de 1.85v da kaybetme gibi sonuçlar da doğabilir... sonra bekle garantiden yeni işlemci gelicek diye.sonra gelicek işlemci dandik bi kod olsun ve 0310 xmpw yi boşuna almış ol...

    Tabi bunların hespi hobi uğruna feda edilen şeyler.Bundan zevk almazsan niye yapasın ki?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by aoerdurak</i>
    <br />Valla ben ekmeğimi bu aletle kazanıyorum. İşlemcimi, anakartımı riske atamam. Aha para ver yenisini desem en az 2 gün (malum, en çok kullanılan parçalardan kullanmıyorum). Mesela bugün iş teslim ettim, akşam izlenecek sinevizyonda. Yarını yok. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    bende sürekli en az 2 bilgisayar var... kimi zaman 3. bir tanesini keyif uğruna riske atmak sorun deil. işler aksamaz.

    ayrıca "risk" i maddiyatla kıyaslamak bana göre de değil. dağ bisikleti ile uğraşan biriyim. kemiklerimde kırıklar, defalarca tetanoz iğnesi, dikenli tellere girmeler, ağaç kucaklamalar... kulağımın arkasında bile dikiş var. bir bilgisayar risk altına girmiş çok değil.

    haa unutmadan, yine "risk" deyince 2 hafta gece köyden dönerken karanlıkta karşıma koşan bir "at" çıktı. işte esas risk budur. neyseki çarpmadık. colin mcrae ve VTS sağolsun.




  • Geçmiş olsun, iyiki arabayı o gün Colin McRae'ye vermişsin :P (Algıda muziplik)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Arthur</i>
    <br />Pol'e katılıyorum.İnsan bu işi yaparken bi haz duyuyo.Çok büyük bi haz ve büyük bir zevk veriyo OC.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    haz ki ne haz.. foruma girdikten sonra bütçeyi zorlayıp topladım bişi.. o/c landıktan sonra ilk defa o hazzı yaşadım.. neymiş bea ;)
    arkadaşım bişey bilmeden yaparım falan dedi. işlemciyi yaktı.. ondanda haz aldım..
    çok iğrencim çook [evlol]
  • Bir çeşit virüs dür 'overclock' diye bilinir,bir kez bulaşınca hayat boyunca sürer
    Çaresi hala bulunamadı,sars gibi aids gibi....hep kaybettirir,hiç kazandırdığını görmedim
    Al işte modelci ye uyduk bir ide kablosu daha kesildi round yapma peşinde....
  • Bu iş biraz da merak ve heyecan yaşamak için yapılır. Ekstradan bir 300 - 500 Mhz görünce insan kendini iyi hissediyo.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PoLicE</i>
    <br />Geçmiş olsun, iyiki arabayı o gün Colin McRae'ye vermişsin :P (Algıda muziplik)
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>AT olayı çok ilginç bir deneyimdi. karşıdan büyükleri yanık bir araç geliyordu. hız 90 filan -malum bizim karıyla velet arabada-. bi selektör yaptım, ilerde sağda beyaz pantollu bi adam yürüyordu. biraz gaz kestim, hani dedim aynı anda adamın yanından geçmeyeyim. karşıdan gelen araç yanımızdan bir geçti ki... o beyaz pantollu adam değil bize doğru 4 nala koşan ATmış. sıkı bir frenle birlikte sağ hamle ve atında bizim solumuza hamlesi ile son anda yırttık. At hamle yapmayıp düz koşsaydı kucağımdaydı.




  • Çünkü yapabiliyoruz

    (İngilizce'den direk çeviri)
  • yaw bende pro kullaniorum Xp mi orj voltajda 24 saat over kullaniyorum
    zamandan kazaniyorum daha yuksek islemci alsam yine overlarim yatkinsa eger
    en degerli sey zaman deilmi yaw
  • Gurollorug, süpersin. Azim, tutku, enerji. Takdir ediyorum...
  • "neden mizah" tadında bi thread olmuş bu..gereksiz.
  • önemli olan minumum maliyet ile maximum verimlilik almaki ise bir yolu oc. şu an oc li sistemlerin orjinalleri en azından 300 dolar daha pahalı bazılarının da örneği piyasa yok.
  • Gidip 60$'a XP1700 alıp; eve geldikten sonra o/c işlemleri sonucunda 281$'lık bir XP2800 kullanmaya başlayınca, hala 221$'ın cebinde olmasının hazzını da yaşarsın:)Yani olay senin yukarıda belirttiğin gibi 3 5 fazlasını vererek olmuyor.Gerçi 3 ve 5 rakamları var içinde[330.500.000 TL:)]

    "Ve eminim ki pro kullanıcılar 50-100 dolar hesabı yapmıyorlar." yazmışsın.Benim bu yazıdan çıkardığım pro kullanıcılar paralarını verimli kullanamıyorlar:) 50-100$'ın hesabını yapmayan bi insan olur mu ya:)Yarım saat daha uykusuzluğa dayanabilsem makinam 14 saati devirecek:)Bu süre içinde photoshop&freehand mi kullanmadım, nete mi girmedim, oyun mu oynamadım.....En ufak bi stabilite sorunum yok. Bu durumda neden gidip daha fazla para veriyim:)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.